<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Költözés
Makro / Külgazdaság Rég nem látott költözési kedv tapasztalható Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 16:39
A járványhelyzet enyhülésével, az elmúlt évben új lendületet kapott a belföldi költözés. A KSH népmozgalmi adatai alapján 2021-ben országosan 307 ezren változtattak állandó lakhelyet, ami a megelőző évhez képest közel 16 százalékos növekedés és több mint három évtizedes rekordot jelent. A legnépszerűbb régiók, hasonlóan 2020-hoz, tavaly is Pest megye, Közép- és Nyugat-Dunántúl voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője az állandó belföldi vándorlás és az országos ingatlanpiac változásait vizsgálja
Makro / Külgazdaság Emberek százmillióinak lakóhelye kerülhet veszélybe
MTI | 2021. június 30. 15:20
A század végére akár 410 millió ember élhet kétméteres tengerszint feletti magasságnál alacsonyabb területeken, amelyeket veszélyeztet a vízszint emelkedése - állapította meg egy új tanulmány.
Vásárló Nyári budapesti lakáspiaci körkép
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 06:29
A főváros töretlen népszerűségnek örvend az ingatlanvásárlást tervezők körében. A budapesti oktatási, munkavállalási és szórakozási lehetőségek sokakat vonzanak az országból. Mindez a magas ingatlanárak ellenére is így van, ráadásul a befektetési célú ingatlanvásárlás mellett is sokan teszik le a voksot. Hogyan alakulnak napjainkban a négyzetméterárak? Mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni azoknak, akik a budai prémium kategóriás lakásokat részesítenék előnyben?
Ingatlan Egyre többen hagyják el Budapest belvárosát
Privátbankár.hu | 2018. december 4. 20:15
A külső kerületek egyértelmű fölényét hozták a tavalyi költözések a fővároson belül. Az országon belül pedig Pest megye és Budapest mellett a szomszédos megyék a legkedveltebbek - áll az ingatlan.com legfrissebb elemzésében, amely az országon belüli vándorlást, költözéseket vizsgálta a KSH adatai alapján. A budapesti kiköltözési hullám a dinamikus lakásdrágulás miatt jövőre is folytatódhat.
Ingatlan Használt vagy új lakás? Megvan, hová éri meg a legjobban költözni
Privátbankár.hu | 2018. február 18. 09:13
Új, újszerű vagy használt? Örök kérdés az ingatlanvásárlás folyamatában, amely idén még nehezebb válaszolható meg, hiszen eddig sohasem látott ütemben fog nőni az új építésű lakások kínálata. Számtalan indok, vélemény, előny és hátrány sorolható fel mindegyik típusnál, dönteni azonban mindig az ingatlanvásárlónak kell, a konkrét információk birtokában.
Ingatlan Nyakadba szakadt az egész világ – te mire költenél egymilliárd forintot?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:02
A lottó ötöst mindenki elkölti legalább egyszer, legalábbis fejben. Álmodozni mindenképp érdemes, hiszen ha ekkora vagyon szakad a nyakunkba, azt érdemes jól elkölteni – például lakásra fordítani. A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha ennyi pénzt nyerne, mintegy ötödük ráadásul biztosan külföldön kezdene új életet – derül ki az Otthon Térkép online felméréséből.
Karrier Elcsábítanál egy fiatalt? Nagyon sok pénz kell hozzá
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 14:31
Egy friss felmérés arra kereste a választ, hogy hány fiatal lenne hajlandó elköltözni az országon belül máshova egy új állás miatt. És azon túlra? Ami látszik, egy jó külföldi állásajánlatra a fiatalok ötöde biztosan igent mondana. Ráadásul a diákok nyitottabbak a külföldi munka iránt: elenyésző azoknak a száma, aki elutasítanának egy lehetőséget, szemben a dolgozó fiatalokkal.
Makro / Külgazdaság Nem bírják a feszültséget: menekülnek a cégek Katalóniából
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 12:21
Októberben csaknem 700 vállalattal lett szegényebb a térség.
Ingatlan Lélektani határ: milyen lakást kaphatsz ma 25 millióért?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 20:15
Ma az érdeklődők kétharmada ennyiért, vagy ennél kevesebbért keres lakást a túlfűtött magyar ingatlanpiacon. Bár találni lehet, nagyon nem mindegy, hogy ebből a büdzséből hova és mekkora lakásba akarunk költözni – Budapesten lényegesen kevesebbet kaphatunk ugyanis a pénzünkért. Az Ingatlan.com elemzéséből az is kiderül, hogy miért lesznek drágábbak az újlakások a kulcs átadása után.
Ingatlan Visszajött a régi divat: mostantól mindenki ilyen lakást keres?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 22. 17:01
Egyre kevesebb telek áll rendelkezésre úgy házak építésére, a lakáspiacon pedig valóságos őrület zajlik, így ismét divatba jönnek a beépített tetőterek, tetőtéri lakások. Emiatt a következő években várhatóan szaporodni fognak az emeletráépítések illetve több lesz a rossz állapotú bérházak helyére felhúzott tömbök tetején a luxus lakás, legalábbis erre számít az Otthontérkép friss elemzése.
Ingatlan Minden második magyar lakásra gyűjt – te is köztük vagy?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 12:48
Aki nem költözni akar, az felújít vagy a gyerekének gyűjt saját lakásra. De mennyit tudunk félretenni?
Személyes pénzügyek Miért nem szabadulsz meg végre felesleges holmijaidtól?
Privátbankár.hu | 2017. június 30. 15:15
Ilyenkor sokan csinálnak nagytakarítást, lakásfelújítást, átrendezést, ami remek alkalom arra is, hogy megszabaduljunk felesleges, nem használt tárgyainktól, holmijainktól. Az internet ebben is nagy segítségünkre lehet, az akadály pedig: saját magunk. Kísérletet teszünk áttekinteni a lehetőségeket.
Ingatlan 3 gyerekkel nagyobb lakásba költöznél? Mire elég az állami támogatás?
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 12:30
Jelenleg több mint 27 ezer új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek a fővárosban, ami 15 százalékkal haladja meg az idén márciusban mért értéket.
Ingatlan Rengeteg az üres lakás, mégis élet-halál harc megy az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 14:34
Miközben folyamatosan arról hallani, hogy mennyire pörög az ingatlanpiac, az ingatlan.com adatai szerint viszont rengeteg az üres lakás az országban. Számuk az elmúlt öt évben 15 százalékkal 550 ezer fölé emelkedett, így az összes lakáshoz viszonyított arányuk is 12,5 százalékra nőtt.
Ingatlan Erős évet várnak a bankok – mindenki ráharap a csokra?
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 17:41
Az első négy hónap igénylései alapján mindenki idén költözik.
Ingatlan Építési lázban ég az ország – itt most biztos találsz lakást
Privátbankár.hu | 2017. március 30. 20:40
Az új lakások és a családi házak piaca mellett rohamtempóban bővül a társasházak piaca is, tavaly mintegy 4238 társasház épült. Az OTP elemzői és a Házfórum szerint a lelkesedés idén is kitart majd, ez pedig a lakáskeresőknek kedvez: egy jól összerakott szerződéssel és az alapító okirat ügyes megfogalmazásával ugyanis rengeteget spórolhatnak a lakás árán. Erre egyébként szükség is van, jelenleg ugyanis a gatyánk is rámegy a költözésre.
Személyes pénzügyek A lakásukról kérdezték a magyarokat - ezekre a válaszokra senki sem számított
Privátbankár.hu | 2017. március 26. 10:38
Meglepően elégedettek a magyarok a lakásukkal: 93 százalékunk szereti otthonát, így a háromnegyedünknek esze ágában sincs elköltöznie az elkövetkező 1 évben. Egy friss felmérés eredménye szerint külföldre pláne nem akarnak elköltözni a magyarok, és hogy tovább sokkoljanak minket a válaszadók, alig néhányan mondták azt, hogy drágának találják a lakásbiztosítást.
Ingatlan Kiderült, milyen otthonra vágynak a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. január 24. 11:20
A magyarok nagy része 100 négyzetméteres, legalább háromszobás családi házban szeretne lakni, a lakások átlagos alapterülete azonban ennél 15 négyzetméterrel kisebb – derült ki a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív felmérésből.
Személyes pénzügyek Mikor költöznek el végre a magyar fiatalok?
Privátbankár.hu | 2017. január 23. 11:54
Milyen lakásra vágynak? Mekkora fizetésért költöznének szívesen?
Karrier Külföldre költöznél? Itt még fizetnek is érte
BR | 2016. november 12. 13:05
Kalandvágy, jobb fizetés, levegőváltozás: egyszer mindenki eljátszik a gondolattal, hogy új életet kezdjen valahol másutt. Költözni azonban nyűgös, beilleszkedni és munkát találni sem egyszerű egy idegen országban, vannak azonban városok, ahol bármikor szívesen tárt karokkal fogadnak bármilyen érkezőt, sőt: fizetnek is, csak költözzünk oda dolgozni! Ezeket a helyeket gyűjtöttük össze.
Ingatlan A lehetetlent kéne teljesíteni a diákoknak – marad a mama-hotel?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 12. 10:53
A jelenlegi ingatlanárak mellett gyakorlatilag egy évtizeden át kéne krumplit sütnie a fiataloknak, ha el akarnak költözni otthonról.
Ingatlan Miben élnek a magyarok? Ez fáj nekünk a leginkább
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 9. 16:15
Hiába javult a lakások minősége Magyarországon, az épületfelújítások ellenére a lakók jelentős része továbbra is elégedetlen a körülményeivel. Sokan már három éven belül költöznének, de leginkább az önállósodni kívánó fiatalok mozdulnának végre. Kérdés, hogy lesz-e hova, bár a statisztika szerint 560 ezer lakás áll üresen Magyarországon.
Személyes pénzügyek A fiatalok lakást akarnak venni - már azt is tudják, miből
Privátbankár.hu | 2016. július 17. 09:45
A harmincasok körében rengetegen látják elérkezettnek az időt arra, hogy lakást vásároljanak. Ehhez hitelt és a csokot is sokan igénybe vennék - az állami támogatásból viszont nagyon kevesen vennének új lakást.
Makro / Külgazdaság Hova meneküljünk, ha kitör a háború?
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 12:05
Ugyan eszünk ágában sincs pánikot kelteni, de a saját bőrünkön is tapasztaljuk: a nemzetközi konfliktusok megoldatlanok és sok esetben fokozódnak is, a kérdés pedig egyre többször jön velünk szembe. Káncz Csaba külpolitikai szakértőt arról kérdeztük, hogy van-e olyan ország, ahol 20-50 évre nyugodtan tervezhetnénk a jövőnket?
Ingatlan 30 évesen is otthon: nem tudnak vagy nem akarnak elköltözni a fiatalok?
Privátbankár.hu | 2014. november 19. 19:01
Továbbra is a szülői házban él a 19-29 éves városi fiatalok több mint 60 százaléka. Az önállósodás egyik kézenfekvő útjának tűnő albérletet, önálló bérleményt ötödük választotta. Többségében kettesével vesznek ki egy lakást, amelyért átlagosan 29 ezer forint bérleti díjat fizetnek fejenként. Rezsivel együtt 53 ezer forintra van szükség havonta az önállósodás első lépéshez.
Ingatlan Ha kertes ház nincs, jó a mamahotel is
Privátbankár.hu | 2014. június 11. 16:18
Egy kutatás szerint a huszonéves magyar fiatalok jó része, főleg az egyetemisták nem tervezik, hogy mihamarabb továbbállnak a szülői házból. Saját kertes ház legtöbbjük vágya, de rövidtávon inkább bérlésben gondolkodnak.
Személyes pénzügyek Rohamosan nő a Németországba távozó magyarok száma
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 12:15
Jelentősen, csaknem 50 százalékkal nőtt a Németországba bevándorló magyarok száma az idei első fél évben az egy évvel korábbihoz képest. Összesen 500 ezren érkeztek az első félévben, ebből 25 ezer magyar. Közben csak 13 ezren költöztek Németországból Magyarországra.
Pénzügyi szektor Segít az állam az otthonteremtésben - mit válasszak?
Füstös Móni | 2012. november 7. 10:16
A szocpol mellett egyéb lakáscélú állami támogatások is léteznek: az állam bizonyos feltételek mellett támogatja a lakásfelújítást, az új lakás vásárlását, vagy építését is. Fontos azonban, hogy az elképzelésünknek megfelelően válasszunk terméket.
Karrier Beszáll a lakbérbe az állam? Már költözünk is
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 13:57
Egy friss kutatás szerint a lakhatási támogatás a munkavállalók többségét valóban ösztönözné arra, hogy lakóhelyétől távol vállaljon munkát. A legszívesebben persze egy masszív bérkiegészítés miatt kezdenék pakolni a bőröndöt a magyar dolgozók, de ha csak 30 százalékot csapnának a fizetéshez, akkor inkább a lakbértámogatást választaná a többség.
Makro / Külgazdaság Vízfejű-e az ország, és hol lehet a legjobban csajozni?
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 13:01
Vízfejű az ország, hányan laknak az utcán és hol van rá a legnagyobb esélyünk, hogy becsajozzunk? Mekkora alapterületű lakásban él egy átlag hazánkfia? Fogy a magyar, de nem fogynak a lakások? Ezekre a kérdésekre ad választ a tavalyi népszámlálás előzetes adatait tartalmazó kiadvány. A teljes feldolgozás még évekig eltarthat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG