Hirdetés
Hirdetés

Zseniális ötlet: gebinbe kínál vonzó személyi hitelt az egyik bank

Nagy László Nándor, 2015. július 14., 16:30

Visszavonta saját személyi hitel konstrukcióit, s helyettük a Cetelem célzott konstrukcióit kínálja az UniCredit, amely így különösebb erőfeszítés nélkül tud érdemi szereplő maradni a felfutó személyihitel-szegmensben.

Saját hitel helyett itt a versenytársé

Első ránézésre meglepő, ám jobban belegondolva zseniálisat húzott az UniCredit Bank. A pénzintézet július 10-től már nem kínálja korábbi személyi hitel konstrukcióit, most pedig bejelentették, hogy stratégiai együttműködést kötött a bank a Magyar Cetelem Bankkal, amelynek keretében az UniCredit Bank hálózatában igényelhetővé váltak a Cetelem személyi kölcsön ajánlatai.

Az együttműködés a Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású, Ingatlanfelújítási és Adósságrendező személyi kölcsöneire terjed ki: a megállapodás szerint az értékesítés az UniCredit bankfiókokban történik, míg a hitelbírálatot, a mögöttes banki rendszereket és a folyamat hátterét a Cetelem adja.

Hirdetés

Remek ügyfeleket nyert az UniCredit

A mostani hír arról nem szól ugyan, de jó eséllyel a stratégia megállapodás másik oldala az lehet, hogy a Cetelem kínálatában nem szereplő jelzáloghitel-ajánlatokkal az UniCredit megkeresheti majd a Cetelem-ügyfeleket.

A két pénzintézet között létrejött megállapodás révén az UniCredit Bank úgy tud versenybe szállni az egyre komolyabban felpörgő személyihitel-versenybe, hogy nem túl sokat kockáztat: az alapvetően fedezet nélküli hitelnek számító személyi kölcsön konstrukcióknál a kulcsszó a megfelelő ügyfél-scoring, márpedig ebben az ügyfélkörben a francia BNP Paribas csoporthoz tartozó Magyar Cetelemnek van talán a legjobb ügyfélállománya.

Beszédes tény, hogy a Cetelem volt az a bank (az OTP mellett), amelyik talán a leginkább húzódozott a pozitív adóslista bevezetése ellen, mondván: ennek nyomán ki kell adnia ügyféladatait, amelyre alapozva biztonságosan tudja működtetni hitelbírálati rendszerét. Erre a rendszerre most így vagy úgy (persze nem közvetlenül) mostantól az UniCredit is támaszkodhat, hiszen a Cetelem-hitelbírálaton való megfelelés komoly pozitív jel lehet a banknak egyéb termékek értékesítése kapcsán is.

A Cetelem is növesztett egy új lábat

A Cetelem ráadásul valóban attraktív az elmúlt hónapokban a személyi hitelek terén: unikálisnak számít, hogy a hitelcél alapján különböző kamatozású kölcsönt kínál a személyi hitel piacon, s kamatai valóban versenyképesek. A stratégiai együttműködés keretében az UniCredit kockázatot tehát nem fut, ügyfelet ugyanakkor - pl. számlavezetésre - akvirálhat, s persze jutalékot kap az értékesített hitelek után.

Ne becsüljük le a Cetelem oldalán fellépő nyereséget sem: a bank eddig döntően üzletekben, áruhiteles ügyletek kapcsán tudott ügyfeleket akvirálni, akiket a későbbiekben általában hitelkártyával "láncolt" magához. Hiányzott azonban a klasszikus láb, márpedig a személyi hitelek milliós összegéhez sokan meglehet igényelték volna a hagyományos banki környezetet.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?