Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták a választ az emberiség egyik nagy problémájára

2017. november 12., 09:10

Az emberiség egyik nagy problémája látszik megoldódni: hogyan fizessünk a karácsonyi vásárban vagy a piacon úgy, hogy ne fagyjon le a kezünk? A kofák levágott ujjú kesztyűjén végre átlépett a világ. Igazából nem csak kesztyűben, hanem kesztyűvel fizetünk, így pontosabb a kifejezés.

A Visa, az olimpiai és paralimpiai játékok kizárólagos fizetési technológiai partnere három új, kereskedelmi forgalomban is használható, viselhető fizetési eszközt mutat be: a téli olimpiai játékokra készülve bemutatták az érintésmentes fizetésre alkalmas kesztyűt, matricát és olimpiai kitűzőt.

Az érintéses fizetés korában ezek már nem számítanak világrengető innovációnak, de jól demonstrálják, hogy a technika már lehetővé teszi, hogy lassan tényleg bármivel fizessünk - ha az elfogadói oldalon is jön még néhány fejlesztés, a végén talán már elég lesz egy pacsit adnunk a piacon az őstermelőknek, hogy kifizessünk két kiló krumplit és egy kiló hagymát...

Hirdetés

A Visa együttműködik a Lotte Carddal, a dél-koreai Lotte Department Store üzletlánchálózat pénzügyi ágával az új, prepaid viselhető fizetési eszközök gyártásában és forgalmazásában, melyek már elérhetőek Dél-Koreában (a téli olimpiát Phjongcshangban rendezik).

Olimpiai emlékkitűző

Az olimpiai kitűzők gyűjtésének régi hagyománya van. Ez inspirálta a Visát arra, hogy négy egyedi kitűzőt fejlesszen ki, amelyek a 2018-as olimpia motívumait ábrázolják, és egyben fizetési lehetőséget biztosítanak a szurkolónak és a sportolóknak egyaránt.  A kitűzők ára 5 000 dél-koreai won (kb. 1 200 Ft), és az előre feltölthető összeg 30 000 won (kb. 7 200 Ft) vagy 50 000 won (kb. 12 000 Ft) lehet.

Fizetésre alkalmas kesztyűk

Az átlaghőmérséklet Phjongcshangban -4,8 °C körül várható, így biztosan szükség lesz a kesztyűre. A fizetésre alkalmas kesztyűk segítségével a szurkolók biztonságosan fizethetnek és még a kezük sem fog fázni. A kesztyűket dual interface chippel és antennával szereltük fel, amelyek lehetővé teszik a vásárlásokat az olimpia hivatalos helyszínein és a kompatibilis termináloknál világszerte. A kesztyűk 30 000 won (kb. 7 200 Ft) és 50 000 won (kb. 12 000 Ft) értékű feltöltéssel vásárolhatóak meg.

Matrica: A vékony, rugalmas és öntapadós kialakítással, valamint a beépített dual interface chippel és antennával ezek a mikrocímkék bármire felragaszthatóak, így egy pillanat alatt alkalmassá válnak a problémamentes fizetésre. A hordható matricák előre feltöltött összeggel érhetőek el 30 000 won (kb. 7 200 Ft), 50 000 won (kb. 12 000 Ft), 100 000 won (kb. 24 000 Ft) és 200 000 won (kb. 48 000 Ft) értékben. A kollekció nyolc különböző mintát tartalmaz, melyek között megtalálható Soohorang, a téli játékok hivatalos kabalafigurája, a dél-koreai zászló és még további motívumok is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?