Hirdetés
Hirdetés

Elment az eszük? Életveszélyes lépésre készül Magyarország szomszédja

2018. április 20., 10:20

Az amerikai után Románia izraeli nagykövetségét is elköltöztetnék.

A tel-avivi román nagykövetség a Google Streetview képén.
A tel-avivi román nagykövetség a Google Streetview képén.

Arra talán mindenki emlékszik, hogy mekkora felhördülést váltott ki, hogy Donald Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet a ma 70 éves Izrael fővárosaként, ráadásul még a nagykövetséget is odaköltözteti Tel-Avivból.

A Reuters értesülései szerint újabb ország döntött ezzel kapcsolatban, ha minden igaz, akkor hamarosan az Izraelben élő román diplomaták is készülhetnek a költözésre. A végső döntés Klaus Johannis román elnök kezében van.

Hirdetés

A ma kiadott nyilatkozatában az elnök úgy fogalmazott, hogy nem értesítették és konzultáltak vele egy hasonló döntésről, de felszólítja a kormányt arra, hogy egy ilyen érzékeny és nagy jelentőségű ügyben járjanak el körültekintően, különösen mivel belbiztonsági kockázatot is okozhat.

Arról, hogy micsoda nemzetközi felháborodást váltott ki Donald Trump döntése, itt írtunk bővebben, míg a Hamász iszlamista szervezet reakcióját egy másik cikkünkben taglaltuk.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?