Hirdetés
Hirdetés

Megvan a végeredmény: nem csak a zsebpénzükkel bánnak jól a diákok

2017. december 12., 16:44

Befejeződött az Intrum Justitia pénzügyi vetélkedője.

A december 9-i élő döntővel lezárult a Zsebpénzügyes vetélkedő első évada. Közel 700 diák regisztrált az innovatív programra, melyet három forduló után a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Boc$kai T€am nevű csapata nyert meg.

Nemrég a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Fórum konferenciájának előadója volt Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója. A szakember a Zsebpénzügyes mellett a hitelekről és a hitelválságról is beszélt, illetve a felelős pénzügyi döntések meghozataláról is. >>>

Összesen 229, három fős csapat nevezett a Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedőre az ország 117 iskolájából. A kvízkérdésekből álló tesztsor után 105 csapat jutott a második fordulóba, ahol kifejtős kérdésekre kell választ adniuk a versenyzőknek. Az élő döntőben 21 csapat mérte össze tudását és előadói képességét, hiszen egy összetett pénzügyi helyzetre kellett megoldást találniuk, majd prezentálniuk a szakmai zsűri előtt.

Hirdetés

Rendkívül büszkék vagyunk a Zsebpénzügyesre, minden várakozásunkat felülmúlta az érdeklődők és az indulók száma. Nem volt egyszerű egyik tesztfeladat sem, mégis nagyszerű megoldások születtek. A döntőben újszerű és elgondolkodtató megközelítéseket hallhattunk a fiataloktól. Óriási tehetségek mindannyian. Aki most nem nyert, ne csüggedjen, jövőre újra megszervezzük a vetélkedőt – emelte ki Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.

Így fejlesztik a pénzügyi tudatosságot

A Zsebpénzügyes célja, hogy játékos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató formában fejlessze és mélyítse el a középiskolások pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit, képességeit, pénzügyi önállóságra tanítva őket. A három fordulóból álló Zsebpénzügyesre 16. életévüket betöltött diákokból álló három fős csapatok jelentkezhettek, akiket egy támogató, tanár vagy szülő segített a felkészülésben. Az Intrum Justitia által szervezett vetélkedő szakmai partnere a Studium Generale.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?