Hirdetés

30 százalékos béremelést ígérnek a tanároknak

2019. március 11., 08:46

Jövő évre ígérik az emelést és egy újragondolt életpályamodellt.

A szeptember eleji tanévkezdésre készíti elő az egyik tantermet Takács Szilvia tanító a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban 2018. augusztus 27-én. (MTI Fotó: Komka Péter)
(MTI Fotó: Komka Péter)

Újabb béremelésre számíthatnak jövőre a pedagógusok, ha megvalósulnak az oktatási államtitkárság szándékai – írja a Magyar Nemzet.

A napilap úgy tudja, ezzel párhuzamosan újragondolják a pedagógus-életpályamodell egyes elemeit is. A további bérrendezésre többek között azért van szükség, mert 2022-2023-ra komoly létszámgondok lehetnek az oktatásban, hiszen a tanárok jelentős hányada nyugdíjba megy.

Hirdetés

A lap idézi Bódis Józsefet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárát, aki egy korábbi interjúban csak annyit tudott megerősíteni, hogy két számjegyű, attraktív béremelést szeretnének jövőre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

A halála előtt két nappal írta alá végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben. Minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40005.90-0.03%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?