<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Végelszámolás
Vállalat Megszüntetik a nosztalgiavonatokat működtető céget
Székely Sarolta | 2021. április 26. 18:45
Április elején elindult a végelszámolási eljárás a milliárdos árbevételű, nyereségesen működő MÁV Nosztalgia Kft.-nél. Bár első ránézésre nem teljesen világos a döntés oka, gyaníthatóan az osztott tulajdonosi háttér miatt indulhatott az eljárás.
Vállalat Végelszámolják az ifjabb Borkai vezette céget
Baka F. Zoltán | 2021. január 12. 19:04
A hajós orgián részt vett ikerpár budapesti vállalkozása is befuccsolt.
Vállalat Beigazolódott sok kkv rémálma
Privátbankár.hu | 2020. július 4. 09:50
Magyarországon az idén májusig 19,8 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma, de ezen belül a felszámolási eljárások száma 24 százalékkal csökkent, a végelszámolásoké pedig 45 százalékkal nőtt - derül ki a Coface hitelbiztosító legfrissebb, az európai vállalkozások fizetőképességét vizsgáló elemzéséből.
Vállalat Eltűnik Szatmáry Kristófék híressé vált zöldséges cége
Székely Sarolta | 2019. október 26. 17:18
Ugyan Szatmáry Kristóf tavaly év végén kiszállt a híressé vált zöldséges cégéből, az maradt családi tulajdonban. Szatmáry kiszállása után az édesanyja vitte tovább a boltot, aki nyáron a társaság végelszámolása mellett döntött.
Pénzügyi szektor Közel 4 milliárdjába fáj az OBA-nak a Matolcsy-unokatestvér bankjának buktája
Privátbankár.hu | 2019. március 29. 17:30
A kártalanított 756 ügyfél többsége, 412 magánszemély. A legfiatalabb 20, a legidősebb 90 éves.
Pénzügyi szektor Az NHB-nál befektetőknek is még várniuk kell a jussukra
Csabai Károly | 2019. március 19. 15:01
Napokig is eltarthat, amíg az NHB Bank végelszámolója felméri, hogy a befektetési üzletágnál befagyott értékpapírok és pénzek tényleg hiánytalanul megvannak-e, ahogy azt a PSFN feltételezi. A privatbankar.hu értesülései szerint több ezer ügyfél lehet érintett, köztük számos egykori Buda Cash- és Quaestor-kliens.
Vállalat Ez a cég túl nagy ahhoz, hogy bedőljön? Ugyan már
Privátbankár.hu | 2017. január 9. 11:27
Attól még, hogy egy cég milliárdos árbevételt produkál, simán lehet, hogy pár év múlva eltűnik a süllyesztőben - bár valóban nem ez a jellemző trend.
Pénzügyi szektor Visszavont egy engedélyt az MNB – jön a végelszámolás
Privátbankár.hu | 2016. december 23. 10:03
Több szabálytalanságot is találtak.
Vállalat Meg akarok szabadulni a cégemtől – mit tegyek?
Veres Patrik | 2016. július 12. 20:02
Ha már Lázár János nagyüzemi bürokráciacsökkentésbe kezdett, a Privátbankár is megpróbál segíteni az olvasóknak: elindítjuk a heti "Mit tegyek?" rovatot, amelyben aktuális szakértőnk mondja el, hogy milyen eljárásra számíthatunk és kihez kell fordulnunk bizonyos ügyekben. Lesz itt rágalmazás, házasság, öröklés, bérlés és még sokan mások. Első részben Dr. Antall György ügyvéd segít nekünk abban, hogy miként szabadulhatunk meg önként a cégünktől.
KKV Leszámolás a magyar cégvilágban: korszakváltás közeleg
Privátbankár.hu | 2016. június 10. 13:23
A cégbírósági eljárások nagyon bonyolultak és sokáig tartanak, de hamarosan véget ér a kényszertörlési hullám és sokkal letisztultabb lesz a magyar cégvilág - véget érhet az alvó vállalkozások kora. Pusztán a szabályozással azonban nem lehet elérni a rendes működési környezetet, a cégeknek kell kiszorítaniuk maguk közül azokat, akik nem játszanak tisztán.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya véget ért ez a 16 éves sztori: eltűnik egy tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2016. január 8. 12:41
A Synergon a társaság végelszámolására tekintettel, részvényeinek törlését kérte a Budapesti Értéktőzsdéről.
Személyes pénzügyek Tudják-e majd a gyerekeink, hogy mi az a magánnyugdíjpénztár?
Privátbankár.hu | 2015. február 21. 11:44
A négy magánnyugdíjpénztár közül kettő már biztosan megúszhatja a végelszámolást - egyelőre.
Részvény / Deviza / Áru 23 év után törölnek egy részvényt a budapesti tőzsdéről
Privátbankár.hu | 2014. október 1. 07:52
Végelszámolás alatt áll október 1-jétől a Pannon-Flax Nyrt., a győri textilipari társaság részvényeit hamarosan törlik a Budapesti Értéktőzsdéről.
KKV Itt a rekord: Több mint tízezer cég szűnt meg három hónap alatt
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 13:44
Minden eddiginél több, bő tízezer cég szűnt meg a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések oka egyre kisebb számban felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés pozitív hatásait még nem érezni.
KKV Továbbra is sötét mocsár a magyar cégvilág: nem tisztul a kép
Privátbankár.hu | 2014. június 20. 07:30
Hiába szűntek meg cégek tízezrei az elmúlt 5 évben, ha mindeközben több százezer újat alapítottak Magyarországon. Az utóbbi két évben lassul az ütem, kevesebb az alapítás és a megszűnés is, a magyar cégvilág azonban még így is igencsak torz képet mutat.
KKV Éttermet nyitnál? Elképesztően bátor vagy!
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 09:53
2014 negyedévében hosszú évek óta először a szálláshely szolgáltatás és vendéglátás iparág bedőlési aránya meghaladta az eddig listavezető építőiparét - ma a vendéglátás az egyik legkockázatosabb szektor Magyarországon.
Pénzügyi szektor Kinyitott a problémás takarék - de pénzt nem adnak
Privátbankár.hu | 2014. január 24. 09:40
Tájékoztatják az ügyfeleket, de pénzt már nem adhatnak ki - az OBA 20 munkanapon belül kártalanít, addig valahogy ki kell húznia az ügyfeleknek.
Pénzügyi szektor A Citinél bankolsz? Így ellenőrizd, hogy kivel kötsz üzletet!
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 14:40
Tudjon róla, ha partnerével szemben csődeljárás, felszámolási vagy végelszámolási eljárás indult, vagy ha az adott cég megszűnt.
KKV Fordulat a magyar vállalatoknál: ezreket sodor el a szigor
Privátbankár.hu | 2013. október 7. 13:27
A magyar gazdaság szenvedése és a jogszabályok szigorítása együttesen kellett ahhoz, hogy végre valóban tisztuljon a magyar cégvilág: a második negyedévben több cég szűnt meg, mint amennyi alakult. Ha a szürke/feketegazdaság szereplői kikopnak, könnyebb lehet a tisztességesek élete.
Ingatlan Koppant az építőipar a gödör fenekén, most már kifelé mászik
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 16:44
Augusztusban 458 céget töröltek az építőiparban, azaz folytatódott a megszűnő cégek számának lassú, de biztos apadása. Az adatokat közzétevő Opten hónapok óta azt prognosztizálja, hogy az építőipar elérte a válság okozta gödör alját, innen lassú fellendülés következik. Kérdéses azonban, hogy az egyre nagyobb volumenű állami megrendelések mikor érik el a legveszélyeztetettebb kisvállalkozói kört.
KKV Minden idők legnagyobb cégbezárását hozta az utóbbi negyedév
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 12:12
Csaknem 10 ezer céggel lett kevesebb, de újakat is szép számmal alapítottak, a trafikoknak hála.
KKV Cégek, amelyek még bíznak a megmaradásukban
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 16:24
Azt remélik, beindul a gazdasági növekedés. Akik mégis feladják, végelszámolással húzzák le a rolót.
KKV Kivel építtet az állam? Rengeteg vállalat sorsa múlik ezen
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 12:44
Ismét negatív rekordot döntött az első félévben a megszűnő építőipari cégek száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb jelentéséből. A romlás üteme ugyanakkor lassult, az ágazat megrendelés-állománya és az alapítások száma pedig azt jelzi, hogy az építőipar túl van a nehezén.
KKV Soha ennyi csődöt nem látott még Magyarország
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 10:49
Soha annyi cég nem szűnt még meg Magyarországon, mint 2013 első felében. Az elmúlt hat hónapban 16108 céget töröltek a cégbíróságok, ez 538-cal több, mint az eddigi rekordfélévben, azaz 2010 második felében. A cégalapítások alacsony száma miatt a cégfluktuáció máris csökken. Ez a trend fel is erősödhet, ha igaznak bizonyul az Opten szakértőinek előrejelzése, mely szerint legkésőbb 2014 első félévében a cégamortizáció is csökkenni fog.
Pénzügyi szektor Feljelentés a bedőlt takarék ügyében: elvitték a jó hiteleket?
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 15:47
Fedezetelvonás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy magánszemély, mert a soltvadkerti takarékszövetkezettől a végelszámolás megkezdése előtt mintegy 4 milliárd forint jó hitel került át hat takarékszövetkezethez.
KKV Újabb húsipari cég felszámolása indult el
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 14:42
Felszámolási kérelmet nyújtott be a bíróságra a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft. tulajdonosai által megbízott végelszámoló, az alig másfél évig működött cég közel száz dolgozója kedden megkapta a felmondólevelét.
KKV Több mint 4000 cég törlését rendelték el idén: ki járhat így?
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 14:36
Tavaly augusztus óta él a kényszertörlés intézménye, idén az első negyedévben több mint 4000 céget szórtak ki a nyilvántartásból. Kit érinthet ilyen eljárás?
Biztosítás A PSZÁF bevonta egy biztosító engedélyét
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 12:42
A PSZÁF 2013. január 25-én kelt határozatában visszavonta az AIM Általános Biztosító Zrt. alapítási és tevékenységi engedélyeit, valamint 2013. január 28-ai kezdettel elrendelte az intézmény végelszámolását.
KKV Mindig van lejjebb: ilyen még soha nem volt az építőiparban
Privátbankár.hu | 2012. december 27. 13:29
Rekordmennyiségű vállalat szűnt meg 2012 novemberében az építőiparban. Egyetlen hónap leforgása alatt 707 cég szűnt meg az ágazatban – ilyesmire korábban soha nem volt példa.
KKV Mélyrepülésben a magyar cégvilág: csalóka adatok
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 10:27
Várhatóan 23 500 darab éven belül indított felszámolási eljárással zárja 2012-t a magyar gazdaság – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból - ez új rekord. A második félévben jelentősen csökkent a közzétett új fizetésképtelenségi eljárások száma, ám e mögött nem a gazdasági helyzet javulása, hanem a március óta hatályos új cégtörvény áll.
Befalap Magyarok is kaphatnak belőle – 455 millió eurót fizet ki az ingatlanalap
Eidenpenz József | 2012. december 3. 18:15
December 11-ével újabb 455 millió eurót fizet ki befektetőinek a CS Euroreal, az egyik legnagyobb, ám végelszámolás alatt levő német ingatlanalap. Ebben hazai befektetők pénze is benne ragadt 2010-ben, így a mögöttes magyarországi alapok végelszámolása is tőle függ. A végelszámolásban jó hír, hogy félévente fizetnek, a rossz az, hogy 2017-ig is eltarthat.
Makro / Külgazdaság Egyre több nagykereskedelmi cég dől be
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 10:49
A nagykereskedelem iparágban a csőd-, a felszámolási és a végelszámolási eljárások száma is nagymértékben emelkedett.
KKV Havonta kétezer céget számolnak föl Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 15:00
Az év első kilenc hónapjában 18 ezer hazai vállalkozás került felszámolás alá. A harmadik negyedévben 5628 céggel szemben indult felszámolási eljárás.
KKV Nehéz kenyér az autókereskedés: mikor veszünk már autót?
Privátbankár.hu | 2012. október 1. 11:03
Bár egyre többet hallani a gépjármű-kereskedelem fellendüléséről, a jelenlegi adatok még nem ezt mutatják. Az elmúlt 12 hónapban ugyanis 5,17 százalék volt a gépjármű-kereskedő cégek bedőlés-aránya az egy évvel ezelőtti 4,45%-kal szemben. Az egy évvel korábbinál tehát jóval több kereskedő cég vált fizetésképtelenné a szektorban.
Részvény / Deviza / Áru Peres ügy miatt adott ki profit warningot a Graphisoft Park
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 08:11
A Graphisoft Park közölte: a végelszámolás alatt álló korábbi bérlőjével szemben indított peres eljárás költségei 200 ezer euróra tehetőek - ezt beleírják a könyvekbe még akkor is, ha várhatóan megtérülnek.
KKV Még sohasem indult annyi cégfelszámolás, mint júliusban
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 14:38
Júliusban már az egymást követő harmadik hónapban volt 2200 fölött a megindított felszámolási eljárások száma. Ez a mutató korábban egyszer sem érte el a 2200-at Magyarországon.
KKV Dögvész pusztít a magyar cégek között
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 11:38
Idén az első félévben a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan, 40 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A Coface szerint az évközi jelentősebb kormányzati változtatások a lánctartozások révén tovább is emelhetik a fizetésképtelenségi eljárások számát.
KKV Masszív ritkítás az építőiparban: hullanak a cégek, mint a legyek
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 11:33
Több mint 1200 építőipari céggel szemben indult felszámolás a második negyedévben Magyarországon, ilyesmire korábban sosem volt példa. A helyzet minden bizonnyal tovább romlik az év hátralevő részében, mivel rendkívüli ütemben emelkedik a kényszereljárások száma az ágazatban. Az elvégzett munkát sokszor még a közbeszerzési piacon sem fogadják el.
KKV Bedőlési hullám: még koránt sincs vége
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 13:30
Jelenleg 100-ból több mint 4 cég szűnik meg fizetésképtelenségi eljárás miatt, valamint a végelszámolások száma is közel megduplázódott egy év alatt. A várakozások szerint egyre több cég kerül nehéz helyzetbe, melynek az előrejelzések szerint még koránt sincs vége.
KKV Még soha nem hullt el annyi cég, mint idén
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 13:47
Idén az első félévben minden eddigi rekordot megdöntött a végelszámolások száma. Számszerűen az első hat hónapban 18 ezernél is több cég húzta le a rolót. Mindezek mellett a cégalapítások száma igen alacsony értéket ért el a korábbi évekhez képest, amely a szigorúbb cégalapítási szabályoknak tulajdonítható.
KKV Rekordszámú cég dőlt be az első félévben
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:29
Az idei év első felében 30 százalékkal nőtt a felszámolás alá került cégek és 60 százalékkal a végelszámolás alá került cégek száma az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor van honnan tisztulnia a piacnak, mivel nem mutat egészséges cégstruktúrát a hazai vállalkozások száma.
KKV Az elektronikai cégeknek is van félni valójuk
Privátbankár.hu | 2012. június 23. 16:45
Az elektronika és a számítástechnika néhány éve még a kevésbé kockázatos ágazatok közé tartozott Magyarországon, fizetésképtelenségi mutatójuk azonban mára jelentősen romlott. Az első negyedévben ebben az ágazatban is jócskán, 65 százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma egy év alatt.
Ingatlan Minden idők egyik legrosszabb hónapján van túl az építőipar
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 10:27
Májusban az építőipari ágazatban a felszámolások és a végelszámolások száma is csúcsokat döntött meg. Elsősorban a végelszámolások esetében drámai a helyzet: számuk egy év alatt 73 százalékkal emelkedett meg. A jelenség mögött a NAV határozott fellépése áll a piac mihamarabbi megtisztításának érdekében.
KKV Az élelmiszeripar sem bírja - sorra dőlnek be a cégek
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 09:59
Az élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozó cégek körében több, mint harminc százalékkal nőtt a fizetésképtelenségi eljárások száma az első negyedévben 2011 azonos időszakához képest, miközben országos átlagban az emelkedés „csak” 25 százalékos volt. A Coface szerint az ágazat legnagyobb problémája a jelentős szezonalitás, a magas alapanyagárak, a késedelmes fizetés és a szállítói hitelezés.
KKV Sorra dőlnek be a cégek: itt az újabb negatív rekord
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 11:49
Negatív rekordot döntve idén már június első napjaiban átlépi a tízezres határt az éven belül közzétett felszámolások száma. Tavaly július 7-én hirdették ki a tízezredik felszámolást, idén ez várhatóan már holnap bekövetkezik. Májusban az egy hónapban bedőlő cégek rekordja is megdőlt, és a végelszámolási index is csúcson volt.
Pénzügyi szektor Felszámolás alatt a takarék: törleszteni lehet, pénzt nem adnak ki
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 10:10
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet összes fiókja kinyitott hétfőn, de például készpénzt felvenni, vagy harmadik félnek utalni nem lehet a fiókokban - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek.
Pénzügyi szektor Végelszámolás alatt a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 08:35
A PSZÁF 2012. június 1-jén kelt határozatában visszavonta a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte az intézmény végelszámolását. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a takarékszövetkezet elveszítette tőkéjét, sőt szavatoló tőkéje is negatívvá vált. A takarékszövetkezet 17 ezer betétessel rendelkezik.
KKV Hat év szenvedés után kétszámjegyű visszaesés az építőiparban
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 16:00
Áprilisban 372 építőipari vállalkozással szemben indult felszámolási, 514-gyel szemben pedig végelszámolási eljárás. A megelőző év azonos időszakához képest a növekedés a felszámolásoknál 30 százalékos, a végelszámolásoknál 16 százalékos.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos