Hirdetés
Hirdetés

Nagyot mentek idén az orosz bankok

2017. augusztus 20., 17:11

Az orosz bankrendszernek hét hónap elég volt ahhoz, hogy elérje a tavalyi egész évi nyereségét - áll az orosz jegybank jelentésében.

Hirdetés

Az adózott eredmény 927 milliárd rubel (1 rubel=4,36 forint) volt a július végével záródott hét hónapban. Ez nagyjából megegyezik a tavalyi 930 milliárd rubellel. A bankrendszer tavalyi első héthavi profitja 459 milliárd rubel volt. 

Az orosz bankágazat nyeresége 2015-ben 192 milliárd rubel, 2014-ben 589 milliárd rubel volt. Az orosz központi bank azzal számol, hogy a bankrendszer profitnövekedése lassul a második fél évben, de így is eléri majd az 1000-1200 milliárd rubelt az év végére. 

A jegybanki jelentés nem tért ki arra, hogy minek a hatására sikerült hét hónap alatt teljesíteni a tavalyi nyereséget, de egy korábbi jelentésében az ágazat nyereségnövekedését részben arra vezette vissza, hogy a bankoknak kevesebb tartalékot kellett képezniük rossz hiteleikre. Az első fél évben a tartalékösszeg 300 milliárd rubel volt, 25 százalékkal kisebb, mint a tavalyi első hat hónapban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?