EU-támogatás
Részvény / Deviza / Áru Ez viheti le 372-ig az eurót, elkapták a bujkáló kriptóst 
Eidenpenz József | 2023. március 24. 11:46
A bankválság erősen megviseli az európai tőzsdéket, két százalék körüli zuhanást mutatnak be a fontosabb nyugat-európai indexek. Budapesten valamivel jobb a helyzet, de itt is az OTP húzza le a mezőnyt. Gyengül a forint is, több mint négy forinttal többe kerül egy euró. Lecsukták a tavalyi kriptovaluta-botrányok egyik fő felelősét, sikeres érmekibocsátást hajtott végre az Ethereum egyik konkurense.
Részvény / Deviza / Áru Mi mozgatja a forintot decemberben? Maradhat az IPhone-szűke 
Eidenpenz József | 2022. december 5. 12:52
Az euró visszatért 410 forint fölé, továbbra is a brüsszeli hírek mozgathatják elsősorban az árfolyamot. A magyar részvények alulteljesítőek, az OTP több mint két százalékkal esik. Az olaj drágul, miközben az oroszok az egyik, a kínaiak a másik oldalon befolyásolhatják az árát. Nem húznak bele egyhamar az iPhone-ok gyártásába.
Részvény / Deviza / Áru Eljött a forint oly fontos napja, száguldott a Bilibili 
Eidenpenz József | 2022. november 30. 12:53
Az Európai Bizottság mai állásfoglalását Magyarországgal kapcsolatban fő vonalakban már ismerjük, de ha új információ érkezik, az alaposan megmozgathatja a forintot. Egyelőre kissé drágult ma az euró, miközben felfelé tart az európai földgáz és az olaj is. Rekordhónapot zárhatnak a kínai részvények.
Részvény / Deviza / Áru Már 415 felett is volt az euró, forró a talaj a magyar eszközök lába alatt 
Eidenpenz József | 2022. november 24. 12:25
A héten egy sor behatás éri a forintpiacot, de inkább a rossz irányba, ma három-öt forinttal drágább az euró, mint tegnap. A fő gond most is az EU-s pénzek sorsa. A BUX is alulteljesítő, az OTP és a Mol húzzák le. Száguld a Tesla, miután igazi nagyágyúk javítottak a megítélésén a sok esés után.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon rondán néz ki ma a forint, dőlnek a kriptovaluta-dominók 
Eidenpenz József | 2022. november 17. 12:46
Nagyot gyengült ma a forint, miután kétségessé vált az EU-val folytatott tárgyalások menetrendje és így a pénzek sorsa. Az OTP-t is nagyon adják, a Mol pedig az olajszállítások újraindítása ellenére is épphogy szinten tud maradni. Tovább dőlnek a dominók a kriptovaluta-piacon, újabb cégek kerültek bajba.
Makro / Külgazdaság Az agrárfinanszírozásban most a bankokon a sor 
Csabai Károly | 2020. január 23. 08:15
A mezőgazdaság 650-700 milliárd forintos jövedelmének fele-kétharmada ugyanis jelenleg támogatásokból származik, márpedig ezek a következő években csökkenhetnek – ez is elhangzott a Takarékbank által az AGROmashEXPO-n tartott sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság Ha Orbán marad, most már tényleg elzárják az EU-s pénzcsapot? 
Privátbankár.hu | 2018. április 6. 16:40
A német autóiparnak nem szabad tovább engednie, hogy Orbán kihasználja – írja a Süddeutsche Zeitung. A külföldi befektetők a pénzükkel Orbán politikájára szavaznak, vagy annak ellenére vannak itt? Komoly esély van rá, hogy így vagy úgy, az EU megvonja tőlünk a fejlesztési pénzeket, még akkor is, ha nem teszik függővé a menekültek befogadásától.
Uniós pályázatok Besegít Brüsszel – több ezermilliárdot kapunk környezetvédelemre 
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 12:30
A Földművelésügyi Minisztérium szerint ebből több mint 100 ezer hektáron javulhat majd az élőhelyek állapota.
Makro / Külgazdaság A németek nagyon meg akarják kurtítani a magyarok támogatását 
Privátbankár.hu | 2015. december 24. 10:39
Németországban egy bírósági ítélet nyomán vita bontakozott ki arról, hogy az EU-tagállamokból hozzájuk érkező külföldiek mikortól legyenek jogosultak szociális támogatásokra. A német jobboldal úgy látszik, felsorakozik a britek mögé, akik ennek a korlátozására törekszenek. Ráadásul a menekültügy miatt is retorzió várható, pénzeket vonnának el.
Uniós pályázatok Uniós pályázatok: elszállhat a hiány az új módszertől? 
Nagy László Nándor | 2015. március 12. 13:20
Óriási és utolsó lehetőség előtt áll az ország az uniós pályázatokkal - mondta a KAVOSZ vezérigazgatója. Krisán László szerint a hazai tervek egy része megakadhat Brüsszel torkán - az önerő utólagos felmutatása mellett kiadott támogatási pénzek például növelhetik a költségvetési hiányt.
Uniós pályázatok Lázár elárulta, mennyi uniós pénzt osztanak idén - megy a kármentés 
Nagy László Nándor | 2015. március 12. 11:10
Az uniós pénzeket befektetésnek kell tekinteni, ezért fontos, hogy jól körülhatárolt célokat szolgáljak - mondta Lázár János. A kancelláriaminiszter szerint őszig 133 pályázat kerül kiírásra 2681 milliárdos keretösszeggel a 2014-20 ciklus pályázatai közül. A 2007-13-as pályázatoknál ugyanakkor kármentés zajlik - a cél, hogy ne kelljen semmit visszautalni Brüsszelnek.
Karrier Három részre szakadt az ország, négymillió magyar helyzete reménytelen 
Privátbankár.hu | 2015. január 31. 15:11
Pogátsa Zoltán szerint Magyarországon négymillió embernek esélye sincs a felemelkedésre, közülük egymillióan ráadásul munkából nem tudnak megélni – írja a VG.hu. Oktatás kellene a termelékenység növekedéséhez, de ki tud tanulni, ha fűteni sem tud?
Uniós pályázatok Brüsszelből ismét megcáfolták Orbán Viktort 
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 22:46
Egyre nehezebb kibogozni, hogy most Brüsszel egyetértésével, kérésére, vagy épp tilalma ellenére tervezi bevezetni a kormány a díjfizetést az M0-ás autópályán. A budapesti EU-képviselet szerint Brüsszel nem kérte a díjasítást.
Makro / Külgazdaság Ma csak új villamosok járnak Miskolcon 
Privátbankár.hu | 2014. október 12. 18:06
A régi villamosok a remízben maradtak - egyelőre 10 új villamos közlekedik, jövőre több mint 30 fog.
Utazás A nap képei: Turistáknak kétmilliárdért kívül tágasabb 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 28. 19:00
Szeged, egy tér, két tábla. Az egyik szerint 2,1 milliárd forintot költenek a turistákra, zömmel az EU pénzéből. A másik szerint viszont „touristen stop”.
KKV Végre átadtak 6+3 kilométernyi utat Szombathely és Vát között 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 15:20
Hat év alatt, 2010 és 2016 között összesen 100 milliárd forintot fordít a magyar kormány a Szombathelyet Győrrel összekötő 86-os főút gyorsforgalmi úttá fejlesztésére – ezzel adta át a térség országgyűlési képviselője a főút Szombathely és Vát közötti, négysávossá kiépített szakaszát. A kivitelező a Közgép és a Strabag konzorciuma.
Karrier A kormány segítene a Nokiától és a Telekomtól elbocsátandóknak, de hogy? 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 13:50
A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítéseivel kapcsolatban a kormány minden eszköz alkalmazását megvizsgálja, ami enyhítheti a lépések negatív hatásait. A kabinet célja, hogy gyors és szakszerű segítséget nyújtson, szükség szerint európai uniós és magyarországi "gyorsreagálású válságkezelési források" bevonásával - közölte az NGM.
Állampapír / Kötvény Ha stadiont nem is, más sportpénzeket elért a megszorítás 
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 15:14
A múlt héten bejelentett 110 milliárdos költségvetési zárolás 16 kiemelt sportágat is érint, 2,7 milliárdot zárolnak – írja a Nol.hu, megszólaltatva a sportért felelős államtitkárt is. Érkezik ugyan brüsszeli támogatás Magyarországra, de az még az április előtti igénylések ellentételezése, azóta nem fogadott be újabb számlát Brüsszel – állítja a 444.hu.
Utazás Újra járhat InterCity Budapestről Sátoraljaújhelyre 
Privátbankár.hu | 2014. július 14. 12:00
Akár 120-szal is mehetnek majd a vonatok óránként, és nem tart 3 órát az utazás - 2016-ban.
Adó Durva különadó jöhet: 7 évre visszamenőleg kellene fizetni? 
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 13:42
Ilyen még nem volt Magyarországon: azoknak kellene fizetni, akik az elmúlt 7 évben útépítésre nyertek pénzt az államtól.
Makro / Külgazdaság Napokon belül benyújtják az EU-nak a magyar fejlesztési terveket? 
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 12:08
Magyarország napokon belül benyújtja az uniónak a 2014-2020-as időszak európai forrásainak felhasználását tartalmazó operatív programokat - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. A mezőgazdasági forrásokat is ideszámítva 10 500 milliárd forintot kapunk 2014 és 2020 között.
Makro / Külgazdaság Állami beavatkozás kell, vagy inkább piaci viszonyok? 
Privátbankár.hu | 2014. május 27. 14:55
A szakemberek is megosztottak abban, mekkora szerepvállalásra van szükség az állam részéről, vagy mennyire hasznosak a vissza nem térítendő fejlesztési támogatások.
Vásárló Cseten és sms-ben is intézhetik ügyeiket a budaörsiek 
Privátbankár.hu | 2014. május 3. 10:13
Tízmilliókat költöttek az ügyfélszolgálat felújítására. A pénzt az EU adta. Jutott belőle új alkalmazottak felvételére is.
Makro / Külgazdaság Mit kapott Magyarország az EU-tól? 
Privátbankár.hu | 2014. május 1. 09:23
Tíz év alatt annyi pénzt, amennyiből akár 16 darab 4-es metró is épülhetett volna. Ma 10 éve, hogy Magyarország csatlakozott az Unióhoz. Győri Enikő értékelt.
Makro / Külgazdaság Perek tucatja indulhat a Miniszterelnökség ellen 
Privátbankár.hu | 2014. április 26. 08:33
Azok a cégek mehetnek bíróságra, amelyektől a korábban kifizetett uniós pénzeket követeli vissza a kormány. A listán 276 cég van, további kétezernél még vizsgálódnak.
Vásárló Jövő nyárra eltűnik az iszap az ország második legnagyobb tavából 
Privátbankár.hu | 2014. április 19. 09:26
Már megkezdték a tisztítást - négy évtizednyi iszap gyűlt össze a tóban. A munkát az Európai Unió is támogatja.
KKV Egy gombnyomással frissítik az árakat az egyik játékkereskedőnél 
Privátbankár.hu | 2014. április 13. 14:57
A projektet az Európai Unió is támogatja. Naponta többször, több üzletben, egyetlen gombnyomással lehet adatokat cserélni.
Pénzügyi szektor Varga: 2 fontos dolgot mondott az Ab a devizahitelekről  
Privátbankár.hu | 2014. március 18. 18:50
A kormány saját politikájának megerősítését látja az Alkotmánybíróság döntésében. A devizahitelesek kapcsán ugyanakkor meg kell várni az Európai Bíróság döntését is. A gyengébb forinttól az exportőrök számának bővülését várják.
KKV Ablakcserét, hőszigetelést támogathat az Unió 
Privátbankár.hu | 2014. március 8. 10:02
Konkrét pályázatok még nincsenek, csak tervek. Ami biztos: a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetésből ismét jut pénz lakásfelújításra.
KKV 10 milliárdból válogatják 3 megye szemetét Tatabányán 
Privátbankár.hu | 2014. március 7. 12:16
A pénz nagy részét ehhez is az Európai Unió adja, és a kormány is beszáll 1,7 milliárd forinttal. A munka 2015 nyarán indul.
KKV Magyarok váltanák ki az ólmot az autóiparban 
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 14:50
Egy miskolci és debreceni csapat azon dolgozik, hogy környezetbarát anyaggal váltsa ki az ólmot. A Forr-Ász program az Uniónak is tetszik.
KKV Az árvízvédelemhez is ért a Közgép 
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 11:47
A Jánd-Gulácsi tározó tervezésére és építésére kiírt közbeszerzési pályázatot nyerte meg ezúttal a Közgép egyik cége. A beruházást az Unió is támogatja.
Makro / Külgazdaság Ha nem az oroszok cserélik le az elavult metrókocsikat, akkor kik? 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 11:21
A főpolgármester szerint több forgatókönyv is van. A kormány holnap tárgyalja őket.
KKV Tender-saga: bukhatjuk az uniós támogatást is 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 11:01
A BKK második körben is kizárta a cseheket a pályázatból, offshore hátterű cégnek minősítve a Skodát. A Soda nem hagyja magát. A villamos meg késik.
Makro / Külgazdaság Mire költene 14 milliárd forintot? 
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 15:50
Nyíregyházán már tervezgetik. Az EU következő költségvetésében ennyi pénzt kap a város. Nincs könnyű dolguk, bicikliút, park és játszótér már épült uniós pénzből.
Makro / Külgazdaság Felverte az árakat a szélsőséges időjárás a veszprémi állatkertben 
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 13:13
Most több mint 1 milliárd forintot kap a vadaspark. Az állam és az Unió is a zsebébe nyúlt. Már januárban kezdik a munkát.
Makro / Külgazdaság Nem kell hülyéket alkalmazni a közlekedési hatóságoknál - interjú 
Balla Györgyi | 2013. december 23. 06:05
Minden azon múlik a Budapesti Közlekedési Központ nemrégiben menesztett LMP-s igazgatósági tagja szerint, hogy milyen a struktúra és az érdekeltség. Addig, amíg a MÁV "állam az államban", senki ne csodálkozzon, hogy a vonatok lassúak, koszosak és késnek. Pongrácz Gergely szerint amíg nem lesz verseny az utasokért, nem áll fel egy országos közlekedési központ, marad a pazarló, korrupt rendszer, az uniós pénzeket pedig továbbra is arra költjük, hogy egy traktor aszfalton jöhessen át két szántóföld között fénysorompóval - egy mellékvonalon. Interjú.
Vásárló Kész a felújított Műjégpálya 
Privátbankár.hu | 2013. december 6. 14:52
Csaknem 5 milliárd forintba került, nagy részét az Unió fizette.
KKV Választásokra kész a Várkert Bazár 
Privátbankár.hu | 2013. november 8. 13:47
A felújítást az Unió fizeti, csaknem 9 milliárd forintot adott.
Utazás Így juthat el Hódmezővásárhelyről Szegedre fél óra alatt 
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 10:46
A projekt Magyarországon egyedülálló. 2015-re valósulhat meg.
Makro / Külgazdaság Aki rosszul gazdálkodik az uniós pénzekkel, attól elveszik a támogatást 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 16. 07:57
59 projektnél ez már megtörtént. Egyenként milliárdos pályázatokról van szó.
KKV Nem tudni, mekkora uniós támogatástól eshet el Magyarország 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 08:07
Ami biztos: 2,7 milliárd euró nagyságrendileg sem forog kockán.
KKV Napelemre cserélték a vegyes tüzelést a nagykörűi iskolában 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 13:51
Több mint 50 millió forintba került a váltás, az Unió is támogatta.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG