<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
5G
Makro / Külgazdaság Légikáosz Amerikában: az 5G miatt járatokat töröltek
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 07:23
Több légitársaság is attól tart, hogy az 5G-hálózatok megzavarhatják a repülőgépek fontos berendezéseit.
Makro / Külgazdaság A chiphiány több, mint gazdasági kérdés - az amerikai-kínai vetélkedés újabb terepe
Király Béla | 2021. április 14. 16:59
Az elmúlt hónapokban a félvezetők hiánya meghatározó téma volt mind a járműgyártás, mind az elektronikai ipar szempontjából. A kereslet-kínálat megbillenésén túl a háttérben érdekes folyamatok zajlanak, amelyek tovább bonyolítják a helyzetet.
Vállalat 5G: aligha lesz béke, de a stílus változni fog
Király Béla | 2020. november 17. 18:13
Az 5G technológia fontos része volt a Donald Trump elnök vezette adminisztráció és Peking küzdelmében. Az amerikaiak célkeresztjében a Huawei állt, amely a legnagyobb hálózati beszállító lett néhány év alatt, miközben a vállalatot az amerikaiak azzal vádolták, hogy segíti Kína kémkedését. Egyelőre nem tiszta, hogy Joe Biden színrelépésével milyen fordulat jön a történetben, ha jön egyáltalán.
Részvény / Deviza / Áru Ez a cég lehet a negyedik ipari forradalom egyik nyertese
MFC Equity | 2020. szeptember 9. 16:01
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 6. részében a Keysight Technologies és annak ígéretes kilátásai kerülnek elemzésre, amit az 5G hálózatok fejlődése adhat.
Vállalat Tálcán kínálják neki a lehetőséget, de újra elvérezhet a Nokia
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 26. 15:05
Az 1990-es évek második felében a Nokia a világ számos részén szinte egyet jelentett a mobilkommunikációval. Az Apple és az olcsó kelet-ázsiai konkurensek piacra lépésére viszont nem volt válasza a finn vállalatnak, amely majdnem eltűnt a süllyesztőben. Egy szűk szegmensbe húzódtak vissza, amely most komoly kitörési lehetőséget kínál.
Vállalatok Óriási pénzt kap a Huawei konkurense
Privátbankár.hu | 2020. március 6. 13:48
Félmilliárd eurós hitellel fejleszt 5G technológiát a Nokia. Korábban felmerült az is, hogy amerikaiak vennék meg, hogy erősebb legyen a Huawei vetélytársa.
Vállalat Hiába az USA támadása, jelentősen nőtt a Huawei forgalma tavaly
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 14:34
18 százalékos növekedésnek örülhetett a kínai kommunikációs mammut, pedig Washington 2019. májusában nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.
Makro / Külgazdaság Trump többfrontos támadása a Huawei ellen – pácban London
Káncz Csaba | 2020. február 19. 09:48
Washington a nagyhatalmi versengés szerves részeként most több fronton is támadást akar indítani a Huawei ellen. Ha az Egyesült Királyság nem vonja vissza pozitív döntését a kínai gyártóval kapcsolatban, akkor a konfliktus negatív hatással lesz a Washington és London közötti kereskedelmi tárgyalásokra, és a hírszerzési információik cseréjére. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat Az USA nagy ötlete: megvesszük a Nokiát és az Ericssont, hogy ne legyen már olyan jó a Huawei-nek
Privátbankár.hu | 2020. február 7. 08:16
A cél a kínaiak 5G-dominanciájának megtörése.
Makro / Külgazdaság A német-magyar kém nagy európai cégek titkait játszotta át Kínának
Káncz Csaba | 2020. január 21. 10:46
Az ügyben kevésbé fontos aspektus az EU-ból származó politikai titkok ügye és jóval fontosabb a nagy német- és európai cégek kereskedelmi- és ipari titkainak átjátszása. Forrásunk szerint a kémnek az 5G kiépítése körüli német politikai viharokban is lehetett feladata. Káncz Csaba jegyzete.
Vásárló Közeleg az idő, amikor az okostelefon már nem is lesz olyan lényeges
Privátbankár.hu | 2019. december 25. 06:30
Az 5G csodája még csak most kezd majd a hétköznapjaink részévé válni, mégis vannak, akik már most azt tervezgetik, milyen lesz a hatodik generációs mobilinternet-szolgáltatás. Tényleg elképzelhető, hogy a jövőben az okostelefonok jelentősége csökken?
Vállalat A negyedik ipari forradalom java még csak most jön
Privátbankár.hu | 2019. december 19. 14:27
A legkisebbektől a legnagyobb vállalkozásokig mindenki részesülhet abból az óriási üzleti potenciálból, amit az új generációs mobilinternet jelent - írtuk cikksorozatunk korábbi részében. Most azt járjuk körül, hogyan hoz forradalmat az iparban az 5G.
Makro / Külgazdaság Amerika nem bírja a versenyt Kínával - interjú hazánk volt pekingi nagykövetével
Káncz Csaba | 2019. december 17. 06:05
Az 5G tendereken Washington nem tud műszakilag, árban és minőségben versenyképes alternatívát ajánlani a kínai részvétellel szemben - mondja Kusai Sándor volt kínai nagykövet, egyetemi oktató. Kusai szerint lezárult Kína teljes globális nagyhatalmi emancipációja, és az EU számára a kínai kapcsolat menedzselése máris párhuzamba került a transzatlanti kapcsolat jelentőségével. Káncz Csaba interjújának első része.
Vállalat Korunk egyik legnagyobb üzleti lehetősége: hogyan készítsem fel a cégem az 5G-re?
Privátbankár.hu | 2019. december 12. 14:55
Az 5G gyakorlatilag mindegyik cégméret-kategóriában újfajta üzleti lehetőségeket hoz – az új technológia már itt van, ahhoz, hogy a legtöbbet profitáljunk belőle, időben el kell kezdeni a felkészülést.
Vásárló Itt az 5G: nem a jövő technológiai csodája, hanem a hétköznapjaink része lesz
Privátbankár.hu | 2019. december 5. 14:10
Az 5G az élet számos területén hozz forradalmi változásokat: az újgenerációs mobilinternet rengeteg lehetőséget hordoz magában az egészségügytől a mezőgazdaságig. Az 5G azonban nem csak valami megfoghatatlan jövőbeli technológiai csoda: egy szimpla telefonálásban vagy élő közvetítésben is olyat tud már ma is, ami korábban elképzelhetetlen volt.
Vállalat Másodfokon is elkaszálták a Digit
Privátbankár.hu | 2019. november 28. 12:46
Másodfokon is helybenhagyták a Digi kizárását az 5G tenderből - ezzel viszont még jó eséllyel nem ért véget az ügy.
Vásárló Jó világ vár a városi autósokra: közlekedni és parkolni is sokkal könnyebb lesz
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 17:08
A küszöbön álló mobilinternet-technológiai forradalom sokat segít majd a városlakók életén: az intelligens forgalomszervezés és -irányítás mellett az okos parkolórendszerek segítségével spórolhatnak meg rengeteg időt. Magyarországon különösen jó helyzetben vagyunk: ami máshol még sci-finek tűnik, nálunk már működő szolgáltatás.
Vállalat Kínában már legalább 50 ezer átjátszó állomás ontja az 5G-t
Privátbankár.hu | 2019. november 17. 13:18
Ez mind a China Mobile-é. A világ legtöbb előfizetőjével rendelkező távközlési cége a következő öt évben még jobban rákapcsol az ország ötgésítésére: 14 milliárd dollárt költenek a technológia terjesztésének gyorsítására.
Vállalat Több, mint gyors internet: miért kezdődik új korszak az 5G-vel?
Privátbankár.hu | 2019. november 13. 12:41
Olyan régóta hallunk már arról, hogy az új generációs mobilinternet-szolgáltatás óriási változásokat hozhat az életünkbe, hogy talán már fel sem kapjuk a fejünket, amikor a bevezetés újabb és újabb mérföldköveiről érkezik híradás. Most, hogy valóban rákanyarodtunk a célegyenesre, érdemes megnézni, miért is olyan nagy szám az 5G, mivel tud többet az új technológia?
KKV Egy új vezeték nélküli technológia forradalmasítja az okos eszközök világát
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 15:56
A Narrowband-IoT egy igazi célszerszám: olyan keskenysávú kapcsolaton keresztül működő vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi az IoT-eszközök tömeges elterjedését alacsony költségszint mellett.
Vállalat A Huawei közreműködésével épül ki Magyarországon az 5G hálózat
Privátbankár.hu | 2019. november 5. 09:23
Ezt Szijjártó Péter jelentette be. A vitatott megítélésű kínai nagyágyú a brit Vodafone-nal és a Deutsche Telekommal együttműködésben dolgozik majd itthon.
Vállalat Az USA pénzzel hozná helyzetbe a Huawei európai riválisait
Privátbankár.hu | 2019. október 8. 12:52
Washington fizet, csak ne a kínaiak vigyék el az 5G-piacot.
Vállalat Kiakadt a DIGI: tisztességtelen a kizárás
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 14. 09:30
Minden jogi eszközzel fellebbeznek az NMHH döntése ellen.
Vállalat Összecsapnak a mobilszolgáltatók a hazai 5G-frekvenciákért
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 13. 12:30
Három jelentkező, a legnagyobb mobilszolgáltatók kerültek be az árverési nyilvántartásba.
Vállalat Elkezdődik egy új korszak: indul a harc a magyarországi 5G frekvenciákért
Privátbankár.hu | 2019. július 18. 16:33
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) július 18-án véglegesítette és közzétette az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák árverésének részleteit tartalmazó dokumentációt. A szolgáltatók augusztus 8-án nyújthatják be jelentkezésüket az NMHH Ostrom utcai székházában.
Vásárló Tényleg agyrákot okoznak a legújabb mobiltelefonok?
Gáspár András | 2019. május 17. 15:45
Új világ köszönthet be hamarosan, ahogy az 5G hálózatok beindulásával villámgyors vezeték nélküli hálózaton kapcsolódik majd össze minden mindennel és mindenkivel - gyakorlatilag nincs olyan területe az életnek, ahol ne hozhatna forradalmi változást az 5. generációs mobilhálózat. Az orosz propaganda viszont kipécézte magának az 5G-t, és elkezdte terjeszteni, hogy halálos.
Vállalat Akár 32 százalékkal is többet fizetnének az emberek, csak legyen már 5G
Privátbankár.hu | 2019. május 9. 08:16
Az Ericsson felmérése szerint. Azt is kimutatták, hogy a még gyorsabb hálózat még nagyobb videófogyasztással fog járni, az emberek igénylik a kiterjesztett és virtuális valóságokat.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot akart harapni az Apple a kínai almából, de véget ért az ingyenebéd
Fellegi Tamás | 2019. január 11. 14:54
Ritkán fordul elő, hogy egy cég monopolhelyzetben legyen termékeivel, különösen, ha van konkurencia, de mégsem alakul ki verseny. Ennek köszönhette az Apple különleges helyzetét, így lett a világ legnagyobb nyereségű cége, de egyik legfőbb piacán, ahol igen magasra árazta az iPhone-t, most elpártoltak a vevők.
Vállalat A Huawei visszautasítja a kémkedés vádját
Gáspár András | 2018. december 1. 14:30
A Huawei még nem mondott le Új-Zélandról, nem érzékel nyomást Németország vagy az Egyesült Királyság felől, azt pedig visszautasítják, hogy kémkedésre lennének kötelezhetőek a kínai kormány által. A társaság reagált a Privátbankár.hu-n korábban megjelent jegyzetre.
Vállalat Hatalmas a verseny a jövő internetéért - ők a fő versenyzők
Privátbankár.hu | 2018. március 23. 17:08
Az 5G technológia jelentős változásokat hozhat jó pár ágazatban, kérdés azonban, hogy melyik tech vállalat uralja majd az ehhez szükséges technológiát.
Vállalat Nagy fejleszésre készül Magyarország: csúcs-mobilhálózatot építünk
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 13:19
A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősíti a magyarországi távközlési szolgáltatók 4G és 4G+ hálózat fejlesztési beruházásait - mondta Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.
Vásárló Tudod, milyen autód lesz 13 év múlva? Óriási változások előtt állunk
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 06:08
Alig 10 év, és fenekestül felfordul az autóipar: a mostani üzleti modell helyét átveszi valami egészen más, ezermilliárd dollárt szipkáznak el a szoftverfejlesztők és szolgáltatók. A jövő autója már simán ránk szól, hogy a dugó miatt korábban kellene munkába indulnunk - ehhez azonban az kell, hogy a hálózatok is bírják a rengetek internetező eszközt, letisztázzák a felelősség szabályozását és törhetetlenné tegyék az életünkért is felelő rendszereket.
Vásárló Küszöbön egy új korszak – mennyivel lesz könnyebb az életünk?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 10:26
A világ néhány éven belül nagyot fog változni, ugyanis hamarosan beköszönt az 5G technológia korszaka. És hogy mit is jelent ez nekünk, felhasználóknak? Az ötödik generációs mobilhálózat új dimenziókat fog megnyitni: intelligens közlekedési rendszerek, okos városok, távorvoslási megoldások fogják megkönnyíteni az életünket.
Részvény / Deviza / Áru Egy szokatlan megoldás hozhat villámgyors internetet az otthonunkba
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 13:00
Az a netsebesség, ami nekünk Európában már természetesnek számít, még csak álom az Egyesült Államokban. A Verizon telekommunikációs szolgáltató azonban most nagyot dobna az otthoni internetezésben: házhoz viszik az 5G-s vezeték nélküli internetet, amivel egy csapásra piacvezetővé válhat a kemény versenyre kényszerített vállalat.
Vásárló Pár lépésre vagyunk a jövőtől - mikor lesz végre szupergyors mobilinternetünk?
Privátbankár.hu | 2017. június 22. 14:32
Várhatóan 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok.
Makro / Külgazdaság Magyarország is előrelép a digitális evolúcióban
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 15:23
Június 19-én alakul meg hivatalosan a magyarországi "5G koalíció".
Vásárló A Nap Száma: elképesztő, mennyi mobilnetező lesz néhány év múlva
Privátbankár.hu | 2017. június 13. 17:45
Nemcsak a számuk nő rohamtempóban, a 4G-t is felváltja majd az 5G.
Személyes pénzügyek Ilyen gyors mobilnetet még nem látott: az Ericcson már az 5G-re készül
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 12:56
Olyan új technológiát fejlesztett a svéd Ericcson, amely segítségével duplájára nő a mobil letöltési sebesség.
Vásárló Mobilinternet: a 4G-vel küzdünk, a világ az 5G-re költ
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 14:32
A világ már most hatalmas pénzeket fektet az ötödik generációs mobilinternet bevezetésére, pedig a 4G-vel is van még bőven feladat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG