Hirdetés
Hirdetés

Részletezte a Konzum, mit is jelentett be tegnap

2018. március 08., 12:41

A Konzum elnök-vezérigazgatója a Trend FM-nek nyilatkozott a cég további terveiről, és a decemberben elhatározott tőkeemelés részleteiről.

A Konzum decemberben tőkeemelést jelentett be, ennek most további részleteiről tájékoztatta a befektetőket. Jászai Gellért hangsúlyozta, hogy a tőkeemelés a decemberi 3141 forintos árfolyamon hajtja végre a tőkeemelést, és ezzel azt is jelezni óhajtják, hogy többre értékelik a céget, mint a tegnap megingott bizalmú kisbefektetők, akik 2200 forint környékén is adtak a papírból.

A bizalom helyreállítása sikerült, a papírok 2900 forint környékén forognak ma. A papír egyúttal átkerült a tőzsde Prémium kategóriájába, ami az intézményi befektetők megjelenését is elősegítheti. A hasonló tulajdonosi körű, a Konzumhoz sok szállal kötődő Opus és Appeninn már eddig is a magasabb kategóriában szerepeltek.

Hirdetés

A teljes interjú a Trend FM honlapján olvasható.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?