Hirdetés

30 százalékos béremelést ígérnek a tanároknak

2019. március 11., 08:46

Jövő évre ígérik az emelést és egy újragondolt életpályamodellt.

A szeptember eleji tanévkezdésre készíti elő az egyik tantermet Takács Szilvia tanító a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban 2018. augusztus 27-én. (MTI Fotó: Komka Péter)
(MTI Fotó: Komka Péter)

Újabb béremelésre számíthatnak jövőre a pedagógusok, ha megvalósulnak az oktatási államtitkárság szándékai – írja a Magyar Nemzet.

A napilap úgy tudja, ezzel párhuzamosan újragondolják a pedagógus-életpályamodell egyes elemeit is. A további bérrendezésre többek között azért van szükség, mert 2022-2023-ra komoly létszámgondok lehetnek az oktatásban, hiszen a tanárok jelentős hányada nyugdíjba megy.

Hirdetés

A lap idézi Bódis Józsefet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárát, aki egy korábbi interjúban csak annyit tudott megerősíteni, hogy két számjegyű, attraktív béremelést szeretnének jövőre.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Erre nem lehetünk büszkék: a magyarok a legelhízottabb nemzet Európában

Május 18-a az Európai Elhízás Napja. Az elhízás népbetegség, sőt nem túlzás azt állítani, hogy már-már világméretű járvány. Sajnos hazánk Európa legelhízottabb nemzete az OECD adatai alapján, így nem csak a megelőzés, hanem a kezelés is kiemelt fontossággal bír. Az egyéni egészségügyi kockázatokon túl az elhízás következtében kialakuló betegségek mintegy 207 milliárd forintos többletterhet rónak az államkasszára.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39877.82-1.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?