Globalizáció
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: elképzelni sem szeretném, mi lesz, ha az oroszok elvesztik a háborút 
Privátbankár.hu | 2023. március 2. 07:39
Egy svájci hetilapnak adott interjút Orbán Viktor, ahol elmondta: senki sem nyerheti meg a háborút. Elárulta, miről beszélt neki Putyin két héttel a Ukrajna lerohanása előtt, és azt is, mit tenne, ha egy napra Európa diktátora lehetne.
Benchmark Bod Péter Ákos: temessük-e a globalizációt? 
Bod Péter Ákos | 2022. június 16. 05:31
Visszafordul-e a globalizáció? Ez napjaink egyik fontos gazdasági kérdése lett. Számos jel utal arra, hogy a korábbi folyamatok zsákutcába jutottak, de ezzel ellentétes számokat is láthatunk. Bod Péter Ákos, a jegybank korábbi elnöke aktuális írásában tisztázza merre is tart a globalizáció.
Makro / Külgazdaság Dögrováson van a globalizáció, és nem látszik, mikor gyógyul fel 
Tiszai Balázs | 2021. január 2. 18:31
Évtizedek óta pörgeti a világgazdaságot, de most a pandémiára hozott járványellenes intézkedések, a külkereskedelmi marakodások és a nemzetbiztonsági aggodalmak olyan ütést vihetnek be a globalizációnak, amitől lehet, hogy még hosszú ideig csak kóvályogni fog.
Részvény / Deviza / Áru Sokba kerülhet nekünk a globalizáció lebontása, jelentettek a nagybankok 
Eidenpenz József | 2020. július 14. 18:51
Az első jelentősebb gyorsjelentések megérkezése után az amerikai részvényindexek pluszban járnak, de a technológiai papírok most háttérbe szorultak. Az európai tőzsdék viszont süllyedtek, ez történt a BUX indexszel is. Az esést az OTP vezette, a Mol-nak sikerült magához térnie
Makro / Külgazdaság Együtt támadják Trump populizmusát a világ pénzügyi vezetői 
Privátbankár.hu | 2017. október 14. 11:14
A G20-ak pénzügyminiszterei és jegybankárai, a Világbank és az IMF is hitet tett szabadkereskedelmen alapuló világrend és a szoros nemzetközi kapcsolatok mellett. Hat éven belül soha nem látott méretűre nő a világgazdaság, persze vannak akadályok, amelyeket le kell küzdeni.
Makro / Külgazdaság Orbánnak elege van a globalizációból  
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 11:08
A miniszterelnök szerint "a régi igazságnak vége".
Makro / Külgazdaság Merkelék újra hitet tettek a globalizáció mellett 
Privátbankár.hu | 2017. április 11. 08:03
Milliókat emelt ki a szegénységből a nemzetközi kereskedelem és nyitottság, a negatív hatásaival pedig meg lehet küzdeni.
Vállalat Miért települnek vissza cégek Németországba, ha olyan magas a bér? 
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 17:30
Úgy látszik, egyes német vállalatok azt csinálják önként és dalolva, amire Donald Trump amerikai elnök erőszakkal akarja rávenni a cégeket: visszatelepülnek az anyaországba. Ennek számos oka van. Az egész végső soron a robotok térnyerésének kedvez, de a fogyasztó is jól járhat.
Makro / Külgazdaság Biden: az oroszok vezetik a liberális világrend elleni harcot 
Privátbankár.hu | 2017. január 18. 11:34
Legutolsó beszédét a davosi Világgazdasági Fórumon mondta Joe Biden amerikai alelnök, és nem sokat kertelt.
Makro / Külgazdaság Nagy bejelentés Kínától: nyitott gazdaságokra és együttműködésre van szükség 
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 12:47
Hszi Csin-ping kínai elnök beszéde nyitotta meg a davosi Világgazdasági Fórumot, amelyet bizonyára még sokan fognak idézni.
Makro / Külgazdaság Katasztrófával fenyeget Trump terve 
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 11:45
Egy olyan rendszert akar a megválasztott amerikai elnök felborítani, amely milliókat emelt ki a szegénységből az elmúlt évtizedekben világszerte.
Makro / Külgazdaság Óriási kérdőjelek: amikkel mindenképpen szembe kell néznünk idén 
Privátbankár.hu | 2017. január 14. 11:57
Melyek lesznek az előttünk álló 12 hónapban a meghatározó globális gazdasági témák? A globalizáció háttérbe szorulása és az amerikai monetáris politika visszatérése várható a normalitáshoz. A politika lesz a meghatározó bizonytalansági és gazdasági tényező, az euróövezet országaiban akár fél tucat választást is tarthatnak. Az új év kezdetén a PwC közgazdászai a jövőbe tekintettek.
Makro / Külgazdaság Egy követ fúj Merkel és Obama  
Privátbankár.hu | 2016. november 16. 17:50
A leköszönő amerikai elnök búcsúlátogatáson van Berlinben.
Makro / Külgazdaság A globalizáció nélkül akár halálos ítéletet mondhatunk a világra? 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 08:28
A brit miniszterelnök szerint a globalizációnak az elmúlt években megmutatkoztak az árnyoldalai is, de nem kell elvetni.
Makro / Külgazdaság Bukásra áll a globalizáció - Trump igazából ezért nyert? 
Privátbankár.hu | 2016. november 9. 12:03
Trump kampányában ütötte-vágta a globalizációt és a szabadkereskedelmet, jelszava: America First! Az embereknek pedig úgy tűnik, tényleg elegük van a globalizációból.
Makro / Külgazdaság Megbolondult a világ – így kerülhet őrültek kezébe a hatalom  
Káncz Csaba | 2016. május 27. 08:06
Párhuzamos politikai folyamatok zajlódnak le az Atlanti-óceán két partján, ahol a lefáradt washingtoni és brüsszeli elit kezéből kicsúszott az ellenőrzés. Trumpot egy szélesebb dinamika megjelenítőjeként érthetjük meg: a globális versenyt és nyitott határokat ösztönző intézmények elleni tömegmozgalom kifejezőjeként. De mi történt korábban az újkori történelemben, amikor megrendült a globalizáció?
Makro / Külgazdaság Miért olyan sikeresek manapság a populista pártok Európában? 
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 18:34
Ha mostanában Európában választások vannak, akkor sokszor a radikális pártok jobban szerepelnek, a hagyományos erők pedig rosszabbul. Miért van olyan nagy sikerük a populista erőknek? A Faz.net szerint az emberek nehezen bírják az utóbbi évtizedek gyors változásainak sebességét, és szívesen visszatérnének egy kiszámíthatóbb, könnyebb világba.
Karrier Robotok vagy ázsiaiak? Elszakad egymástól a fizikai és a szellemi dolgozó bére 
Eidenpenz József | 2014. november 21. 16:03
Az évek során a szellemi dolgozók átlagbére lényegesen jobban emelkedik Magyarországon, mint a fizikai dolgozóké, a különbség már majdnem kétszeres. Hasonlóan lehet ez másutt is. Ez is arra utal, hogy a felsőfokú oktatást nem visszafejleszteni kéne, hanem épp ellenkezőleg.
Makro / Külgazdaság Tovább globalizálódik Magyarország – a méret számít, vagy a technika? 
Eidenpenz József | 2014. július 15. 15:18
Egyre jobban ki vagyunk téve a külpiaci folyamatoknak, Magyarországon az egyik legnagyobb az export aránya a GDP-hez képest. Csak Szlovákia, az alig megyényi Luxemburg és talán Írország előz meg bennünket. De igazán a sok éves grafikon meglepő.
Makro / Külgazdaság Magyarország visszatérhet a '90-es évek sikersztorijához 
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 11:25
Cséfalvay Zoltán szerint a gazdaságpolitika eredményei visszavezethetik az országot az rendszerváltás utáni idők sikersztorijához, a kicsi, nyitott, exportorientált gazdasághoz.
Makro / Külgazdaság Globalizáció: Magyarország a régió legnyitottabb gazdasága 
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 10:40
A jelenlegi világgazdasági helyzet ellenére a világ hatvan vezető gazdasága egyelőre ellenáll a protekcionizmus csábításának, így a globalizációs folyamat továbbra is enyhén növekszik. Magyarország továbbra is nyitott gazdaság, így a Globalizációs Index alapján a 10. helyet foglalja el, míg a közép-kelet-európai régiót nézve első helyre került.
Makro / Külgazdaság Átírhatja-e a szabályokat Orbán, mikor Európa megszegi azokat?  
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 16:41
Miközben Magyarország a "veleszületett nemzeti cinizmussal birkózik", addig a külvilág továbblép - írja az Economist az Orbán Viktorral készült interjú bevezetőjében. A kormányfő szerint Magyarország már kikerült az intenzív osztályról. Az Economist szerzője feszegeti a kérdést, mit szabad Orbán Viktornak, mikor az európai hatalmak sorra szegik meg az általuk hozott szabályokat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG