Magyar Bankholding

Az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank összeolvadásával létrejött óriásbank. 

 

Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék árgus szemekkel figyelik a nagy bankegyesülést 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 10:07
Az Magyar Nemzeti Bank kiemelt figyelemmel kíséri az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésének folyamatát, az MBH Bank Nyrt. létrejöttét. A fúzió előkészítése tervezetten történik, megvalósultával az ügyfelek az ország létrejövő második legnagyobb bankjának hálózatát, szolgáltatásait érhetik el. A folyamat során a jegybank számára kiemelt fontosságú az ügyfélérdekek védelme és a pénzügyi stabilitás: az egyesülő banktól az jegybank ezt kéri számon.
Ingatlan Ezekben a megyékben akár saját forrás nélkül is szerezhet ingatlant 
Privátbankár.hu | 2023. április 27. 14:33
2023-ban is több támogatási forma áll a lakásvásárlók rendelkezésére.
Vállalat Megtörténik az egyesülés, figyelnie kell a Bankholding ügyfeleinek is 
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:48
Április 30-án lezárul az MKB Bank és a Takarékban egyesülése, bankszünnapokat is tartanak.
Pénzügyi szektor Brutálisan romlott tavaly az ország folyó fizetési mérlege 
Privátbankár.hu | 2023. március 28. 10:45
 Suppan Gegely, a Magyar Bankholding vezető elemzője értékeli a folyó fizetési mérleg adatot.
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások 
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Pénzügyi szektor Csányi Sándor retteghet: az MNB engedélyezte a Magyar Bankholdingot  
Privátbankár.hu | 2023. február 7. 16:32
Májusban létrejön Magyarország második legnagyobb bankja.
Pénzügyi szektor Felcsút nagy napja: bejegyezték a Magyar Biztosítóholdingot 
Privátbankár.hu | 2023. február 7. 14:54
Mészáros Lőrinc és Keszthelyi Erik összefogott.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak 
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ébredezik a magyar turizmus, de van egy óriási kockázat 
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 11:19
A hazai idegenforgalom helyreállása továbbra is csak részleges, de vannak kínálkozó lehetőségek a szektor előtt - van azonban komoly kockázat is, ami átmeneti vagy végleges bezárást hozhat egyes szálláshelyeknek.
Pénzügyi szektor A cégek részéről nagyon megnőtt a finanszírozási igény 
Natív tartalom | 2022. december 12. 15:08
A változó növekedési és kamatkörnyezet komoly változásokat indukált a finanszírozási piacon, mondta lapunknak nyilatkozva a Magyar Bankholding faktoring vezetője. Garamvölgyi Balázs szerint egyre több vállalkozás veszi igénybe a rövid távú finanszírozáshoz a faktoringot, amely a hiteleknél jóval rugalmasabb termék.
Személyes pénzügyek Az érintésmentes fizetés a menő a karácsonyi vásárlásnál is 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 09:42
A 27-35 éves korosztály a legcéltudatosabb a karácsonyi bevásárlás tekintetében – derült ki a Magyar Bankholding által készített reprezentatív piackutatásból. Idén karácsonyi ajándékokra a válaszadók 20 és 30 ezer forint közötti összeget terveznek költeni, és a lakosság több mint egyharmada már a karácsony előtti hónapokban elkezdett anyagilag készülni az ünnepekre. A fiatalabb válaszadók a hitelkártyakeretük nagy részét tervezik felhasználni az ajándékok vásárlásához, és főként illatszereket, okostelefont és ruhaneműt vásárolnak hitelre.
Pénzügyi szektor Tavasszal létrejön az ország második legnagyobb bankja 
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 17:56
Az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, emellett az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB tőkéjének megemeléséről is.
Pénzügyi szektor A hazai privátbanki piac legizgalmasabb és legkomplexebb új szolgáltatásával debütálhat az MBH  
Natív tartalom | 2022. december 7. 11:39
Formálódik Magyarország második legnagyobb bankja. A Budapest Bank (BB) már március végén beolvadt az MKB Bankba, jövő május 1-jén pedig a Takarékbank is csatlakozik, s így, együtt MBH néven folytatják a tevékenységüket. Vajon hogyan befolyásolja mindez a private banking területet, amellyel mindhárom pénzintézet rendelkezett, illetve rendelkezik? Erről is kérdeztük Pleschinger Gyula Márkot, az MKB Private Banking igazgatóját.
Makro / Külgazdaság Jól járhat, aki most vesz 11,75 százalékos kamattal állampapírt – Klasszis podcast 
Privátbankár.hu | 2022. december 3. 12:05
Ez is elhangzott azon a beszélgetésen, amelyet a hazai makrogazdasági elemzőket megszólaltató sorozatunk legújabb adásában lapunk főszerkesztője, Csabai Károly folytatott Suppan Gergellyel, a Magyar Bankholding vezető elemzőjével. A szakember ugyanis úgy vélte, a most még 20 százalék feletti infláció 2023 végére egyszámjegyűvé csökkenhet, ami egyúttal azzal is járna, hogy végre ismét reménykedhetnek pozitív reálkamatban.
Makro / Külgazdaság Jövőre is két számjegy felett lehet a béremelkedés üteme 
Privátbankár.hu | 2022. november 24. 17:01
Minden várakozást felülmúlva 17,8 százalékkal nőtt a bruttó átlagbér szeptemberben, miközben a rendszeres keresetek tovább gyorsulva 18,2 százalékkal emelkedtek, 2018 óta pedig 62,3 százalék volt a rendszeres bérek növekedése.
Pénzügyi szektor A fiatalok harmada szívesen váltana zöld pénzügyi megoldásokra 
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 11:59
A Magyar Bankholding készíttetett felmérést ebben a témában.
Makro / Külgazdaság Partizán: titkos tulajdonosok, rengeteg pénz - videó a Bankholdingról 
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 10:48
A Magyar Bankholding jövőre összeáll, már csak az a kérdés, mire mennek vele. Tényleg létrejöhet az ellen-OTP? Mennyi esély van arra, hogy a NER beelőzi Csányi Sándort? Mit keres Száraz István, az Origo volt tulajdonosa a részvényesek között, és ez mekkora baj? A Partizán legújabb adásában Magyarország leendő második legnagyobb bankjának történetét járja körbe, főszerkesztőnk, Csabai Károly közreműködésével.
Vállalat Egyedülálló csapat jött össze az MKB Alapkezelőnél 
Natív tartalom | 2022. november 8. 14:38
Egyedülálló szakértői csapat, széles termékpaletta és még jobb, még inkább személyre szabott kiszolgálás várja az ügyfeleket az MKB Alapkezelőnél, amely két nagy múltú alapkezelő egyesüléséből jött létre. Kovács Ildikó vezérigazgató-helyettest kérdeztük az egyesülésről és a további tervekről.
Pénzügyi szektor Megtérülő befektetésként kell tekinteni az ESG-re 
Privátbankár.hu | 2022. október 31. 14:55
A rövidtávú profitcélokkal nehezen összeegyeztethető az etikus és fenntartható vállalati viselkedés, ugyanakkor hosszútávon jó befektetés és a fiatalabb ügyfelek részéről már egyértelmű követelmény is, mondta el lapunknak Szege György, a Magyar Bankholding ESG-vezetője. A szakember kiemelte, hogy az ESG-be való befektetést nem lehet kikerülni, hiszen aki ezen próbál spórolni, az hosszútávon veszít a versenyképességéből.
Makro / Külgazdaság Átmeneti recesszió jöhet: erre figyelmeztették a magyar cégeket 
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 16:28
A vártnál erősebb második negyedéves gazdasági teljesítmény mellett 2022-re 5,3 százalékos, míg jövőre 0,4 százalékos GDP növekedést várnak a Magyar Bankholding makrogazdasági elemzői. A megemelkedett energia-, valamint élelmiszerárak miatt tovább nő az infláció, ugyanakkor az árkorlátozások fenntartása jelentős ársokkot előzött meg.
Pénzügyi szektor 27 ezer támogatási igényt bonyolítottak az MBH bankjai az MFB Pontokon 
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 10:28
A Magyar Bankholdinghoz tartozó MFB Pontok az elmúlt hét év során közel 37 ezer kérelmet dolgoztak fel, ebből csaknem 27 ezer lakossági ügyfél és vállalkozás összesen 420 milliárd forintot meghaladó összegű támogatásban részesült, ezzel segítve azok helyzetét. Az MFB Pontokon a 2014-2020-as finanszírozási ciklusban elérhető EU-s források kétharmadát a bankcsoporthoz tartozó bankok helyezték ki.
Pénzügyi szektor Megvan, mi lesz az új magyar nagybank neve 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 08:38
2023 májusában egyesül a Magyar Bankholdinghoz tartozó MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. Az új bank MBH Bank Nyrt. néven működik tovább, egységes márkanévvel és arculattal. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és stabil pénzügyi intézmény mintegy 2,3 millió ügyféllel, valamint piacvezető pozícióban a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban.
Vállalat 1200 milliárdot kezel Magyarország újonnan létrejött alapkezelője 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 1. 10:57
Az MKB-Pannónia és a Budapest Alapkezelő egyesülésével létrejött MKB Alapkezelő Zrt. Magyarország egyik legnagyobb alapkezelője lett.
Vállalat Elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket az MKB Bank ügyfelei 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:56
A piaci turbulenciák ellenére sikeres első félévről számolt be ma az MKB Csoport, amely közel 50 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el az első félévben. 
Befektetési alapok Összeolvadtak a Magyar Bankholding alapkezelői 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 12:00
Sikeresen lezajlott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülése.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Személyes pénzügyek Manapság elkerülhetetlen a hitelkártyák használata 
Natív tartalom | 2022. augusztus 5. 11:42
Sokaknak még mindig mumus a hitelkártya, pedig a megfelelő tudatosság mellett akár spórolásra is alkalmas lehet. De mi köze egymáshoz az áruhitelnek és a hitelkártyáknak? Mire készüljön, aki először igényel hitelkártyát? Váradi Eszterrel, a Magyar Bankholding Hitelkártya vezetőjével beszélgettünk.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér 
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
Vállalat A Magyar Bankholding is beszáll a Széchenyi Kártya MAX programba 
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 11:47
2022. júliusában tovább folytatódik a Széchenyi Kártya Program, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését célozza. Az energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukció is érkezik. Az új termékek hamarosan elérhetők lesznek az MKB Bankban és a Takarékbankban.
Makro / Külgazdaság 11 százalék felett lehet az éves infláció is 2022-ben 
Privátbankár.hu | 2022. július 8. 11:29
A mai adatokat látva a Magyar Bankholding elemzői az éves átlagos inflációs várakozásukat is érdemben megemelték, immár 11,3 százalékot jósolnak.
Pénzügyi szektor Nemzetstratégia üggyé tették, hogy Mészáros Lőrinc bankja vehesse át a Sberbank hiteleit 
Privátbankár.hu | 2022. június 18. 12:36
Kiveszik a versenyjog szabályai alól a Sberbank hitelállományának átvételét.
Pénzügyi szektor Kéz a kézben nőtt Mészáros Lőrinc és az állam befolyása az egyik hazai nagybankban 
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 13:57
A felcsúti milliárdos szavazati joga az MKB Bankban immár 45,85 százalék.
Makro / Külgazdaság Elszomorító: csak háromból egy magyarnak van megtakarítása 
Privátbankár.hu | 2022. május 30. 17:46
Tizenöt százaléknak pedig egyáltalán nincs megtakarítása.
Makro / Külgazdaság Egyesül két magyar alapkezelő - együtt 1200 milliárdos vagyont kezelnek 
Privátbankár.hu | 2022. május 27. 11:14
Egyesül a Budapest Alapkezelő és MKB-Pannónia Alapkezelő, a jogutód társaság 2022. szeptember 1-én kezdi meg működését. Az egyesüléssel létrejövő alapkezelő által kezelt vagyon megközelíti az 1 200 milliárd forintot.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja 
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Makro / Külgazdaság A bérrobbanás nagyot lök idén a magyar gazdaságon 
Király Béla | 2022. május 2. 11:54
A kormány és a jegybank prognózisánál is optimistább előrejelzést tett közzé a Magyar Bankholding hétfőn tartott sajtótájékoztatóján. A bankcsoport elemzői szerint a gazdasági növekedés a bizonytalanságok ellenére 5,9 százalékos lehet. Ugyanakkor az infláció esetében a Magyar Bankholding szakértői a piaci konszenzusnál némileg optimistábbak.
Vállalat Retteghet az OTP? 
Privátbankár.hu | 2022. április 4. 09:11
Az MKB Bank hivatalosan múlt csütörtökön olvasztotta magába a Budapest Bankot, s ma reggel közzétette, mi lesz a menetrend a Takarékbankkal való 2023. május 1-jei egyesülésig, mely eredményeként Magyarország második legnagyobb hitelintézete jön létre.
Makro / Külgazdaság Holnap eggyel kevesebb nagybankra ébredünk 
Privátbankár.hu | 2022. március 31. 10:13
Március 31-én éjfélkor jogilag egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank. A Takarék Csoport 2023 május 1-jén csatlakozik majd.
Pénzügyi szektor Utolsó önálló jelentésében szép eredményeket közölt a Budapest Bank 
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 13:55
A terveket jelentősen meghaladó számokat hozott a hónap végén az MKB Bankkal egyesülő pénzintézet.
Makro / Külgazdaság Mészáros Lőrinc cégei megállapodásra jutottak egymással 
Privátbankár.hu | 2022. február 22. 15:55
20 évre szóló stratégiai együttműködési keretmegállapodást kötött a CIG Pannónia Csoport a Magyar Bankholdinghoz tartozó bankokkal, az MKB Bank Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel, ezzel Magyarország legnagyobb biztosításértékesítési hálózata jött létre.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG