Berlin
Makro / Külgazdaság Válságüzemmódban a német külpolitika 
Káncz Csaba | 2024. január 16. 09:33
Európa legerősebb gazdaságától azt várják Washingtonban, hogy aktívabb szerepet játsszon a globális színtéren. A megélhetési válságot egyre inkább érzékelő német polgárok többségének azonban ez nem igazán tetszik. Káncz Csaba jegyzete.
Agrár A németek már a háború utánra készülnek Ukrajnában 
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 14:26
Berlin az ukrán mezőgazdaságba, azon belül is a zöldség- és gyümölcstermesztésre, kertészetre (is) fókuszál. Az agrártárca egy fejlesztési projekt keretében eurómilliókkal száll be az ukrán mezőgazdaságba.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Berlinben bukkant fel Barack Obama – mutatjuk, kivel vacsorázott 
Wéber Balázs | 2023. május 3. 12:34
A volt amerikai elnök a német fővárosban lép fel ma este.
Közérdekű Felejtse el a hétfői repülést Berlinből! 
Privátbankár.hu | 2023. április 23. 10:55
Valamennyi induló járatot törölték a hétfői menetrendből a Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtéren (BER) a biztonsági terület dolgozóinak sztrájkja miatt.
Makro / Külgazdaság Európa sorsa is eldől Ukrajnában 
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 16:27
Nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa sorsa is eldől Oroszország Ukrajna elleni háborújában, ezért a német kormánynak minden lehetséges módon, így páncélozott szállító harcjárművekkel is támogatnia kell a szabadságért küzdő országot - jelentette ki a lengyel kormányfő hétfőn Berlinben.
Makro / Külgazdaság Egymás torkának ugrott Berlin és Párizs 
Káncz Csaba | 2022. október 24. 19:44
A kontinentális Európa legsúlyosabb politikai fejleménye az utóbbi hetekben a Berlin és Párizs közötti kapcsolat befagyása. Az ukrajnai háború az európai egyensúly felborulásával a francia-német viszonyt is destabilizálja. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Válság szélére került Berlin és Peking kapcsolata  
Káncz Csaba | 2022. augusztus 19. 16:17
Az „ifo Intézet” jelentése szerint egy kereskedelmi háború, valamint az EU és Németország leválasztása Kínáról csaknem hatszor annyiba kerülne Berlinnek, mint a Brexit. A német légierő vadászgépei részt vesznek a ma kezdődő ausztrál hadgyakorlaton, amely az Egyesült Államokkal szövetséges euroatlanti és csendes-óceáni katonaság közötti kapcsolatok növekvő tendenciájának része a Kínával növekvő geopolitikai feszültségek közepette. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Erről folynak a titkos tárgyalások Berlin és Moszkva között - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. június 24. 18:42
Moszkva taktikája az, hogy elnyújtsa a háborút, amíg a Nyugat belefárad a konfliktusba. Valóban, Washingtontól Berlinig már a stagfláció réme kísért. Friss számítások szerint egy átlagos német család fűtési számlája idén 2640 euróval lesz magasabb, mint 2020-ban.  A németeknek csak 23 százaléka hisz az oroszok elleni győzelemben, míg 70 százaléka tárgyalásos békét lát szükségesnek. Külpolitikai szakértőnk értesülései szerint már titkos tárgyalások folynak Berlin és Moszkva között. Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság A nap képe: így búcsúztak Dárdaitól a berlini ultrák 
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 16:20
A Hertha BSC vezetése megvált tőle, de a szurkolók emlékezetében örökre megmarad.
Makro / Külgazdaság Betiltotta a korlátozások elleni tüntetéseket a berlini rendőrség 
MTI | 2021. augusztus 2. 12:09
Három megmozdulást terveztek hétfőre a korona-korlátozások ellen.
Részvény / Deviza / Áru Baj van a Tesla gyárával, megugrott a Mol árfolyama 
Eidenpenz József | 2020. február 18. 18:53
Megint rossz a hangulat a világ tőzsdéin, a vírusjárvány vélhetően nagyobb károkat okoz a termelésben, gazdaságban, mint ahogy arra korábban számítottak. A BUX viszont emelkedni tudott, egyik fontosabb részvényünk sem esett. A forint is stabil. A Tesla megint megindult, pedig a berlini gyárral bajok vannak.
Makro / Külgazdaság A nap képe: divatdiktátor lett Angela Merkel  
Wéber Balázs | 2019. november 15. 15:55
A német kancellárasszony belemereng a berlini őszbe.
Vállalat Berlinben épül meg a Tesla első európai gyára 
Privátbankár.hu | 2019. november 13. 07:51
Az üzemet a német főváros déli részén nemrég megnyílt új, BER légikikötőhöz közel húzzák fel, itt akkumulátorokat, hajtásláncokat és autókat gyártanak majd.
Kultúra A bizniszbohóc, aki nagyon más akart lenni – Mesés manufaktúrák 3.  
Wéber Balázs | 2019. október 11. 06:10
A Privátbankár.hu a közelmúltban lehetőséget kapott arra, hogy betekinthessen néhány német manufaktúra életébe, elbeszélgessen a vezetőikkel, és választ keressen sikerük titkára. A német tapasztalatok tanulságul szolgálhatnak a magyar műhelyek számára is. Sorozatunk harmadik részében egy szemüvegkészítő manufaktúrát mutatunk be, amelyet egy művészi vénájú "bizniszbohóc" futtatott fel. Az IC Berlin az árral szemben úszik – vagy legalábbis ezt hirdeti magáról.
Makro / Külgazdaság A német mosolyoffenzíva ellenére Varsó és Budapest hajthatatlan 
Nagy Mariann | 2019. szeptember 10. 13:31
Hiába a mosoly-offenzíva, Varsó és Budapest továbbra is erősnek hiszi magát – írja a Die Welt Szijjártó Péter berlini látogatása kapcsán.
Makro / Külgazdaság Befagyasztanák a lakbéreket Berlinben 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 08:16
Szigorú korlátozásra készül a berlini városvezetés. Nagy vitát kiváltó tervei szerint a 2011-es szinten fagyasztják be a lakások bérleti díját.
Makro / Külgazdaság Százból egy gyerek beszél németül egy berlini iskolában 
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 16:55
Berlin egyik bevándorlónegyedének tanintézményeiben már alig vannak német diákok a beiratkozók között. Száz új diák közül egy beszél otthon németül.
Makro / Külgazdaság Kiszivárgott egy javaslat: bekeményítenek a menekültek ellen 
Privátbankár.hu | 2018. november 18. 19:01
Elég jelentős változtatásokra készülnek Németországban, legalábbis a Bild am Sonntag értesülései szerint. A szövetségi belügyminisztérium még nem nyilvános javaslatcsomagjára hivatkozva azt írták, hogy a kitoloncolások számának növelése érdekében egy sor szigorításra lehet számítani a közeljövőben.
Vásárló Öreg az autó? Akkor ki van tiltva egy sor utcából! 
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 16:09
Komoly lépésre szánnák el magukat a németek.
Karrier A kelet-európai munkaerő is elfogyott, kellenek a menekültek 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 14:53
Már külföldön sem találnak elegendő dolgozót a német cégek, menekülteket alkalmaznak, amikor tudnak, de problémát jelent, hogy a jogszabályok bonyolultak. Előfordul, hogy olyanokat utasítanak ki az országból, akikre egyébként nagy szükség van.
Makro / Külgazdaság Elfogtak egy terroristát Berlinben – a Sátán anyjával készült merényletre 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 22. 14:59
Őrizetbe vettek egy iszlamistát a német hatóságok.
Ingatlan Végleg elszálltak az albérletárak? Csődöt mondott a kormány terve 
Privátbankár.hu | 2018. június 18. 14:20
Még 2015-ben dobta be Heiko Maas igazságügyi miniszter, hogy féket tesznek az albérletárakra, ez a piacon frissen megjelenő ingatlanoknál azt jelentette volna, hogy a helyi átlag 10 százalékánál magasabbra nem lehetett volna emelni a díjakat. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a német kormány nagy ötlete egészen kínosan csődöt mondott.
Ingatlan Németországba készülsz? Ezt nagyon jó lenne tudnod 
Privátbankár.hu | 2018. április 23. 14:35
Valóságos tüntetéssorozat újabb részét tartották a múlt héten Berlinben a magas lakásárak és bérleti díjak miatt. Az árakat három tényező is felfelé nyomja, a kelet-európai bevándorlás, a befektetési célú vásárlás és a menekültek érkezése. A politikusok egyelőre a kijátszható szabályok foltozgatására készülnek.
Makro / Külgazdaság Bombát találtak a berlini főpályaudvaron 
Privátbankár.hu | 2018. április 20. 11:15
Lezárták és kiürítették az épület környékét, amíg hatástalanítják a világháborús bombát.
Makro / Külgazdaság Berlin és a no-go zónák – iskolai vérengzések Európa közepén? 
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 16:25
Ha nincs lőfegyver, akkor a kés is jó? Csak Berlinben hét késeléses támadást regisztrálnak – naponta. Az elkövetők jelentős része kiskorú, sőt gyerekkorúak is vannak köztük. A helyi lap hosszú sorozatot indított a város veszélyes helyeiről. A hivatalos statisztikák viszont 2017-re javulást mutattak 2016-hoz képest.
Makro / Külgazdaság Újabb bűnbandák veszik át az uralmat Németországban? 
Privátbankár.hu | 2018. március 13. 14:42
Csecsen bűnbandák, az általuk beszervezett, küzdősportokban jártas őrző-védő és kidobóemberekkel lassan átveszik a német szervezett bűnözés kulcsterületeit a hatóságok figyelmeztetése szerint. Előretörésük különös agresszivitásuknak is köszönhető. A szálak lehet, hogy egyes politikusokig érnek.
Makro / Külgazdaság Titokzatos csúcstalálkozón ad elő Orbán 
Privátbankár.hu | 2018. január 10. 10:32
Egy nemzetközi médiacég hívta meg Berlinbe.
Makro / Külgazdaság Valami történt: kommandósok lepték el Németországot 
Privátbankár.hu | 2017. december 30. 10:02
Rendkívüli óvintézkedéseket vezettek be szilveszterre a nagyvárosokban, a terroristák mellett a zaklatóktól tartanak a németek. Tavaly nagyvárosonként legalább ezer nő jelentkezett, hogy szexuális zaklatás áldozata lett a szilveszteri bulin, de 2015 óta a terroristák miatt sem alszanak jól. Idén ezekkel a módszerekkel védik majd a lakosságot.
Makro / Külgazdaság Egy őrült randalírozott Berlinben  
Privátbankár.hu | 2017. december 25. 12:24
A két legnagyobb párt székházánál követett el merényletet egy zavart férfi, a CDU székháznál tűzveszélyes anyagokat helyezett el, az SPD székházába belehajtott autójával.
Makro / Külgazdaság Félénk kölyökből tömeggyilkos – mikor kattanhatott be a berlini terrorista? 
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 14:31
Egy éve volt a kamionos berlini merénylet a karácsonyi piacon, a német társadalom ma erre emlékszik és próbálja megérteni az okokat. A német sajtóban ma mindenki erről ír, a politikusok általában fogadkoznak, az áldozatok hozzátartozói kellemetlen kérdéseket tesznek fel, az oknyomozók nyomoznak.
Vásárló Új járatot indít a Wizz Air – sokak kedvence lesz!  
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 5. 11:48
Jövő tavasszal utazhatunk vele.
Ingatlan Lakást bérelnél a fővárosban? A németben is megteheted, ugyanannyiért 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 06:07
Vagyis egyforma a berlini és a budapesti bérlakásár, pontosabban lakbér, és ez igen szomorú budapesti szemszögből. Igaz, hogy más német városok jóval drágábbak, de még a gazdag München is csak 3-szorosa ennek. Szomorú, hogy ebben zárkózunk fel, ha így marad, soha nem fog megszűnni Budapesten a munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság Merkel szerint Macron lehet Európa új motorja 
Privátbankár.hu | 2017. május 15. 14:29
Ma mutatkozik be Berlinben az új francia államfő.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: 100 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 17:15
Ilyen nehéz színarany érmét loptak el Berlinből.
Vállalat Kaotikus hétkezdés – ennél rosszabbul nem indulhat egy reggel 
Privátbankár.hu | 2017. március 13. 07:35
Óriási a fejetlenség a berlini repülőtereken.
Vállalat Folytatódik a sztrájk - innen nem fog egyhamar felszállni a géped 
Privátbankár.hu | 2017. március 12. 15:23
Tovább sztrájkolnak a berlini repterek földi kiszolgálói.
Karrier Sztrájk: felejtsd el, hogy te innen repülni fogsz 
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 09:47
Két berlini nemzetközi reptér járatait is törölték a földi személyzet sztrájkja miatt.
Kultúra A mese, amit minden gyerek ismer - de inkább nélkülük nézzük meg 
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 19:50
Európa kultúrfővárosában forr a levegő Robert Wilson körül, ezért ebben az évadban mindenképp érdemes a Das Berliner Ensemble előadásait látogatni - lehet, hogy a maestro előadásait egy darabig nélkülöznünk kell majd. A Pán Péter tulajdonképpen egy kissé félelmetes sztori, főleg ha megtaláljuk a történet mögött húzódó igazságot, mely napjainkra hatványozottan érvényes.
Makro / Külgazdaság Betontömbökkel kerítik körbe a szilveszteri bulit Berlinben  
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 17:38
Minden eddiginél szigorúbb óvintézkedéseket vezetnek be Berlin központjában. A biztonsági koncepciót a német fővárosban karácsony előtt elkövetett iszlamista terrormerénylet miatt átdolgozták.
Makro / Külgazdaság Elengedték a berlini merénylő vélt cinkosát 
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:49
Mégsincs köze a támadáshoz, szabadlábra helyezték Amri feltételezett társát.
Makro / Külgazdaság Ő segített a terrortámadásban? Letartóztatták a berlini merénylő társát 
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 14:49
A német hatóságok feltételezése szerint köze lehet az Olaszországban lelőtt Anis Amrihoz a férfinek.
Makro / Külgazdaság Fegyveres katonák, barikádok, félelem: boldog karácsonyt, Európa! 
Privátbankár.hu | 2016. december 22. 20:00
Meghitt séta a behavazott sétálóutcában, egy jó forralt bor, kürtős kalács, esetleg egy pöttyös bögre szuvenírnek - mellettünk egy fekete maszkos katonai járőrpár andalog gépkarabéllyal, a téren pedig egy páncélozott harcjármű parkol. Európa nagyvárosaiban terroristák öltek civileket, így az idei karácsonyi utcakép is más, mint a korábbiak - ma már egy elhagyott táskának sem a gazdáját kezdjük el keresni.
Makro / Külgazdaság Egyre biztosabb, hogy ki volt a berlini támadás elkövetője 
Privátbankár.hu | 2016. december 22. 13:55
Megtalálták az ujjlenyomatát a kamionban, korábban öngyilkos merénylőnek jelentkezett az Iszlám Államhoz.
Makro / Külgazdaság Berlini terror: nemzetközi körözést adtak ki 
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 16:05
Az egész schengeni övezetben keresik az elkövetőt, a körözés nem nyilvános.
Makro / Külgazdaság Hajtóvadászat Berlinben: megtalálták az elkövető igazolványát 
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 11:56
A kamionban fellelt dokumentum szerint egy tunéziai állampolgár hajtott tegnap a tömegbe.
Közérdekű Gesztus a mobilszolgáltatóktól: nincs roaming Berlinből a terror miatt - frissítve 
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 13:56
Mindhárom nagy szolgáltató 10 ezer forinting jóváírja a roaming díjakat azoknak az ügyfeleknek, akik épp Németországban vannak.
Makro / Külgazdaság További terrortámadások jöhetnek - nem a merénylőt kapták el 
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 13:40
A valódi tettes még szabadlábon van, nagy erőkkel keresik a németek.
Makro / Külgazdaság Óvatosak a németek: körbefalazták a vásárokat 
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 12:18
Kegyeleti okok miatt kedden zárva tart a berlini vásár, a többit körbekordonozták.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG