Hirdetés
Hirdetés

Nem csak az utakon, a tőzsdén is új kihívót kapnak az autógyárak

2018. január 10., 08:57

Bővül a londoni tőzsde kínálata, jövőre léphet be az Aston Martin.

A Bloomberg cikke szerint ráadásul nem is akármilyen IPO-ra számíthat a James Bond filmekből ismert autógyártó, a tőzsdére lépés ugyanis akár 6,8 milliárd dollárra növelné a cég értékét a cég elemzői szerint. A várakozások szerint legkorábban 2019-re le is zárulhatnak a vizsgálatok és a tőkeemelés, így jövőre az Aston Martin megkezdheti a részvények értékesítését – ez különösen annak fényében különös időpontválasztás, hogy az Egyesült Királyság jövő márciusban válik ki az Európai Unióból.

A brit vállalat tavaly mintegy ötezer járművet értékesített, ezzel végre visszatért a válság előtti termelési szinthez, és a várakozások szerint sikerült felülmúlniuk a tavalyi évre tervezett 180 millió fontos EBITDA eredményt és a 870 millió fontra taksált árbevételt (az utolsó gyorsjelentés még nem érkezett meg). Az Aston Martin a tőzsdei bevezetés mellett egy új gyárat is tervez, ez szintén 2019-ben kezdheti meg a gyártást, Walesben. Kereslet egyébként van a járművekre, a 150 ezer dolláros Vantage modellből a teljes idei évi kapacitást eladták már, 2020-ra pedig mintegy 60 százalékos kapacitásbővülést várnak a gyárnál.

Hirdetés

Egy másik nagy tőzsdei sztori: 20 százalékos robbanással debütált a bitcoin a való világban

Megvolt a nagy nap, a bitcoin “vörös napja”, bevezették az egyik hagyományos amerikai tőzsdére, így végre hivatalos termékké vált. Ez sok várakozással ellentétben nem okozott nagy kilengést az árfolyamban, sőt újabb emelkedés vette kezdetét. Az újabb árfolyambecslések még vadabbak, mint a korábbiak, a láz tovább tart, miközben pár száz guru tartja kezében a piac nagy részét. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38122.87-1.4%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?