Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas öngólt rúgott Erdogan

2018. október 06., 15:09

Miután Erdogan az amerikai termékek bojkottjára szólította fel a népet, felkértek egy amerikai hátterű tanácsadócéget a gazdaság rendbetételére. Alig egy hét után fel is mondta az együttműködést a török elnök.

Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)
Recep Tayyip Erdogan (Kép forrása: EPA/YURI KOCHETKOV)

Alig egy hete, szeptember 27-én jelentette be a török pénzügyminiszter, Berat Albayrak (egyébként Erdogan elnök sógora), hogy Törökország a világ egyik leghíresebb tanácsadócégétől, a McKinsey-től kér tanácsokat egy olyan középtávú program megalkotásához, amely segíthet talpra állítani a török gazdaságot. Csakhogy ezzel komoly támadófelületet adott az ellenzéknek: Erdogan elnök ugyanis korábban arra biztatta a török polgárokat, hogy bojkottálják az amerikai termékeket, dobják el iPhone-jaikat is - szerinte ugyanis az USA gazdasági háborút indított Törökország ellen.

Márpedig a McKinsey egy amerikai tanácsadó cég - még akkor is, ha egyébként világszerte használják szolgáltatásait (sőt: a világ első számú tanácsadócégének tartják). Kemal Kilicdaroglu török ellenzéki vezető éppen ezért ostorozni is kezdte Erdogant: miért amerikai céggel dolgoztat, amikor a két ország között ilyen pocsék a kapcsolat?

Hirdetés

Erdogan bravúros választ adott a Reuters tudósítása szerint. "Ez az ember [mármint Kilicdaroglu] azzal akar minket sarokba szorítani, hogy egy tanácsadó cégről tesz fel kérdéseket, amelyet kizárólag azért fizetünk, hogy segítse gazdaságunk rendbetételét" - mondta az elnök pártja tagjainak. "Hogy ne adjunk neki többet erre esélyt, arra utasítottam minisztereimet, hogy többé ne vegyenek igénybe tanácsadást tőlük [a McKinsey-től]" - jelentette be Erdogan.

Erdogan mindjárt Budapestre jön

Hétfőn és kedden Budapestre látogat a török elnök, ezért az ilyenkor szokottnál is komolyabb útlezárások, biztonsági intézkedések lesznek, melyek így két hétköznap is megnehezítik a városban és esetenként a környékén való közlekedést. Felejtsük el az autót, dolgozzunk otthonról, esetleg vegyünk ki szabadságot. Részletek >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Forradalmi dráma a tévében: Budapestre figyel a világsajtó

Forradalmi dráma a tévében: Budapestre figyel a világsajtó

Német lapvélemények szerint a magyarországi tüntetések akár trendfordulót is hozhatnának, az ellenzék egysége azonban törékeny, a lakosság pedig szkeptikus. Az esetleges általános sztrájknak a német (és persze más külföldi) cégek nem örülnének, hiszen komoly összegeket fektettek be nálunk az elmúlt években.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?