Részvény / Deviza / Áru
Részvény / Deviza / Áru Mindenkit átvágott a medve: látta az árnyékát, de nem alszik
Borbély Péter | 2012. február 3. 06:00
A hagyomány szerint, ha február 2-án kijön a medve a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor hosszú télre kell számítani. Amellett, hogy ennek körülbelül annyi értelme van, mint annak, hogy: „ha a húsvéti nyúl termálvizet talál, akkor Pannergy-részvényt kell venni”; érdemes elgondolkodni, hogy vajon tényleg alszanak-e a piaci medvék és hagyják tombolni a bikát, vagy nagyon is látványos visszatérésre készülnek? A kérdést azért tesszük fel, mert túlzásnak tűnik az elmúlt hetek tőzsdei emelkedése.
Részvény / Deviza / Áru Jó napot zárt a BUX
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 17:31
Egyelőre töretlen a jókedv a piacokon, különösen fontos hírek nem jöttek, a forint a reggeli kitörési kísérlet után kissé gyengült, a tőzsde viszont tartotta magát. A piacok nem kaptak jó hírt, csupán annak örülnek, hogy rosszak nem érkeztek.
Részvény / Deviza / Áru Most már tényleg rászánta magát a tőzsdére a Facebook
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 10:06
Hivatalos engedélyt kért a Facebook a tervezett ötmilliárd dolláros részvénykibocsátásához, a tényleges tranzakció várhatóan a második negyedévben lesz. Sokan találhatják, hogy a céget 75-100 milliárd dollárra értékelő tranzakció nem lesz-e hazárdjáték, megéri-e még részvényeket vásárolni. A kibocsátás körül még rengeteg a kérdőjel, például az sem világos, Zuckerberg mennyit ad el részvénycsomagjából.
Részvény / Deviza / Áru Húsz százalék egy nap alatt? - OTP és Mol után Telekomra is lesz turbó
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 06:00
Turbó long és short típusú certifikátokat vezet be az Erste-csoport a Budapesti Értéktőzsdére, eddig a magyar részvények közül csak az OTP-re és a Mol-ra léteztek ilyenek. A turbulens piacokon a certifikátok korán halnak, az utóbbi 45 napban tízféle szűnt meg. A papírokat főleg a kisbefektetők kedvelik, a napi árelmozdulásuk a húsz százalékot is meghaladhatja.
Részvény / Deviza / Áru Sokan beneveztek a januári BUX-derbire
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 16:05
A Budapesti Értéktőzsde részvényforgalma emelkedett januárban az előző hónaphoz és tavaly januárhoz képest is, a határidős részvényforgalom azonban nagyot zuhant.
Részvény / Deviza / Áru Játékcápák: kétmilliót forgathatunk a tőzsde versenyén
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 14:33
2012. február 13-án indul a Budapesti Értéktőzsde által meghirdetett internetes tőzsdei befektetési játék "Tőzsdejáték Mindenkinek" címmel. 200 ezret nyerhet, aki a legjobban forgatja virtuális kétmillióját.
Részvény / Deviza / Áru Pokolgéppel a parkettre: bevezették volna a terrort a londoni tőzsdére
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 13:49
A Londoni Értéktőzsde, az amerikai nagykövetség, illetve a londoni polgármester és más közéleti személyiségek ellen tervezett pokolgépes merényleteket négy brit terrorista.
Részvény / Deviza / Áru Az EU megbuktatta az óriási tőzsdeházasságot
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 11:46
Az Európai Unió illetékesei nem engedélyezték a New York-i Euronext egyesülését a Frankfurti Értéktőzsdével. A döntés nem meglepő, hiszen az uniós döntéshozók már korábban világossá tették az álláspontjukat. A versenyjogi szabályokra hivatkoztak, de több más félelem is állhat a háttérben. A döntés érintheti a magyar tőzsde kereskedési rendszerét is.
Részvény / Deviza / Áru Elfonnyadtak a tőzsdék estére
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 17:17
Kifulladt a lendület az európai tőzsdezárás közeledtével a részvénypiacokon. A nap jól indult a tegnapi EU-csúcs hírei miatt, azonban a Pfizer gyógyszergyár rossz eredménye és a gyenge amerikai makroadatok kijózanították a befektetőket. Az euró átmeneti rali után visszaesett a dollárral szemben. A forint továbbra sem mozdul érdemben, a budapesti tőzsdén csak az OTP drágult.
Részvény / Deviza / Áru Korrekciót vár a Mol-tól az Erste, de vételeket javasol
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 15:18
A kurdisztáni kutatásokkal kapcsolatos hírek táplálhatják tovább a Mol árfolyamát, de a technikai túlvettség korrekciót hozhat a közeljövőben. Ezt érdemes kihasználni Mol-vételekre, mert középtávon van tér a további árfolyam emelkedésre – írja a brókercég elemzése.
Részvény / Deviza / Áru Az EU-csúcs árnyékában maradtak a piacok délutánra
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 15:55
Eséssel nyitott a New York-i tőzsde, nyomás alatt maradtak a nyersanyagárak és folytatódott a dollár erősödése, miután a befektetők továbbra is kerülik a kockázatot. A piac nem igazán bízik abban, hogy az EU-csúcson megoldás születik az euróövezeti, főleg a görög problémákra. A BUX korrigált, de nem szakadt el az európai indexektől, a forint gyengült, de a fontosabb devizákkal szemben nem volt jelentős elmozdulás az árfolyamban. Ez történt a piacokon ma.
Részvény / Deviza / Áru Előrehozták a Facebook-részvénykibocsátást, szivárgás a Morgan Stanley-nél
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 10:07
Lapértesülések szerint előrehozták a Facebook-kibocsátást, már szerdán beadhatja a társaság a kérelmét az amerikai értékpapír-felügyelethez, és a tervezettnél korábban, 3-4 hónap múlva meg is történhet a tranzakció. A Wall Street Journal szerint maximum tízmilliárd dollár friss tőkét remélnek a tranzakciótól, ami a vállalatot 75 és 100 milliárd dollár közé értékelné.
Részvény / Deviza / Áru A múlt héten is kitartott a részvénypiacok optimizmusa
Privátbankár.hu | 2012. január 29. 09:09
Folytatódott, bár jelentősen lassult az emelkedés a múlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mivel javult a nemzetközi befektetői kockázatvállalási hajlandóság. A BUX 2,31 százalékkal erősödött az előző heti 8,65 százalékos emelkedés után, az érezhető erősödés a hét második felében bontakozott ki az OTP vezetésével.
Részvény / Deviza / Áru 4125 az OTP, a Mol nagyon közel a 20 000-hez
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 17:32
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pluszban zárta a hetet, az OTP stabilan 4000 forint felett tartotta magát, míg a Mol nagyon közel került a 20 000 forintos szinthez.
Részvény / Deviza / Áru Szinte biztosan kútba esett a Deutsche Börse és New York násza
Eidenpenz József | 2012. január 27. 15:03
Úgy tűnik, a New Yorki Tőzsdének és frankfurti párjának el kell búcsúzniuk az egyesülésre vonatkozó tervektől, az EU-bizottság ugyanis lapértesülések szerint nem fogja áldását adni rá. A 9,5 milliárd dolláros üzlet azért esik kútba, mert az EU illetékesei szerint a létrehozandó, a világ legnagyobb tőzsdéjének számító társaság monopolhelyzetbe kerülne a derivatív üzletek terén. A hírnek magyarországi következményei is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz semmi az óriási tőzsdefúzióból?
Privátbankár.hu | 2012. január 27. 09:47
Úgy tűnik, a hatóságok sok kifogást találtak a Deutsche Börse és a New Yorki Tőzsde fúziója kapcsán, egyáltalán nem biztos, hogy a tranzakció megvalósul – hangzott el a BÉT sajtótájékoztatóján. Ha ez a variáció valósul meg, a tőzsdének lehet, hogy nem lesz más választása, mint a német Xetra-rendszer bevezetése.
Részvény / Deviza / Áru Mennybe ment az OTP: az amerikai adatok sem törték meg a tőzsdéket
Borbély Péter | 2012. január 26. 17:16
Folytatódott a részvénypiacok emelkedése, tovább erősödött az euró a dollárral szemben és ismét drágulnak a nyersanyagok, annak ellenére, hogy az amerikai makroadatok a várakozásoknál gyengébbek lettek. A befektetők részben a hírek jó oldalát nézik, részben még mindig örülnek az európai fejleményeknek és a Fed tegnapi kamatdöntésének. A hét adata, az amerikai negyedik negyedéves GDP holnap érkezik. A magyar piacon fesztivál volt, 295 forint az euró, szárnyalt az OTP.
Részvény / Deviza / Áru A Concorde tippjei jöttek be a legjobban a Bloomberg szerint
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 11:54
A Bloomberg adatai szerint 2011-ben a Concorde Értékpapír Zrt. elemzői bizonyultak a legjobbnak az egyes hazai és regionális részvényekre kiadott, intézményi ügyfeleknek készülő elemzői ajánlások alapján.
Részvény / Deviza / Áru Óvatosan az OTP-vel! (Erste elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 16:04
Az Erste Befektetési Zrt. elemzése szerint mind fundamentálisán, mind technikailag túlvettnek tűnik az OTP árfolyama. Így szerintük átmenetileg korrekció jöhet, amely már el is kezdődött. Idén az OTP teljesített a legjobban a magyar részvények közül, év eleje óta 25 százalékkal drágult a bankpapír, de az emelkedése az elemzők szerint törékeny.
Részvény / Deviza / Áru Újabb tíz külföldi részvény jön a magyar BÉTa piacra
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:53
Újabb tíz külföldi részvénnyel lehet kereskedni holnaptól a Budapesti Értéktőzsde BÉTa piacán. A BÉT és az Erste november közepétől tette lehetővé a kereskedést négy ország tíz nagy részvényével a magyar parketten, így január 26-tól ez húsz részvényre bővül. Az akciót sikeresnek tartja a tőzsde vezetése, az újabb bevezetéstől a forgalom további erősödését remélik.
Részvény / Deviza / Áru Kifulladt az ázsiai lendület az európai piacokon – az Ericsson rontotta, a német Ifo index javította a hangulatot
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 12:09
Mínuszban mozog délben a legtöbb európai részvénypiac. A háttérben vegyes makroadatok és vállalati gyorsjelentések állnak. A német üzleti hangulat javulása nem tudta felülírni a távközlési szektorban a minipánikot és a brit gazdaság gyengülését sem. Nagyot esett az euró is.
Részvény / Deviza / Áru Tarolt az iPhone és az iPad: az éves magyar GDP háromszorosa az Apple értéke
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 08:45
Az elemzői várakozásokat jóval meghaladó eredményekről számolt be az amerikai Apple a keddi tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott negyedéves gyorsjelentésében, köszönhetően annak, hogy okostelefonjából és táblagépéből rekordmennyiséget értékesített az ünnepi szezonban.
Részvény / Deviza / Áru Két új gyógyszer miatt is nagyot emelkedhet idén a Richter részvények ára
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 14:31
Akár további jelentős emelkedés is állhat a Richter előtt az Erste Befektetési Zrt elemzői szerint. A gyógyszerrészvény az elmúlt hetekben meglepetésszerűen kitört az addigi sávból és az elemzők szerint a további jó hírek további drágulást hozhatnak. Az elemzés szerint elsősorban a cég két új gyógyszerén múlik, hogy mekkora tér áll a drágulás előtt. Február elején jön a negyedéves gyorsjelentés, sok múlhat a beszámolón.
Részvény / Deviza / Áru Tíz oka van annak, hogy nem esnek a részvénypiacok
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 11:59
Erősen kezdett a részvénypiac Amerikában, az S&P 500 index az első három héten közel öt százalékkal ment fel tavaly év végéhez képest. A befektetők azt találgatják, mi lehet ennek az oka és meddig fog tartani. Bár vannak rossz hírek és az esésre is lehetne okot találni, az igazán rosszak egyelőre hiányoznak és jó hírek is jöttek.
Részvény / Deviza / Áru Egyre közelebb a Mol a kurdisztáni olajhoz
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 09:13
Haladnak a fúrások a Mol kurdisztáni érdekeltségeinél: a magyar társaság leányvállalatának többségi tulajdonában álló Akri-Bijeel blokkban az első fúrást mélyítik, a Gulf Keystone többségi tulajdonában álló blokkban pedig a negyedik fúrás eredményeit tesztelik.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen távozott az E-Star vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 08:14
Kassai Ákos vezérigazgatói jogviszonya 2012. január 20-án, az E-Star Alternatív Nyrt. és Kassai Ákos között született, azonnali hatályú közös megegyezés alapján megszűnt.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas hétre készülnek a tőzsdék
Borbély Péter | 2012. január 22. 10:38
Nagyon jól kezdte az évet a részvénypiacok többsége. Míg a decemberi kereskedésben elmaradt a szokásos év végi felívelés, addig a január meghozta a lendületet, bár nem volt gyökeres változás a problémás területeken. Az európai válság csendesebb, de bármelyik pillanatban kitörhet a vihar ismét. Ami bizakodásra ad okot, az az amerikai munkanélküliség csökkenése és az eddig többnyire kedvező gyorsjelentések. Izgalmas lesz az előttünk álló hét, folytatódik a görög dráma és az ázsiai jegybankok döntései is nagy szerepet kaphatnak.
Részvény / Deviza / Áru Fékeznek a befektetők a hétvége előtt - kiváló hetet zárt a BUX (frissítve)
Borbély Péter | 2012. január 20. 15:31
Elbizonytalanodtak a befektetők a tőzsdéken a hét utolsó napján. Az elmúlt napokban ugyan enyhült a feszültség az európai kötvénypiacokon és az amerikai hírek sem adtak okot különösebb feszültségre, mégsincs ok a kockázatok növelésére. Valószínű, hogy mindenki Kínát és a görög fejleményeket figyeli, de az amerikai munkanélküli adatok is nagy szerepet kaphatnak a következő hetekben. A magyar piac egyre nyugodtabban várja az IMF-EU tárgyalások végét.
Részvény / Deviza / Áru Brüsszelnek még rá kell bólintania a Rába államosítására
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 11:43
A Rába 3 uniós tagállamban is jelentős árbevételt ért el, ezért az állam vételi szándékára még rá kell bólintani az Európai Bizottságnak. Ha az MNV elküldi kérelmét Brüsszelbe, 25 napon belül döntés születhet a járműipari óriás államosításáról.
Részvény / Deviza / Áru Alulmúlták a várakozásokat a Google eredményei
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 08:44
Elmaradt az elemzői várakozásoktól a Google negyedik negyedéves eredménye, elsősorban a növekvő tőkeberuházások miatt emelkedő költségek miatt. A társaság árbevétele és nyeresége is elmaradt a várakozásoktól.
Részvény / Deviza / Áru Egy nagyon jó hír és egy jó gyorsjelentés emeli a Wall Street-et
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 15:56
Erősödéssel nyitott a Wall Street, az amerikai piacok hangulatát nagyban javította a Bank of America vártnál jobb gyorsjelentése, a váratlanul nagyot javuló munkaerőpiaci adat és az is, hogy tovább enyhült a feszültség az európai kötvénypiacokon. Az amerikai munkanélküli hivatalokhoz csaknem négy éve nem érkezett ilyen kevés segélykérelem. Ez már elég tartós javuló trendnek tűnik.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas és olcsó papírnak tartja a Mol-t az Erste
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 15:19
További drágulásra lát teret a Mol részvényeknél az Erste Befektetési Zrt. Az elemzők ugyanakkor több erős ellenállási pontot is meghatároztak. A kurdisztáni egység esetleges felvásárlásával kapcsolatos várakozások feszülten tartják az olajpapír piacát és izgalmassá teszik a részvényt. Az Erste szerint a Mol most nem drága papír.
Részvény / Deviza / Áru Nem kedveznek a részvényeknek a világpiaci bizonytalanságok
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 15:10
Az USA-ból, és a feltörekvő piacokról érkező kedvező növekedési adatok miatt ugyan enyhült a piacok recessziótól való félelme, ennek ellenére a költségvetési és államadóssági problémák még visszaesést produkálhatnak. Mindezek fényében érdemes portfóliónkban kevesebb részvényt tartani, míg a tőke- és hozamvédett alapok felülsúlyozása indokolt lehet.
Részvény / Deviza / Áru Botrány a New York-i tőzsdén: bennfentes kereskedőket fogott az FBI
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 14:00
Alapkezelők és elemzők is tagjai voltak annak a csoportnak, amelynek 7 tagja ellen vádat emeltek az Egyesült Államokban bennfentes kereskedés gyanújával. A vád szerint közel 62 millió dollárt kaszáltak a Dell részvényeken törvénytelen úton.
Részvény / Deviza / Áru Májusban eladni, novemberben pedig venni kell a BUX-ot?
Eidenpenz József | 2012. január 19. 06:00
Aki kicsit is járatos a tőzsde világában, biztosan hallotta a mondást, amely szerint májusban érdemesebb eladni, és csak ősszel visszatérni a piacra. Babonának hangzik, de meglepő módon komoly statisztikák és tanulmányok is alátámasztják ezt. De vajon így van-e ez nálunk is? Milyen eredményeket kapunk, ha a hazai részvényekkel próbáljuk ezt az egyszerű stratégiát megvalósítani?
Részvény / Deviza / Áru Ünnepelte a magyar piac a kormány mai kommunikációját
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 17:47
Jelentős pluszban zárt a magyar tőzsde és nagyot erősödött a forint, miután a befektetők egyre inkább hisznek a kormány és a nemzetközi szervezetek közötti tárgyalások sikerében. Ezt segítette Orbán Viktor és az NGM államtitkárának nyilatkozata is. Sem a tőzsde, sem a forint nem reagált arra, hogy bevadult a vita a magyar ügyekről az Európai Parlamentben.
Részvény / Deviza / Áru A vártnál kisebbet bukott a Goldman Sachs
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 16:10
A Goldman Sachs Group Inc. a várakozásokat meghaladó nyereséget ért el a tavalyi utolsó negyedévben, de a profitja így is 56 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.
Részvény / Deviza / Áru Enyhe pluszba tolta a New York-i tőzsdét a gyorsjelentés és a makroadatok
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 15:22
Ellaposodott a kereskedés hangulata világszerte a részvénypiacokon. Míg a hét első napjaiban a jó kínai GDP – adat és az európai aggodalmak csökkenése miatt nőtt a kockázatvállalási hajlandóság, addig ma már gyengülés, vagy stagnálás jellemzi a tőzsdéket. Ma elsősorban az amerikai adatok és gyorsjelentések mozgatják a piacokat.
Részvény / Deviza / Áru Bejegyezték az OTP szlovák leányának 10 millió eurós tőkeemelését
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 12:00
A szlovák cégbíróság bejegyezte az OTP Bank szlovák leánybankjánál történt tőkeemelést.
Részvény / Deviza / Áru Fontos technikai pontokat tört át a Mol és Richter
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 17:40
A piaci hangulatot nem rontotta, hogy Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság több ügyben is. Az ezekre adott magyar válaszoktól viszont nagyon sok minden függ. A BUX pluszban zárt, a Richter és a Mol is fontos ellenállási szintet tört át.
Részvény / Deviza / Áru Bíznak az OTP-ben az Erste elemzői
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 13:00
További drágulás áll az OTP papírok előtt az Erste Befektetési Zrt. szerint. Az elemzők úgy vélik, hogy a magyar bankrészvények alulértékeltek a térségi társaikhoz képest. Igaz ezt indokolják a magyarországi fejlemények és a nagymértékű devizaadósság. Az Erste szerint az IMF - megállapodás kifejezetten jót tehet az OTP árfolyamának.
Részvény / Deviza / Áru Parádéznak a tőzsdék, Kína és Németország menti a hangulatot
Borbély Péter | 2012. január 17. 12:01
Folytatódott a részvénypiacok emelkedése, miután második napja vannak túlsúlyban a jó hírek. A tegnapi sikeres francia kötvényaukciót hajnalban megfejelte a vártnál jobb kínai GDP adat, a német befektetői bizalom jelentős erősödése pedig ráadta a nitrót a kereskedésre. Most annak is örülnek a piacok, hogy nem bukott el a spanyol kötvényaukció. Erősödik az euró, drágulnak a nyersanyagok. Tartja magát a forint és a magyar tőzsde is.
Részvény / Deviza / Áru Megéri-e hosszú távon BUX-ba fektetni a pénzünket?
Eidenpenz József | 2012. január 17. 06:01
Január elején volt 21 éves a BUX index, ez idő alatt értéke 17-szeresére emelkedett, ám közben az infláció miatt a forint értéke is töredékére esett. Az utóbbi 15 évben az állampapírok egy hajszállal lekörözték a BUX-ot, de mindkettő alaposan túlszárnyalta az inflációt. Az alacsonyabb kockázat miatt azonban az állampapírokat tekinthetjük a verseny nyertesének.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony ár miatt veheti magát a Pannergy
Borbély Péter | 2012. január 16. 18:00
Hetek óta aktívan veszi a saját részvényeit a Pannergy. Úgy tudjuk, hogy a háttérben egyelőre nincsen szó a cég eladásáról, a vezetés valószínűleg a piacnak üzen ezzel és az alulértékelt papírok vételére buzdít. Az Európai Uniós és a hazai támogatások jövőjének bizonytalansága ugyanakkor óvatosságra int a most már főleg geotermikus energia hasznosításával foglalkozó céggel kapcsolatban.
Részvény / Deviza / Áru Elmaradt a pánik a leminősítések után – a forint is megúszta a napot
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 17:11
Nem követte éles piaci reakció a Standard and Poors péntek esti lépést, amivel kilenc euróövezeti tagállam hitelbesorolását rontotta. Amerikában nem volt kereskedés, így a forgalom is alacsonyabb volt. A befektetők üdvözölték a sikeres francia kötvényaukciót, megállt az euró zuhanása és a pénzügyi részvények sem estek. A forint pénteken még gyengült, ma gyakorlatilag alig mozdult. A BÉT-en alig volt mozgás.
Részvény / Deviza / Áru 5 százalék fölé vette magát az Appeninn
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 10:38
Az Appeninn Nyrt. saját részvény állománya tőzsdén kívüli ügyletként január 13-án 722 200 darab részvénnyel nőtt 450 forint / darab átlagáron - így a cég belépett saját nagytulajdonosai sorába.
Részvény / Deviza / Áru A befektetőknek bizonyíték kell, nem ígéret
Privátbankár.hu | 2012. január 15. 10:51
A forgalom ugyan nem pörgött fel a pesti tőzsdén az év második hetében, de a BUX ledolgozta az első héten elszenvedett veszteségét, a forint gyengélkedése ellenére is a benchmark kilőtt a hét második felében. A befektetők bíznak benne, hogy megegyezzünk az EU/IMF párossal. Izgalmas lesz a következő hét.
Részvény / Deviza / Áru Elfelejtett alapelvek: mi szeretnél lenni, spekuláns vagy befektető?
Privátbankár.hu | 2012. január 14. 08:30
A pénzügyi oktatás valahogy megfeledkezett arról, hogy amikor részvényt veszünk, akkor valójában egy vállalatban szerzünk tulajdonrészt, amely valódi, profittermelést célzó tevékenységet folytat, más vállalatokkal versenyez. Mi a különbség a spekuláció és a befektetés között?
Friss
hírlevél