Lakáskiadás
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Befektetővonzó belvárosi lakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. november 22. 19:19
Jól jött az árkorrekció a budapesti forgalomnak, de az egyes kerületekben nagyon eltérő értékek jellemzőek. A belvárosi kerületek túlnyomó részében enyhébb volt az árcsökkenés, mint például a külső pestiekben, illetve az egyik külső budai övezetben. A belvárosba visszatértek a befektetők, akik növekvő kínálatból válogathatnak, de akármit ők sem vesznek meg, előnyben vannak a felújított, berendezett, alacsony üzemeltetési költségű társasházi lakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Lenyomná az olcsó szállások piacát az EU 
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:45
A megregulázott Booking vagy az Airbnb által így fenntartható lehetne a városok élhetősége, mivel már nagyon elfajult a helyzet.
Ingatlan Érdemes inkább euróban hirdetni az ingatlanunkat? 
Natív tartalom | 2022. július 26. 09:05
Az Ingatlantájoló összeszedte, hogy mikor, miként érdemes euróban hirdetni egy eladó vagy kiadó házat, lakást. És hogyan árazzunk, hogyan számoljunk, illetve milyen előnyei-hátrányai vannak annak, ha eurós árat adunk meg egy hirdetésnél.
Ingatlan Jön az év randija: elcsábítja az új állampapír a lakáskiadókat 
Mester Nándor | 2022. július 8. 14:55
Csak rövid távon örülhetnek a bérbeadók a szokásos nyári roham miatt. Közép távon nyílik az olló a kínálati és keresleti árak között. A kereslet csökkenése pedig az új állampapírok felé hajt majd sok lakástulajdonost.
Ingatlan Zuhantak a lakáshozamok és van, aki már inkább eladná ingatlanát 
Privátbankár.hu | 2020. október 10. 12:57
Nagyot csökkentek a lakásbefektetések hozamai országszerte. A leginkább a budapesti belvárosban, ahol már kisebb ez az érték a hivatalos inflációnál. Még nem tömeges, de már vannak olyanok, akik a mostani, még mindig viszonylag magas áron inkább eladnák ingatlanukat és más befektetési formát választanának.
Ingatlan Végre egy jó hír: hamarosan a nagyvárosi lakásbérlet is jóval olcsóbb lesz 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 06:03
A fővárosban már egyértelműen lefelé tartanak a lakásbérleti díjak. Egyes kerületekben 15-20 százalékos vagy még nagyobb mértékű a csökkenés a tavaly nyárihoz képest. A megyeszékhelyeken épphogy megkezdődött a folyamat, ám ősszel gyorsulás várható, vagyis még lejjebb mennek az árak.
Személyes pénzügyek Megszavazták az Airbnb-törvényt, az önkormányzatok ítélkeznek a lakáskiadás fölött 
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 16:39
Az Országgyűlés megszavazta: a települések, a budapesti kerületek és a fővárosi önkormányzat saját területén felhatalmazást kap arra, hogy megállapítsa, legfeljebb hány napra adható ki magánszálláshely és egyéb szálláshely egy naptári évben.
Makro / Külgazdaság Eldőlt: kivégzik a rövidtávú lakáskiadást Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 17:26
Lapinformáció szerint döntött  a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs: legfeljebb évente 120 napra lehet kiadni rövid távra a lakásokat.
Ingatlan Kiadnád a lakásod? Itt van néhány tipp, hogy ráharapjanak  
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 08:01
Ősszel ugrásszerűen nő a kereslet a bérlakások iránt. A lakástulajdonosoknak ez kiváló időszak a bérbeadáshoz, ám kezdőként fejtörést okozhat a hirdetés feladása, az ideális bérlő megtalálása, vagy akár a bérleti szerződés megírása.
Személyes pénzügyek Sokakat érhet kellemetlen meglepetés az adóbevallás kitöltésekor 
Privátbankár.hu | 2019. március 2. 13:10
Sokan nincsenek tisztában a külföldi tartós befektetés vagy ingatlan-értékesítés, bérbeadás adózási szabályaival, és a kriptovalutával próbálkozók számára is tartogathat meglepetéseket az egyes országok eltérő gyakorlata – derül ki a Deloitte legújabb közleményéből.
Ingatlan Lakáskiadással kaszálnál nagyot? Itt van néhány tipp 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 16:01
Legfeljebb 40 négyzetméteres és legalább másfél-két lakószobás ingatlant érdemes vásárolni, és nagyon fontos a jó lokáció. Hogy mi is számít jó lokációnak, azt az alapján lehet eldönteni, hogy milyen vevőkörnek szeretnénk majd továbbértékesíteni a lakást, vagy mire szeretnénk használni azt.
Ingatlan Ha nem akarsz nagyot bukni a lakáskiadáson, így biztosítsd be magad  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 16. 12:35
Mindenki jól jár, ha közjegyző előtt kötnek lakásbérleti szerződést.
Ingatlan Nagyon nem mindegy, kinek adjuk ki a lakásunkat - ezekre a jelekre figyelj! 
Privátbankár.hu | 2018. március 18. 10:14
Ma már nemcsak Európában, hanem Magyarországon is egyre többen bérelnek lakást. A kínálat folyamatosan bővül, mivel az elmúlt években növekszik azoknak a száma, akik hosszú távú kiadás céljából vásárolnak ingatlant. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre a bérbeadóknak feltétlenül figyelniük kell, ha meg akarják találni a számukra ideális bérlőket.
Ingatlan Őrültek háza az ingatlanpiacon - hol vásárolj lakást, ha nagyot akarsz kaszálni? 
Privátbankár.hu | 2018. február 18. 12:15
Az elszabaduló lakásárakat csak egy ideig tudták követni a lakásbérleti díjak, a fizetőképes kereslet csökkenése miatt ma már sok esetben alacsonyabb hozamot tudnak elérni azok, akik hosszú távú kiadás céljából most vásárolnak lakást.
Ingatlan Új korszak köszönt be a kiadó lakásoknál – idén minden megváltozik? 
Privátbankár.hu | 2018. január 6. 13:33
Idén több új, az ingatlanpiacot érintő szabály lépett életbe, amelyek a lakások kiadását és megvásárlását is könnyebbé tehetik, valamint fehéríthetik a szektort. Ezentúl a lakáskiadóknak nem kell ehót fizetni, változnak az illetékszabályok, és nagyobb támogatást is lehet adni az albérletekre.
Ingatlan Van élet az Airbnb után? Alaposan felforgatná az albérletpiacot egy magyar startup 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 09:24
A nagy Airbnb-láznak még mindig nincs vége, de egyre több olyan jel van, amely szerint véget ért az aranykor. A hosszú távú lakáskiadás és -bérlés problémáira igyekszik választ adni egy magyar startup.
Ingatlan Venni és kiadni – tényleg ekkora biznisz a lakáskiadás? 
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 16:32
A panellakások kifizethető, egyben ideális befektetési célpontot jelentenek azok számára, akik kiadási céllal szeretnének ingatlant vásárolni. Budapest ugyan már drágának számít, de néhány nagyvárosban még érdemes beszállni ebbe a befektetési formába. Kevesen ismerik, de létezik mesterképlet is, ami alapján könnyen tervezhető a megtérülés – mutatjuk, mi ez.
Vásárló Te is így adod ki a lakásodat? Hamarosan nagy bajban lehetsz 
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 08:24
Elkezdődött az egyeztetés az Airbnb megszabályozásáról.
Ingatlan Most mindenki ebben utazik - senki sem állíthatja meg a lakáskiadókat?  
Privátbankár.hu | 2017. június 11. 16:45
A közösségi lakáskiadással még csak ismerkedők az örökölt lakásukat alakítják át boutique hotel stílusban, a most piacra lépők százmilliós befektetésként kezelik az akár százlakásos hálózatukat. A lakásár-emelkedés mintha nem is érződne a fővárosi közösségi lakáskiadási piacon, pedig a leginkább érintett területeken csak tavaly egyharmadával nőttek az ingatlanárak.
Ingatlan Elképesztően sokan csalnak – csak a baj van a lakáskiadókkal? 
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 09:05
Az Airbnb szállásadók 80 százaléka sumákolt el valamennyit a bevételéből a NAV szerint.
Ingatlan Bedobtak egy javaslatot: így adóztatnák meg az Airbnb-t 
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 07:31
Csak az önkormányzathoz bejelentett apartmanokat kellene hirdetni a Magyar Apartmankiadók Egyesülete szerint.
Személyes pénzügyek Aki azt hitte, feketén tudja kiadni a lakását, most nagyot koppanhat 
Privátbankár.hu | 2017. január 15. 09:10
Az adóhatóság vezetőjének szavai alapján a NAV pontosan tudja, kik mekkora bevételt értek el tavaly az Airbnb-n keresztül - és azt is, hogy közülük kik nem fizettek be elég adót a bevétel után. Most még van lehetőség pótolni, és lehet, hogy idén egy kicsit jobb fej lesz az adóhatóság, de sokáig biztos nem érdemes feszíteni a húrt.
Ingatlan A magyarok döntöttek - a kormány nélkül is befellegzett az Airbnbnek?  
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 12:43
A világ számos városában okozott problémát a rövid távú lakáskiadás, vagyis az airbnb-zés. Fel is lépnek ellene, hiszen konkurenciát jelent a szállodaiparnak, de legfőképpen: csökkenti a hosszú távra bérbe vehető lakások számát, és így emeli a bérleti díjakat. Budapesten is ez a helyzet. Úgy néz ki azonban, hogy sokak számára már elérkezett a kiábrándulás pillanata.
Ingatlan Kilövik az Airbnb-t? A szállodások lehetetlen helyzetbe hoznák a lakáskiadókat 
Privátbankár.hu | 2016. november 14. 07:40
Még a közösségi lakáskiadás is csak a többi tulajdonos hozzájárulásával működhetne, az Airbnbnek viszont mennie kell.
Ingatlan Rengeteg adót nem fizetnek be a lakások után 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 08:33
A kiadott lakások töredékét jelentik be az adóhatóságnál.
Ingatlan Nem emberi, ami az albérletpiacon megy: bármit kivesznek bármennyiért 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 30. 16:40
Az már nem hír, hogy óriási a kereslet a bérlakások iránt, különösen az egyetemisták nyár végi rohama miatt. Ami érdekesebb, hogy sokan a belvárosban egyáltalán nem találnak lakást, de a külső kerületekben is jóval drágábban, mint két-három éve. Nem mondható, hogy enyhült volna a helyzet a budapesti bérlakás-piacon a tavalyi év óta.
Ingatlan Beköszöntött az aranykor az albérlet-piacon: hány nap alatt lehet bérlőt találni? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 08:42
Az első nyári roham az albérletekért megvolt, amikor kiderültek a ponthatárok - most jöhetnek azok, akiknek elutasították a kollégiumi felvételi kérelmét. Bérelni való lakásból sokkal több van, mint tavaly, a legjobb ajánlatokat azonban most is pillanatok alatt elkapkodják - a leggyorsabban a panellakásokra csapnak le a bérlők. A diákok után azok jönnek, akik a munka után költöznek egy nagyvárosba.
Személyes pénzügyek Az adóhatóság rámozdult a szobakiadókra: utolsó figyelmeztetés 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 09:50
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megkezdte a közösségi szálláshelymegosztó-portálok adatainak elemzését. A májusi adatok alapján több mint ezer bérbeadónak érdemes rendeznie az államkassza felé az ingatlankiadásból származó jövedelme utáni elszámolást.
Ingatlan Ami Budapesten 100 ezer forint, az mennyibe kerül vidéken? 
Privátbankár.hu | 2016. július 25. 19:01
Már nem csak a fővárosban lőttek ki az albérletek árai - az egyetemi városokban ugyanúgy megfigyelhető a jelentős emelkedés. Mennyi pénzért lehet egy garzont bérelni?
Ingatlan Még mindig óriási biznisz az ingatlan – ennyit drágultak a lakások  
Privátbankár.hu | 2016. május 30. 18:50
Szépen emelkedtek a lakásárak és lakáskiadással is jól lehetett keresni, persze ez bérlői oldalon nem volt éppen jó hír. Budapest volt az élenjáró az áremelkedésben, de a vidéki városok esetében is nőttek az ingatlanárak. Továbbra is emelkedésre lehet számítani, bár van, ahol már elértük a plafont.
Ingatlan Eszement árak a lakáspiacon - nemsokára itt a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2016. április 6. 07:36
Nagyon beindult Magyarországon az Airbnb közösségi szállásmegosztó oldal, nemsokára jön a rászabott adó is.
Ingatlan Airbnb-zel? Eddig tartott a jó világ 
Privátbankár.hu | 2016. március 25. 10:52
Négyzetméterenként 1500 forint átalányadót fizettetnének azokkal, akik turistáknak adják ki a lakásukat.
Ingatlan Kiadnád a lakásod? Ne lepődj meg, ha az adóhatóság is érdeklődik!  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 20. 15:02
Ha szállást kínálsz az egyre felkapottabb Airbnb lakásmegosztó oldalon jó, ha utánajársz, milyen adózási, adatszolgáltatási és nyilvántartási kötelezettséggel jár, mert a NAV vizsgálhatja azt - hívja fel a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra e kapcsán Hegedüs Sándor, az RSM DTM adóüzletág vezetője.
Ingatlan Kiadod a lakásod? Erre nagyon figyelj oda! 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 17. 10:49
Minden esetben adózni kell a lakáskiadás után, függetlenül attól, hogy hosszabb időre vagy néhány vendégéjszakára adja bérbe az ingatlant a tulajdonos.
Vásárló Albérletet keresel? Kiadnád a lakásod? Így biztosan nem vernek majd át 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 9. 10:38
Megéri lepapírozni az albérletet, mindkét félnek sokkal biztonságosabb úgy.
Ingatlan Ki miatt ugrott ilyen hatalmasat az albérletek ára? 
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 10:33
Sokan költöznek a munkahelyük közelébe, emiatt nagyobb a kereslet az albérletek iránt - szép hozamot érhetnek el a befektetési céllal vásárlók.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG