Részvény / Deviza / Áru
Részvény / Deviza / Áru Másfélmilliárdos veszteség a Rábánál
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 07:40
Az állami felvásárlás alatt álló Rába Nyrt. 1,5 milliárd forint adózott veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 390 milliós nyereséggel. A háromnegyed éves veszteség több mint a duplájára emelkedett, 1,26 milliárd forint volt.
Részvény / Deviza / Áru A Mol húzta a felülteljesítő BUX-ot
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 17:38
 
Részvény / Deviza / Áru Tetszik a Rába vezetőinek az állam ajánlata
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 16:41
A Rába igazgatósága méltányosnak találja a részvényenkénti 815 forintos ajánlatot, és arra biztatja a részvényeseket, hogy egyezzenek bele a felvásárlási ajánlatba. A dolgozók nem tudják mik a további tervek, ezért nincs határozott véleményük.
Részvény / Deviza / Áru Távozik a magyar tőzsdéről az Orco
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 13:55
Beadta a budapesti tőzsdére az átvezetési kérelmét az ingatlan, és szállodaiparban érdekelt fejlesztő cég, az Orco. A vezetés az alacsony forgalommal, a jelentési, és forgalomban tartási költségek csökkentésével indokolta a döntést.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás-rali: mi lesz a csizmában?
Borbély Péter | 2011. november 16. 13:20
Nem biztos, hogy érdemes fényesíteni a cipőt, idén ugyanis akár el is maradhat a Mikulás-rali az európai adóssággondok miatt. Van olyan elemző, aki szerint idén sem lesz csalódás az év vége, van, aki szerint jó ha virgácsra futja majd. Van aki azt mondja, hogy a Mikulás-rali olyan, mint a jeti: izgalmas, de nem tudjuk, hogy létezik-e.
Részvény / Deviza / Áru Ez a probléma a mi kis BUX-unkkal
Eidenpenz József | 2011. november 16. 11:39
A határidős BUX éppen az azonnali index értéke alatt jár, ami ilyenkor év vége felé nem szokatlan ugyan, de nem is teljesen normális. Mi ennek a magyarázata, és hogyan lehet belőle hasznot húzni? Biztos, hogy a határidős vagy más származékos üzletek az ördögtől valók, vagy lehet ezeket okosan is használni?
Részvény / Deviza / Áru Saját részvényeit vette az OTP
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 08:46
Közel 188 millió forintot költött saját részvényei vásárlására az OTP kedden, 1,68 százalékra növelve a teljes állományt. Az S&P a magyar minősítés változása miatt vette negatív megfigyelés alá a bankot.
Részvény / Deviza / Áru Hiába az S&P, az OTP húzta fel ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 17:37
A blue chipek közül az OTP és a Mol árfolyama pozitívba fordult, ami elég volt ahhoz, hogy a gyengén kezdő BUX is átforduljon a nap végére. A forgalom az átlagos szint alatti volt ma a BÉT-en.
Részvény / Deviza / Áru Csúszdán maradtak a piacok - ha kedd, akkor Belgium
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 14:54
Folytatódott a részvénypiaci lejtmenet, folyamatosan gyengül az euró, miután a befektetőket nem engedi az európai adósságválság. Az amerikai határidős indexek is mínuszban vannak, bár a makroadataik jók lettek. Délután amerikai gyorsjelentések alakíthatják a hangulatot. Ma megtalálták Belgiumot is. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Negatív megfigyelés alá vette az OTP-t a Standard & Poor's
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 14:46
Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank besorolásait negatív kihatású megfigyelés alá vette kedden a Standard & Poor's, miután a hétvégén hasonló vizsgálatot jelentett be a magyar szuverén adósosztályzatokra is - jelentette az MTI.
Részvény / Deviza / Áru Forintgyengülés ellen külföldi részvényt vegyenek
Borbély Péter | 2011. november 15. 13:09
Akár még jól is járhat a forint gyengülésével, aki a Budapesti Értéktőzsdén vesz külföldi részvényt. A BÉT egymilliárd forint plusz forgalmat vár, és kiszámítható kereskedést ígér. Négy ország tíz nagy részvényével lehet kereskedni mától a magyar tőzsdén. A BÉT, és az Erste Bank együtt indította az akciót.
Részvény / Deviza / Áru Csökkenő árrésen és devizahiteleken bukott a TVK
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 10:11
Nem túl szívderítő a TVK harmadik negyedéves gyorsjelentése, a csökkenő petrolkémiai árrés és a devizahiteleken elszenvedett veszteségek következtében az első kilenc havi eredmény 4,1 milliárd forinttal csökkent és közel hárommilliárdos mínuszt hozott.
Részvény / Deviza / Áru +36 milliárd: a vártnál jobban teljesített a Mol
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 07:48
Közzétette harmadik negyedéves beszámolóját a Mol. A III. negyedévben a speciális tételek nélküli EBITDA és az üzleti eredmény is csökkent, a nettó eredmény azonban lényegesen jobb lett a vártnál. A kutatás-termelési üzletág eredménye az első három negyedévben 21 százalékkal jobb lett, a feldolgozás és kereskedelem viszont 36 százalékkal csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi mélyponton a forint! (napi összefoglaló)
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 18:00
Újabb nagyon rossz napot zártak a magyar eszközök. A tőzsde nagyot esett, a forint estére mindenkori mélypontjára zuhant az euróval szemben, az OTP 2835 forintig szakadt. A hitelminősítők világosan közölték mit gondolnak Magyarországról, elemzők szerint a kormányon a sor.
Részvény / Deviza / Áru A Közel-Keletről repülnek a dollármilliárdok a Boeinghez
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 16:07
Soha nem kapott még akkora megrendelést a Boeing egy vevőtől, mint most. Az Egyesült Arab Emirátusok légitársasága az Emirates Airline of Dubai 18 milliárd dollárért rendelt 50 Boeing 777-300-as óriásgépet. A megrendelés értéke még tovább nőhet.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: viszlát Amerika!
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 15:17
A Magyar Telekom kezdeményezi az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél a részvényei, és amerikai letéti részvényei regisztrációjának megszüntetését. Pont egy éve vezették ki a New York-i tőzsdéről a Magyar Telekom részvényeket. Most már jelenteniük sem kell nekik.
Részvény / Deviza / Áru Egyhavi pénzzel tartozik Szíria az INA olajtársaságnak
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 13:17
Nem kapta meg a szeptemberi pénzét a horvát INA Szíriától - tájékoztatott a MOL. A horvát olajtársaság ma jelenti be a további részleteket. Úgy tudni más olajtársaságok is gondban vannak a forrongó közel-keleti országban.
Részvény / Deviza / Áru Kiengedte a gőzt a BÉT: 7% felett erősödött az OTP
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 18:11
A Fitch Ratings elemzése nem befolyásolta a BÉT-et, hiszen azt a pénteki zárás után tették közzé. A pesti parkett "kieresztette a gőzt", a lendület nap végére sem fogyott, száguldott az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Rengeteg saját részvényt vett a Richter, a bónuszprogramra hivatkoznak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 14:25
A gyógyszergyár délelőtt 186 374 darab saját részvényt vásárolt az Unicredit Bankon keresztül. Az akciót kereskedésen kívül bonyolították, az ár részvényenként 36 066 forint volt. A Richter azt közölte, hogy a dolgozók jutalmazására szolgáló bónuszprogramhoz kellettek a papírok. A hatalmas mennyiség azonban másra is utalhat.
Részvény / Deviza / Áru Elcsendesedtek a tőzsdék, alig lesz kereskedés a Wall Streeten
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 12:25
Visszatért a nyugalom a piacokra a két nappal ezelőtti pánikhangulat után, mert belátható közelségbe került a politikai átalakulás Görögországban, és Olaszországban. A befektetők bíznak a rendezésben. Amerikában, és Kanadában ma Colombus-napja van, ezért rendkívül alacsony forgalom várható, a kötvénypiac zárva marad, de makroadatot közölnek. Idehaza megnyugodott a forint piaca. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Saját részvénnyel jutalmazza legjobb munkatársait a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 10:02
A Richter Gedeon Nyrt 7 710 db saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban, amit bónuszprogramjához kíván felhasználni. A társaság sajátrészvény-állománya 2011. november 11-én 13 848 darab, csoportszinten 24 398 darab.
Részvény / Deviza / Áru Új bermudai nagytulajdonosa van az E-Starnak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 08:45
Az E-Starhoz érkezett bejelentés szerint egy Bermudán bejegyzett befektetési alap került 5 százalék fölé a társaságban, így 4-re bővült a nagytulajdonosok száma. A cég maga is vette részvényeit csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Rába-részvényesek, irány az Unicredit!
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 18:45
A Rába részvények felvásárlása november 11-én indul és 30 napon át tart. A felvásárlási ajánlati idő alatt a részvénytulajdonosok eladási szándékukról az UniCredit Bank 80 fiókjában tehetnek nyilatkozatot – írja a PSZÁF. Az MNV szerint kifejezetten kedvező az állam ajánlata.
Részvény / Deviza / Áru Gyanúsított lett Hernádi Zsolt a Sanader-perben
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 17:39
A korábbi horvát miniszterelnök Ivo Sanader elleni vesztegetési ügy gyanúsítottjaként nevezte meg ma a horvát ügyészség Hernádi Zsoltot a Mol elnök-vezérigazgatóját. A Mol továbbra is tagadja a vádat. Sanader korrupciós vádjait összevonták, most két vádat tárgyalnak együtt.
Részvény / Deviza / Áru Ajánlja az Erste a Richtert
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:32
Ígéretes képet mutat a Richter grafikonja az Erste befektetési csapata szerint. Úgy vélik a piacon uralkodó negatív hangulat ellenére, a gyógyszerpapír tovább emelkedhet az oldalazás végeztével.
Részvény / Deviza / Áru Osztrák vezető a BÉT élén
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:18
A bécsi tőzsde vezérigazgatóját, Michael Buhlt választotta a Budapesti Értéktőzsde új elnökévé az igazgatóság.
Részvény / Deviza / Áru Szünetel a hiszti a tőzsdéken, de baj van a magyar piacon
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 13:34
Folytatódott az emelkedés a részvénypiacokon miután megnevezték az új görög kormányfőt, és a befektetők bíznak az olasz helyzet rendeződésében. Sokat dobott a hangulaton, hogy 7 havi mélypontra esett az amerikai friss munkanélküliek száma. Az euró erősödik, emelkedik a Wall Street, viszont megint gyengül a forint. Az OTP tovább zuhant. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Elült a vihar a tőzsdén: új tagok az igazgatóságban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 11:50
A szeptemberi vihar után pozitív irányba fordult az osztrák főtulajdonosok és a hazai brókercégek közötti viszony, a Privátbankár információi szerint a ma délutáni közgyűlésen bővítik az igazgatóságot, és alelnöki pozíciót kap Szécsényi Bálint, az Equilor ügyvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Még nem heverte ki az Egis a törvénymódosítást
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 10:56
Az Egis Gyógyszergyár a július-szeptemberi időszakban 2,06 milliárd forintos nyereséget ért el, amely 26 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszaki értéknél, az adatok szerint a cég még nem heverte ki a hazai gyógyszerpiaci szabályozást.
Részvény / Deviza / Áru Túl az idei első 1 millió eurón: felpörgött a Graphisoft
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:56
Az egyetlen magyar cég, mely szobrot állít Steve Jobsnak tavaly ilyenkor még 86 ezer euró adózott eredményt tudott felmutatni, idén ez már több mint 1 millió euró. Jól megy a Graphisoftnak.
Részvény / Deviza / Áru Rájár a rúd a Magyar Telekomra
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:46
A bevételek elmaradása, a telekomadó, a végkielégítések, a vizsgálattal kapcsolatos költségek miatt a Magyar Telekom nyeresége a harmadik negyedéveben 13,3 milliárd forintra csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Elvérzett Amerika, Olaszország nagy bajban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 07:49
Olaszország egyre nagyobb bajban, csúcson - a magyar szint felett - a CDS-felára és a 10 éves kötvényhozamok is. A Wall Street kivérzett, míg Berlusconi lemondására először erősödtek a vezető indexek, addig a tegnapi zárásra jelentősen romlott a hangulat: 3% felett zuhant a Dow és az S&P 500-as index is
Részvény / Deviza / Áru Csúnya zakót kaptak a piacok, idehaza kiütötték az OTP-t
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 17:45
Az Olaszországgal kapcsolatos félelmek miatt világszerte esnek a tőzsdék, és nagyot zuhant az euró. A magyar parketten elszakadt a cérna, az OTP 3000 forint alá került, az eurót jegyezték 311 forinton is. A forintot gyengítette a pletyka, hogy még ma leminősíthetik Magyarországot. Ez egyelőre elmaradt.
Részvény / Deviza / Áru IPO-lázban égnek az amerikaiak a Groupon-rally óta
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 15:45
Miután a Groupon-kibocsátás óriási siker lett, és az utóbbi hetekben általában is emelkedtek a tőzsdei árfolyamok, hirtelen nagyon sokan szeretnének sürgősen részvényt kibocsátani Amerikában. Ugyanakkor népes az óvatosak vagy pesszimisták tábora is, akik szelektálnak a papírok között.
Részvény / Deviza / Áru Melyik lesz a következő csőd, a Goldman Sachsé vagy a Morgan Stanleyé?
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 13:15
A világvége-jóslatairól ismert Nouriel Roubini ezúttal azzal riogat, hogy az MF Global amerikai brókercég csődje csak az első a sorban, és olyan nagyágyúk követhetik, mint a Goldman Sachs vagy a Morgan Stanley. A recessziót pedig változatlanul W alakúnak látja.
Részvény / Deviza / Áru Kicsöng: 5% felett az állami részesedés az MTelekomban
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 08:21
Az állami tulajdoni hányad a Magyar Telekomban elérte a bejelentési kötelezettséggel bíró 5 százalékot. Hasonló bejelentést tett egy másik tőzsdei társaság is - a nyugdíjvagyon miatt nőtt az állami részesedés
Részvény / Deviza / Áru Felbőgtek a motorok a BÉT-en: közel 28%-os pluszban a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 17:38
A tegnapi mínuszok után ma korrigáltak a vezető részvények a pesti parketten, de a nap egyértelmű győztese a Rába volt, mely az állam célkeresztjébe került.
Részvény / Deviza / Áru Buszok helyett tűzoltóautókat fog gyártani a Rába?
Eidenpenz József | 2011. november 8. 16:10
Autóbuszgyártást jelenleg nem lehet gazdaságosan végezni Magyarországon, mert kicsi a hazai kereslet. Az államosított Rábának ugyanakkor megérheti kisebb összeszerelő üzemet működtetni vagy olyan speciális járműveket gyártani, mint például a tűzoltóautók.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon ciki: évtizedek óta hazudott az Olympus
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 16:09
Példátlan csalássorozatra derült fény a BBC tudósítása szerint. A csaknem százéves japán Olympus cég évtizedek óta hamisítja a mérlegét. A korábbi vezérigazgatót ki is rúgták amikor ezt számonkérte. A vállalat részvényei hetek óta szabadesésben vannak.
Részvény / Deviza / Áru Lemond Silvio Berlusconi
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 11:35
Az olasz kormányfő irodája este nyolckor bejelentette, hogy Silvio Berlusconi lemond a hivataláról amint a szenátus elfogadja a költségvetési kiigazító intézkedéseit. Délután elvesztette abszolút többségét a római parlamentben bár a tavalyi költségvetést elfogadták a képviselők. Elemzők szerint nagy baj van az olasz gazdasággal. A görög miniszterelnökkel együtt bukott, így pár napon belül már két vezéráldozata van az európai adósságválságnak. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Várakozásokon felüli eredményt produkált a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 10:28
A Richter eredménye 20,6 milliárd forint volt a harmadik negyedévben, ami 5,9 százalékos növekedés, és így sokkal jobb, mint az elemzők várakozásai, akik általában csökkenést vártak a cégtől. A részvény ennek ellenére gyengélkedik a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru CSI Sanghaj: új indexek a láthatáron
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 08:25
Három új tőzsdeindexet indít Kína: a kedden debütáló indexek közül kettő iparág-specifikus, a harmadik pedig a CSI 500 egy jövőbeli alindexe - közölte az indexek felállításáért és menedzseléséért felelős China Securities Index Co (CSI).
Részvény / Deviza / Áru Törióra: a görögökből és a rómaiakból feleltek a piacok
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 20:11
Az egész napos csapkodás után ismét gyengülnek a tőzsdék este. A feszültséget az okozza, hogy több európai országban is kritikus szintre erősödött a politikai bizonytalanság a már régóta ismert makrogazdasági problémák mellett. A befektetők most már legalább annyira aggódnak Olaszország miatt, mint korábban a görögök miatt.
Részvény / Deviza / Áru BÉT: mozgalmas nap sok mínusszal, emelte a tétet a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 17:47
A Rába utolsó záróárához képest (621 ft) maximum 40%-kal lehet magasabb vételi ajánlatot benyújtani. A BÉT-en a vezető részvények mínuszban zártak, a nyugdíjreform viszont meglökte a forgalmat
Részvény / Deviza / Áru Nagyon szereti a Molt a KBC Securities
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 16:50
Vételre ajánlja a KBC Securities a Mol részvényeit, ezen kívül a régiós cégek közül az OMV-t, a Petromot és a PKN Orlent is.Ha azonban romlik a gazdaság helyzete, az általuk készített stresszteszt szerint a Mol is szenvedni fog.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdézett ma a nyugdíjvagyonnal a magyar állam
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 13:45
Hatalmas átkötések miatt ugrott meg a BÉT forgalma, de az első látszat ellenére nem az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesíti a magán-nyugdíjpénztári vagyon átruházásával hozzá került részvényeket, pusztán technikai jellegű ügyletekről volt szó – írja a KBC Securities.
Részvény / Deviza / Áru Az állam a titokzatos Rába-vevő, 815 forintot ér egy részvény
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:55
Az MNV Zrt., azaz lényegében az állam november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába valamennyi részvényére, és ezt jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz. A részvényekért darabonként 815 forintot kínál, a lebonyolító pedig a UniCredit Bank Zrt. lesz. A papírok utoljára 621 forintot értek.
Részvény / Deviza / Áru Még mindig nem lehet Rábával üzletelni
Eidenpenz József | 2011. november 7. 10:28
November 7-ére újra felfüggesztették a Rába részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a cég még mindig nem tette közzé azt a rendkívüli tájékoztatást, ami miatt a felfüggesztést a múlt héten elrendelték. A felfüggesztés bizonyos okokból igencsak logikus volt… A KBC Securities számításai szerint egy esetleges nyilvános vételi ajánlatban legalább 747 forintos ár kellene, hogy szerepeljen.
Friss
hírlevél