Részvény / Deviza / Áru
Részvény / Deviza / Áru Nagy hírek rángatják a piacokat – most éppen Kína a hangulatfelelős
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 13:57
Míg reggel általános esés bontakozott ki a tőzsdéken, az árupiacokon, és zuhant az euró, addig délelőtt már határozottan javult a hangulat. Jelentős hírek érkeztek Ázsiából, és Európából is. Azonban a jó híreknek is több olvasatuk is lehet, emiatt könnyen fordulhat a befektetők kedve. Megállt a forint gyengülése.
Részvény / Deviza / Áru Nem a Mol, hanem az oroszok sárosak a horvát megvesztegetési ügyben?
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 13:31
Bár a zágrábi ügyészség szerint Hernádi Zsolt két ciprusi társaságon keresztül megvesztegette Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, a Heti Válasz azt állítja: a limasszoli „kenőcégeket” az orosz Gazprom ellenőrzi, és ezzel megdőlt a Mol-vezér elleni vád.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP pluszba vezette a pesti parkettet
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 17:35
 
Részvény / Deviza / Áru Történelmet írhat jövőre a Facebook
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:31
Minden idők egyik legnagyobb tőzsdei forrásbevonására készül a Facebook, ha igazak az ezzel kapcsolatos sajtóhírek. Amerikai értesülések szerint a közösségi portál a jövő évi tőzsdére lépésekor 10 milliárd dollár értékben bocsátana ki részvényeket. Ha ez megvalósul, akkor a cég értéke ezzel 100 milliárd dollárra ugrik, és a világ egyik legnagyobb vállalata lehet ezzel. Többek szerint ugyanakkor veszélyes a vállalkozás.
Részvény / Deviza / Áru A Moody's rontott az OTP oroszországi és ukrajnai bankjának besorolásán
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 10:57
Rontott az OTP Bank oroszországi és ukrajnai leánybankjának besorolásán kedden a Moody's Investors Service.
Részvény / Deviza / Áru December 1-én bevezetik a BÉT-re az Optisoft részvényét
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 10:09
Az egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejlesztő Optisoft Nyrt. tőzsdei bevezetésre szóló kérelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete november 28-án jóváhagyta. Így új szereplővel bővül a Budapesti Értéktőzsdén levő IT-cégek köre.
Részvény / Deviza / Áru Saját részvényeit vette a Pannergy
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 09:10
November 28-án a Pannergy Nyrt 4277 darab saját részvényt vásárolt 630,95 Ft/db átlagáron a BÉT-en.
Részvény / Deviza / Áru Robbantak a tőzsdék: köszönjük a mohó amerikaiaknak!
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 18:31
Nagyon erősen kezdődött a hét a részvénypiacokon az elmúlt hetek esése után. A befektetők a Fekete Péntek lázában égnek, de nőtt az optimizmus az európai válsággal kapcsolatban is. Nem rontotta a hangulatot a rossz amerikai lakáspiaci adat sem. Egyelőre nem tudni folytatódik-e az emelkedés. Ha ez így megy tovább, készülhetünk a Mikulás-ralira.
Részvény / Deviza / Áru Ilyen is van: magyar céget méltatott a Fitch Ratings!
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 15:00
 
Részvény / Deviza / Áru Nyilvánosak lesznek az indikatív árak
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 14:52
A Budapesti Értéktőzsde december 1-től elérhetővé teszi hivatalos adatszolgáltatói számára a kereskedés nyitó és záró szakaszában keletkező indikatív árakat, mindegyik szekcióban. Eddig az indikatív árra vonatkozó adatok csak a tagsággal rendelkező kereskedő cégek számára voltak elérhetők.
Részvény / Deviza / Áru Durván visszavett előrejelzéseiből az E-Star
Eidenpenz József | 2011. november 28. 11:10
Az első háromnegyed évben szépen nőtt tovább az E-Star eredménye. A jövő ugyanakkor nem tűnik olyan rózsásnak, a korábbinál jóval alacsonyabb nyereségtömegről és a hitelezéssel kapcsolatos bizonytalanságokról ír a cég gyorsjelentése.
Részvény / Deviza / Áru Újra szabad a stoppolás a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 18:28
2011. november 28-ától a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ismét lehetőséget ad stop ajánlatok tételére a tőzsde azonnali piacán (a részvény- és a hitelpapír-szekciókban, illetve a BÉTa Piacon).
Részvény / Deviza / Áru 6 százalékot zuhant az OTP, csúcsra ért a magyar CDS-árazás
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 17:30
Ahogy az várható volt, a részvények közül az OTP szenvedte meg leginkább a bóvli-sztorit. Az euró 317 forint környékén tetőzött pénteken, a magyar CDS-árazás pedig még soha nem járt olyan magasan, mint a leminősítés utáni napon.
Részvény / Deviza / Áru Phylaxia: Tóth Péter helyett Jeszenszky az élen
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 15:03
A Phylaxia Holding közzétette, hogy igazgatótanácsa felkérte Dr. Tóth Pétert, az igazgatótanács elnökét (képünkön), hogy a meglévő kapcsolatokat felhasználva irányítsa és képviselje a holding nemzetközi befektetéseit.
Részvény / Deviza / Áru Rossz hírek Nyugat-Európából, esnek az indexek
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 14:45
 
Részvény / Deviza / Áru Külföldre kacsintva: új vezető az Est Mediánál
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 10:21
 
Részvény / Deviza / Áru BÉT: a bóvli a bankpapíroknak fáj a legjobban
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 08:57
Szabadulnak a befektetők a bankpapírokat a budapesti tőzsdén, a szokásosnál nagyobb forgalomban az OTP majd' 7%-ot zuhant, míg az FHB is 5% feletti mínuszban. Esett az összes blue chip, a leminősítés miatta eladói nyomás elérte a gyógyszerpapírokat is.
Részvény / Deviza / Áru Európa egyelőre lerázta magáról a portugál hírt
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 13:29
Zárásra elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, miután Angela Merkel ismét kritizálta a közös eurókötvény ötletét. Korábban a piacok annak ellenére emelkedtek, hogy a Fitch-nél is bóvli kategóriába került Portugália. A befektetők a vártnál jobb német Ifo adatnak örültek, és lassan visszavonulnak a Hálaadás miatt felemás napok előtt. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai részvényesek hálát adnak a Hálaadásnak
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 11:00
Az Egyesült Államokban csütörtökön zárva tartanak a tőzsdék, pénteken pedig rövidített nyitva tartás lesz a Hálaadás és a Fekete Péntek miatt. Talán jobb is egy kis pihenőt tartani az esésben.
Részvény / Deviza / Áru Vezéráldozat a CIG-nél: átszervezték a vezetést
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 09:06
A CIG Pannónia Életbiztosító igazgatósága a hatékonyabb működés és az üzleti tervek megvalósulása érdekében a vállalatcsoporti értékesítési vezérigazgatói pozíciót megszüntette.
Részvény / Deviza / Áru Van okunk az irigységre: dübörög a lengyel tőzsde
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 06:20
A globális részvénypiaci befektetőkért folytatott versenyben a Varsói Értéktőzsde nyerésre áll a régió egyéb tőzsdéivel szemben. A budapesti és a prágai tőzsde lemaradását a forgalom csökkenése, az új tőzsdei bevezetések hiánya, és a gyenge vagy meggyengített intézményi befektetői háttér okozta.
Részvény / Deviza / Áru Az Európai Bizottság előtt a Rába felvásárlása
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 17:52
A Rába részvényeire tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban a Vagyonkezelő kezdeményezni fogja a tranzakció versenyjogi engedélyezését az Európai Bizottságnál. A kérelmet december elején nyújtják be - közölte a BÉT honlapján a Siegler Ügyvédi Iroda Weil, Gotshal & Manges. A tranzakció versenyjogi engedélyezését egyébként négy tagállam versenyjogi hatóságától kellene kérni - indokolta az ügyvédi iroda a lépést.
Részvény / Deviza / Áru Már a németek is a spájzban vannak - húzós nap a piacokon
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 17:22
Folytatódott a lejtmenet a tőzsdéken, és tovább estek a nyersanyag árak. Brutálisan rossz adat jött Kínából, aztán kiderült, hogy véget érhet a „német álom”. Európában már nincs legény a gáton: senki nem tudja, hogy kéne megmenteni az eurózónát. Ha Németország, és Kína tovább lassul, akkor csúnya világ jöhet.
Részvény / Deviza / Áru Befektetési guruk: érdemes a technológiai szektort figyelni
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 13:15
Az idei év harmadik negyedévében Warren Buffett jelentősen növelte befektetéseit a technológiai szektorban IBM részvények 10,7 milliárd dolláros értékű vásárlásával. Soros György Amazon és Motorola részvényekből vásárolt be a harmadik negyedévben.
Részvény / Deviza / Áru Aki Orco-részvényt vásárolt, az alaposan megjárhatta
Privátbankár.hu | 2011. november 23. 10:40
Nem problémamentes az Orco-részvények kivezetése a KBC Equitas szerint, a kisbefektetőknek sok esetben nincs más választásuk, mit a részvények eladása – amelyek viszont pályafutásuk legalacsonyabbb szintjén forognak. A brókercég mindenkinek jó megoldást ígér, kivéve, akik NYESZ-számlára rakták a papírokat – nekik csak az eladás marad.
Részvény / Deviza / Áru Vizes papírok a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 17:01
Tőzsdére megy a FuturAqua. A FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a BÉT honlapján tájékoztatott erről.
Részvény / Deviza / Áru Bezárták az egyiptomi tőzsdét
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 16:07
Az egyiptomi értéktőzsdén felfüggesztették a kereskedést napközben, miután a börze indexe napi limittel esett a Kairóban negyedik napja tartó tüntetésekre. A kereskedést azután állították le, hogy a börze átfogó, EGX100 indexe 5,4 százalékkal zuhant, és ezzel közel két éve a legalacsonyabb szintjére került.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is tilos lesz bankpapírt shortolni Ausztriában
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 15:46
Az osztrák pénzpiaci felügyelet meghosszabbította az egyes osztrák pénzintézetek papírjaira vonatkozó "meztelen" short - ügyletek tilalmát. A felügyelet a november 30-án lejáró határozatának érvényességét 2012. május 31-ig tolta ki. Az intézkedés az Erste, és a Raiffeisen bankok, illetve az Uniqa Versicherung, és a Vienna Insurance biztosítók papírjait érinti.
Részvény / Deviza / Áru Megrázta a piacokat az amerikai GDP adat
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 14:41
Megint esni kezdtek a tőzsdék az átmeneti erősödés után, miután kiderült, hogy az amerikai gazdaság mégsem teljesített olyan jól a harmadik negyedévben, mint korábban közölték. Korábban javította a hangulatot, hogy a legnagyobb hitelminősítők nem tervezik az amerikai besorolás rontását, annak ellenére, hogy a kongresszus szuperbizottsága kudarcot vallott a kiadáscsökkentés tervének kidolgozásában. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére megy a Masterplast
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 13:52
A Masterplast benyújtotta részvényeinek bevezetési kérelmét a Budapesti Értéktőzsdére. Korábbi közlés szerint az egymillió forint jegyzett tőkéjű, vezető építőipari cég 10 millió darab, 100 forint névértékű részvényének technikai bevezetését tervezi.
Részvény / Deviza / Áru Csúszdában maradtak a piacok
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 19:05
Folytatódott a lejtmenet az elmúlt heti esés után a tőzsdéken. Erős negatív korrekció van a nyersanyagpiacokon, és gyengül az euró is. Mindenki az európai krízist, és az amerikai kongresszus válságstábjának ülését figyeli. Valószínűleg nem lesz megegyezés határidőre az adósságcsökkentésről. Közben a német jegybank is ráhozta a frászt a befektetőkre. Ha ez így megy tovább komoly céllövölde lesz. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Bevásárolt magából a Graphisoft Park
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 18:09
 
Részvény / Deviza / Áru A BÉT 1,4%-os eséssel megúszta a mai napot
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 17:29
 
Részvény / Deviza / Áru Ki a jó tőzsdei kereskedő?
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 15:23
A tőzsdézés - természeténél fogva - jobbára tapasztalaton alapuló tudomány, tehát nem lehet néhány alkalmas előadás alatt elsajátítani. Pusztán a szabályok tökéletes ismerete és azok betartása, nem egyenlő a sikeres tőzsdézéssel. A tapasztalatokon nyugvó intuíció legalább ilyen fontos szerepet játszik. A tőzsde minden döntésünket könyörtelenül bírálja, erényeinket jutalmazza, hibáinkat, illetve gyengeségeinket bünteti (x)
Részvény / Deviza / Áru A milliárdos guru Tesco-bevásárlást tervez
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 14:27
Növelni szeretné a Tesco-ban levő részesedését Warren Buffett, a világ egyik legsikeresebb részvénybefektetője. Az EU kötvénypiacait nem tartja attraktívnak, de részvénypiacain már lát jó lehetőségeket.
Részvény / Deviza / Áru Az Elmű nyeresége 11, az Émászé 30 százalékkal csökkent
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 11:40
Az Elmű és az Émász árbevétele 4-5 százalékkal esett vissza az előző év első háromnegyed évéhez képest a gyorsjelentéseik szerint. Az Émásznál a lakossági kinnlevőségek 6,2 százalékkal nőttek, és ezzel a 2008-as válság óta nem látott szintre emelkedtek.
Részvény / Deviza / Áru Rágós lesz a hálaadási pulyka – leminősíthetik Amerikát
Borbély Péter | 2011. november 19. 19:10
Hatalmas összegű kiadáscsökkentésről kell döntenie jövő héten a washingtoni kongresszusnak. Ha ez nem sikerül, nagy baj lehet. Az amerikai államadósság a héten a második világháború óta nem látott mértékűre emelkedett. A Standard and Poors hitelminősítő már jelezte, hogy ha az amerikai kormánynak nem sikerül keresztülvinnie az adóemelési terveit, és nem tudja lefaragni a kiadásait, akkor megint leminősíti az Egyesült Államokat. Közben Európában a héten komolyan eldurvult az adósság - krízis.
Részvény / Deviza / Áru Tovább nőtt az Est Media vesztesége
Privátbankár.hu | 2011. november 19. 10:46
Az első három negyedévben az Est Media konszolidált vesztesége 783 millió forint volt, 38,6 százalékkal több az előző év hasonló időszakánál, míg egyszeri tételek nélkül a veszteség 10 százalékkal 274 millió forintra mérséklődött. Sokat költöttek a társaság újjászervezésére. Az első három negyedévi adatok alapján egy részvényre 114,28 forint veszteség jut szemben a múlt évi 9,65 forinttal.
Részvény / Deviza / Áru Jelentett az Állami Nyomda
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 18:09
 
Részvény / Deviza / Áru Bennfentes részvényvásárlás, és eladás a CIG-nél
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 16:41
 
Részvény / Deviza / Áru Rázós hetet zártak a piacok, erősítette a forintot az IMF-hír
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 15:17
Kissé megnyugodott a hangulat a tőzsdéken, miután az EKB ismét vásárolt a kockázatosabb állampapírokból. Amerikában jó makroadat látott napvilágot, nincsenek nagy mozgások a piacokon. A forintot tovább erősítette, hogy a magyar kormány mégis az IMF segítségét kéri. A kormányzati bénázás miatt azonban elmaradt a buli. (Cikkünk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru A Cariprazine a motor – vételre ajánlja a Richtert a KBC
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 14:02
Vételre emelte a Richter részvényeire vonatkozó ajánlását a KBC Securities gyógyszeripari elemzője a korábbi tartásról. A részvény legfontosabb katalizátora a Cariprazine és az Esmya nevű készítmények sikere lehet, ami egyéb tényezők segítségével képes lehet a szigorodó magyar szabályozási környezet hatását is ellensúlyozni – írja a cég hírlevele.
Részvény / Deviza / Áru Lefedezte a végtörlesztési veszteségei egy részét az OTP
Eidenpenz József | 2011. november 18. 09:48
Eddig az ügyfelek mintegy kilenc százaléka jelezte az OTP-nél, hogy végtörleszteni kíván, az év végéig azt várják, hogy ez a szám 20 százalékra emelkedik. A pénzintézet fedezeti ügyleteket kötött, hogy a forint további gyengülése ne növelje az előtörlesztésből származó veszteségeit, ezeken már nyert is.
Részvény / Deviza / Áru Még nem hat a végtörlesztés: minden várakozást felülmúlt az OTP
Privátbankár.hu | 2011. november 18. 07:16
Az OTP Bank 35,165 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ez 6 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, viszont 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és jelentősen meghaladja az elemzői várakozásokat. A kilenc havi nettó profit 109,640 milliárd forint volt, 9 százalékkal több a bázisnál.
Részvény / Deviza / Áru Az IMF-megállapodás híre rántotta fel a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 17:51
Az IMF-el történő új megállapodás hírére pozitívan reagáltak a piacok, a CDS-felár 576 bázispontra csökkent, a forint erősödésnek indult, a BUX pedig 3,83 százalékos emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Spanyolcsizmában az európai tőzsdék, a forint tartja magát
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 15:57
Folytatódott az esés a részvénypiacokon az európai tőzsdenyitás után nem sokkal. A hangulatot a spanyol, és a francia állampapír-piaci hírek rontották. Az EKB megint vette az olasz kötvényeket. Gyengült a svájci frank, és az euró. Délután elkezdtek esni a nyersanyag-árak. A Wall Street gyengül, pedig jók lettek az amerikai adatok. A forint nagyot erősödött, mert úgy tűnik mégis az IMF-től kért segítséget a kormány. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru A Rába stratégiai szerződéseket kötött
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 11:45
Az év során több jelentős stratégiai megállapodást kötött a Rába-csoport "nemzetközi és európai járműipari társaságokkal", ezzel megerősítheti pozícióját a szektor vezető szereplőinél - mondták el a cég háromnegyed éves eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján.
Részvény / Deviza / Áru 7500 részvényt vett a CIG Pannónia elnöke
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 09:10
Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatóságának elnöke szerdán a tőzsdei kereskedésben vásárolt 7500 darab CIG-részvényt 555,53 forintos átlagáron.
Friss
hírlevél