<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aranybánya
Részvény / Deviza / Áru Öt nyomós érv az arany mellett
Eidenpenz József | 2023. március 26. 11:34
Az arany a 2000 dollárt ostromolja – de miért is nem a 3000-et? Több érv is szól most mellette, az infláció, a kamatok, a gazdasági bizonytalanság, a bankválság oldaláról. De egyes országok beinduló fejlődése is pótlólagos keresletet teremthet.
Részvény / Deviza / Áru Pocsék a hangulat, amerre nézünk, meglepetésként árat emel a Tesla
Eidenpenz József | 2023. február 6. 12:26
A tőzsdéken továbbra is nagyon rossz a hangulat, a pénteki amerikai adatok komoly kétségeket vetettek fel a rali tartósságával kapcsolatban. A BUX az európai átlagot követi, a forint gyengült. Sok árcsökkentés után meglepő módon árat emelt a Tesla, óriási felvásárlás készül az aranypiacon. A kriptodeviza-hackerek éve volt a tavalyi.
Részvény / Deviza / Áru 9 módon vehet aranyat a burjánzó infláció ellen
Eidenpenz József | 2023. január 23. 19:34
A magas infláció, a magyar forint tavalyi pocsék szereplése és az aranyár utóbbi hetekben tapasztalható élénkülése sokakat arra késztethet, hogy újra felfedezzék az aranybefektetéseket. Ennek pedig számos módja van, a fizikai arany többféle formájának vásárlásán kívül lehet értékpapírokon keresztül, sőt már kriptodevizákba csomagolt aranyat is vásárolni.
Részvény / Deviza / Áru Erős a forint, fordulat előtt az arany, új többségi tulajdonosa lesz az egyik utolsó brókercégnek
Eidenpenz József | 2022. augusztus 12. 12:22
Az európai tőzsdék hangulata jó, de kicsik a mozgások, a BUX és az OTP stagnál, a forint erősödik. Az arany és vele az aranybányák több elemző szerint is komoly fordulat előtt állhatnak. A világ legnagyobb vagyonkezelője mostantól intézményi ügyfeleinek bitcoin-kitettséget is kínál. Szívmelengető OTP-célár érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Igaz-e még, hogy az arany értékálló befektetés?
Eidenpenz József | 2022. április 13. 05:39
A több évtizede nem látott inflációs számok, a háború, a sokféle kockázat és bizonytalanság az arany felé terelhetné a befektetőket, de egyelőre ez nem túl erős folyamat. De megérte aranyat venni hosszabb távon? A jó hír, hogy az arany száz évre túlteljesítette az inflációt. A rossz, hogy eközben csúnyán elmaradt egy másik fontos befektetéstől.
Részvény / Deviza / Áru A nap tőzsdesztorija: galambok, euróár, arany és bányászok
Eidenpenz József | 2019. június 6. 20:20
Az EKB mai ülésén galamblelkűnek mutatkozott, amit az euró erősödése követett. De az is lehet, hogy inkább a dollár gyengült az amerikai kamatvárakozások hatására. A kötvényhozamok is a mélyben vannak, a tőkepiac is turbulens, sok minden összejött, hogy az arany emelkedhessen.
Részvény / Deviza / Áru Nincs már biztos menedék, nem válságálló őseink befektetése sem
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 06:06
Annak ellenére, hogy Törökország összeomlása közeli lehetőségnek tűnt a napokban a piacokon, a fertőzés továbbterjedéséről beszéltek, és a veszély ma sem múlt el, az arany ára majdnem másfél éves mélyponton van. Mi lehet ennek az oka? Teljesen megszűnt eme évezredes befektetés menedékszerepe, vagy csak több körülmény szerencsétlen együttállása vezetett ide?
Részvény / Deviza / Áru Oroszország tele van arannyal
Fellegi Tamás | 2018. június 4. 16:30
Úgy néz ki, a természet elkényeztette Oroszországot: a bőséges olaj-, és földgázkincs mellett egyre több aranyat is találnak, így a jelenleg sem kis volumenű kitermelés bő tíz év alatt megduplázódhat, az ország a második legnagyobb aranykitermelő lehet. A devizatartalékokon belül pedig dinamikusan növekszik az aranymennyiség, csökkentve a dollárfüggőséget.
Részvény / Deviza / Áru Jaj a bankrészvényeseknek, jaj az OTP-seknek is
Eidenpenz József | 2017. szeptember 7. 18:39
Donald Trump keresztülvitt egy kisebb költségvetési megegyezést, az EKB felfelé módosította a növekedési prognózisát, lefelé az inflációsat. A tőzsdék ezt emelkedéssel ünnepelték, ám a bankszektort alaposan lelombozták a hírek. Ismét 1,2 fölé ugrott az euró/dollár, emiatt száguld az arany, a forint azonban erős, egy forinttal olcsóbb lett az euró.
Részvény / Deviza / Áru Tudod, melyik befektetés lehet igazi aranybánya?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 4. 20:07
Hát például az aranybánya. Az arany ára ugyanis az utóbbi időben eléggé belehúzott, főleg az észak-koreai feszültségeknek, a Trump elnökből való kiábrándulásnak, a Fehér Ház körüli politikai csatározásoknak köszönhetően. Ebből pedig a bányák sokat profitálhatnak, amelyek egyébként eddig is általában nyereségesek maradtak.
Részvény / Deviza / Áru A túlvett OTP új BUX-rekordot hozott, 1300 felett az arany
Eidenpenz József | 2017. augusztus 28. 18:41
Budapesten újabb rekordot ért el a BUX index, az OTP-t saját maga is veszi. Kilátásaink javítása ellenére csak szerényen erősödött a forint, 2,5 éves csúcson van viszont az euró, ami nem tett jót az európai részvényeknek. Az USA-ban a technológiai papírok emelkednek főként, a többiek inkább stagnálnak. Sok havi csúcson áll az arany.
Makro / Külgazdaság A profitért mindent? Ismét kivágnak egy darabot a Föld tüdejéből
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 16:36
Egyeztetés nélkül adják át a bányászoknak Amazónia egy védett területét Brazíliában.
Befektetési alapok Forinterősödésre és olajár-esésre, nemesfémekre, török lírára játszottak az OTP-alapok
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 16:00
Közzétették decemberi hírlevelüket az OTP alapjai, amelyek a fontosabb befektetésekről is sokat elárulnak, miközben az év vége is izgalmasan alakult a tőkepiacokon. Abszolút hozamú alapjaik aranytól aranybányákig, olajtól orosz részvényekig, złoty/forinttól török líráig sok egzotikusabb befektetéssel is foglalkoznak.
Részvény / Deviza / Áru Hat befektetés, amivel talán túl lehet élni 2017-et
Eidenpenz József | 2017. január 3. 06:07
A kamatok változatlanul alacsonyak, a tőzsdeindexek történelmi csúcsok közelében vannak, az árupiacok kiszámíthatatlanok. Mit érdemes vajon venni, ami legalább megőrzi az értékét? Van néhány dolog, amely legalább a többinél jobbnak vagy biztonságosabbnak látszik.
Részvény / Deviza / Áru Kész aranybánya: két-háromszoros pénz is összejöhet?
Eidenpenz József | 2016. szeptember 20. 14:37
Az utóbbi időben elült az arany áremelkedése, leginkább lassan lefelé csorog az árfolyama, ahogy az aranybánya-részvényeké is. Van, aki szerint azonban újabb fellendülés előtt állunk. Ha a részvénypiacok rosszul teljesítenek, hosszan tartó marad a pesszimizmus és az ingadozás, az még nagyobb lendületet adhat.
Részvény / Deviza / Áru Soros zsebre tette az aranyon elért szép nyereséget
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 16. 15:05
A Soros Fund Management még az év elején vett nagy mennyiségű aranyat és aranybánya részvényt, és miután alaposan felszaladt ezek ára, a félév vége előtt a nyereség nagy részét realizálta az alap. Továbbra is ügyesen kezeli a pénzt a magyar származású guru, és ma már erre mindenkinek lehetősége van akár egy telefonos kereskedési felületen.
Részvény / Deviza / Áru Egyszer volt, hol nem volt, 9 piszok veszélyes befektetés
Eidenpenz József | 2016. július 7. 14:39
Fél évvel ezelőtt felsoroltunk olyan befektetéseket, amelyek nagyon olcsó, alkalmi vételnek néztek ki, azzal, hogy ezek egyben rendkívül veszélyesek is. Azóta, főleg a nyersanyagpiacok magára találása miatt, a legtöbbjük nagyon szépen teljesített. Mutatjuk, melyik mennyire.
Részvény / Deviza / Áru Felvirradt a guruk napja – Soros és társa aranyba fektetett, sok-sok aranyba
Eidenpenz József | 2016. május 17. 12:58
Most megtudhatjuk, mibe fektettek a nagyok negyedév végén. Warren Buffett sok Apple-részvényt vett, amin vesztett, de a hír máris felturbózta az árfolyamot. Soros alapja aranybánya-részvényeket vásárolt, részvényeket adott el, sőt shortolt is, ami azt jelzi, hogy a guru nem csak beszél az újabb válságról, cselekszik is. Druckenmiller is aranybányát vett, Facebook-ot adott el.
Befektetési alapok Árupiaci alapok: az év befektetése, vagy kollektív öngyilkosság?
Eidenpenz József | 2016. január 11. 06:09
Mostanában a csapból is az folyik, hogy az olaj mennyire olcsó, korábban az arany volt a középpontban, de számos más árupiaci termék is sok éves mélyponton van. Mit jelent ez a magyarországi árupiaci alapok számára, mibe fektetnek ezek a konstrukciók? Milyen volt a tavalyi teljesítményük, és mi van bennük, érdekes-e ezekbe befektetni?
Részvény / Deviza / Áru Hatalmas aranybányát találtak - egy baj van vele
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 16:08
Legkevesebb 470 tonna aranyat rejthet az az első kínai tengerfenékben felfedezett lelőhely, amelyre 2 ezer méter mélységben bukkantak szakemberek három év kutatás után.
Részvény / Deviza / Áru Kősziklát játszik a forint, örömködnek a tőzsdék, pluszban a VW
Eidenpenz József | 2015. október 5. 18:25
Izgalmas volt a hétfői nap a tőzsdéken, a jó hangulatot a péntek esti amerikai makroadat alapozta meg. A BUX lemaradó volt, de mind a négy vezető részvényünk emelkedett. A forint sok más devizától eltérően alig akart megmoccanni. Feltámadt a Glencore, pluszba mászott a Volkswagen, kilőtt a Lufthansa.
Részvény / Deviza / Áru Olyat kell venni, ami nagyon olcsó? Ez az, ami most ötödáron forog
Eidenpenz József | 2015. október 2. 14:10
Igazi alkalmi vételnek tűnnek az aranybányák részvényei, miután ötödét érik a négy évvel ezelőttinek, és 13 éve nem voltak ilyen olcsóak. Ám egyben felettébb kockázatosak is, mert ha az arany ára tovább esik, az vállalati csődöket is okozhat.
Deviza / Áru A verespataki aranybányára fáj a kanadaiak foga
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 18:00
A beruházó újból tárgyalna a hatóságokkal a verespataki aranybánya megnyitásáról.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG