Hirdetés
Hirdetés

Portfólió-színesítéshez vegyen afrikai részvényeket!

Eidenpenz József, 2013. szeptember 26., 19:35

Afrika komoly gazdasági növekedés előtt állhat, elsősorban a gyorsan növekvő népesség és a hatalmas nyersanyagkincsek miatt. A következő évtized befektetési sztorija ez lehet. A magas hozamra törekvő, kockázatkedvelő befektetők számára ajánlják az OTP Afrika Részvény Alapot, amely 5-7 év alatt jó eredményt érhet el.

Az OTP Afrika Részvény Alap Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing és értékesítési igazgatója szerint egy Magyarországon egyedülálló, egzotikus befektetés. A hosszú távon magas hozam elérésére törekvő, kockázatkedvelő befektetők számára ajánlják, legalább 5-7 éves időtávra.

Hirdetés

Azt javasolják, hogy a porfólió bővítésére, színesítésére használják az ügyfelek. Eszközeit főleg dél-afrikai, nigériai, marokkói tőzsdéken kereskedett közepes és nagyvállalatok részvényeiben tartja. A 2010-ben indult alap vagyona meghaladja az 1,7 milliárd forintot.

Honics István portfóliókezelő és Czakó Ágnes részvényelemző szerint Afrikának minden adottsága megvan ahhoz, hogy a következő évtized egyik befektetési sztorijává váljon. A kontinens az ezredforduló óta átlagosan évi öt százalékos GDP-növekedést produkált, és az előrejelzések szerint ez a jövőben is fenntartható marad. Ennek fő mozgatórugója a kedvező demográfiai helyzet és a nyersanyagban gazdag környezet.

Népesség fiatal, fele 25 éven aluli, így 2040-re a munkaképes korú lakosság túlszárnyalhatja Kínáét és Indiáét is. Jelenleg a világ ismert nyersanyagkészleteinek 30 százaléka Afrikában található, és még rengeteg a feltáratlan kapacitás. A nyersanyagoknak köszönhetően fokozatosan nő az Afrikába beáramló külföldi tőke.

Az OTP Afrika Részvény Alap afrikai tőzsdéken forgó részvények mellett más, afrikai kitettséggel rendelkező nemzetközi cégek papírjaiba is befektet. Két elemző segíti az alapkezelő munkáját, de a vállalatok jobb megismerése érdekében rendszeresen találkoznak az elemzett cégek menedzsmentjével és a helyi viszonyokat jól ismerő elemzőkkel.

Mivel a magasabb hozam magasabb várható kockázatokkal is jár, ezért a befektetést legalább 5-7 évre ajánlják. A befektetési jegyek bankfiókokon kívül az OTP Bank internetes és telefonos rendszerében, valamint forgalmazó partnereknél is megvásárolhatók (lásd a táblázatot).

Az alap fontosabb adatai
Az alap neve: OTP Afrika Részvény Alap
Alapkezelő társaság: OTP Alapkezelő Zrt.
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu
Portfólió-menedzser: Honics István, Boér Levente
Indulás időpontja: 2010.12.21
Devizanem: "A" Sorozat: HUF; "C" Sorozat: EUR
Befektetési politika szerinti kategória: részvényalap
Földrajzi/devizális kitettség: egyéb feltörekvő piaci
Fő forgalmazási hely: OTP Bank Nyrt.
További forgalmazási helyek: Raiffeisen PB, SPB, Hungária Értékpapír Zrt.,
Codex Tőzsdeügynökség
Vételi jutalék a fő forgalmazási helyen: 400 forint
Visszaváltási jutalék a fő forgalmazási helyen: 1200 forint
Kockázati szint: magas
Ajánlott időtáv: 5-7 év
Elszámolás napja (T+?): T+3
Jegyzési időszak (csak induló alapnál): -
Az alapkezelő pár mondatos bemutatása: A 2013. októberében 20-ik születésnapját ünneplő OTP Alapkezelő a legnagyobb hazai intézményi befektető, egyben a legtőkeerősebb, kizárólagosan vagyonkezeléssel foglalkozó szervezet a magyar piacon. Több mint 70 kezelt értékpapír alapjával, a hazai alapkezelési piac vezetője, 27%-ot meghaladó piaci részesedéssel.


Online értékesítés linkje: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu

(x)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

Akkor most jöhet a kerítés a keleti határra is?

A kormány fokozódó migrációs nyomással fenyeget, a számok mintha ezt alá is támasztanák, a részletek azonban rávilágítanak: ez a bevándorlás nagyon nem az a bevándorlás, ami ellen látványos plakátokon és hangzatos kijelentésekkel kampányolnak. Ez a migráció ugyanis keletről fenyegeti Magyarországot.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?