Prémium Magyar Állampapír
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír 
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Állampapír / Kötvény Drasztikus változás jön szerdán a magyarok kedvenc állampapírjánál 
Eidenpenz József | 2023. november 23. 15:33
A jövő hét közepétől új állampapírt árulnak a kisbefektetők számára, míg a jelenleg kapható sorozat jegyzését lezárják. Az új konstrukció első pillantásra kedvezőbb a réginél, mert magasabb kamatprémiumot fizet, ám valójában van benne egy csavar, ami miatt rövidebb távon egyáltalán nem olyan jó. Aki teheti, annak még a régiből érdemes bevásárolnia, amíg még van.
Állampapír / Kötvény Öt alternatívája tuti van a Prémium állampapíroknak 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 21. 05:47
Csökkenő, stagnáló és újra emelkedő infláció mellett mit várhatunk az új PMÁP-tól? Eddig melyik évben érte utol a PMÁP az inflációt, és melyikben nem? Lutrivá váltak ezek a papírok, de ettől még jók, csak időben el kell adni, ha romlik a helyzet.
Állampapír / Kötvény Óriási változás jön a lakossági állampapíroknál 
Privátbankár.hu | 2023. július 26. 14:50
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. új konstrukciójú állampapírokat hirdetett meg a lakosság részére.
Állampapír / Kötvény Magyar állampapírba fektetni nem kell félnetek jó lesz 
Eidenpenz József | 2023. március 29. 05:46
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem nyúlt a kamathoz, és nem is lett optimistább. Az állampapírhozamok egy hét alatt csökkentek, de a folytatás most kérdésessé vált. Az inflációkövető kötvény még mindig messze a legjobb pénzromlás elleni védelemnek tűnik. Érdekes, hogy egy francia államkötvény hozama hasonlít a magyar eurókötvény kamatához, pedig sokkal jobb az ország hitelminősítése.
Állampapír / Kötvény Így lehet évi 16 százaléknál is magasabb kamatot kapni 
Eidenpenz József | 2023. február 14. 05:37
A pénteken közzétett új inflációs adat jelentős hozamemelkedést okozott az állampapírpiacon, a forintra gyakorolt hatása azonban nem maradt tartós. A Prémium állampapír évi 16 százalékos kamatánál is magasabbat lehet elérni egyes devizakötvényekkel egy YouTube videó szerint, ami tényleg lehetséges, de csak egy elég bonyolult konstrukció segítségével.
Állampapír / Kötvény Jól jönne egy plusz havi családi pótlék? Ez lehet a megoldás 
Eidenpenz József | 2023. február 6. 05:34
Viszik a magyar inflációkövető államkötvényeket, mint a cukrot. Könnyű most havonta egy családi pótléknyi kamatot kapni, annyira magas a kamatszint, hogy már egymillió forint befektetésével is lehetséges. A legrövidebb futamidejű állampapírok hozama elérte az évi 14 százalékot, a babakötvényé pedig a 17,5-öt.
Állampapír / Kötvény Beindult a kamatverseny, érdemes állampapír helyett banki kötvényt venni? 
Eidenpenz József | 2022. november 18. 05:49
Az általános kamatemelkedés nyomán megélénkült a magyarországi banki kötvények piaca is. A kibocsátóknak érezhetően az állampapírokkal kell versenyezniük. Csakhogy nagyfokú óvatosság indokolt, mert a kötvényvásárlók az állampapírokéhoz hasonló hozamok mellé jóval magasabb kockázatot kapnak. Plusz még adót is kell fizetniük.
Állampapír / Kötvény A hétvégén 300 milliárdért vásároltak az új magyar állampapírokból 
Dobos Zoltán | 2022. október 3. 13:30
300 milliárd értékben vásároltak Bónusz, illetve Prémium Magyar Állampapírt a pénteki kibocsátás során. Mindkét befektetés magasabb hasznot ígér, mint az eddigi államkötvények.
Állampapír / Kötvény Óriási roham indult az új állampapírokért - újra megy a Webkincstár 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 10:53
A pénzügyminiszter rekordeladásról ír - a Webkincstár elvileg már működik, csak nagyon lassan.
Részvény / Deviza / Áru 11 százalék feletti kamattal jönnek az új magyar állampapírok 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 26. 14:52
Csütörtöktől lesznek elérhetőek azok az új állampapírok, amelyek kamatozása próbál lépést tartani az elszabadult inflációval.
Állampapír / Kötvény Varga Mihály jó hírt közölt az állampapírokról 
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 13:15
Már lehet jegyezni az újabb ötéves Prémium Magyar Állampapírt, a PMÁP-ot, amelynek kamatprémiuma 1,25 százalékról 1,5 százalékra emelkedett.
Állampapír / Kötvény A MÁP Plusz helyett az inflációkövető kötvény lehet a befutó? 
Privátbankár.hu | 2021. december 15. 17:32
Az egyre magasabb infláció fejtörést okoz a kisbefektetőknek: az eddig biztos befutó, fix hozamot kínáló Magyar Állampapír Plusz egyre alacsonyabb reálhozamot kínál, az inflációkövető kötvények viszont vonzóbbá válhatnak. A Bank360.hu elemzői összefoglalták, mit érdemes tudni az állami befektetési formákról, és a jelenlegi gazdasági helyzetben az inflációs prognózisokra is tekintettel melyiket érdemes választani.
Állampapír / Kötvény Még mindig óránként legalább egymilliárd érkezik a szuperkötvénybe 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 3. 06:06
A nyári szünidő és vakáció sem vetette vissza annyira a MÁP Plusz iránti keresletet, hogy ne érkezzen bele legalább napi tízmilliárd forint. A bankok üzleti óráira lebontva tehát minden órára több mint egymilliárd jut. A régi papírok új fajtákra cserélése lassult ugyan, de nem állt le, több tízmilliárdot tett ki júliusban is.
Állampapír / Kötvény Több újévi ajándékot is kaptak az állampapír-kisbefektetők 
Eidenpenz József | 2019. január 8. 13:35
Újabb fórt kapott magától az állam az állampapír-piacon, mentesítette a tranzakciós illeték alól a Kincstárnál vezetett számlákról az ügyfél saját folyószámlájára történő átutalásokat. A készpénzfelvétel illetékköteles marad, de legalább könnyebb lesz bejelenteni. A legnagyobb vonzerő persze a gáláns kamat marad, itt is jött egy ajándék.
Állampapír / Kötvény Megvan, miért alacsony a kamat: tovább kapkodják az állampapírt a kisbefektetők 
Eidenpenz József | 2018. október 10. 15:01
Szeptember végére összehozta az állam az ez évre tervezett lakossági állampapír-kibocsátás 97 százalékát, nem csoda, hogy a kamatok viszonylag szolidak. A hónapban leginkább az egy éves papírok fogytak, de az inflációkövetőket is veszik.
Állampapír / Kötvény Ilyet vennél? Kicsit elkéstél, egyre kevesebbet fizetnek az államkötvények 
Eidenpenz József | 2017. május 15. 17:26
Új inflációkövető államkötvényt bocsátottak ki az eddigi öt éves sorozat helyett, az új sorozat újabb negyed százalékponttal alacsonyabb kamatprémiumot fizet, mint az előző. Ez előtt két nappal 175 milliárd forint értékű hasonló kötvény járt le, aki nem sietett, valamivel rosszabbul jár.
Állampapír / Kötvény Felállt az idei rekord – ölték egymást az emberek az állampapírokért 
Privátbankár.hu | 2017. február 10. 10:56
Januárban új növekedési rekord született, 346 milliárddal vett többet a lakosság.
Részvény / Deviza / Áru Drágák már a magyar részvények, vigyázz, megeszi az infláció a pénzed 
Eidenpenz József | 2017. január 24. 11:04
Tavaly a piacok könnyen kiheverték a politikai sokkokat, kérdés, az idén is így lesz-e, meddig tart a jelenlegi optimizmus. A forint az idén is az egyik legunalmasabb deviza lehet, az infláció viszont tartogathat némi meglepetést és meglódulhat. Negatív lehet a reálkamat, a megtakarítók vagyona csökkenhet az Equilor szerint.
Állampapír / Kötvény A nap grafikonja: melyik állampapír érte meg hosszabb távon? 
Eidenpenz József | 2017. január 13. 14:19
Közzétették a tavalyi inflációs adatot, amely végre jelentősebb elmozdulást mutat a korábbi nulla körüli értékektől. Ez jó hír lehetne az infláció-követő állampapírok tulajdonosainak is, bár az örömbe többféleképpen is vegyülhet némi üröm. Így is várhatóan jobban járnak majd, mint a betétek vagy a rövid kötvények tulajdonosai.
Állampapír / Kötvény Agyő, négy százalékos inflációkövető állampapír-kamat 
Eidenpenz József | 2015. május 14. 12:41
Új inflációkövető kötvényt bocsátott ki az állam, amelynek kamatprémiuma fél százalékkal alatta marad az előzőnek: 4 helyett 3,5, százalék az új érték. Azért így is ez az egyik legjobb befektetés jelenleg. Négy százalékos kamattal várhatóan már csak pár hónapig találkozhatunk.
Állampapír / Kötvény Hozamvadászat: erre ugrottak tavaly a magyarok 
Privátbankár.hu | 2015. január 30. 18:09
Tavaly év végére 2411 milliárd forintra nőtt a lakossági állampapírok állománya. 2013-ban még 71-29 volt a kincstárjegyek - kötvények aránya, azonban 2014 végére ez az arány 58-42 százalékra változott – közölt a legfrissebb számokat az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Így harcol a magyar lakosság a magasabb kamatért 
Privátbankár.hu | 2014. november 12. 14:24
Újabb 30 milliárddal több állampapír van a magyar lakosság kezében, október végére már 2354 milliárd forintra emelkedett az állomány.
Állampapír / Kötvény Ez lehet az egyetlen komoly esély, hogy pénzünk megőrizze vásárlóerejét 
Eidenpenz József | 2014. november 3. 06:08
Jelenleg talán a legjobb kockázatmentes befektetés az inflációkövető hazai államkötvény, a PMÁK, amely 4,7 százalékos kamatot fizet akkor, amikor sok bankbetét vagy rövid állampapír csak 1-2 százalékot. De kamata változó, az infláció, amihez kötik, az idén minimális volt, megmarad-e előnye a jövőben is?
Állampapír / Kötvény Kamatmizéria: Mégis, melyik állampapírt válasszam? 
Eidenpenz József | 2014. július 16. 15:45
Továbbra sincs jele annak, hogy megfordulna, vagy legalább megállna a kamatcsökkenés, az állampapír-hozamok is egyre újabb és újabb rekord alacsony szintre érnek. Mibe érdemes ilyenkor fektetni, és miért?
Állampapír / Kötvény Lehet, hogy lassan a legmagasabb kamat is túl alacsony lesz? 
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 15:24
Az alapkamat tavalyi meredek esése magával rántotta a lakosság által leginkább kedvelt bankbetétek kamatait is. Az állampapírok és a befektetési alapok felé terelte a lakossági megtakarításokat, kérdés azonban, meddig mehet ez így tovább. Lehet, hogy lassan az állampapírok kamata is túl alacsony lesz.
Állampapír / Kötvény Épp vennél? Mától vadiúj államkötvényeket árulnak 
Eidenpenz József | 2014. június 2. 12:03
Mától négyféle új változó kamatozású államkötvény-sorozatot kínálnak a lakosságnak, amelyek kondíciói azonban majdnem pontosan az előzőekkel egyeznek meg. Első évi, aktuális kamatuk jelenleg is viszonylag magas, 4,7-5,6 százalék. Az új sorozatok azzal lehetnek összefüggésben, hogy mától vonulnak be ezek a papírok több kereskedelmi bank kínálatába.
Állampapír / Kötvény Újdonság: a határon túli magyarok is vehetnek Bónuszt és Prémiumot 
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 08:21
A bankokat is bevonja az állam a hosszabb távú lakossági állampapírok értékesítésébe - külföldiek is vásárolhatják majd a Bónuszt és a Prémiumot.
Állampapír / Kötvény Élet a két százalékos kamatokon túl: Prémiumot vagy Bónuszt tetszik? 
Eidenpenz József | 2014. május 26. 06:10
Már négyféle változó kamatozású lakossági államkötvényt lehet kapni, ráadásul júniustól egyre több helyen. Ezekből kettő inflációhoz, kettő kincstárjegyhozamhoz kötött kamatozású. Melyiket érdemes választani? Jobbak-e, mint a fix kamatozású megtakarítások, megoldást jelentenek-e a siralmasan alacsony kamatok problémájára?
Pénzügyi szektor Kipróbálhatjuk, mit lehet kihozni 8 millióból 
Privátbankár.hu | 2013. december 6. 09:39
A Citi Magyarország online játékában év végéig ingyenesen lehet kipróbálni, hogyan lehet magas kamatot elérni egy jó megtakarítással.
Állampapír / Kötvény A magyarok és az állampapír: egy hónap, plusz 30 milliárd 
Privátbankár.hu | 2013. november 14. 13:52
Harminc milliárd forinttal növekedett októberben a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A teljes mennyiség már az 1600 milliárd forint közelében van.
Állampapír / Kötvény Van 500 ezer forintom, mit kezdjek vele? Így juthatsz állampapírhoz 
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 16:25
Eljátszunk a gondolattal, hogy ránk szakadt a bank: lett 500 ezer forintunk, mit kezdjünk vele?
Állampapír / Kötvény Még soha nem vásároltak be így állampapírból a magyarok 
Privátbankár.hu | 2013. október 10. 10:32
Minden eddigi értékesítési adatot túlszárnyalva 108,5 milliárd forinttal növekedett szeptemberben a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A slágertermék továbbra is a Kamatozó Kincstárjegy, de ebben a hónapban magára talált a Féléves Kincstárjegy is.
Állampapír / Kötvény Még mindig jó a prémium papír: vitték a magyar euró-kötvényt 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 13:26
Augusztusban a Prémium Euró Magyar Államkötvényből (PEMÁK) 63 millió euró értékben vásároltak a befektetők. A teljes állomány 1,77 milliárd euróra emelkedett a hónap végére.
Állampapír / Kötvény Hőség ide vagy oda, a magyarok jól bevásároltak állampapírból 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 15:40
Közel 47 milliárd forinttal növekedett augusztusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. Ismét a Kamatozó Kincstárjegy volt a legkedveltebb, de figyelemre méltó volt a Prémium Magyar Államkötvény utáni kereslet is.
Állampapír / Kötvény Jött az új sarc, a lakosság rohant állampapírt venni 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 12:56
91 milliárd forinttal növekedett júliusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyből közel 79 milliárdnyit adtak el - mindkét összeg rekord, a kamatokra kivetett újabb sarc megmozgatta a magyarok pénzét.
Állampapír / Kötvény Sosem volt még ilyen népszerű itthon a magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 15:05
Áprilisban 80,8 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírokból - ez újabb rekord. A teljes mennyiség ezekből a papírokból jelenleg közel 1258 milliárd forint.
Állampapír / Kötvény Van még kamat évi öt százalék felett, emelték a PEMÁK mennyiségét 
Eidenpenz József | 2013. május 7. 14:59
Az ÁKK százmillió euróval növelte az eurós inflációkövető kötvény kibocsátható mennyiségét. A forintos sorozatok közül az egyik értékesítését lezárták, de indult helyette másik. Még vannak öt százalék feletti kamatot fizető állampapírok öt és három évre egyaránt
Állampapír / Kötvény Újabb tízmilliárdokat tettek a magyarok állampapírba 
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 11:54
Márciusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya 67,12 milliárd forinttal emelkedett. A teljes mennyiség jelenleg közel 1177 milliárd forint. A Prémium Magyar Államkötvény eladása ismét rekordot döntött: állománya 300 milliárd forint fölé emelkedett.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír 
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Állampapír / Kötvény Megszerették a magyarok az állampapírokat  
Privátbankár.hu | 2013. február 7. 12:17
Jelentősen nőtt tavaly a lakosság kezében lévő állampapír-állomány. A növekedés januárban is folytatódott.
Állampapír / Kötvény A mázlisták évi 10,2 százalékos állampapír-kamatot kapnak 
Eidenpenz József | 2013. január 24. 17:30
Új inflációkövető Prémium államkötvényt bocsátanak ki 2018/I néven, amely az első negyedévben 8,0 százalékos kamatot fizet, negyed év után azonban ez várhatóan csökken majd. Akik korábban a 2015/J jelzésű papírt választották, nagyon jól jártak, mert nemrég évi 10,2 százalékra nőtt a kötvény kamatozása.
Állampapír / Kötvény 1000 milliárd felé tart a lakosság állampapír-állománya 
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 16:03
Novemberben a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 925 milliárd forintra emelkedett. A 2012 évi növekmény 452 milliárd, míg a november havi értékesítés 56 milliárd forintot tett ki.
Állampapír / Kötvény Újabb bank árulja a magyar euró-kötvényt 
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 11:58
Már a Citibank fiókjaiban is megvásárolhatóak a Magyar Állam által kibocsátott, három éves lejáratú, 5,1% induló éves kamattal meghirdetett Prémium Euró Magyar Államkötvények.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Így érdemes nyugdíjra, lakásra hosszú távon félretenni 
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 06:20
Aki lépésről lépésre, egy életen át gyűjtögeti megtakarításait valamilyen nagyon fontos célra, hosszú távra, annak nemigen szabad kockáztatnia. De az sem feltétlenül megoldás, ha megtakarított pénzét beteszi az első bankba. A mai magas infláció mellett nem mindegy, mennyire versenyképes a kamat, kell- e adózni, és az sem, hogy hányszor kell egy évben ránéznünk. Szerencsére létezik adókedvezmény, inflációkövetés és újrabefektetés is.
Állampapír / Kötvény 5,1 százalékos euró-hozam: jövő héten indul az új magyar állampapír 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 07:56
A jövő kedden kezdődik a lakosságnak szánt új euró-állampapírok forgalmazása. Első körben az OTP-ben, majd az Államkincstárnál vásárolható meg a kötvény, 200 millió euró a keret.
Állampapír / Kötvény Jól bevásárolt államadósságból a lakosság októberben 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 16:24
A kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 868,4 milliárdra emelkedett októberben. A 2012 évi növekmény közel 396 milliárd, míg az októberi értékesítés 60,6 milliárd forintot tett ki. A Prémium Magyar Államkötvényből csaknem 16 milliárdot értékesített az állam.
Állampapír / Kötvény ÁKK: ezermilliárd forintra nőtt a lakosság állampapír-állománya 
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 17:13
A lakosság kezében lévő magyar állampapírok állománya névértéken számítva meghaladja az ezermilliárd forintot az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG