Hirdetés
Hirdetés

Óriási összeborulás jön az olajpiacon: ajánlatot tettek Putyinnak az arabok

2017. október 03., 11:26

Szaúd-Arábia elmélyítené az orosz kapcsolatokat az energetika terén.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A Bloomberg cikke szerint az OECD legnagyobb olajtermelője, Szaúd-Arábia tett ajánlatot Oroszországnak arra, hogy részesedést vásároljon az Eurasia Drilling és a Novatek PJSC olajfúró társaságokban. Az ügy részletei egyelőre nem ismertek, mivel a tárgyalások zárt ajtók mögött zajlanak. Az azonban felmerült lehetőségként, hogy az üzletet a szaúdi király, Salman bin Abdulaziz látogatása során üssék nyélbe.

Szaúd-Arábia és Oroszország adják a világ teljes olajkitermelésének negyedét, és mindketten érintettek az OPEC termeléscsökkentési tervében. A mostani ajánlat ezt a kitermeléscsökkentési elköteleződést erősítené az elemzők szerint. Salman egyébként csütörtökön találkozik Putyinnal Moszkvában, a látogatás során szó eshet az orosz-arab kapcsolatok mellett az olajügyekről is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?