<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bankbetétek
Személyes pénzügyek Egyre többen takarékoskodnak vészhelyzetre
Privátbankár.hu | 2020. december 22. 13:31
Régiós összehasonlításban is kiemelkedően nőtt a magyarok megtakarítási kedve, a többség rendszeresen tesz félre, átlagosan 22 ezer 600 forintot havonta. Ez is kiderül az IMAS International az Erste Csoport számára végzett felméréséből.
Személyes pénzügyek Bankba tennéd a pénzed? Jobb, ha pár dologra odafigyelsz
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 12:05
Jóval nagyobb kockázatot vállal az, aki otthon, a párnájában tartja készpénzként megtakarításait, például a betörések vagy a lakást érő elemi károk miatt. Miért éri meg inkább a bankban tartani pénzünket? Mekkora kamatot adnak a hitelintézetek? Hogyan kaphatunk magasabb kamatot? Mikor nem jár a kamat? A MNB most ezekre is választ ad.
Személyes pénzügyek Magánszemélyeknek a nyakába is varrnak negatív betéti kamatot?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 17:01
Egy német bank már bevezette, hogy a magánszemélyek 100 ezer euró feletti betétjeire áthárítja az EKB mínusz 0,4 százalékos kamatát. További pénzintézetek érdeklődnek a dolog felől. Eközben Németországban a széfek, Svájcban a betörés esetére a készpénzt is fedező lakásbiztosítások iránt nőtt meg a kereslet.
Ingatlan Ingatlanpiaci lufitól tartanak a nulla közeli kamatok miatt
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 14:15
A német Bundesbank szakértője árbuborék kialakulásának első jeleit látja a német ingatlanpiacon, aminek veszélyes következményei lehetnek. A magyar ingatlanpiacot nagy mértékben befolyásolják a külföldi befektetők vásárlásai, így áttételesen ez számunkra sem közömbös. Az alacsony kamatok terhét az ügyfelekre próbálják hárítani.
Állampapír / Kötvény Megvan, ki adja el azt a rengeteg állampapírt – hát a konkurencia, a bankok
Eidenpenz József | 2016. január 21. 12:14
Az állampapír és a bankbetét konkurensek, mégis a bankok adták el tavaly a lakossági állampapírok túlnyomó részét. A lakossági állampapírok állománya 1106 milliárd forinttal nőtt, de csak 95 milliárddal bővült a Kincstárban őrzött lakossági állampapírvagyon. Az intézmény negyedével növelte a vezetett számlák számát és sorra nyit új fiókokat, feltörőben a Mobilkincstár.
Személyes pénzügyek A párnában vagy a bankban? Így választanak befektetést a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 20. 13:04
Az elmúlt néhány évben kialakult alacsony kamatkörnyezet megváltoztatta a hazai megtakarítási és befektetési szokásokat: folyamatosan csökken a bankbetétek népszerűsége, előretörtek az életbiztosítások és töretlenül bővül a lakástakarék-konstrukciók aránya, ennek ellenére azonban továbbra is nagyon sokan tartják készpénzben a megtakarításukat.
Befalap Vajon hová teszi a lakosság a pénzét? Se betétbe, se alapba
Eidenpenz József | 2015. július 7. 17:40
Júniusban kis mértékben csökkent a hazai befektetési alapok vagyona, forintos és eurós értékpapírokat egyaránt váltottak vissza a befektetők. Az állampapír-adatot még nem ismerjük, de az előző hónapokban oda vittek sok megtakarítást. Folyik a kockázatvállalási kedv lassú növekedése.
Személyes pénzügyek Mit okoz az alacsony kamatszint: eltűnnek az euróbetétek?
Nagy László Nándor | 2015. június 25. 10:21
Miután törvény mondja ki, hogy lakossági ügyfeleknek nem kínálhatnak negatív kamatot a bankok, az euróbetétek veszélybe kerültek - van már bank, aki megszüntette az euróbetét-konstrukciókat. Az általános trend a kamatcsökkenésen van - de már nem nagyon lehet hátrálni. Megnéztük, mit okoz az alacsony kamatszint.
Pénzügyi szektor Nem véletlenül most – betétkifizetési titalom a Tisza Takarékszövetkezetnél
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 17:03
A betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a Tisza Takarékszövetkezetet, emiatt az MNB határozatban döntött az intézmény működési engedélyének visszavonásáról. A jegybank betétkifizetési tilalmat rendelt el, s felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékszövetkezethez.
Befalap Jön, jön, jön a negatív reálkamat, a megtakarítók bukni fognak
Eidenpenz József | 2014. október 28. 12:23
Az alacsony infláció jövőre emelkedni fog, a banki kamatok nem csak alacsonyak, de az inflációt sem érik majd el. Így a megtakarítások egy része veszíthet értékéből. A magyar gazdaság lassulhat, a részvényeink nem valami attraktívak, érdemes viszont külföldi részvényeket és devizaeszközöket venni – tartja a K&H Alapkezelő.
Állampapír / Kötvény Biztonságos? 10 alacsony kockázatú befektetés alacsony kamatkörnyezetben
Eidenpenz József | 2014. október 20. 11:00
A kamatok nagyon alacsonyak az országban, és ha minden jól megy, még várhatóan sokáig azok is maradnak. A szituáció új, a hazai befektetők többsége nincs tisztában a megoldásokkal sem. Most a legbiztonságosabb befektetési formák között nézünk szét.
Személyes pénzügyek "Csillagászati" időskori jövedelem-elvárások minimális megtakarítás mellett
Privátbankár.hu | 2014. október 7. 06:30
A takarékoskodásra megtanította a válság az átlagmagyart, ám a nyugdíjaskori biztonság igénye és a megtakarítási realitások egyelőre köszönőviszonyban sincsenek az UniCredit felmérése szerint.
Részvény / Deviza / Áru 14 szarvashiba, amit befektetésnél el szoktak követni
Eidenpenz József | 2014. szeptember 26. 07:19
Az alacsony kamatok miatt egyre többen keresnek alternatívákat, határozottan megfigyelhető a befektetők eltolódása a kockázatosabb befektetések felé. Hogyan hoz döntést egy átlagos kisbefektető? Melyek azok a pszichológiai csapdák, melyek gátolják a hosszú távú eredményességet vagy egyenesen katasztrófát okozhatnak?
Pénzügyi szektor Egyre több eltitkolt pénzt tisztára mosó számlát nyitnak
Privátbankár.hu | 2014. július 25. 06:32
Egyre vonzóbb az adóamnesztiát ígérő lekötés: fél év alatt 289 stabilitás megtakarítási számlát nyitottak, a számlákon átlagosan 66 millió forint várja, hogy adómentesen felvehető legyen.
Pénzügyi szektor Szépen nyomja le a banki hitelkamatokat is a jegybank
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 15:15
Belehúztak áprilisban a bankok a lakossági hitelkamatok-csökkentése terén, míg a betéti oldalon érdekes állománymozgásokról ad számot a jegybanki statisztika.
Befalap Vették, mint a cukrot – a 300 forinthoz közelítő euró már olcsónak számít?
Eidenpenz József | 2014. május 15. 06:09
Újabb 65 milliárd forint érkezett a hazai befektetési alapokba áprilisban, ami kevesebb, mint az előző hónapokban, de így is jelentős összeg. Az abszolút hozamú, a rövid kötvény és a vegyes alapok voltak a legnépszerűbbek. Az előző hónapoktól eltérően most tízmilliárd forintos nagyságrendű összeget helyeztek el az alapokban devizában is.
Állampapír / Kötvény Itt az ideje visszatérni a régi jó bankbetéthez?
Privátbankár.hu | 2014. április 29. 10:34
Érdemesebb fix államkötvény helyett bankbetétet vagy részvényt választani. Esetleg lakossági állampapírt.
Befalap A következő exportcikkünk a befektetési alap lesz?
Eidenpenz József | 2014. március 11. 12:25
Árfolyam 250, 280, majd 300. Az utóbbi mintegy tíz évben egyre feljebb került az euró/forint árfolyam centruma, kérdés, jön-e újabb szint. A Budapest Alapkezelő tavaly közel 50 százalékkal növelte az alapjaiban kezelt vagyont és már 50 milliárd forintot kezel cseh alapokban.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló