Hirdetés
Hirdetés

Enyhe optimizmussal várják a tőzsdék a nagy eseményt

Eidenpenz József, 2018. június 13., 18:57

Kissé emelkedtek ma a tőzsdei árfolyamok a Fed kamatdöntésére várva, de Varsóban és Budapesten inkább az eladók voltak túlsúlyban. A forint is gyengült, 320,40 az euró. Éves mélypontjához közeledik a bitcoin.

Ez a jegybankok hete, ma az amerikai Fed, holnap az EKB, majd pedig a japán BoJ tart kamatdöntő ülést. A piacok gyakorlatilag biztosra veszik, hogy Amerikában ismét kamatemelés jön, de az indoklás minden szavát is külön mérlegelni fogják. A múltban elég gyakran előfordult azonban, hogy a Fed meglepetést okozott.

A részvénytőzsdék enyhe optimizmussal várták az esti bejelentést, a német és az olasz indexek 0,4 százalékkal mentek fel, a brit és a francia mutató lényegében nem változott. Az amerikai ipari részvények inkább stagnáltak vagy estek, a Dow Jones és az S&P 500 nulla körül van, a Nasdaq Composite technológiai index viszont

Hirdetés

Itthon  BUX index csúnyát esett, 1,3 százalékkal, aminek a Mol 2,9 százalékos esése volt a fő oka (2 632 forintra). Az amerikai olajkészlet-adatok nyomán emelkedni kezdett az olaj, ez nem feltétlenül jó a finomítói marzsoknak.

További árfolyamok itt láthatók

Az OTP és a Richter 0,6, a Telekom 0,8 százalékkal süllyedt. A forint megint gyengült, nem is kicsit, 0,7 forinttal került feljebb az euró, 320,40-re, de nap közben megközelítette a 321-et is.

A magyar esés egyébként régiós jelenségnek tűnik, mert Varsóban is 0,6 százalékkal ment le az index. Igazán nagyot Isztambul esett, és a török líra is megint gyengülő pályán van, a múltkori komoly kamatemelés ellenére.

A kriptodevizák gyengülése újabb lendületet vett, a bitcoin hét százalékkal 6300 alá esett. Közeledik éves mélypontjához, amely valahol 5900 körül lehet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?

Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?