<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Cenzúra
Makro / Külgazdaság Orosz újítás – nemsokára darabjaira hullik az internet?
Privátbankár.hu | 2019. május 17. 18:04
Az internet megszűnhet abban a formájában, ahogy eddig ismertük, elég sok országnak vannak ugyanis bajai a szabad információ-áramlással, a globális hozzáféréssel. Van, ahol egyetlen kapcsolóval el lehet vágni az országot az internettől, másutt szoftveres szűrőket használnak. Oroszország új koncepción dolgozik.
Személyes pénzügyek Nézünk még Youtube-ot? Kemény lépésre készül az EU
Eidenpenz József | 2019. március 11. 20:15
Egy napra le fogják kapcsolni a Wikpedia német oldalait a készülő európai szerzői jogi törvény elleni tiltakozásul. Ha az Európai Parlament elfogadja az új jogszabályt, eltűnhet a Youtube-tartalmak jelentős része és sok kisebb weboldal, szolgáltató is hátrányba kerülhet. Kérdés, valami más, új technikával ki lehet-e játszani az új szabályokat. Jelentkezők biztosan lesznek rá. Putyin eközben valósággal saját internetet építene ki.
Makro / Külgazdaság A pártért csalják el a valóságot – feltárul Kína hatalmas cenzúragépezete
Tiszai Balázs | 2019. január 4. 20:20
A kommunista nagyhatalomban egy teljes, új iparágat szült az internetes tartalmak folyamatos ellenőrzése. Már nem csak a kormány saját cenzorai dolgoznak a net szűrésén, de felbukkant egy sor vállalat, melynek fő profilja a cenzúra-szolgáltatás. Most már kínai fiatalok ezrei dolgoznak a cenzúragyárakban, akiknek először meg kell tanítani, mi a valóság, hogy aztán felismerjék, és eltussolhassák azt.
Makro / Külgazdaság A jó cenzor - a Google és az amerikai államhatalom
Káncz Csaba | 2018. október 12. 14:42
A belső dokumentum világosan kifejti, hogy a „cenzúrázás felé elmozdulás” bizony „kereskedelmi és politikai” kívánságra történik. A Google vezetője nemrég titokban tárgyalt a katonai hírszerzés helyettes államtitkárságának tisztségviselőivel. De kinek a pénzéből hozták létre valójában a Google-t? Káncz Csaba jegyzete.
Személyes pénzügyek Ne is álmodjatok arról, hogy cenzúrázni fogtok bennünket!
Eidenpenz József | 2018. augusztus 20. 14:23
A blokkláncot sok mindenért szidják, de pótolhatatlannak bizonyulhat a cenzúra elleni harcban. Erre nemrég egy kínai eset felhívta a figyelmet, a dokumentum ma is köszöni szépen, megvan. De dolgoznak nagyobb fájlok, képek, videók titkosított és megosztott tárolásán is. A hatóságok tehetetlennek bizonyulhatnak.
Vállalat Most azt cenzúrázta a Facebook, amire senki sem számított
Privátbankár.hu | 2018. július 5. 16:51
A közösségi oldal azért törölte ideiglenesen egy amerikai újság bejegyzését, mert az egy rasszistának vélt részletet közölt az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatból.
Vállalat A cenzúra sem állíthatja meg az Apple szárnyalását
Privátbankár.hu | 2017. december 5. 16:30
Hihetetlen bevételeket generál a vállalat webáruháza, a kínai fejlsztők milliárdokat keresnek a platformon keresztül. Kína szabályozásai miatt azonban egyre nehezebb helyzetbe kerül a telefongyártó, a szólásszabadság pártiak egyre rosszabb szemmel nézik, ahogy az Apple is kiáll a kínai kormány korlátozott internetprogramja mellett.
Vállalat Szólásszabadság vagy gyűlöletbeszéd: ez jelentheti a videómegosztó végét?
Várkonyi Tamás | 2017. november 23. 16:36
Igazi kötéltáncot jár a YouTube: állami szervek, döntéshozók és aggódó szülők folyamatosan szigorítanák az oldalon megjelenő tartalmakat, miközben a vezető márkák sem szeretnék hirdetéseiket a terrorizmus promotáló tartalmak mellett látni – ha viszont minden kérésnek eleget tennének, komoly veszélybe sodornák a véleménynyilvánítás és a szabad internet alapköveit.
Makro / Külgazdaság Diktatúra árnyéka lebeg Franciaország felett – Macron teljesen megbolondult?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 29. 08:36
Olyan reformot dobott be, ami eddig a világ jobb felén mindenütt megbukott: az internet cenzúráját.
Makro / Külgazdaság Durva lépésre készül a kőgazdag olajország - jön a teljes cenzúra?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 12:18
A szaúdi kormány csak teljes ellenőrzés és cenzúra mellett hajlandó engedni az internetes kommunikációt.
Személyes pénzügyek Rosszul lettek a Facebook-bejegyzésektől – nagyon nekimentek a németek az álhíreknek
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 06:06
Mivel szeptemberben választások lesznek, a németek nagyon sokat foglalkoznak az álhírek és a gyűlöletbeszéd terjesztésével, nehogy úgy járjanak, mint az USA. Megpróbálják rávenni a közösségi média vállalatait azok hatékony irtására. Az új törvény megszületett, törlési központja is van a Facebook-nak az országban, a tapasztalatok azonban nem egyértelműek.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a demokrácia - magyar példákat is hoz az Európa Tanács
Privátbankár.hu | 2017. április 20. 12:19
Számos európai országban romlott a jogállamiság helyzete - a bírói függetlenség és a sajtószabadság ügyében magyar példákkal illusztrálja a rossz gyakorlatot az Európa Tanács.
Vállalat A Facebook annyira akarja Kínát, hogy akár a cenzúrába is belemegy
Fellegi Tamás | 2016. november 23. 15:20
Mark Zuckerberg cége világszerte terjeszkedik, nem kevesebb kell neki, mint az egész emberiség. Kínában azonban betiltották az oldalt 2009-ben, de most úgy tűnik, kidolgozott a cég egy olyan eljárást, ami elnyerheti a kínai hatóságok tetszését. Jöhet a cenzúrázott változat, megfelelendő a kényesebb kormányzatú országok ízlésének is.
Vállalat Elfoglaltság ebédszünetre: nézd, hogy cenzúrázza az internetet a Google!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 12:54
Eddig majdnem kétmilliárd oldalt töröltek a szerzői jogok megsértése miatt.
Makro / Külgazdaság Döntött a hatóság – lőttek a sajtószabadságnak?
Privátbankár.hu | 2016. július 4. 10:24
A kínai hírportáloknak mostantól jobban oda kell figyelniük, honnan szerzik be a híreiket.
Részvény / Deviza / Áru A spekulánsokat lecsukják, ugye? Csak az állam ne tenné szőrös mancsát a piacra
Eidenpenz József | 2015. augusztus 31. 11:17
Úgy tűnik, most már az állami beavatkozás lett a kínai részvénypiac legnagyobb baja. A spekulánsok elleni hadjáratával magyarázzák a tőzsde ma reggeli esését. Ha nem engedik majd, hogy eladjam, akkor dehogy is veszek kínai részvényt – mondhatják sokan.
Vásárló Fejjel az internetnek: betiltották a Twittert Törökországban
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 14:06
Pénteken a hatóságok leállították a hozzáférést a közösségi portálhoz Törökországban. Nem tetszik a kritika.
Makro / Külgazdaság Korrupció-gyanú: talán ezt sem látják Kínában
Privátbankár.hu | 2013. november 15. 12:03
Több befolyásos hírportál és a Reuters hírügynökség kínai nyelvű oldala is elérhetetlenné vált pénteken, mert a hatóságok vizsgálatot folytatnak Ven Csia-pao volt miniszterelnök lányának a JPMorgan amerikai bankhoz kötődő kapcsolatai miatt.
Makro / Külgazdaság Szétgyalázták a kínai nagy tűzfal atyját a netezők
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 14:10
Napok óta a kínai nagy tűzfal atyján élcelődnek a kínai internetezők, akinek holdújévi üzenetét követően több tízezren mentek neki. A kínai internetcenzúra, az Aranypajzs megalkotója már nem először kap hideget és meleget.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló