<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kötelezettség
Vállalat Lecsapott a GVH egy Peugeot kereskedésre
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 14:05
Kötelezettségszegési eljárás miatt szabták ki a büntetést.
KKV Félreérthető levelet küldtek - elnézte a GVH
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 16:46
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa kötelezettségvállalás mellett megszüntette a Magyar Gyógyszerészi Kamarával és a Galenus Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadóval szemben megtévesztő reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárását - közölte a GVH.
Vásárló Jövő hét kedden ne menjen okmányirodába! Mind zárva lesz
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 13:49
Jövő kedden az ország valamennyi okmányirodájában szünetel az ügyfélfogadás - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtökön.
Adó Már bíróságon az ügy: ötven liter pálinkán vitatkozunk Brüsszellel
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 12:10
Az Európai Bíróság elé került a Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás a házi pálinkafőzéssel kapcsolatban.
Adó Megint megyünk az Európai Bíróság elé, most a pálinka miatt
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 12:44
Az Európai Bizottság ma úgy határozott, hogy az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, mert a tagállam jövedéki adó alóli mentességet biztosít a gyümölcspárlatok, vagyis a pálinka előállítása kapcsán.
Adó Nemcsak a mi telefonadónk miatt kötekedik az EU
Zsiborás Gergő | 2013. január 28. 15:49
Nemcsak Magyarországnak kell az Európai Bíróság előtt megvédenie a távközlési szektorra kivetett különadóját, hanem Franciaországra és Máltára is hasonló feladat vár. Míg az előbbi ország ellen – csakúgy mint hazánkkal szemben – a Bizottság indított kötelezettségszegési eljárást, addig a máltai ügy előzetes döntéshozatali eljárás keretében került a luxembourgi bírák elé.
Adó Három betűn bukhat a magyar állam több mint 250 milliárd forintot
Zsiborás Gergő | 2013. január 24. 16:39
Magyarország nem kívánja módosítani a távközlési adóról szóló törvényt. A kormány álláspontja szerint a Bizottság által vitatott intézkedés teljes mértékben megfelel a közösségi jognak - tudatta szerkesztőségünkkel a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Adó Eljárás indul Magyarország ellen a telefonadó miatt
Privátbankár.hu | 2013. január 24. 13:45
A januári kötelezettségszegési "eljárási csomagban" nem szerep, de a távirati iroda úgy értesült, a telefonadó miatt Brüsszel eljárást indít - sejthető volt, hogy így lesz.
Pénzügyi szektor Új tervek: a SZÉP-kártyával kedveskedne a kormány a bankoknak?
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 08:42
Módosítaná a Széchenyi Pihenőkártyára (SZÉP-kártyára) vonatkozó rendeletet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - derült ki a Népszabadság birtokába jutott, december közepén a kormány számára készült előterjesztésből.
Makro / Külgazdaság Európai Unió: nincs büdzsé se jövőre, se a 2014-2020-as időszakra
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 16:46
Nagy csodák nincsenek. Az új dokumentummal megpróbáltak elfogadható büdzsé tervezetet készíteni 2013-ra, de nem fogadja el az Európai Parlament, mert a dokumentum 99 százalékban megegyezik az eredeti indítvánnyal.
Adó Megszüntetett különadókról beszél az NGM
Zsiborás Gergő | 2012. november 22. 07:47
Az NGM szerint a kormány megszünteti a korábban bevezetett különadókat, valójában ezek a plusz terhek nem vesznek el, csak átalakulnak.
Makro / Külgazdaság Újabb felszólításokat kaptunk az Európai Bizottságtól
Zsiborás Gergő | 2012. november 21. 13:09
Három fontosabb ügyben is felszólítást kaptunk az Európai Bizottságtól, az étkezési utalványok ügyében egy, adóügyekben 2 hónapunk van válaszolni, vagy mehetünk magyarázkodni Strasbourgba.
Karrier Bírák nyugdíjazása: Magyarország elbukta a kötelezettségszegési eljárást
Privátbankár.hu | 2012. november 6. 10:28
A magyar bírákra vonatkozó nyugdíjkorhatár radikális leszállítása az életkoron alapuló, nem igazolható hátrányos megkülönböztetésnek minősül - így döntött az Európai Bíróság.
Adó Távközlési adó: 160 milliárdot bukhatunk, az NGM egyelőre nem izgul
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 14:52
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint jól védhető a magyar álláspont a távközlési adó ügyében, mivel nem díjról, hanem adóról van szó. Egy esetleges elmarasztaló uniós döntés mintegy 160 milliárd forintos adó-visszatérítési kötelezettséggel járna, de a tárca szerint ez nem az idei büdzsét terhelné.
Adó Telekom-adó: kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 10:48
Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bíróságon a telekom-adó miatt - derült ki az Európai Bíróság sajtóközleményéből. A bolti kiskereskedelmi tevékenységre kivetett különadó után ez a második válságadó, amelynek az uniós joggal való összhangját az Európai Bíróság vizsgálni fogja.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: egyelőre nem kell magyarázkodnunk Brüsszelnek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 27. 14:41
Hivatalosan is megerősítették, hogy egyelőre nem indul kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen a jegybank megadóztatása miatt.
Makro / Külgazdaság Valószínűleg csak halasztják az újabb kötelezettségszegési eljárás megindítását
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 13:58
A korábbi hírekkel ellentétben nem indít kötelezettségi eljárást csütörtökön az Európai Bizottság a magyar jegybankot érintő pénzügyi tranzakciós illeték miatt – közölték nevük elhallgatását kérő források Brüsszelben a Bruxinfóval.
Adó Visszatáncolnak: "valószínűleg nem lehet megadóztatni az MNB-t"
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 11:30
Matolcsy György szerint "valószínűleg nem" lehet kiterjeszteni a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) a pénzügyi tranzakciós illetéket, de a munkahelyvédelmi akcióterv ezen bevételi lába - attól függetlenül, hogy a teljes pénzügyi rendszer vagy csak 70-80 százaléka fizeti a tranzakciós illetéket - stabil.
Makro / Külgazdaság Újabb kötelezettségszegési eljárás akaszthatja meg az IMF-tárgyalásokat
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 16:14
A pénzügyi tranzakciós illeték miatt kaphatunk újabb kötelezettségszegési eljárást a nyakunkba, a Bruxinfo értesülései szerint, a Bizottság szeptember végén megindítja az eljárást. A Bizottság mellett az EKB is azon az állásponton van, hogy a jegybanki műveletekre kiterjesztett sarc nem felel meg az európai jogszabályoknak.
KKV Egész pályás letámadásra számíthat a kormány az államosítási hullám miatt
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 11:12
Első lépésként a hulladéktörvény átírása miatt indíthat újabb kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság.
Makro / Külgazdaság MNB-ügy: hivatalosan is vége az EB eljárásának
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 13:07
Az Európai Bizottság csütörtökön hivatalosan is lezárta a Magyarország ellen januárban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségének kérdésével kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárást.
Makro / Külgazdaság Záporoznak a kötelezettségszegési eljárások Magyarország ellen
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 15:08
Ahogy az várható volt, kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság a telekommunikációs adó, a kiskereskedelmi különadó és a cafeteriarendszer átszervezése miatt. A testület szerint a két válságadó, valamint az étkezési és üdülési utalványok magyarországi szabályozása diszkriminatívan kezeli a külföldi vállalkozásokat. A minisztériumnak esze ágában sincs változtatni.
Makro / Külgazdaság A plázastopba is beleköthet Brüsszel, újabb eljárást kapunk a nyakunkba
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 09:44
A héten élénk levelezést folytat Budapest és Brüsszel, előbbi a jegybanktörvény ügyében nyugtatta a kedélyeket, utóbbi levele ma érkezik meg: újabb kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen. Brüsszelnek a cafeteria-rendszer átalakítással van gondja. Ami meglepő, hogy a Bizottság jelezte, a plázastoppal sincs minden rendben - erről eddig nem volt szól.
Makro / Külgazdaság Erzsébet miatt újabb kötelezettségszegési eljárás jöhet
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 10:58
Az Európai Bizottság napokon belül dönthet arról, hogy indít-e újabb kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, a cafeteriarendszer miatt. A SZÉP-Kártyával kapcsolatban már el is indult a kötelezettségszegési eljárás, most az Erzsébet-utalványról dönthetnek.
Makro / Külgazdaság Varga: egészséges kompromisszum a jegybanktörvény új módosítása
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 11:43
Varga Mihály tárca nélküli miniszter egészséges kompromisszumnak nevezte azt a jegybank-törvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet ezen héten nyújtanak be a parlamentnek, és amelynek elfogadása után elkezdődhetnek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy elővigyázatossági megállapodásról.
Makro / Külgazdaság Irány a Bíróság: két új kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 11:17
Korábbi előzetes közlésének megfelelően megindította az Európai Bizottság a Magyarország elleni két kötelezettségszegési eljárást az Európai Unió Bíróságánál a bírák kötelező nyugdíjazásának, valamint az adatvédelmi felügyelő hatóság függetlensége állítólagos megsértésének ügyében - közölte hétfőn az unió luxembourgi székhelyű legfőbb bírói testülete.
Vásárló Nyilvános konzultációt indít a GVH a kötelzettségvállalásról
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 15:25
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyilvános konzultációra hívja a piaci szereplőket, ügyvédi irodákat és egyéb érdekelt feleket. A konzultáció a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése esetében indult eljárásokban tett kötelezettségvállalásról szóló közlemény tervezetét tartalmazza.
Vásárló SZÉP-kártya: módosíthatják a szabályokat, de nem Brüsszel miatt
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 16:53
A kormány áttekinti a Széchenyi Pihenőkártya Kártya (SZÉP-kártya) rendszerének eddigi tapasztalatait, az év során beérkezett módosítási javaslatokat, ezek mérlegelését követően pedig előkészíti a kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet módosítását - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában.
Adó Erzsébet-utalvány: az EU-nak nem tetszik az állami monopólium
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 14:31
Az új cafeteria-rendszer áll a legújabb brüsszeli vizsgálatok célkeresztjében, a SZÉP kártya kapcsán már el is indult a kötelezettségszegési eljárás, csak idő kérdése, hogy az Erzsébet-utalvány is hasonló sorsra jut. Mivel védekezhet Magyarország és mi nem tetszik az Európai Bizottságnak?
Makro / Külgazdaság Brüsszel most már hisz nekünk, jövőre is meglehet a hiánycél
Zsiborás Gergő | 2012. május 11. 11:57
Az Európai Bizottság közzétette tavaszi előrejelzését 2012-13-ra, ezek szerint a Bizottság úgy látja, teljesülhet az idei magyar hiánycél, ami jövőre is a maastrichti kritériumnak számító 3% alatt maradhat. Úgy tűnik a Bizottság elfogadhatónak tartja a magyar konvergenciaprogramban leírtakat, ez pedig nagy előrelépés év elejéhez képest. Júniusban ráadásul sor kerül arra az Ecofin-ülésre, ahol az uniós pénzügyminiszterek döntenek a magyar túlzottdeficit-eljárásról.
Vásárló SZÉP történet: újabb kötelezettségszegési eljárás indul ellenünk
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 16:29
A SZÉP-kártya rendszere miatt kötelezettségszegési eljárás indul Magyarország ellen - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára csütörtökön Hévízen.
Makro / Külgazdaság Már Brüsszel is unta ezt a huzavonát
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 14:03
Megkaptuk a várva várt rajtjelet, most már minden rendben lesz? Az EU januárban még hajthatatlannak tűnt, a magyar kormány is keménykedett egy sort, de negyedév elteltével mégis mindenki engedett. Az még nagy kérdés, hogy a kötelezettségszegési eljárásokat előveszik-e, de Brüsszel egyelőre inkább a spanyolokra összpontosítana. Minket úgy is olcsóbb megmenteni.
Makro / Külgazdaság Zöld jelzés Brüsszeltől: mehetünk az IMF-hez
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:41
Brüsszel véget vetett a január óta tartó bizonytalanságnak, Magyarország tárgyalás kezdhet az IMF-fel egy biztonsági hitelkeret-megállapodásról. Az EB szóvivője szerint a Bizottság megfelelő garanciákat kapott a jegybank függetlenségére.
Makro / Külgazdaság Orbán az IMF-programról: az EU közel van hozzá, hogy átlépje a Rubicont
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 08:33
A kormányfő reggel egy rádióinterjúban beszélt először arról, hogy a januárban indult 3 kötelezettségszegési eljárásból több bírósági szakaszba léphet. A miniszterelnök szerint az EU ezeket az ügyeket nem szabhatja az IMF-programunk előfeltételéül, mert az zsarolás lenne. "Az EU közel van hozzá, hogy átlépje a Rubicont" - mondta a közrádió reggeli műsorában a kormányfő.
Pénzügyi szektor Az EKB még mindig aggódik az MNB függetlensége miatt
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 17:50
Az Európai Központi Bank (EKB) szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának bővítése súlyos aggályokat kelt az MNB függetlenségét illetően.
Makro / Külgazdaság Győri Enikő: a jegybank függetlensége az IMF- tárgyalások előfeltétele
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 07:21
A Magyarországgal szemben indított három uniós kötelezettségszegési eljárásból kettő nem előfeltétele a Nemzetközi Valutalappal tervezett tárgyalások megkezdésének - mondta Győri Enikő. Véleménye szerint a bírák nyugdíjkorhatára és az adatvédelmi hatóság függetlensége teljesen külön ügy.
Makro / Külgazdaság Nem is tudjuk, mit akar tőlünk az IMF és az EU?
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 08:48
A kormány nem ismeri pontosan az IMF-fel és az EU-val kötendő hitelmegállapodás előfeltételeit, ellentétben azzal, amit nagyon sokan mondanak itthon, külföldön egyaránt - mondta Martonyi János külügyminiszter. Véleménye szerint a politikai feltételek elfogadhatatlanok lennének. Kiemelte, hogy a megállapodásra mindenképpen szükségünk van, de nem a pénzre, hanem inkább a bizalomra.
Makro / Külgazdaság Gyors válaszra készül az EU Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 14:45
Az Európai Bizottság a lehető leggyorsabban tanulmányozza a magyar kormány válaszait a folyamatban lévő nyitott kérdésekkel kapcsolatban - közölte az intézmény szóvivője. A magyar hatóságok múlt pénteken küldték el válaszaikat a testületnek egyfelől a két uniós kötelezettségszegési eljárás ügyében, másfelől azokra a levelekre reagálva, amelyek az igazságszolgáltatás és a jegybank függetlenségére vonatkoztak.
Makro / Külgazdaság Az Európai Bíróság előtt a magyar telekomadó ügye
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 07:57
A 2010 őszén három évre bevezetett telekomadó miatt kötelezettségszegési eljárás indult korábban Magyarország ellen, nem sikerült igazunkról meggyőzni Brüsszelt. Az Európai Bizottság már kétszer szólította fel Magyarországot, hogy törölje az adónemet, amit mindeddig nem tettünk meg - az ügy ma az Európai Bíróság elé kerülhet.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor egyre türelmetlenebb
Privátbankár.hu | 2012. március 15. 20:57
A magyar kormányfő levélben kérte az Európai Bizottság elnökét, hogy sürgesse a Magyarországgal és az IMF/EU közötti „elővigyázatossági pénzügyi megállapodásról szóló tárgyalások” megkezdéséhez szükséges intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Időt kaphatunk az EU-tól: többen is a védelmükbe vették Magyarországot
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 15:30
Főleg Németország és Ausztria fenntartásai miatt az EU esetleg elhalasztja a magyar kohéziós alap egy részének befagyasztását. Az előre tervezettnél jóval hosszabb vitát folytattak az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn a Magyarország ellen túlzott államháztartási hiány miatt folyó eljárás keretében.
Makro / Külgazdaság IMF/EU-megállapodás: konkrét időpont nincs, csak találgatások vannak
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 07:55
Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője szerint az uniós túlzottdeficit-eljárás célja nem Magyarország megbüntetése, hanem ösztönzés, hogy olyan pályára álljon a gazdaság, amelyen biztosítható a költségvetés egyensúlya.Szűcs Tamás az IMF/EU-tárgyalások megkezdéséről szóló minden konkrét dátumot találgatásnak nevezett.
Makro / Külgazdaság Orbánnak el kell fogadnia a szuverenitás részleges feladását
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 06:20
A nyár elejéig kitolódhat a megállapodás a Magyarországnak nyújtandó IMF/EU-hitelkeretről - jósolták legújabb előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint az eddigi tapasztalatok alapján csekély a valószínűsége, hogy a kötelezettségszegési eljárások az EU-bíróság elé kerülnek.
Makro / Külgazdaság Engedünk Európa akaratának
Privátbankár.hu | 2012. március 10. 10:37
Az adatvédelmi hatóság elnökének függetlenségét erősítő törvénymódosítást nyújtott be a kormány a parlamentnek pénteken. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter indoklásában azt írta: a változtatások figyelembe veszik az Európai Bizottság által felvetett aggályokat, és javasolja mielőbbi hatályba léptetésüket.
Makro / Külgazdaság IMF/EU-megállapodás: Orbán szerint nem Magyarország húzza az időt
Zsiborás Gergő | 2012. március 8. 12:26
Orbán Viktor szerint Magyarország kész elkezdeni a tárgyalásokat egy pénzügyi védőhálóról, "szamárság" hogy a kormány az időt húzza. A miniszterelnök szerint a jövő Európája nem működhet úgy, hogy azokat bünteti, akik a szabályok betartására törekednek - utalt a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárásra Orbán Viktor.
Makro / Külgazdaság Hogyan lett a kétharmadból 90%-os siker?
Zsiborás Gergő | 2012. március 7. 18:52
A kormányszóvivő a mai brüsszeli döntésekről, mint "90%-os sikerről" számolt be, utánamentünk, hogyan is jött ki ez az arány. Valamivel beljebb vagyunk, de a kormányzati számtan így is kissé sántít. Egy biztos: a kötelezettségszegési eljárások kétharmadát ma tovább léptették, vagyis nem sikerült meggyőzni Brüsszelt az igazunkról.
Makro / Külgazdaság Uniós eljárás: még nem beszélhetünk a pénzről
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:47
Az Európai Bizottság szerint még nem teljesültek annak a feltételei, hogy bármilyen pénzügyi támogatásról nemzetközi tárgyalások kezdődhessenek Magyarországgal. A bizottság a jegybanktörvényről további információkat kér, a bírák nyugdíjazásában és az ombudsman kérdésében pedig folytatják a kötelezettségszegési eljárást.
Makro / Külgazdaság Érthetetlen: 90%-os sikerről beszél a kormány
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 14:02
A kormány örömmel értesült arról, hogy az Európai Bizottság (EB) az általa kezdeményezett ügyek 90 százalékában elfogadta a magyar válaszokat, így ezeket az ügyeket le lehet zárni - közölte a miniszterelnök szóvivője és a kormányszóvivő.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG