Hirdetés
Hirdetés

Enyhe optimizmussal várják a tőzsdék a nagy eseményt

Eidenpenz József, 2018. június 13., 18:57

Kissé emelkedtek ma a tőzsdei árfolyamok a Fed kamatdöntésére várva, de Varsóban és Budapesten inkább az eladók voltak túlsúlyban. A forint is gyengült, 320,40 az euró. Éves mélypontjához közeledik a bitcoin.

Ez a jegybankok hete, ma az amerikai Fed, holnap az EKB, majd pedig a japán BoJ tart kamatdöntő ülést. A piacok gyakorlatilag biztosra veszik, hogy Amerikában ismét kamatemelés jön, de az indoklás minden szavát is külön mérlegelni fogják. A múltban elég gyakran előfordult azonban, hogy a Fed meglepetést okozott.

A részvénytőzsdék enyhe optimizmussal várták az esti bejelentést, a német és az olasz indexek 0,4 százalékkal mentek fel, a brit és a francia mutató lényegében nem változott. Az amerikai ipari részvények inkább stagnáltak vagy estek, a Dow Jones és az S&P 500 nulla körül van, a Nasdaq Composite technológiai index viszont

Hirdetés

Itthon  BUX index csúnyát esett, 1,3 százalékkal, aminek a Mol 2,9 százalékos esése volt a fő oka (2 632 forintra). Az amerikai olajkészlet-adatok nyomán emelkedni kezdett az olaj, ez nem feltétlenül jó a finomítói marzsoknak.

További árfolyamok itt láthatók

Az OTP és a Richter 0,6, a Telekom 0,8 százalékkal süllyedt. A forint megint gyengült, nem is kicsit, 0,7 forinttal került feljebb az euró, 320,40-re, de nap közben megközelítette a 321-et is.

A magyar esés egyébként régiós jelenségnek tűnik, mert Varsóban is 0,6 százalékkal ment le az index. Igazán nagyot Isztambul esett, és a török líra is megint gyengülő pályán van, a múltkori komoly kamatemelés ellenére.

A kriptodevizák gyengülése újabb lendületet vett, a bitcoin hét százalékkal 6300 alá esett. Közeledik éves mélypontjához, amely valahol 5900 körül lehet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?