Hirdetés
Hirdetés

Negatív fordulat jön a hazai részvénypiacon?

Eidenpenz József, 2019. február 01., 19:10

Nagyot gyengült ma a forint, a BUX indexet főleg az OTP tartotta pluszban. Az egyik brókercég viszont a kifulladás jeleit látja a hazai tőzsdén és fordulatra utaló jeleket vél felfedezni. Az Amazon jó eredményei rosszabb kilátásokkal párosulnak, főleg ez húzza le az amerikai indexeket.

Gyengén kezdett ma az amerikai részvénypiac, de azután kissé felfelé indult el, amit főleg az erős munkaerő-piaci adatnak tudnak be. A kínai-amerikai tárgyalások állítólag a várakozásoknak megfelelőek, sínen vannak. Az S&P 500 0,2 százalékos pluszban, a Nasdaq 0,1 százalékos mínuszban van, a Dow Jones 0,4 százalékkal emelkedik.

Európában szerény optimizmussal zárult a kereskedés, a német index 0,1, a francia 0,5, a brit 0,7 százalékkal emelkedett.

Hirdetés

A BUX index 0,3 százalékkal ment fel, az OTP 11 500 forinton zárt, ami 1,1 százalékos emelkedés. Húsz százalékos limittel száguldott az Autowallis, a Mol és a Richter kissé esett, a Telekom picit drágább lett.

További árfolyamok itt láthatók

Nagyot gyengült a forint

A forint ma elég nagyot gyengült, igaz, egyben a korábbi napok jelentős erősödése utáni korrekciót láthatunk. Most majdnem két forinttal drágult az euró, 317,60-ig. A nemzetközi piacokon kissé erősödött az euró, valamelyest gyengült a dollár és az angol font.

Az olaj jelentős, közel két százalékos emelkedésen van ma túl, a nemesfémek kissé lefelé korrigálnak az utóbbi napok nagy menetelése után.

Esés jön Pesten?

“Fordulat a hazai részvénypiacon” címmel írt ma az Equilor Befektetési hírlevele. “Továbbra sem egységes a hazai vezető részvények technikai képe, de jól láthatóan elfáradtak a bikák az elmúlt napokban. Az OTP árfolyama hamarosan tesztelheti a 11 100-11 200 forintos szintet, a MOL is a negatív fordulat jeleit mutatja, a Magyar Telekom emelkedése is megtorpant, és könnyen indulhat egy negatív korrekciós hullám” – írja a brókercég. Egyedül a Richterben látnak némi erőt, de a 6 000 forintos szint ezt a papírt is megállíthatja.

A jó sem mindig elég

A Sears 11 százalék feletti pluszban van, miközben négy százalékkal esik ma az Amazon részvénye a gyorsjelentés után. A KBC Equitas erről azt írja, “A rekordprofit sem elég a befektetőknek”. Pedig a fontos negyedik negyedév várakozáson felülire sikerült és a kiskereskedelmi bevételeken kívül az Amazon Web Services is remekelt.

“A vállalatot a következő időszakban is erős cash flow termelés jellemezheti, a nyitás előtt viszont adják a papírt, amely vélhetően a vártnál némileg gyengébb előrejelzésnek tudható be” – teszik hozzá.

Toporgás a német tőzsdén

Deutsche Bank és a JP Morgan gyorsjelentése érkezett ma, a német óriás részvénye kissé esett, az amerikai bank 0,8 százalékkal emelkedik. A Sony árfolyama süllyedt a gyengébb idei kilátásokról kiadott becslése miatt.

“Toporgó emelkedésről” ír az Erste Befektetési mai hírlevelében. A német DAX index nem képes elrugaszkodni a 11 ezer pontos szintről, amely mágnesként húzza vissza. Ez azonban nem csoda, mert a mostani gyorsjelentési szezontól átlagosan három százalékos nyereségcsökkenést várnak – írják.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?