Diszkont
Vásárló Ott vetik be a fapados szuperdiszkontot, ahol kevesen számítanak rá 
Buksza blog | 2024. június 24. 11:11
A Carrefour, Franciaország legnagyobb áruházlánca bevállalta, hogy saját boltjainak is versenytársat teremt azzal, hogy bevezeti hazai piacára a világ szegény részén sikeres áruháztípusát.
Vásárló Olyan vásárlók jelentek meg a diszkontokban, akikre senki sem számított 
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. június 5. 10:11
Váratlan eredményt hoztak az Egyesült Államokban készült piackutatások. A viszonylag jól élő fogyasztóknak ugyan lenne pénzük hagyományos áruházakban vásárolni, ám sokszor a diszkontokat választják.
Vásárló Miért pont az Aldi vagy a többi diszkont? Megvan az új varázsszó 
Buksza blog | 2024. május 9. 19:03
Az Aldi azon áruházláncok között lesz, amelyek jól jönnek majd ki abból az időszakból, amelyben az inflációval küszködő vásárlók sokkal jobban megnézik, mit vásárolnak a boltokban.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban 
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Az Aldi bátor lépésre készül, a jövőben összesen 800 üzletet nyitna az amerikai piacon  
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 12. 16:29
A kiskereskedelem a fejlett országokban a legkeményebb versenypiacok közé tartozik, ám ezen belül vélhetően az Egyesült Államokban kell a legjobban megharcolni a vevőkért. Úgy tűnik, az Aldi nem riadt meg ettől.
Vásárló Kíméletlenek lesznek a boltláncok, a diszkontok kezében van az adu 
Buksza blog | 2024. február 12. 12:33
Az európai áruházláncok nehéz időszakot zártak, de még mindig problémákkal kell számolniuk egy friss felmérés szerint, amely a diszkontoknak jósol szebb jövőt.
Vásárló Csúnyán leszerepelt a szuperdiszkont, egy amerikai vásárló kiborult 
Privátbankár.hu | 2024. február 2. 14:38
A szuperdiszkontokról általában jó a fogyasztók véleménye, mert olcsóbban megúszhatják a bevásárlást, mint bárhol máshol, ám úgy tűnik, a vásárlói élmény terén még van mit fejlődniük.
Vásárló Mire számíthatnak a boltláncok? Mire hajtanak a vásárlók?  
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:48
Az elmúlt időszak ugyan az infláció csökkenését hozta, ám ez nem volt elég erőteljes ahhoz, hogy az áruházak forgalma visszatérjen a korábbi szintekre. A saját márkás termékek hódítása folytatódik.
Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását 
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Ingatlan Ez az egyetlen bevásárlóközpont-fajta, aminek tényleg bejött az idei év 
Mester Nándor | 2020. december 27. 18:02
Idén a vesztes oldalon voltak a plázák, a tavalyinál is jobban muzsikáltak a diszkontláncok, de az igazi nyertes a földszintes bevásárlópark a kiskereskedelmi ingatlanok piacán. Annyira népszerű lett a befektetők körében, hogy már vadásznak rájuk Magyarországon is. Egy őrült év summája következik.
Vállalat Mennyit ér a karácsonyi roham a végelszámolásnál? 
Privátbankár.hu | 2020. december 14. 18:19
Még nem tudni, mire lesz elég a korábbi évektől gyökeresen eltérő idei karécsonyi szezon az üzletek bérlőinek, tulajdonosainak. A webshopok és csomagküldők viszont pezsgőt bonthatnak - erről is beszélt munkatársunk, Mester Nándor a Trend fm hétfő reggeli adásában.  
Makro / Külgazdaság Komoly a verseny: így teljesítettek a legnagyobb üzletek 
Privátbankár.hu | 2018. június 1. 15:38
Napvilágot láttak a 2017-es beszámolók a boltos világról is.
Vásárló Jön az Aldi-elv halála? Támad a luxus-Lidl? 
Privátbankár.hu | 2016. június 1. 14:58
Német szakértők szerint radikális átalakulás előtt állnak a diszkont üzletláncok, nemsokára nem olyan lesz az Aldi és a Lidl, ahogy megismertük. Mindkét áruházlánc áttervezte üzlethelyiségeit, és kíméletlen árharcot folytat, már a márkás termékek piacán is. A diszkontok és a hagyományos szupermarketek közötti különbség idővel teljesen eltűnhet.
Állampapír / Kötvény Mindent vagy semmit? Akkor inkább semmit - miért nem ment ma az állampapír? 
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 12:41
Nagyon kevés állampapírt vettek volna meg szerdán a befektetők, az ÁKK inkább úgy döntött, nem ad el semmit.
Vásárló Itt a meglepetés: a kisboltok tényleg jobban teljesítenek 
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 20:00
A válság átrendezte a fogyasztási szokásokat én ennek megfelelően a kiskereskedelem szerkezete is megváltozott. A diszkontok térnyerése természetes, de meglepő, hogy a hipermarketek részedése esett, miközben a kisboltoké nőtt.
Vásárló Nagyobb a kosár: már a kis boltokban is nagybevásárlunk 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 18:00
Mára a nagybevásárlásokra is alternatívát jelentenek a független kisboltok, miközben a főként alacsony árakkal és széles választékkal hódító hipermarketek, és a hazai láncok újabb vásárlókat is tudtak nyerni - derült ki a GfK Hungária első féléves kiskereskedelmi trendeket és a háztartások vásárlási szokásait elemző tanulmányából.
Vásárló Ezt a telet még Bagaméri is megérezte volna 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 6. 12:47
Lassan lendül be a jégkrémpiac, hiszen a hosszan elhúzódó tél, a hűvös időjárás nem kedvezett a családi dobozos jégkrémek forgalmának és emiatt némi visszaesés tapasztalható a tavalyi év első feléhez képest. Továbbra is a klasszikus ízeket keresik.
KKV Hol lakik? Megmutatjuk mennyi bolt van a közelben 
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 12:31
Csökkent az üzletek száma Magyarországon, de még mindig sok bolt van, legalábbis a régióhoz képest. Nálunk 10 ezer lakosra tizenkilenc bolt jut, addig Szlovákiában tizenhét, Csehországban tizenöt, Ausztriában pedig hét.
Deviza / Áru Rossz üzlet lehet az államnak a letelepedési államkötvény 
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 14:04
A letelepedési államkötvényként ismert értékpapír kibocsátása során a letelepülni vágyó nem állampapírt vesz, hanem az offshore cég által kibocsátott értékpapírt, aminek a névértéke 250 000 euró – írja az Alapblog. Az offshore közvetítő vállalkozás pedig megveszi a magyar állam által kibocsátott állampapírt diszkontáron, ami jelentős nyereséget biztosít számára.
Vásárló Vásárlás a válságban: a harmadik korszakba léptek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 13:16
A válság átalakította a fogyasztási szokásokat, 2012-ben a harmadik ciklusba léptek a magyar fogyasztók.
Vásárló Már Debrecenben is van Lidl 
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 12:19
A Lidl 156. hazai áruházát nyitotta meg Debrecenben. A városban ez az első Lidl áruház.
Vásárló Mit érdemes a diszkontból beszerezni? 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 17:57
A magyar háztartások 85 százaléka szokott diszkontban vásárolni, a leggyakoribb vevők az alacsonyabb jövedelműek közül kerülnek ki - derül ki a Gfk Hungária Piackutató Intézet tanulmányából.
Vásárló Nem spórol a magyar a tisztítószeren, pedig még lenne hol 
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 11:47
A tisztítószerek piaca mennyiség és érték tekintetében is fejlődik, a racionalizálást kevesebb féle termék vásárlásával és az akciók jobb kihasználásával valósítják meg a háztartások, ugyanakkor a kereskedelmi márkák iránt továbbra is az átlagosnál kisebb a fogyasztók bizalma. A 2012 augusztusáig tartó 12 hónapos periódusban már legtöbben a diszkontokban szerezték be a takarításhoz szükséges szereket – derül ki a GfK Hungária Háztartáspanel adataiból.
Makro / Külgazdaság Unjuk már, hogy a kormány semmit nem mond meg egyenesen 
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 14:58
Giró-Szász András szerint abba kellene már hagyni a találgatásokat az önkormányzatok tartozásainak állami átvállalását érintő pénzügyi kérdésekben. Viszont a kormány egy szót sem szólt az adósság átvállalásának mikéntjéről.
Vásárló Tavaly már lejjebb adtuk: több olcsó termék került a kosárba 
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 15:16
A GfK kutatása szerint hiába nőtt tavaly a reálkeresetünk a háztartások mégsem fogyasztottak többet, a fogyasztói bizalom 2011-ben pedig a válság kezdetekor jellemző szintre süllyedt. A fogyasztási szokások is változtak: míg korábban a mennyiséget csökkentettük, ma már inkább az olcsóbb termékeket választjuk.
Vásárló Legtöbbször borral csábítanak a reklámújságok a vásárlásra 
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 18:33
A GfK Hungáriának az akciós újságok piacát figyelemmel kísérő Leaflet Monitora szerint a kereskedők egyre több terméket hirdetnek egyre kevesebb, ám némiképp terjedelmesebb saját kiadványokban. A vásárlókat csalogató akciós élelmiszer-kategóriák sorát az italok vezetik, főképpen a bor.
Vásárló Így vásárolnak a magyarok a válságban 
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 15:44
A válság miatt egyre népszerűbbek Magyarországon a diszkont üzletek. A GfK Hungária legújabb, Diszkontok 2011 című tanulmányából azonban kiderül, hogy nem minden kategóriában e csatorna kínálja a legalacsonyabb árakat, és az is, hogy nem kizárólag a szűkös anyagi körülmények között élő háztartások vásárolnak ezekben az üzletekben.
Állampapír / Kötvény Az FHB 9,2 százalékos hozammal kínál két éves kötvényeket 
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 14:26
November 8-tól 10-ig kínál az intézményi befektetőknek majdnem két éves futamidejű diszkont körvényeket az FHB, amelyek hozama éves szintre átszámolva 9,2 százalék lesz. A hasonló futamidejű állampapírok még a nagybefektetőknek szóló árjegyzési rendszerben is csak 7,2 százalékot adnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG