<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kamatozó Kincstárjegy
Állampapír / Kötvény Csak félig tért vissza az államkötvény-vásárlási kedv a karantén után
Eidenpenz József | 2020. június 8. 06:07
Egy éves a “szuperkötvény”. Magyarországon is fokozatosan lazították a mozgási korlátozásokat az utóbbi hetekben, így elvileg visszatérhet a lakosság a korábbi mindennapokhoz. De mennyire állt vajon helyre a karantén idején tavasszal mélypontra esett állampapír-jegyzési kedv? Még nem teljesen. Ami megmagyarázza a kormányzat idei devizakötvény-kibocsátásait is.
Állampapír / Kötvény Emiatt ér lassan egyre kevesebbet a pénzed
Eidenpenz József | 2018. április 10. 14:37
Az infláció növekszik, a kamatok stagnálnak vagy csökkennek. Ez azt eredményezi, hogy az utóbbi egy évben nulla körül volt az elérhető maximális reálkamat, de az is csak adó előtt. A következő egy évben még rosszabb a kilátás. Inflációkövető kötvénnyel lehet trükközni.
Állampapír / Kötvény Majdnem 700 milliárddal nőtt a költségvetés adóssága
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 14:34
Betett nekünk a forint gyengülése.
Állampapír / Kötvény Ilyet vennél? Kicsit elkéstél, egyre kevesebbet fizetnek az államkötvények
Eidenpenz József | 2017. május 15. 17:26
Új inflációkövető államkötvényt bocsátottak ki az eddigi öt éves sorozat helyett, az új sorozat újabb negyed százalékponttal alacsonyabb kamatprémiumot fizet, mint az előző. Ez előtt két nappal 175 milliárd forint értékű hasonló kötvény járt le, aki nem sietett, valamivel rosszabbul jár.
Személyes pénzügyek Most már csak veszíteni tud a pénzed az értékéből – lépni fogsz végre?
Eidenpenz József | 2017. április 20. 12:43
A reálkamat már tavaly csekély mínuszba csúszott, a megtakarítások nagy többsége ma már veszít értékéből, de a neheze még csak most jöhet. Ez nagy változás, kérdés, mit lép a lakosság, mert az utóbbi tíz évben mindig volt valamilyen alternatíva, amelynek pozitív volt a reálhozama, hol az állampapír, hol a bankbetét. Az egyetlen biztonságos megoldásnak az inflációkövető kötvény látszik.
Állampapír / Kötvény Új lakossági államkötvény: trükköznek vele, de mégis megéri befektetni
Eidenpenz József | 2017. március 6. 15:53
Nemrég új inflációkövető államkötvényeket bocsátottak ki a korábbiak helyébe, amelyek kamatfelára jóval alacsonyabb, mint a korábbiaké volt. A kezdő kamat az első bő egy évre vonzó ugyan, később azonban hátrányosabbak lesznek a feltételek, mint eddig.
Állampapír / Kötvény Felállt az idei rekord – ölték egymást az emberek az állampapírokért
Privátbankár.hu | 2017. február 10. 10:56
Januárban új növekedési rekord született, 346 milliárddal vett többet a lakosság.
Befektetési alapok Abszolút hozamú alapok: volt néhány nagy dobás, de nem sok
Eidenpenz József | 2017. január 23. 14:23
A hazai abszolút hozamú alapok kicsivel több mint fele érte utol tavaly az egy éves lakossági állampapírok magas kamatát, és egy részüknek sikerült két számjegyű hozamot elérnie. Ugyanakkor sok a középszerű teljesítmény is. Nem könnyű az állam által kínált magas kamatokat túlteljesíteni.
Állampapír / Kötvény Indul a megtakarítások kisajátítása – már az államtól sem várhatsz reálkamatot
Eidenpenz József | 2016. március 8. 14:26
Eddig hol a magasabb kamatok, hol a miniatűr infláció miatt kaptak pozitív reálkamatot a hazai megtakarítók, azaz megtakarításaik hozadéka meghaladta a pénzromlás ütemét. Ha azonban az MNB inflációs prognózisa nagyjából bejön, akkor ezentúl ez nem lesz így. A jelenlegi egy éves nettó lakossági állampapír-kamat legalábbis alatta marad a következő egy évre várt inflációnak.
Befektetési alapok Most látszik, mennyire nehéz a magas lakossági kötvényhozammal versenyezni
Eidenpenz József | 2016. január 25. 16:39
Egy átlagos kötvényalap tavaly csak 1,4 százalékos hozamot ért el, a 61 darab forintos sorozatból csak 25 teljesítette túl a lakossági egy éves állampapír hozamát. A külföldre merészkedő alapok között voltak nagyon sikeresek is és olyanok is, amelyek veszítettek a befektetéseiken. Nemcsak a részvénypiacokon volt nehéz tavaly az élet, a kötvényeken is nehéz volt hozamot elérni.
Állampapír / Kötvény Csak úgy kapkodtunk az állampapírok után
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 15:52
A forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forintra nőtt novemberben.
Állampapír / Kötvény Hatalmas mennyiségű lakossági állampapírt adtak el - ezeket vették legtöbben
Privátbankár.hu | 2015. július 10. 10:19
Júniusban 161 milliárd forintnyi lakossági állampapírt adtak el, ami egy éves rekord. Igaz, részben technikai okokból, mert kevesebb Kamatozó Kincstárjegy járt le, mint amennyinek a jegyzése lezárult. Szépen nőtt az inflációkövető kötvények állománya is, nem csoda, hiszen ismét van infláció.
Állampapír / Kötvény Az államnak minden pénzt megér, hogy a lakosság állampapírt vegyen?
Privátbankár.hu | 2015. május 7. 17:14
Áprilisban átlépte a tízszázalékos határt a lakosság kezében levő állampapírok aránya a központi költségvetés teljes adósságában. Az április havi 51 milliárd forintos állománynövekedés közel kétharmadát az infláció plusz 3, illetve 4 százalék kamatprémiumot garantáló Prémium Magyar Államkötvény tette ki. A februári kamatemelés óta ismét szépek az eladási adatok.
Állampapír / Kötvény Ezt vette a lakosság – 2015 is a változó kamatozású kötvények éve lesz?
Eidenpenz József | 2015. február 20. 16:17
A korábbi éveknél kevesebb állampapírt vett a lakosság tavaly, de ez így is több százmilliárd forintot jelent. Hatalmas mennyiségű változó kamatozású kötvényt sikerült eladni, igaz, nagyobb részüket intézményeknek. A kamatok további csökkenésével érezhetően visszaesett a vásárlási kedv a fix kamatozású papíroknál, kérdés, az idén ez hogyan alakul majd.
Állampapír / Kötvény Számold ki! 6 élethelyzet józan paraszti ésszel
Eidenpenz József | 2014. szeptember 2. 06:08
Az alacsony kamatok miatt nem lehet csak bankszámlánkra hagyatkozni, ugyanakkor csalók is lesnek a pénzünkre. Hasznos, ha valaki ki tudja számolni különböző befektetések hozamát, most hat, gyakran előforduló hétköznapi esetet mutatunk be.
Állampapír / Kötvény Kamatmizéria: Mégis, melyik állampapírt válasszam?
Eidenpenz József | 2014. július 16. 15:45
Továbbra sincs jele annak, hogy megfordulna, vagy legalább megállna a kamatcsökkenés, az állampapír-hozamok is egyre újabb és újabb rekord alacsony szintre érnek. Mibe érdemes ilyenkor fektetni, és miért?
Állampapír / Kötvény Lehet, hogy lassan a legmagasabb kamat is túl alacsony lesz?
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 15:24
Az alapkamat tavalyi meredek esése magával rántotta a lakosság által leginkább kedvelt bankbetétek kamatait is. Az állampapírok és a befektetési alapok felé terelte a lakossági megtakarításokat, kérdés azonban, meddig mehet ez így tovább. Lehet, hogy lassan az állampapírok kamata is túl alacsony lesz.
Befektetés Újabb milliárdokat menekítettek állampapírba a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 14:09
Az alacsony banki kamatok már nem vonzóak - a legtöbben Kamatozó Kincstárjegyet vettek, de szépen teljesített az új Babakötvény is.
Állampapír / Kötvény A nap grafikonja: Hát ezért ömlik ki a pénz betétekből
Eidenpenz József | 2014. január 29. 14:38
Két éve markánsan elvált egymástól a lekötött betétek és a lakossági állampapírok kamata és azóta is széles az olló. Nem csoda, hogy megy ki a betétekből a pénz.
Állampapír / Kötvény Tolongás az állampapírokért - melyik ment legjobban?
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 12:54
November végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1639,2 milliárd forintra emelkedett.
Állampapír / Kötvény A magyarok és az állampapír: egy hónap, plusz 30 milliárd
Privátbankár.hu | 2013. november 14. 13:52
Harminc milliárd forinttal növekedett októberben a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A teljes mennyiség már az 1600 milliárd forint közelében van.
Állampapír / Kötvény Van 500 ezer forintom, mit kezdjek vele? Így juthatsz állampapírhoz
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 16:25
Eljátszunk a gondolattal, hogy ránk szakadt a bank: lett 500 ezer forintunk, mit kezdjünk vele?
Állampapír / Kötvény Még soha nem vásároltak be így állampapírból a magyarok
Privátbankár.hu | 2013. október 10. 10:32
Minden eddigi értékesítési adatot túlszárnyalva 108,5 milliárd forinttal növekedett szeptemberben a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A slágertermék továbbra is a Kamatozó Kincstárjegy, de ebben a hónapban magára talált a Féléves Kincstárjegy is.
Állampapír / Kötvény Hőség ide vagy oda, a magyarok jól bevásároltak állampapírból
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 10. 15:40
Közel 47 milliárd forinttal növekedett augusztusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. Ismét a Kamatozó Kincstárjegy volt a legkedveltebb, de figyelemre méltó volt a Prémium Magyar Államkötvény utáni kereslet is.
Állampapír / Kötvény Jött az új sarc, a lakosság rohant állampapírt venni
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 12:56
91 milliárd forinttal növekedett júliusban a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A Kamatozó Kincstárjegyből közel 79 milliárdnyit adtak el - mindkét összeg rekord, a kamatokra kivetett újabb sarc megmozgatta a magyarok pénzét.
Állampapír / Kötvény A bankok nem versenyeznek az állampapírral - inkább eladják őket - interjú
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 06:09
Bár a bankok betétállománya csökken, ezt most nem fájlalják, sőt aktívan részt vesznek az állampapírok értékesítésében. Az államadósság-kezelést hol a túl alacsonyra süllyedő állampapír-hozamokért bírálják, hol a túl magas hozamfelárért. Jön az új babakötvény - interjú Borbély László Andrással, az ÁKK vezérigazgató-helyettesével.
Állampapír / Kötvény Sosem volt még ilyen népszerű itthon a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2013. május 14. 15:05
Áprilisban 80,8 milliárd forint értékben vásároltak az ügyfelek a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírokból - ez újabb rekord. A teljes mennyiség ezekből a papírokból jelenleg közel 1258 milliárd forint.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Állampapír / Kötvény Megszerették a magyarok az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2013. február 7. 12:17
Jelentősen nőtt tavaly a lakosság kezében lévő állampapír-állomány. A növekedés januárban is folytatódott.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Így érdemes nyugdíjra, lakásra hosszú távon félretenni
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 06:20
Aki lépésről lépésre, egy életen át gyűjtögeti megtakarításait valamilyen nagyon fontos célra, hosszú távra, annak nemigen szabad kockáztatnia. De az sem feltétlenül megoldás, ha megtakarított pénzét beteszi az első bankba. A mai magas infláció mellett nem mindegy, mennyire versenyképes a kamat, kell- e adózni, és az sem, hogy hányszor kell egy évben ránéznünk. Szerencsére létezik adókedvezmény, inflációkövetés és újrabefektetés is.
Állampapír / Kötvény Jól bevásárolt államadósságból a lakosság októberben
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 16:24
A kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 868,4 milliárdra emelkedett októberben. A 2012 évi növekmény közel 396 milliárd, míg az októberi értékesítés 60,6 milliárd forintot tett ki. A Prémium Magyar Államkötvényből csaknem 16 milliárdot értékesített az állam.
Állampapír / Kötvény ÁKK: ezermilliárd forintra nőtt a lakosság állampapír-állománya
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 17:13
A lakosság kezében lévő magyar állampapírok állománya névértéken számítva meghaladja az ezermilliárd forintot az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Miért pont akkora állampapír-hozamot kapok, amekkorát?
Eidenpenz József | 2012. augusztus 28. 12:02
Az állampapírhozamokat sokféle tényező befolyásolja a jegybanki alapkamattól gazdasági, gazdaságpolitikai híreken keresztül a külföldi és belföldi nagybefektetők hangulatáig és kénye-kedvéig. A lakossági befektetők eközben szinte burokban születtek: számukra sokkal stabilabb és jelenleg nagyon kedvező feltételeket kínálnak.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Aki BUX-ot mond, mondjon MAX-ot is? - egy kis indexológia
Eidenpenz József | 2012. augusztus 14. 13:15
Egy tőzsdeindex vagy más értékpapír-piaci árfolyamindex fő feladata általában az, hogy egy adott értékpapírpiac hangulatáról fessen képet. Ha emelkedik, az javuló hangulatot, ha esik, az rossz hangulatot, pesszimista várakozásokat jelöl. Így működik például a BUX index is, ha az egy százalékkal esik, akkor a benne levő részvények értéke is átlagosan egy százalékkal csökken.
Állampapír / Kötvény Újabb rekord - vásárolja a lakosság az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 15:40
Júliusban 72,2 milliárd forint értékben vásároltak a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírokból. A teljes lakossági állomány a hónap végén meghaladta a 717 milliárd forintot, amely több, mint 50 százalékos növekedést jelent. Ez minden eddigi csúcsot megdöntő növekedési ütem.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Ezért jobb az állampapír, mint az akciós betét
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:59
Az állampapírok mára felnőttek az akciós bankbetétekhez, hozamuk, kamatuk eléri azokét, és még különböző olyan feltételeknek sem kell eleget tenni, mint amilyeneket a bankok sokszor előírnak. Idő előtti eladásuk ugyan veszteséggel is járhat, de általában csekélyebbel, mit egy banki lekötés felmondása. Hozamcsökkenés esetén ráadásul nőhet is az értékük.
Állampapír / Kötvény Rekordeladások májusban a lakossági állampapírokból
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 15:20
A kifejezetten a lakosságnak szánt értékpapírokból 50,2 milliárd forintnyit értékesített az állam májusban, ami 14,5 milliárddal nagyobb az áprilisi adatnál – közölte az ÁKK. Ismét a Kamatozó Kincstárjegyek állományának növekedése volt kiemelkedő, hisz a teljes mennyiség 38,5 milliárd forintnyi többletet mutat az előző havi adathoz képest.
Állampapír / Kötvény Elfogyott a csúcsprémiumot fizető inflációkövető kötvény
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 13:11
Az ÁKK bejelentette, hogy elfogyott a kisbefektetők egyik kedvence, a 2015/J jelzésű inflációkövető kötvény, amely társainál 1-2 százalékponttal többet, öt százalékpontot fizetett a pénzromlás felett. Van ugyanakkor olyan kötvény, amely alacsonyabb prémiumot fizet, de legalábbis jelenleg magasabb a nominális kamatozása.
Állampapír / Kötvény Áprilisban is több állampapírt vásárolt a lakosság
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 16:09
A kifejezetten a lakosságnak szánt állampapírokból az ÁKK 34,8 milliárd forintnyit értékesített áprilisban, ez négymilliárddal több a márciusi adatnál – közölte a szervezet. A prímet most is az évi nyolc százalékos kamatozású Kamatozó Kincstárjegyek vitték.
Állampapír / Kötvény Jobban szeretik az egy éves kincstárjegyet az ügyfelek, mint a féléveset
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 14:21
A három hónapos kincstárjegyek aukcióján kiegyensúlyozott volt a kereslet, elkelt a tervezett mennyiség és változatlan maradt a hozam. A féléves új lakossági kincstárjegyekből viszont jóval kevesebb fogyott a második héten, mint az első, csonka héten.
Állampapír / Kötvény Három nap alatt több mint kétmilliárd forintnyi fogyott az új kincstárjegyből
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 14:55
Az első héten, május első, csonka hetében 2,134 milliárd forintért jegyeztek a befektetők az új fél éves lakossági kincstárjegyből. Az utóbbi hetekben látványosan megélénkült a kereslet az egy éves Kamatozó Kincstárjegy iránt, a lejegyzett összeg többször is elérte a heti tízmilliárd forintot.
Állampapír / Kötvény A következő féléves kincstárjegyek kamata is 7,5 százalék
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 16:07
Újabb tízmilliárd forint összértékben ajánlott fel a lakosságnak szánt féléves kincstárjegyekből az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A nyilvános ajánlattétel szerint a május 7. és 11. között jegyezhető papírok kamata is évi fix 7,5 százalék, lejáratuk 2012. november 14.
Állampapír / Kötvény Kedvcsinálónak szánják a féléves lakossági államapírokat
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:22
Féléves Kincstárjegy néven 7,5 százalékos induló kamattal bocsát ki új, hat hónapos futamidejű, fix kamatozású értékpapírt az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt). Az új termék jegyzése május 2-án indul – közölte a szervezet.
Állampapír / Kötvény Hét és fél százalékot fizet a Féléves Kincstárjegy névre keresztelt féléves kincstárjegy
Eidenpenz József | 2012. április 24. 16:29
Közzétették az új, rövid lejáratú lakossági állampapírok kondíciót, a féléves papírok évi 7,5 százalékos kamatot fizetnek, ami néhány elvesztett kamatnap miatt végül 7,34 százalékos hozamnak felel meg. A papírok első részletét a jövő héten három napon keresztül lehet jegyezhetik csak magánszemélyek és csak az Államkincstár irodáiban.
Állampapír / Kötvény Minden héten lesz majd másik - jön az új lakossági állampapír
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:08
Féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel bővül a lakossági állampapír-kínálat, az első sorozat jegyzése előreláthatólag május első napjaiban indul. A tárca kommunikációs titkárságának írásos válaszából kiderül, hogy a konstrukció és az értékesítés nagyban hasonlít majd a Kamatozó Kincstárjegyéhez.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG