Hirdetés
Hirdetés

Elment az eszük? Életveszélyes lépésre készül Magyarország szomszédja

2018. április 20., 10:20

Az amerikai után Románia izraeli nagykövetségét is elköltöztetnék.

A tel-avivi román nagykövetség a Google Streetview képén.
A tel-avivi román nagykövetség a Google Streetview képén.

Arra talán mindenki emlékszik, hogy mekkora felhördülést váltott ki, hogy Donald Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet a ma 70 éves Izrael fővárosaként, ráadásul még a nagykövetséget is odaköltözteti Tel-Avivból.

A Reuters értesülései szerint újabb ország döntött ezzel kapcsolatban, ha minden igaz, akkor hamarosan az Izraelben élő román diplomaták is készülhetnek a költözésre. A végső döntés Klaus Johannis román elnök kezében van.

Hirdetés

A ma kiadott nyilatkozatában az elnök úgy fogalmazott, hogy nem értesítették és konzultáltak vele egy hasonló döntésről, de felszólítja a kormányt arra, hogy egy ilyen érzékeny és nagy jelentőségű ügyben járjanak el körültekintően, különösen mivel belbiztonsági kockázatot is okozhat.

Arról, hogy micsoda nemzetközi felháborodást váltott ki Donald Trump döntése, itt írtunk bővebben, míg a Hamász iszlamista szervezet reakcióját egy másik cikkünkben taglaltuk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

Mol-INA-ügy: ezért nem körözik már Hernádi Zsoltot

10 millió dollárt fizetett lobbizásra Horvátország, hogy kedvezőbb döntés szülessen a perekben. Az Interpol csak úgy körözte volna tovább Hernádit, ha a horvátok előre fizetik a perköltségeket arra az esetre, ha a Mol-elnök perel.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?