Hirdetés
Hirdetés

Enyhe optimizmussal várják a tőzsdék a nagy eseményt

Eidenpenz József, 2018. június 13., 18:57

Kissé emelkedtek ma a tőzsdei árfolyamok a Fed kamatdöntésére várva, de Varsóban és Budapesten inkább az eladók voltak túlsúlyban. A forint is gyengült, 320,40 az euró. Éves mélypontjához közeledik a bitcoin.

Ez a jegybankok hete, ma az amerikai Fed, holnap az EKB, majd pedig a japán BoJ tart kamatdöntő ülést. A piacok gyakorlatilag biztosra veszik, hogy Amerikában ismét kamatemelés jön, de az indoklás minden szavát is külön mérlegelni fogják. A múltban elég gyakran előfordult azonban, hogy a Fed meglepetést okozott.

A részvénytőzsdék enyhe optimizmussal várták az esti bejelentést, a német és az olasz indexek 0,4 százalékkal mentek fel, a brit és a francia mutató lényegében nem változott. Az amerikai ipari részvények inkább stagnáltak vagy estek, a Dow Jones és az S&P 500 nulla körül van, a Nasdaq Composite technológiai index viszont

Hirdetés

Itthon  BUX index csúnyát esett, 1,3 százalékkal, aminek a Mol 2,9 százalékos esése volt a fő oka (2 632 forintra). Az amerikai olajkészlet-adatok nyomán emelkedni kezdett az olaj, ez nem feltétlenül jó a finomítói marzsoknak.

További árfolyamok itt láthatók

Az OTP és a Richter 0,6, a Telekom 0,8 százalékkal süllyedt. A forint megint gyengült, nem is kicsit, 0,7 forinttal került feljebb az euró, 320,40-re, de nap közben megközelítette a 321-et is.

A magyar esés egyébként régiós jelenségnek tűnik, mert Varsóban is 0,6 százalékkal ment le az index. Igazán nagyot Isztambul esett, és a török líra is megint gyengülő pályán van, a múltkori komoly kamatemelés ellenére.

A kriptodevizák gyengülése újabb lendületet vett, a bitcoin hét százalékkal 6300 alá esett. Közeledik éves mélypontjához, amely valahol 5900 körül lehet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?