Bankbetét
Személyes pénzügyek Az állam zsebébe vándorolnak a magyar bankbetétek 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 8. 09:53
Közel az egyenlítés: sikeresen csatornázta át a kormány a megtakarításokat, de a szocho nem vált be annyira, mint talán remélték.
Személyes pénzügyek Eltűnt az emberek pénze a bankokból 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 13:38
A bankbetétekre hatalmas csapást mért a szocho és az infláció, százmilliárdokat vesznek ki a háztartások a bankokból, hogy befektessék jobb hozammal kecsegtető lehetőségekbe A friss banki adatok szerint a lakáshitelpiac továbbra is gyenge, a személyi kölcsönök viszont jól fogynak, és a babaváró támogatás iránt is nő a kereslet.
Személyes pénzügyek Itt a nagy dobás a bankbetéteknél - mi lesz erre a nagybankok válasza?  
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 16:04
Megtört a jég, megjelent a betéti piacon az első olyan ajánlat, amelyik már lekötés nélkül is magas, 9 százalékos kamatot kínál. Ráadásul ezzel egyszerre 2 éves lekötésre már 12 százalékos éves kamatot ad ugyanez a pénzintézet. Most már a nagybankokon a sor, hogy melyikük áll elő először ehhez hasonló ajánlattal - írja a Bank360.hu.
Személyes pénzügyek A magyarokat elkezdte újra érdekelni a bankbetét - végre találni értelmezhető kamatot is 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 31. 12:04
Júliusban nagyot ugrott a magyar háztartások betéti állománya, az ajánlatok között már ételmezhető betéti kamatokat is lehet találni. 
Személyes pénzügyek Megindultak az infláció után a betéti kamatok, érdemes odafigyelni a lekötésekre 
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 08:33
Az infláció kilőtt, de már a bankbetétek kamatai is megmozdultak felfelé. A legtöbb pénz viszont még mindig kamat nélkül értéktelenedik el a számlákon.
Személyes pénzügyek Elégnek a megtakarításaink az infláció miatt - a hitelkamat nő, a betéti kamat alig 
Privátbankár.hu | 2022. február 16. 08:37
Amíg a hitelek kamatai folyamatosan követik a jegybanki emeléseket, a banki betéteknél nem látszik ilyen igazodás. Így aztán hiába tart egyre több pénzt bankban a lakosság, a hatalmas vagyon csak veszít a reálértékéből. A nem túl népszerű lekötött bankbetéteknél már megindult ugyan a kamatok emelkedése, de ezek még mindig fényévnyire vannak az inflációtól, nem tudnak versenyezni az állampapírok hozamával - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
Személyes pénzügyek Egyre több bankban büntetik azokat, akik túl sok pénzt tartanak a számlán 
MTI | 2021. szeptember 30. 12:02
Közel négyszázra emelkedett azon németországi bankok és takarékpénztárak száma, amelyek "büntetőkamatot" vetnek ki egy bizonyos összeg felett ügyfeleik betétjeire a Verivox összehasonlító portál kimutatása alapján.
Személyes pénzügyek Fogja hízókúrára a bankszámláját! 
Privátbankár.hu | 2019. december 18. 11:38
Szeretné megtakarítását növelni, de fél a kockázatoktól és apróbetűs kikötésektől? Egy lekötött betéttel csak nyerhet – nem is keveset!
Pénzügyi szektor Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja: kik vezetik itt számlájukat? 
Gáspár András | 2018. december 18. 09:55
Mától kezdve nem lehet 7 millió forintnál nagyobb összeget kivenni az NHB Banktól, és új betéteket sem lehet betenni. Likviditási problémák merültek fel, felügyeleti biztost rendeltek ki és egy napra be is zártak. Az NHB Bank Matolcsy unokatestvérének cége, a jegybankelnök fiának pedig van olyan cége, amelyik kizárólag itt vezetett számlát nemrég. Ezzel együtt meglepően kevés magánszemély és cég érintett.
Állampapír / Kötvény Emiatt ér lassan egyre kevesebbet a pénzed 
Eidenpenz József | 2018. április 10. 14:37
Az infláció növekszik, a kamatok stagnálnak vagy csökkennek. Ez azt eredményezi, hogy az utóbbi egy évben nulla körül volt az elérhető maximális reálkamat, de az is csak adó előtt. A következő egy évben még rosszabb a kilátás. Inflációkövető kötvénnyel lehet trükközni.
Pénzügyi szektor Komoly pénzek kerültek bankbetétbe egyetlen hónap alatt 
Privátbankár.hu | 2017. május 8. 10:56
A lakosság és a vállalatok hitelállománya is nőtt márciusban - a betéteké viszont még nagyobb mértékben.
Személyes pénzügyek Most már csak veszíteni tud a pénzed az értékéből – lépni fogsz végre? 
Eidenpenz József | 2017. április 20. 12:43
A reálkamat már tavaly csekély mínuszba csúszott, a megtakarítások nagy többsége ma már veszít értékéből, de a neheze még csak most jöhet. Ez nagy változás, kérdés, mit lép a lakosság, mert az utóbbi tíz évben mindig volt valamilyen alternatíva, amelynek pozitív volt a reálhozama, hol az állampapír, hol a bankbetét. Az egyetlen biztonságos megoldásnak az inflációkövető kötvény látszik.
Pénzügyi szektor 10 milliárdot kivettek a bankból a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. március 31. 10:59
A lakosság hitelállománya nőtt februárban, a vállalatoké viszont csökkent januárhoz képest.
Pénzügyi szektor Sok dolga volt a magyar lakosságnak a bankokkal januárban 
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 10:06
A háztartások növelték a hiteleik és betéteik állományát, a vállalkozások pont fordítva viselkedtek januárban.
Személyes pénzügyek Te döntesz: kiokosodsz a pénzügyekben vagy inkább spórolni tanulsz 
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 08:31
A magyar lakosság pénzügyi ismeretei nemcsak gyengék, de az utóbbi években még romlott is a helyzet e téren. Valószínűleg sokaknak nem éri meg túl sok energiát fektetni abba, hogy megismerjék a bonyolult pénzügyi szolgáltatásokat, ezért inkább maradnak az egyszerű megtakarítási formáknál, mint a betét, az egy éves állampapír, a bankkártya.
Személyes pénzügyek Hol van a magyarok 442 milliárd forintja? 
Privátbankár.hu | 2016. május 17. 11:03
442 milliárd forint értékű nettó megtakarítása van a magyaroknak - végre nem döntött rekordot a készpénzállomány.
Személyes pénzügyek A készpénz és a devizabetét a király: erre esküsznek most a magyarok 
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 12:20
Tovább törlesztik hiteleiket a háztartások, a statisztikában csak egy kis visszadevizásítás hozott újdonságot. Közben a háztartások egész szép pénzt tettek devizabetétbe. A vállalati hitelezés sem pörög, a devizabetétek viszont náluk is hódítanak. A készpénzállomány pedig megint megdöntött minden korábbi csúcsot.
Pénzügyi szektor Kiderült, mit csinálnak a magyarok a bankokban 
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 11:03
A magyar lakosság továbbra sem tolong a hitelért, ilyen kamatok mellett a betétek sem népszerűek. A vállalatoknál viszont a hitelek és a betétek állománya is nőtt.
Személyes pénzügyek Itt vannak a jövő bankbetétei 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 1. 11:00
A BNP Paribas vonzó betéti ajánlatokkal jelentkezik a lakossági ügyfelek számára: a kedvező kamat mellé különleges, személyes bánásmód is jár havidíj és kapcsolódó termékek nélkül.
Személyes pénzügyek Itt vannak a jövő bankbetétei 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 10:15
A BNP Paribas vonzó betéti ajánlatokkal jelentkezik a lakossági ügyfelek számára: a kedvező kamat mellé különleges, személyes bánásmód is jár havidíj és kapcsolódó termékek nélkül.
Pénzügyi szektor Mire kellett a pénz? 40 milliárd forintot vettek ki a magyarok a bankból 
Privátbankár.hu | 2015. július 31. 12:31
Júniusban a háztartások törlesztették hiteleiket, és a betétek állománya is csökkent. A vállalatoknál 100 milliárdos nagyságrendű a csökkenés.
Személyes pénzügyek Mit okoz az alacsony kamatszint: eltűnnek az euróbetétek? 
Nagy László Nándor | 2015. június 25. 10:21
Miután törvény mondja ki, hogy lakossági ügyfeleknek nem kínálhatnak negatív kamatot a bankok, az euróbetétek veszélybe kerültek - van már bank, aki megszüntette az euróbetét-konstrukciókat. Az általános trend a kamatcsökkenésen van - de már nem nagyon lehet hátrálni. Megnéztük, mit okoz az alacsony kamatszint.
Pénzügyi szektor Senki sem tudja, kinyitnak-e a bankok hétfőn - durva a nap görög grafikonja 
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 08:25
Elképesztő tempóban veszik ki a pénzt a görögök a bankból - a készpénz lett a király. Ha nem lesz megállapodás, elzárják a rendkívüli likviditási alap csapjait és folytatódik a drámai mértékű betétkivonás, jó eséllyel a bankok már ki sem nyitnak hétfőn.
Személyes pénzügyek Korán jött a májusi fizetés - dagadnak a magyar bankszámlák 
Privátbankár.hu | 2015. május 29. 11:30
Még áprilisra is jutott egy kicsi a forintosításból-elszámolásból, így tovább esett a lakossági hitelek állománya - sajnos ettől függetlenül a vállalati hiteleké is. A munka ünnepe miatt sokan korábban kaptak fizetést, így egy hónap alatt 70 milliárd forinttal bővült a bankbetétek állománya.
Személyes pénzügyek Pénzt kapsz vissza a bankodtól? Máris bejelentkeznek érte 
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 08:50
Az utóbbi hetekben egyre több vonzó betéti ajánlat jelent meg a piacon, esetenként évi három-négy százalékos kamatláb mellett.
Makro / Külgazdaság Ijesztő grafikon: így menekítik a pénzüket a görögök 
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 13:09
Zuhan a görög bankok betétállománya: miután egyre nagyobb az esélye, hogy az ország kiesik az euróövezetből, a vállalatok és a lakosság is a készpénzre esküszik.
Pénzügyi szektor 80 milliárd forintot lapátoltunk bankbetétbe egy hónap alatt 
Gáspár András | 2015. március 31. 11:03
A lakosság hitelállománya 43 milliárd forinttal csökkent egy hónap alatt, miközben több mint 80 milliárd forinttal több pénzünk van betétben. A vállalatok rengeteg pénzt toltak devizabetétbe.
Pénzügyi szektor Hullottak a magyar pénzintézetek - ilyen pocsék éve még nem volt a betéteseknek 
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 10:50
Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az első olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben. Az új szabályok kedveznek a betéteseknek - ebben a Privátbankár.hu keze is benne van.
Pénzügyi szektor A közmunkás aligha lesz aktív banki ügyfél 
Privátbankár.hu | 2014. december 7. 09:16
A bankképes korban lévő lakosság alig fele bankol aktívan hazánkban, e tekintetben a foglalkoztatottság bővülése sem segít, mert a közmunkások nem fognak bankolni - véli Bába Ágnes. A K&H vezérigazgató-helyettese szerint ugyanakkor Magyarország nem számít túlbankosodottnak.
Pénzügyi szektor Nem csak negatív betéti kamat van - nyomokban versenyeznek is a bankok 
Privátbankár.hu | 2014. november 19. 13:06
Az általános banki betétcsökkentési ciklust egyelőre sziget-jelleggel, de már megtöri egy-egy a korábbinál kedvezőbb ajánlat. Persze a nagyobb forrásversenyhez komolyabb hitelboom kellene.
Állampapír / Kötvény Ez lehet az egyetlen komoly esély, hogy pénzünk megőrizze vásárlóerejét 
Eidenpenz József | 2014. november 3. 06:08
Jelenleg talán a legjobb kockázatmentes befektetés az inflációkövető hazai államkötvény, a PMÁK, amely 4,7 százalékos kamatot fizet akkor, amikor sok bankbetét vagy rövid állampapír csak 1-2 százalékot. De kamata változó, az infláció, amihez kötik, az idén minimális volt, megmarad-e előnye a jövőben is?
Pénzügyi szektor Újabb tízmilliárdok tűntek el a bankbetétekből 
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 10:27
2014 szeptemberében is nettó hiteltörlesztők voltak a háztartások, valamint betéteik állománya is csökkent. A vállalatok viszont több hitelt vettek fel, mint amennyit visszafizettek.
Pénzügyi szektor Nyugi: ha bedől a bankod, lesz pénz kártérítésre 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 16:58
Az OBA cáfol: nem fogyott el a betétbiztosításra szánt pénz, van bő 40 milliárdjuk, és ha kell, hitelt is tudnak felvenni.
Befektetési alapok Alig kapunk kamatot a pénzünk után – hogy kell okosan befektetni? 
Füstös Móni | 2014. október 8. 06:01
A magyar lakosság számára szokatlanul alacsonyak a mostani bankbetéti kamatok, de az infláció is alacsony és ez a fontos, mert reálkamatot így is tudunk realizálni. Mit csináljunk, ha ez mégsem elég? Hogyan fektessük be a pénzünket okosan? A Privátbankár ezekről kérdezte Fáy Zsoltot, a MagNet Bank elnökét.
Állampapír / Kötvény Lassan három éve fizet több kamatot az állam, mint a bankok 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 06:08
Régóta versenyeznek egymással a lakossági állampapírok és a lakossági bankbetétek, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül kamatban. Most már közel három éve az állampapírok vezetnek, sőt soha nem emelkedett olyan magasra a kamatuk különbsége, mint idén tavasszal, amikor 1,7 százalékpont is volt. Az állampapírok majdnem dupla annyit fizettek.
Pénzügyi szektor Mit művel a lakosság a betétekkel? Nagy devizaspekulánsok a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 11:31
A forinthitelekhez már bátrabban nyúl a lakosság, a devizahiteleket 33 milliárddal lefaragták - az viszont biztos, hogy fifikás devizaspekulánsok a magyar betétesek.
Makro / Külgazdaság Újabb milliárdok tűntek el a bankokból 
Privátbankár.hu | 2014. június 30. 16:55
Májusban a háztartások törlesztették devizahiteleiket, és újabb tízmilliárdokat vettek ki a bankbetétekből az alacsony hozamszintnek köszönhetően. A vállalatoknál hasonló folyamatok zajlottak.
Pénzügyi szektor Csak semmi bankpánik, megmentik a betéteseket a bolgárok 
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 09:17
A bolgár kormány nyugtatgatja a jegybanki felügyelet alá került pénzintézet betéteseit. A bolgár miniszterelnök-helyettes ígéretet tett arra, hogy a betétesek egyetlen fillért sem veszítenek annál a banknál, amelyet az ország jegybankja felügyelet alá vont pénteken. Bulgáriában az OTP-nek is van érdekeltsége, amelyet azonban nem érint a pánik.
Pénzügyi szektor Beindult a forint - a magyarokból előjön a devizaspekuláns? 
Privátbankár.hu | 2014. május 26. 07:20
Az elmúlt napokban megindultak a pénzek az eurós alapokba, miután a forint árfolyama négyhavi csúcsra került, a betéteknél azonban még kevésbé látszik az átcsoportosítás
Adó Befektettél, dolgozott helyetted a pénzed? Így kell adózni utána 
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 15:27
A befektetett pénzünk hozama, a tőkejövedelmek után jellemzően személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni - de nem mindegy, mit választunk. Van, hogy egyáltalán nem kell adózni, van amikor még EHO-t is kell fizetni az szja mellé.
Vásárló Kétszer több pénz van a zsebünkben, így is le vagyunk maradva  
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 18:06
Megduplázódott Közép- és Kelet-Európa háztartásainak GDP-arányos nettó pénzügyi vagyona 2004-től 2013-ig, megközelítve tavaly a 780 milliárd eurót.
Állampapír / Kötvény Elfordulunk a betétektől, inkább értékpapírba menekítjük a pénzünk  
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 08:10
173 milliárd forinttal volt már csak több pénze bankbetétben a lakosságnak március végén, mint értékpapírokban.
Makro / Külgazdaság Újabb 107 milliárdot vettek ki a magyarok a bankokból 
Privátbankár.hu | 2014. április 30. 11:50
Márciusban a háztartások törlesztették hiteleiket, és újabb százmilliárdot vettek ki a bankbetétekből, a cégeknél hasonló folyamatok zajlottak.
Pénzügyi szektor Hülyék vagyunk a pénzügyekhez, vagy a bankok bonyolítják túl? 
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 12:34
Tovább javult az előző évhez képest a magyar lakosság hangulata a mindennapi pénzügyeit illetően - derül ki a Deloitte-Scale BankIndex legfrissebb felméréséből. Nem csak a fogyasztási és megtakarítási lehetőségeket látják optimistábban az emberek, a hitelfelvételi kedv is az elmúlt két év legmagasabb értékét érte el. Ha folytatódik ez a trend, az már középtávon is a hitelpiac beindulásához vezethet. Az emberek inkább kényelmesek a pénzügyeikben, és nem keresik aktívan az olcsóbb banki termékeket. Bár az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége sokakat megmozgatott, a lakosság közel egyharmada nem igényelte azt a bankjánál.
Pénzügyi szektor Így is lehet bankolni: van róla fogalmad, mi történik a pénzeddel? 
Füstös Móni | 2014. március 19. 06:05
Miért éri meg egy banknak egy kis biogazdaságot finanszírozni óriási multik helyett, akik jóval hamarabb, jóval nagyobb profitot termelnek? Mi a fontosabb: a környezetbarát üzemanyag vagy az élelmiszerhiány megszüntetése? Lehet-e a pénzügyi rendszert átláthatóbbá és fenntarthatóbbá tenni? Eldöntheti egy ügyfél, mennyit fizet a számlavezetésért?
Deviza / Áru Ki spekulált nyolcvanötmilliárdért a forint ellen októberben? 
Eidenpenz József | 2014. március 11. 16:30
Tudjuk, mert mutatják a statisztikák, hogy valaki közel 85 milliárd forint értékben devizát tett félre októberben. Ki lehetett? Talán Soros György? Vagy esetleg Bill Gross? Esetleg Jim Rogers? Vagy egy másik guru? Nem. A magyar lakosság.
Befektetési alapok Húszmilliárdnyi devizának kélt lába a gyenge forintra 
Eidenpenz József | 2014. március 11. 06:10
Kilencvenmilliárd forint érkezett egy hónap alatt a befektetési alapokba, ami jelentősnek számító összeg, folyik az átáramlás az alacsony kamatozású bankbetétekből más befektetési formák felé. A gyenge forintnak hála húszmilliárdnyi devizát váltottak át, vagy legalábbis vettek ki az alapokból.
Befektetési alapok Hol fialtassuk a pénzt 2014-ben? Lehet még kétszámjegyű a hozam 
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 13:26
A lassú, de stabil világgazdasági kilábalás 2014 során is segítheti a globálisan meghatározó vállalatok teljesítményét. Ráadásul az alacsony hozamkörnyezet és a több évre visszatekintő kedvező részvénypiaci hozamok a megtakarítások további átcsoportosítását vonhatják maguk után, a pozitív tőkebeáramlásból pedig profitálhatnak a kockázatos eszközosztályok, így a részvénypiacok is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG