Hirdetés
Hirdetés

Elkalapálták a Richtert, de megtépték az OTP-t

Fellegi Tamás, 2018. február 13., 18:54

Nagyon ellenkező irányba ment a két papír, közben a Mol is esett, de nem olyan sokat. Estek a németek, a franciák és különösen az olaszok, Amerika kis mínuszban van. Újra gyenge a forint, a cseh korona és gyengül, igaz, közel egy év alatt nagyon sokat erősödött. Esik az olajár.

A tegnapi második amerikai emelkedő nap csak Ázsia számára bizonyult meggyőzőnek, Európában már kifulladt a lendület, ha nem is minden piacon. A DAX 0,7 százalékkal került lejjebb 12 200 pontig, a francia CAC-40 hasonló mértékben 510 pontig, Milánó pedig közel másfél százalékkal zárt lejjebb. Ma az amerikai indexek kis mínuszban vannak, a piac keresi az irányt az elmúlt napok heves mozgásai után.

A BUX emelkedni tudott, köszönhetően a legnagyobb súlyú OTP-nek, amely 1,5 százalékkal 11 600 forintig emelkedett. Gyengült a Mol 0,3 százalékkal 2896 forintig, és nagyot, 1,7 százalékot esett a Richter 5500 forintig. A gyógyszergyári papír lejtmenete napok óta tart, egyrészt az egyik fontos gyógyszerével kapcsolatos rossz hír miatt, másrészt a negyedéves eredménynek köszönhetően, melyet a befektetők ezek szerint nem találtak vonzónak.

Hirdetés

Reggeli kis erejét elhagyta a forint, újra 312-nél többet kell adni egy euróért, ugyanakkor a cseh korona is gyengélkedik, talán megérett benne egy korrekció a kiadós erősödés után, ami azóta tart, hogy elengedték az addig a jegybank által rögzített árfolyamát tavaly tavasszal.

Euró/cseh korona
Euró/cseh korona  Friss árfolyamok >>>

Tovább esik az olajár, a WTI 59 dollár körül van, a Brent 62,50.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Idegtépő napok jönnek: 108 ezer fiatal sorsa dől el

Jövő szerda este 8 órakor hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén közel 108 ezren izgulhatnak, ugyanis ennyien jelentkeztek valamelyik hazai egyetem, főiskola szeptemberben induló képzésére. A legtöbben, a felvételizők kétharmada ezúttal is alapképzésre adta be jelentkezését.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?