Euróválság
Állampapír / Kötvény Mi van akkor, ha megrendül a lakosság bizalma az állampapírokban? 
Eidenpenz József | 2018. november 26. 17:05
A múlt heti állampapír-aukció lehetett az oka, hogy az olasz kormány álláspontja engedékenyebb lett deficitügyben. Az inflációkövető lakossági állampapírok 2012-es bevezetése óta egyik aukción sem adtak el ilyen kevés papírt, mint most. A jóléti intézkedéseknek örülnek az olaszok, de a pénzüket már nem merik saját államukban kockáztatni?
Részvény / Deviza / Áru Megint vakon megy a szakadék felé a tőzsde, mint tíz éve? 
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 16:30
A tőzsdék egészen jól mentek az utóbbi napokban, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de valójában Olaszországban semmi sem oldódott meg. A problémahalmaz akkora, és olyan súlyos, hogy még nagyon sokáig rángathatja össze-vissza az árfolyamokat. Kiút egyelőre nem látszik, kérdés, mi lesz az ígéretekből.
Állampapír / Kötvény Ma délelőtt úsztunk meg egy nagy összeomlást? 
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 13:59
A tegnapi kisebbfajta pánik mára elült a piacokon, jobban vették az olasz állampapírokat, mint a legutóbbi aukción, az olasz részvények is emelkednek. Eközben az olasz politikusok tovább veszekszenek, megegyezésnek semmi jele, az újabb választások hónapokig is kitolódhatnak. Nagyon forró lesz 2018 hátralevő fele?
Makro / Külgazdaság Európa beteg embere a legnagyobb minket fenyegető veszély 
Eidenpenz József | 2016. szeptember 14. 15:00
Quitaly? Olaszországban nemsokára népszavazás lesz, ami az euroszkeptikusok előretörését is hozhatja. Ebben az esetben újabb euróválsággal nézhet szembe Európa. Az olasz gazdaság enélkül is éppen eléggé nagy bajban van már, növekedés nincs, a bankrendszer romokban, a munkanélküliség magas, az ipar haldoklik.
Makro / Külgazdaság Meghosszabbítanák a görög mentőprogramot 
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 07:50
Támogatja az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő eurócsoport, hogy két hónappal meghosszabbítsák a Görögországnak nyújtott, év végén lejáró mentőprogramot - derül ki a miniszterek hétfői tanácskozása után kiadott közleményből.
Makro / Külgazdaság Soros: hiába marad Angela Merkel, az EU szét fog esni 
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 10:53
Bár Angela Merkel újraválasztása véget vethet az euró válságának, ezért olyan politikai árat kell fizetni, amely hosszú távon mégis az Európai Unió széteséséhez vezethet - véli Soros György.
Makro / Külgazdaság Ismét megszólalt Roubini, remeghet az euróövezet 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 13:59
Az olaszországi politikai vihar még elsöpörheti az euróövezetet - nyilatkozta Nouriel Roubini a CNBC tévécsatornának az t Ambrosetti Forum nemzetközi gazdasági konferencián.
Részvény / Deviza / Áru A birkák éve után a farkasoké lehet az idei  
Borbély Péter | 2013. január 14. 06:20
Nem múltak el a kockázatok sem a piacokról, sem a reálgazdaságból, csupán az alacsony kamatok és a jegybanki pénznyomdák adtak rájuk felületi kezelést. A Privátbankár által megkérdezett elemző szerint idén komoly összeomlás is lehet, de az biztos, hogy erős árfolyamingadozások jönnek 2013-ban. A tavaly karámba terelt birkákon könnyen rajtaüthetnek az idei farkasok.
Makro / Külgazdaság Európa: vissza a kommunizmushoz? - Saxo Bank-elemzés  
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 12:26
Újabb "erős" elemzéssel állt elő a dán Saxo Bank. A sokszor szélsőséges elemzésekkel kirukkoló elemzők szerint még arra is van esély, hogy Európában előretör a kommunizmus.
Makro / Külgazdaság Kapunk mi pénzt külföldről, csak nem kell kérnünk 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 15:22
Az euróövezeti válság nem szűnő hatásainak ellensúlyozására két évre szóló, 30 milliárd eurót meghaladó támogatási csomagot állított össze az EBRD. Mi is kapunk pénzt.
Makro / Külgazdaság Megugrottak a bérek és a családi vagyonok Németországban 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 16:50
Miközben 2 százalékon beragadt az infláció immár második hónapja, újabb csúcsra emelkedett a németországi háztartások pénzvagyona, a bérek pedig négy éve a legnagyobb mértékben nőttek.
Makro / Külgazdaság A britek többsége kilépne az EU-ból 
Privátbankár.hu | 2012. október 21. 12:18
A britek többsége azt pártolná, ha Nagy-Britannia kilépne az Európai Unióból egy új, vasárnap ismertetett országos felmérés szerint.
Makro / Külgazdaság Csaba László: az EU-ban radikális átalakulás előjelei érzékelhetők  
Privátbankár.hu | 2012. október 6. 15:52
Csaba László közgazdász történelemtanároknak tartott előadásában vázolta a válság történetét. Az egyetemi tanár szerint bár úgy tűnik: vége a válságnak, a bankok mégsem hiteleznek.
Makro / Külgazdaság Kopits György: ez a válság a bizonytalanság válsága 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 07:46
A Költségvetési Tanács korábbi elnöke, Kopits György szerint a mostani válságban rendkívül fegyelmezett és mindenre odafigyelő politikát kell folytatni a túlélésért.
Deviza / Áru A brit jegybankelnök szerint vége lehet az euróövezetnek  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 07:04
Nincs garancia arra, hogy az euró jelenlegi formájában fenntartható lesz - mondta a Bank of England kormányzója.
Makro / Külgazdaság Súlyos veszélyeket rejt a kínai gazdaság lassulása 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 12:39
Egy vezető kínai közgazdasági szakértő szerint jó ha az 5 százalékot eléri a valós GDP növekedés idén és a hivatalosan közölt 6 helyett, az infláció inkább a 15 százalékhoz közelít Kínában.
Részvény / Deviza / Áru Kinél van OTP?  
Borbély Péter | 2012. augusztus 15. 06:20
A legnagyobb magyar bank pénteken teszi közzé a negyedéves gyorsjelentését, ami a várakozások szerint tovább csökkenő eredményességről, emelkedő költségekről számol majd be. Azokat viszont, akik hosszabb ideje "ülnek" a papíron, inkább az érdekli, hogy érdemes-e hosszabb távon tartani a részvényt. Az ügyben elég sok az ismeretlen, viszont ha enyhül a válság és javul a hazai szabályozó környezet, akkor akár jelentős rali is lehet az OTP piacán.
Makro / Külgazdaság A vártnál kisebb a visszaesés a német és a francia gazdaságban  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 08:38
A vártnál kisebb volt a visszaesés a német és a francia gazdaságban. Bár az euróövezeti válság megviseli a két legerősebb európai országot, a belső fogyasztás és az export még mindig viszonylag jól teljesít.
Makro / Külgazdaság Nincs megállás: tovább romlott az üzleti hangulat Németországban 
Privátbankár.hu | 2012. július 25. 10:58
Németországban a vártnál is jobban romlott az üzleti hangulat júliusban: Németország üzleti bizalmi mutatója 103,3 pontra csökkent a júniusi 105,3 pontról. Az elemzők átlagosan 104,5 pontra számítottak. Mindezek mellett az üzleti várakozások is egyre pesszimistábbak.
Makro / Külgazdaság A Fitch szerint mindenkit lehúz Európa  
Privátbankár.hu | 2012. július 23. 18:20
Meredeken romlott az idei első félévben az euróövezeti periféria gazdaságainak szuverén adósminősége, de az euróövezeti adósságválság globális szinten is rontja az államadósok kockázati megítélését - áll a Fitch Ratings új világgazdasági helyzetértékelésében.
Állampapír / Kötvény Ilyen eddig nem volt: mínuszban a német kötvényhozamok  
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 12:59
Történelme során most először adott el állampapírokat negatív hozammal Németország. Az eurózóna válsága miatt egyre óvatosabb befektetők tolták le a hozamot, ugyanis egyre nagyobb tömegben keresik a biztonságos befektetéseket. Európában pedig a német Bund a legbiztonságosabb.
Deviza / Áru Itt az idő az aranyvásárlásra? 
Privátbankár.hu | 2012. július 14. 08:00
A befektetési piacokra többnyire a csordaszellem a jellemző, nincs ez másként a befektetési arany esetében sem – írja az aranypiac.hu. A tömeg akkor vesz aranyat, amikor mindenki más is ezt teszi. A tavaly szeptemberi árfolyam és keresleti rekord óta mostanra világszerte érzékelhetően alábbhagyott az aranyláz. Mielőtt újra indul a roham az érmék és rudak piacán, célszerű tájékozódni, hogy mire is figyeljünk, melyek a legnagyobb befektetői hibák az aranyvásárlásnál.
Részvény / Deviza / Áru Tibor vagyok, de tőzsdézni akarok! 
Borbély Péter | 2012. július 13. 06:20
Az elmúlt években rengetegen vesztették el a válság miatt a pénzüket, viszont sokszor halljuk azt is, hogy a szélsőséges árfolyammozgásokon lehet igazán meggazdagodni. Pedig ez baromi veszélyes, hosszú távon tarthatatlan a hullámlovaglás. De akkor milyen adatokat figyeljünk, létezik-e nyerő stratégia? Kire hallgassunk? Nehéz ügy, próbálunk segíteni. És mielőtt bárki magára venné, a cikk címét az ismert béna magyar filmből loptuk.
Deviza / Áru Már nem jelentene menedéket az arany? 
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 12:41
Az arany nem volt képes hasznot húzni az eurózóna súlyosbodó adósságválságából az elmúlt hónapokban. Ehelyett tavaly október óta a nemesfém kurzusának viszonylagos együttmozgása figyelhető meg a részvény- és nyersanyagpiacokkal, és ezzel mintha évezredes hagyományok kérdőjeleződnének meg.
Állampapír / Kötvény Nem kell a németeknek az eurókötvény "light"  
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 16:10
Németország az euróövezeti közös kötvény gondolata mellett a közös kibocsátású kincstárjegy koncepcióját is elutasítja. Hétvégi lapértesülések szerint az Európai Unió és az Európai Központi Bank a közös euróövezeti kötvény egy "könnyített" tervén dolgozik, remélve, hogy ez a korlátozott változat elfogadható lesz Németország számára. Az ügy egyelőre bukni látszik.
Részvény / Deviza / Áru Pár héten belül hatalmas tőzsdei rali indulhat 
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 13:27
Ötven százaléknál jóval kevesebb esélyt lát Görögország kiválására és az euró összeomlására a svájci Vontobel, a dúsgazdagok bankja. A bank vezető stratégája szerint a piacok számára pozitív hírek érkeznek majd Európából, amely tőzsdei ralit indíthat el rövid távon. Hosszú távon azonban a fő problémák megmaradnak, így a bank vagyonának nagy részét a biztos, semmi pénzt nem hozó kötvényekben tartja.
Makro / Külgazdaság Szigorú szülő lesz az EU: nincs több önálló hitelfelvétel?  
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 14:38
Az önálló hitelfelvétel megtiltását irányozza elő az euróövezeti tagállamok számára négy uniós intézmény közös terve, amely a teljes körű költségvetési unió megteremtését célozza - írta a Der Spiegel című német hetilap. A terv szerint a közös pénzt használó uniós tagországok kormányai szabadon rendelkezhetnének a költségvetési bevételek felett, de hitelt csak a közösség engedélyével és csak közös euróövezeti kötvények révén vehetnének fel.
Makro / Külgazdaság Hiába a font, a briteket is fojtogatja az euró válsága  
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 14:34
"Megfojtja" a brit gazdaság növekedését is az euróövezeti válság - írta vasárnapi cikkében a brit pénzügyminiszter, aki szerint a valutaunió problémáit a nemzeti szuverenitások nagyobb mértékű megosztásával, például költségvetési integrációval lehet csak megoldani, Nagy-Britannia azonban ebben nem vesz részt. Nagy-Britannia a legutóbbi adatok tanúsága szerint technikai recesszióban van.
Makro / Külgazdaság Soros: 3 hónap marad az euró megmentésére (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 16:24
Soros Görgy szerint a német gazdaság idén a zsugorodás jeleit fogja mutatni, amely oda fog vezetni, hogy az uniós vezetőknek három hónapjuk marad az euró megmentésére.
Deviza / Áru Csalódást okozott az Európai Központi Bank, esett az euró, gyengült a forint 
Borbély Péter | 2012. június 6. 15:30
Hamar odalett a délelőtti bizakodó hangulat a tőzsdéken és a devizapiacon, miután az EKB változatlanul hagyta az irányadó kamatot és nem jelentett be újabb gazdaságösztönző intézkedést. Az euróövezeti jegybank ráadásul meglehetősen komor jövőképet vázolt fel legújabb előrejelzésében a következő évre is. Az euró megint esik és megérezte a hangulat romlását a forint is.
Állampapír / Kötvény Így lehetne megmenteni az eurózónát?  
Borbély Péter | 2012. június 5. 16:41
Az elmúlt hónapokban egyre jobban erősödik az eurózóna válsága. Annyira, hogy az azzal kapcsolatos hírek a legtöbbször minden más hírt felülírnak. Többen máris menthetetlennek látják az euróövezetet, de vannak, akik szerint a különböző területeken bevezetett határozott közös fellépéssel még menteni lehet a helyzetet.
Makro / Külgazdaság London aggódik Európáért  
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 07:52
A további költségvetési megszorításokat ellenző politikusok térnyerése zajlik szerte Európában, ami rövid távon jót tehet a valutauniós növekedési kilátásoknak, ám veszélyes fordulatot is eredményezhet az euróövezeti adósságválságban - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a francia elnökválasztás eredményét kommentálva.
Makro / Külgazdaság Aggasztó adatok ellenére bizakodó a kínai vezetés  
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 17:45
A kínai vezetés nem lát kontrollálhatatlan kockázatokat a világgazdaságban, annak ellenére, hogy az emelkedős nyersanyagárak és munkaerő-költségek erős gátat jelentenek több vállalatnak. Úgy vélik, hogy a hosszú távú kilátások továbbra is az emelkedés irányában hatnak, miközben az ipari cégek fundamentumai biztatóan egészségesek maradtak.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai cégek hátán mászhatnak ki a gödörből a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 17:24
Két hét esés után pénteken nyereséggel zárt a New York-i tőzsde. Bár az európai válsággal kapcsolatos félelmek továbbra is erősek, az amerikai gyorsjelentési szezon egyelőre hozza a várakozásokat. Emiatt kissé háttérbe szorultak a globális félelmek.
Makro / Külgazdaság A válság ára: csúcson a német államadósság  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:55
Németország államadóssága 2011-ben minden korábbinál nagyobbra nőtt, egy négytagú családra vetítve az adósság megközelítette a 100 ezer eurót, ami jóval több, mint az ilyen családok átlagos jövedelme egy teljes évben. Az adósság elsősorban az euróövezet válsága miatt emelkedett rekordszintre.
Deviza / Áru Soros: még koránt sincs vége az euróválságnak 
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 08:58
Soros György befektetési guru szerint az euró válság tovább fog mélyülni, így akár még az Európai Uniót is lerombolhatja. Hozzátette: a válságnak még koránt sincs vége a fiskális paktum, a megszorító politika pedig rossz irányba tereli az uniós gazdaságokat, amikor a gazdaság élénkítésére már csak monetáris politikai eszközök állnak majd a kormányok rendelkezésére.
Pénzügyi szektor Lefagyott az EKB a kötvénypiacon  
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 17:09
Az Európai Központi Bank - immár ötödik hete - nem vásárolt államkötvényeket másodlagos értékpapír-piaci intervenciós programjának keretében a múlt héten.
Részvény / Deviza / Áru Az Erste szerint megúszhatjuk a nagy visszaesést  
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 14:40
Az Erste elemzői szerint annak ellenére sem lesz mélyebb recesszió, hogy a világgazdasági növekedés tovább lassul és a kockázatok sem múltak még el az államadósság-válság miatt. Hasonló képet mutatnak a feltörekvő piacok, hiszen ott is a növekedés lassulására kell számítani. Az elemzés szerint biztató ugyanakkor, hogy ismét jelentős javulást mutatnak a főbb indexek, valamint a fogyasztói bizalom.
Deviza / Áru Ausztrál dollárral védi magát a cseh jegybank az euróválsággal szemben  
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 16:38
A cseh központi bank ausztrál dollárral bővítette a deviza-portfólióját, hogy így növelje a függetlenségét az eurótól. Korábban kanadai dollárt és svéd koronát is vettek már a dollár és az euró helyett.
Makro / Külgazdaság Kína megerősítette: segít Európán  
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 17:54
Kína kiveszi részét a nemzetközi közösség azon erőfeszítéseiből, amelyek az európai válság kezelését segítik - erősítette meg a kínai külügyminiszter-helyettes. Az illetékes azt mondta: Kína újra és újra megismétli, hisz abban, hogy Európa rendelkezik azzal a képességgel és bölcsességgel, ami a válság leküzdéséhez kell.
Makro / Külgazdaság Kína az IMF reformját szorgalmazza 
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 10:33
Kína támogatja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerepvállalását az európai hitelválság elleni küzdelemben, egyben a szervezet reformját is szükségesnek tartja. Kína korábban jelezte, hogy az IMF közvetítésével kíván részt venni az euró megmentésében, a reform emlegetésével pedig maga és más feltörekvő országok szerepének kiterjesztésére utalt.
Részvény / Deviza / Áru Veszteséggel kezdte a hetet Európa - a forint enyhén erősödött 
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 08:17
A piaci várakozásokkal ellentétben veszteséggel nyitottak a főbb európai tőzsdék. A piacok a válság enyhülése és a javuló világgazdasági hangulat miatt számítottak erősödésre. Ugyanakkor a BUX 130,98 pontos emelkedéssel kezdte a hetet, és a reggeli gyengülés után a forint is enyhén erősödött.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy mennyit keres Németország a válságon  
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 13:01
Német lapok szerint egyelőre nyereséges Németországnak az euróövezeti válság kezelése, a súlyosan eladósodott Görögország már csaknem 400 millió euró kamattörlesztést teljesített a német kölcsönökért. A jelentős garanciavállalás miatt is erős a német érdekeltség abban, hogy Görögország az euróövezet tagja maradjon, hiszen ha elhagyná az övezetet, akkor le kellene hívni a garanciákat.
KKV Minden második magyar cég kockázatos 
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 11:41
A hazai cégek közül minden második magyar cég számít kimondottan vagy közepes mértékben kockázatos üzleti partnernek, de a hazai arány már alacsonyabb mint a régiós átlag. Idén valószínűsíthetően romlik a cégek helyzete az előző évhez képest, bár a nagy európai bizonytalanságok miatt nagyon nehéz előre jelezni az idei folyamatokat.
Pénzügyi szektor Az EKB enyhítette az euróválságot 
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 16:29
Londoni elemzők szerint enyhült a piaci feszültség az euróövezetben annak hatására, hogy az EKB csaknem félezer milliárd eurónyi friss likviditást juttatott a tagállamok bankrendszereibe és ennek nyomán csökkent az esélye a valutaunió összeomlásának is - vélekedtek pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Részvényeket vegyenek: 15 ezerre emelkedhet a Dow Jones 
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:26
Gene Epstein, a New York-i tőzsde egykori vezető közgazdásza még soha nem volt annyira biztos a Dow Jones emelkedésében, mint most. Véleménye szerint a tőkepiacok elmúlt rendkívülien rossz öt évét a jövőtől való félelem határozta meg. Számításai szerint azonban az átlagosnál sokkal jobb kétéves, illetve ötéves ciklusra lehet számítani, a Dow Jones pedig 15 ezer pont fölé is emelkedhet.
Állampapír / Kötvény Kezet csókolt a jegybanknak az állampapír-piac 
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 13:30
Nagyot estek reggel a magyar állampapír hozamok, miután a jegybank bejelentette, hogy eszközvásárlással támogatja a pénzügyi szektort. A két-három éves időtávon szokatlan, 30–40 bázispontos esés volt a hozamokban. A jó nemzetközi hangulaton kívül ez is hozzájárult a forint határozott erősödéséhez.
Makro / Külgazdaság A válság szorításában maradhatnak a feltörekvő piacok (Raiffeisen elemzés) 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 17:45
A feltörekvő országok részvény- és kötvénypiacai rendkívül jól kezdték az új évet. Az eredmények részben szezonális tényezőkkel magyarázhatóak, ám az EKB tavaly év végi komoly monetáris lazításán túl az is nagyban befolyásolta az eredményeket, hogy a befektetők február végén újabb hasonló horderejű intézkedéseket várnak. Az EKB intézkedései nem csak a piaci hangulatot mozdították el pozitív irányba – áll a Raiffeisen elemzésében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG