Diszkont kincstárjegy
Makro / Külgazdaság Vitték az állampapírokat, mint a cukrot 
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 13:48
Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Öt alternatíva a nulla kamatozású folyószámlák helyett 
Eidenpenz József | 2023. október 30. 05:41
A bankban szinte semmit sem kapunk a pénzünkre, ám sokan kockázatot vállalni sem akarnak, legszívesebben a folyószámlánál maradnának. Milyen alternatívái vannak a folyószámláknak, milyen biztonságos, de mégis könnyen pénzzé tehető befektetések léteznek ma Magyarországon? Befektetési jegy? Kincstárjegy? Deviza? Milyenek a kilátásaik?
Állampapír / Kötvény Megvan, melyik állampapír vásárlói jártak jobban 
Eidenpenz József | 2023. július 26. 05:48
Másfél hónap alatt mintegy négy százalékponttal estek a rövid futamidejű állampapírok hozamai, így aki korábban diszkont kincstárjegyet vett, és meg kell újítsa, az most csak rosszabb feltételekkel tudja. Az inflációkövető kötvények változatlanul a legnépszerűbb papírok, joggal, ezt is veszik leginkább a magyarok.
Személyes pénzügyek A vagyonosok után a kevésbé tehetősekre is lesújt a kormány 
Privátbankár.hu | 2023. július 3. 06:56
Bevezetése óta először a sima lakossági betétekre is hat a szeptember végéig meghosszabbított kamatstop.
Állampapír / Kötvény Jövőre visszanyerheti, amit a 2022-es infláción elbukott 
Eidenpenz József | 2023. május 15. 05:47
Bár csökkent az infláció Magyarországon, csak eléggé lassan, így az éves átlagos mérték még magas lehet. Ami rossz a zsebünknek, de egyben magasabb állampapír-kamatokat is jelenthet. Ha a PMÁP-tulajdonosoknak szerencséjük van, jövőre egész sokat nyerhetnek.
Állampapír / Kötvény Baljós árnyak a magyar állampapírok felett? 
Eidenpenz József | 2023. április 24. 05:47
A múlt héten alaposan felkavarta a hazai pénzpiacot az MNB egyik nyilatkozata, de míg a forint nagyot gyengült, az állampapírok erősödtek, azaz hozamuk csökkent. Az inflációról viszont mostanában nem érkezett jó hír, így az inflációkövető államkötvények előnye a többi megtakarításhoz képest még nőhet is.
Állampapír / Kötvény Ezzel lehet évi 15 százalékos hozamot kapni 
Eidenpenz József | 2023. március 21. 05:36
Míg a fejlett országokban jobbára csökkentek az állampapírhozamok a bankválság hatására, Magyarországon inkább tovább növekedtek. A lakossági kötvénypénztárban az egyik diszkont kincstárjegy hozama már eléri az évi 15 százalékot is. Ami az új magyar eurókötvényt illeti, az utóbbi 15 évben nem járt volna túl jól az, aki Euriborhoz kötött értékpapírt vásárolt volna.
Állampapír / Kötvény Magyar eurókötvényt vegyünk, vagy osztrákot? 
Eidenpenz József | 2023. március 15. 05:49
Izgalmas időket élünk, nagy turbulenciák vannak a tőkepiacokon, a fix kamatozású magyar állampapírok hozama elérte a 15 százalékot. Teljesen új eurós államkötvényt kínálnak a magyar lakosságnak, amelynek kamata azonban drasztikusan alatta maradhat a korábbinak. De egy napig még kapható a régi.
Állampapír / Kötvény Megint emelték egy lakossági állampapír kamatát – de két apró trükkel 
Eidenpenz József | 2023. február 21. 05:31
Új sorozatot bocsátanak ki a Bónusz kötvényekből, magasabb kamattal, de két ponton is van egy kis különbség az előző sorozat kondícióihoz képest. Nagyot ugrottak a fix kamatú államkötvények, diszont kincstárjegyek hozamai. Most érdemes eurót venni? Mi várható a kötvényalapoktól?
Állampapír / Kötvény Jól jönne egy plusz havi családi pótlék? Ez lehet a megoldás 
Eidenpenz József | 2023. február 6. 05:34
Viszik a magyar inflációkövető államkötvényeket, mint a cukrot. Könnyű most havonta egy családi pótléknyi kamatot kapni, annyira magas a kamatszint, hogy már egymillió forint befektetésével is lehetséges. A legrövidebb futamidejű állampapírok hozama elérte az évi 14 százalékot, a babakötvényé pedig a 17,5-öt.
Állampapír / Kötvény Melyik régi állampapírt érdemes 16 százalékosra cserélni? 
Eidenpenz József | 2023. január 30. 05:43
Nagy dilemma a korábban kibocsátott kötvények egy részénél, hogy lecseréljük-e ezeket újra a magasabb kamatért. Egyet biztosan érdemes, általános recept azonban nincsen. Alaposan megugrottak a fix állampapírhozamok a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyomán, miközben az inflációval kapcsolatban érkezett egy kis kincstári optimizmus. Mikor érdemes eurós kötvényt venni?
Állampapír / Kötvény Ez most a három legjobb állampapír 
Eidenpenz József | 2023. január 24. 05:47
Nagyon bejön a 16 százalékos forintkamat az embereknek, 107 milliárd forinttal ugrott meg egy hét alatt a PMÁP-kötvények értékesítése. Nagyon izgalmas lehet a folytatás is, a prognózisok alapján lehet olyan év, amikor a papír 19,5 százalékos kamatot fizet majd, miközben az infláció már csökken. De vannak, akik emellett eurós és dolláros kötvényt is ajánlanak.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama 
Privátbankár.hu | 2023. január 17. 13:34
Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Megvan, mi a trükkje az új lakossági államkötvénynek 
Eidenpenz József | 2023. január 17. 05:47
A vártnál kedvezőbb, de így is EU-rekorder inflációs adat után tisztábban látunk, hogy mennyit fizetnek az inflációkövető lakossági kötvények. Amelyekből új sorozatokat bocsátanak ki csütörtöktől, nagyon hasonló feltételekkel, de egy kis trükköt csak elrejtettek a konstrukcióban. Tartják magukat a diszkontkincstárjegyek hozamai 13 százalék felett.
Állampapír / Kötvény Megnyugodott az állampapírpiac, de még bőven kétszámjegyű kamatokat lehet kapni 
Eidenpenz József | 2022. december 17. 14:41
Egy újabb izgalmas hét után erősödött a forint, és főleg a hosszú futamidejű állampapírok hozamai csökkentek. A rövid oldalon még mindig találni 13 és 14 százalék közötti fix hozamokat. Ennél sokkal többet fizethetnek azonban az inflációkövető államkötvények a következő mintegy két évben.
Állampapír / Kötvény Mit várhatunk az inflációkövető kötvényektől a jókora pénzromlás után? 
Eidenpenz József | 2022. december 10. 12:50
Az inflációs adat megint meglepően rossz lett, az elemzők sorban felfelé módosítják becsléseiket. Ez a megtakarítóknak rossz, de legalább az inflációkövető államkötvények kamatát is emeli. A fix kamatú állampapírok hozamai megint nagyot ugrottak a héten, így egyes diszkont kincstárjegyek már megközelítik az évi 14 százalékot.
Állampapír / Kötvény Még magasabbra emelkedtek a kamatok, itt az állampapírok feketelistája 
Eidenpenz József | 2022. december 4. 11:45
Az elmúlt egy hétben tovább emelkedtek a hozamok Magyarországon, így magasabb megtérülést lehet elérni számos állampapírral. A megtakarítási piac mostanában bonyolulttá vált, ezért egy feketelistán foglaltuk össze azokat az állampapírokat, amelyek megvásárlása hátrányokkal járhat. Banki kötvényeket vegyünk, vagy állampapírt a banktól?
Állampapír / Kötvény Mibe fektessek? Jól megdrágultak egyes állampapírok a múlt héten 
Eidenpenz József | 2022. november 28. 05:15
Alaposan leesett egyes futamidőkre a hazai állampapírok hozama a múlt héten, de még így is van olyan, amely rövid távon 12,5-13,0 százalékot hoz. A változó kamatozású papírok egy részétől is alacsonyabb kamatot várhatunk. Olyan kötvényünk is van, amely éppen akkor lehet kedvező, ha Magyarország helyzete nem javul, hanem éppen romlik.
Személyes pénzügyek Itt vannak a betéti kamatsapka részletei, de vannak még kérdések 
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 11:10
Megjelent a rendelet.
Makro / Külgazdaság A 3 hónapos dkj hozamához kötik a nagybefektetők által realizálható kamatot 
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 15:24
Maximálta a kormány a nagybefektetők által realizálható kamatot. A befektetési vállalkozások, pénztárak, lakás-takarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek nem kaphatnak többet a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozamánál.
Állampapír / Kötvény Csúcskamat-körkép: lefelé csorognak, de utolérhetik az inflációt 
Eidenpenz József | 2022. november 21. 05:43
A magas infláció miatt fontos, hogy ne készpénzben vagy folyószámlán tartsuk a pénzünket, mert úgy biztos veszteség ér. Áttekintjük, mi történt mostanában az állampapírpiacon, és milyen hozamokat, kamatokat lehet elérni. Utolérik-e a kamatok az inflációt?
Állampapír / Kötvény Most adjunk el mindent és vegyünk belőle új államkötvényeket? 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 30. 05:14
Megnéztük részletesebben, hogy a mostantól kapható új államkötvények mit tudnak, valóban jobbak-e, mint a régiek. Érdemes-e eladni a korábbi sorozatokat, hogy ilyet vegyünk? Vagy várjunk még néhány hónapot, hátha jön még jobb kamatozás is? A válasz többnyire igen.
Állampapír / Kötvény Milyen állampapírok jöhetnek, és milyen lenne az ideális? 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 14. 05:47
Három közelgő változást jelentett be múlt héten az állam a lakossági állampapíroknál, emelnek a kamatokon, de önmagában lehet, hogy egyik sem fog megvédeni az inflációtól. A legjobb megoldás az lehet, ha többféle értékpapírt kombinálunk egymással.
Állampapír / Kötvény Miért érdemes többféle állampapírba fektetni egy helyett? 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 16:36
Az állampapírpiac izgalmassá vált, ma jóval többféle értékpapír közül érdemes választani, mint pár éve. A magas hozamok miatt már-már a bőség zavara fenyeget, miközben különböző gazdasági folyamatok esetén különböző állampapírok lesznek jók. A kriptovaluta-piacon még sokáig tarthat a szenvedés, a jövő itt is erősen a makrogazdasági helyzettől függ.
Állampapír / Kötvény Állampapír-kisokos – te szívesen adakozol a kormánynak, vagy inkább kapnál tőle? 
Eidenpenz József | 2022. július 27. 05:46
A mai magas infláció mellett nem árt egy kis gyakorlati útmutató állampapír-vásárláshoz, milyen lehetőségek vannak, melyik papír mennyit fizet, mik az előnyei, hátrányai. Valamint megpróbáljuk felrázni azokat az olvasókat, akik óriási összegeket tartanak folyószámlán, készpénzben, és ezzel sok kárt okoznak saját maguknak.
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen meglódult a forint: 320 alatt járt az euró! 
Gáspár András | 2018. július 31. 13:47
Másfél havi csúcsra erősödött a forint kedden délután.
Részvény / Deviza / Áru Hiába negatív a hozam – mindenki állampapírt akar 
Privátbankár.hu | 2018. január 11. 12:46
Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ.
Részvény / Deviza / Áru Hiába ugrott a hozam: senkinek sem kell magyar állampapír? 
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 12:53
Hosszú stagnálás után emelkedett a hozam, épp csak a kutyát sem érdekelte.
Állampapír / Kötvény Mégis van ingyenebéd Magyarországon? Újabb mínuszos aukció 
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 13:44
Ismét negatív hozammal értékesítettünk háromhónapos diszkont kincstárjegyet.
Állampapír / Kötvény Ingyen finanszírozzák Magyarországot - ez még sosem történt meg 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 12:29
A mai aukción nem csak az átlaghozam lett nulla: az összes elfogadott ajánlat zéró hozammal ment.
Részvény / Deviza / Áru Miért éri meg negatív kamatra pénzt adni Magyarországnak? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 13:09
Meglepően viselkednek a befektetők, ha magyar állampapírokról van szó.
Állampapír / Kötvény Mélypontra értünk: hajszálra a nullától a magyar hozam 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 10. 15:24
Ismét 0,1 százalék alatti átlaghozammal mentek el a magyar állampapírok.
Állampapír / Kötvény Szinte ingyen adtak ma hitelt a magyar államnak 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 8. 12:07
Ismét egy hajszálra a nullától a rövid állampapírok aukciós hozama.
Állampapír / Kötvény Gond nélkül elment 20 milliárd forint 
Privátbankár.hu | 2017. május 18. 12:50
Kétszeres túljegyzés mellett csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy hozama a mai aukción.
Állampapír / Kötvény Kétféle állampapírt kínált ma Magyarország - az egyiket nagyon akarták a befektetők 
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 12:53
A 12 hónapos diszkont kincstárjegyért nem volt nagy tolongás, az 5 éves kötvényt viszont majdnem négyszeresen túljegyezték.
Állampapír / Kötvény Milliméterekre vagyunk a nullától: megint elvitték a magyar állampapírt 
Privátbankár.hu | 2017. április 11. 13:08
2,8-szoros túljegyzés mellett a másodpiacinál alacsonyabb hozammal értékesített dkj-t az államadósságkezelő.
Állampapír / Kötvény Újra mélypontra esett a magyar állampapír-hozam 
Privátbankár.hu | 2017. április 6. 13:04
A 12 hónapos dkj-aukción alacsony érdeklődés mellett ismét mélypontra esett a hozam - igaz, a másodpiacihoz képest volt némi emelkedés.
Állampapír / Kötvény Szépen elment a magyar állampapír  
Privátbankár.hu | 2017. április 4. 13:07
Kétszeres túljegyzés és nagyobb hozam mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Nem akármilyen képtelenséget értünk meg: nálunk is megjelent a negatív állampapírhozam 
Fellegi Tamás | 2017. március 21. 17:03
A ma tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción mínusz 0,01 százalékos hozam mellett is teljesült ajánlat, vagyis aki a pénzt három hónapra kölcsönadja az államnak, egy picivel kevesebbet kap vissza. Talán utolsóként jutottunk el ide, hisz Amerikában a kamatemelések ideje jött el, és a növekvő infláció miatt Európában is lassan vége lesz ennek a szokatlan állapotnak.
Állampapír / Kötvény Ami még nem volt: egyetlen hajszálra vagyunk a 0 százalékos magyar hozamtól 
Privátbankár.hu | 2017. március 14. 12:25
A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek keddi aukcióján 0,01 százalékos átlaghozam mellett mentek el az állampapírok.
Állampapír / Kötvény Roham a magyar állampapírért - 4-5-szörös túljegyzés 
Privátbankár.hu | 2017. február 23. 12:16
A 12 hónapos diszkont kincstárjegyet közel négyszeres, a változó kamatozású ötéves kötvényt ötszörös kereslet fogadta.
Állampapír / Kötvény Mélyponton a magyar hozam - megint közelebb kerültünk a nullához 
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 13:02
Két és félszeres túljegyzés mellett megint közelebb kerül a nullához a 3 hónapos dkj aukciós hozama.
Állampapír / Kötvény Megint léptünk egyet a nulla százalékos magyar hozam felé 
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:08
Nem volt nagy tolongás, de így is nullához közeli hozammal adtunk el állampapírt 20 milliárd forintért.
Állampapír / Kötvény Újabb 35 milliárdnyi magyar állampapírt dobtak piacra 
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 14:28
A 12 hónapos dkj-ra ismét kétszeres volt a túljegyzés.
Állampapír / Kötvény Még ennyiért is kell a magyar állampapír a befektetőknek 
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:42
Az egy héttel ezelőtti gyenge keresletnek semmi nyoma - háromszoros túljegyzés mellett vitték ma el az állampapírjainkat.
Állampapír / Kötvény A végén még nulláért is elviszik a magyar állampapírokat 
Privátbankár.hu | 2017. január 3. 11:56
Alacsony kereslet mellett sem szakadt el érdemben a nulla közeléből a rövid magyar állampapírok hozama az év első aukcióján.
Állampapír / Kötvény Rég nem látott dolog történt a mai aukción  
Privátbankár.hu | 2016. december 27. 12:56
Hónapok óta nem nőtt a 3 hónapos dkj hozama.
Állampapír / Kötvény Egyre közelebb a nullához a magyar állampapír-hozam 
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 12:36
Háromszoros túljegyzés mellett nagyot esett a hozam, három hónapra már csak 0,12 százalékot kell adnia az államnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG