Hirdetés
Hirdetés

Megyék Versenye: megvan a győztes

2014. december 04., 16:24

Rendkívüli érdeklődés mellett került megrendezésre a KKVHÁZ Megyék Versenye. A határon túli magyarok bekapcsolódásával kiszélesedett verseny céljai egyszerűek: játékosan közösséget teremteni, segíteni a hálózatosodást és erősíteni a tudásmegosztást.

A döntőt megelőzően a KKVHÁZ Megyék Versenye II. forduló feladata ezúttal rendhagyó volt: a verseny elnökségének minden tagjának egy kérdést kellett feltenni - erről korábban itt számoltunk be >>

Már a döntőt megelőző internetes selejtezőkön is a kreativitás fejlesztése volt a szervezők célja. A döntő a NAV dísztermében zajlott. A csapatok olyan feladatokat kaptak, amelyek a termékfejlesztés és innováció szükségességét mutatták be és segítettek megérteni, hogy egy térség tőkevonzó képessége  csak a helyi vállalatok és az önkormányzatok összefogásának lehet az eredménye..

A versenybe idén szeptemberben 27 csapat nevezett. A tegnapi budapesti döntőbe végül 19 csapat jutott be. A határon túli magyar vállalkozók igen szorgalmasak volt hiszen a Felvidék, Kárpátalja, Erdély- Székelyföld-Partium, a Vajdaság és Eszék-Baranya is mind ott volt a döntőben.

Hirdetés

A versenyhez kapcsolódó kiállításon 15 cég jelent meg és mutatta be termékeit szolgáltatásait.

A csapatokra igen ösztönzően hatott az is, hogy fődíj mellett a győztes ígéretet kapott, hogy 2015 első negyedévében egy olyan üzleti fórumot szervezhet, ahol a magyar kormány is képviseltetheti magát. A végső győzelmet Békés megye csapata érte el, második lett a Vajdaság míg a harmadik helyezést Felvidék csapata érte el. A döntő minden résztvevője győztesnek érezhette magát, mivel nagyon sok kapcsolat és információ cserélt gazdát.

Az összefogások erősödését mutatja, hogy a szervező KKVHÁZ Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével, illetve a megyei orgánumok egyik kiemelkedő szereplőjével, a Pannon Lapok Társaságával.

Dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár zárszavában megerősítette, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a KKV szektor finanszírozására, a pályázati forrásokhoz való hozzáférés támogatására, az innovációs képesség fejlesztésére. A versenyen elismerő oklevelet vehetett át Náray Balázs az MR1 Kossuth Rádió szerkesztő műsorvezetője aki a rádiós újságírásban tett sokat a KKV szektorért.

Immár negyedik alkalommal került odaítélésre a kisvállalati világ egyik fontos elismerése a „ Jövőnk elkötelezett építője” cím, amit ezúttal  Dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár vehetett át. A KKVHÁZ közössége a kitüntetéssel elismerte Magyarország KKV követének kimagasló munkáját és azt is, hogy a KKVHÁZ kezdeményezése mellett az elejétől fogva kiállt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megéri Pakson dolgozni: csaknem 22 százalékkal nőttek tavaly a fizetések

Megéri Pakson dolgozni: csaknem 22 százalékkal nőttek tavaly a fizetések

Egyelőre nem az oroszoktól vásárolja a legtöbb szolgáltatást az új atomerőművi blokkokat építő cég. Lapunk számításai szerint 2018-ban átlagosan 21,7 százalékkal emelkedett a járulékoktól megtisztított bérköltség az új paksi blokkokat előkészítő állami vállalatnál, a Paks II. Zrt.-nél. Ami azt jelentette, hogy egy dolgozó bérköltsége átlagosan havi 1 238 313 forint volt az előző évben, míg egy évvel korábban 1 017 068 forintot számfejtettek az alkalmazottaknak.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40205.09+0.35%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?