KBC Equitas
Részvény / Deviza / Áru Ellenszélben a forint, cseh cégnek adják át a magyar kisbefektetőket 
Eidenpenz József | 2023. október 26. 12:21
Pocsék a hangulat a tőkepiacokon, az eddigi félelmeket tetézi, hogy egyes gyorsjelentések nem sikerültek jól, erősödtek a gazdasági visszaeséssel kapcsolatosak aggodalmak. Budapest még jól megúszta, az OTP esését részben ellensúlyozta a Mol erősödése. A forint reggel beesett, majd magához tért. Egy hét alatt 22 százalékot száguldott a bitcoin. Cseh cégnek adja át kisbefektetőit a hazai nagybank.
Részvény / Deviza / Áru Több izgalom jön, mint hozam, vagy több hozam, mint izgalom? 
Eidenpenz József | 2018. december 15. 08:51
Új korszak következik jövőre a tőzsdén? Mit tanulhatunk 2018-ból? Ez az év nagyon más volt, mint az előzőek, és alighanem újfajta gondolkodásra lesz szükség. A részvénypiac teljesítménye várhatóan elmarad majd az elmúlt évekhez képest. De nem kell félni a kötvénypiactól, az árupiactól, és az ingatlanpiac is felülteljesítő maradhat – mondja az egyik legnagyobb brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Pénzügyi elnyomás várható Magyarországon? 
Eidenpenz József | 2018. október 4. 15:05
Az OTP 11 ezer forintot érhet, a Mol, a Richter és a Telekom fair értéke is magasabban van a mostaninál. A részvénypiacok azonban viszonylag magasan állnak, akkora hozamot nem várnak tőlük, mint az utóbbi tíz évben – monda a KBC Equitas vezető elemzője. A kötvények hozama várhatóan nem tart majd lépést az inflációval, az állam érdeke az adósságok elinflálása.
Részvény / Deviza / Áru Egymillió pont lesz a Dow Jones, vagy a világ leggazdagabb embere mellébeszél? 
Eidenpenz József | 2017. október 13. 16:45
Warren Buffett nemrég nagy feltűnést keltett a befektetési szakemberek körében, amikor azt mondta, hogy a részvénypiacok a kamatokhoz képest jól vannak árazva. Saját korábbi mutatói szerint ugyanis egyáltalán nem ez a helyzet. Kérdés, a kamatok vajon reálisak-e, és az is, hogy a részvénytársaságok tudják-e tartani eredményeiket.
Részvény / Deviza / Áru Csak szemezni érdemes a Teslával, vagy többről van szó? 
Privátbankár.hu | 2017. március 12. 14:20
Elon Musk szinte minden negyedévben tartogat valami meglepőt a befektetőinek. De vajon sikerül-e tényleg csúcsra vezetni a cégeit, vagy csak ígéret marad minden? A hangzatos szavak mellett még mindig tetemes adóssága van a cégnek, viszont az érdeklődés nem lankad. Tényleg gazdaggá teheti a befektetőket az autógyártó?
Részvény / Deviza / Áru Semmit se fizet a bankbetét - tőzsdére menekülnek a magyarok? 
Veres Patrik | 2017. február 15. 16:02
A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.
Részvény / Deviza / Áru Cél a 40 ezer pontos BUX index 2017-ben? 
Eidenpenz József | 2017. február 2. 06:08
Jelenleg nagyjából egyensúlyban vannak a pozitív és negatív hatások a magyar részvénypiacon, kúszhatnak még feljebb az árfolyamok, de nagyobb megugrást már nem várnak a KBC Equitas elemzői. A részvények egy része már elérte a korábbi célárakat, a részvényelemzők is túl optimisták. Ennek ellenére nem zárható ki, hogy a BUX elérje a 40 ezer pontot.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem állíthatja meg az amerikai részvénypiac nagy menetét? 
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:16
Sokáig ostromolta, végül át is törte a 20 000 pontos történelmi határt a Dow Jones mutatója, annak ellenére, hogy a befektetési szakértők világszerte a veszélyekre és a kockázatokra figyelmeztettek olyan események után, mint a Brexit vagy Donald Trump megválasztása. Nagyon úgy tűnik, hogy bármi történik, a részvénypiacokon most nincs rossz hír. De vajon meddig megy ez így és mi hajtja előre a piacokat?
Részvény / Deviza / Áru Hamarosan jön az olcsóbb kihívó? Bajban lehet a Telekom 
Privátbankár.hu | 2017. január 16. 20:30
Izgalmas időszak előtt áll a Magyar Telekom a KBC Equitas elemzője, Cinkotai Norbert szerint. Kevesebb mint négy hónap múlva fizet legközelebb a cég osztalékot, így beindulhat az osztalékrali, ráadásul a montenegrói leányvállalat eladásával is jól jártak a befektetők. Azonban hamarosan a Digi is megérkezik a piacra, ami kockázatokat rejt a vállalat számára.
Részvény / Deviza / Áru Ezek a világ legmenőbb cégei - vajon téged is gazdaggá tesznek? 
Privátbankár.hu | 2016. december 5. 20:30
Facebook, Apple, Tesla - csak néhány név azon papírok közül, amelyeket előszeretettel vásárolja a kisbefektető, hiszen tele van velük nem csak a külföldi, de a magyar sajtó is. Vajon a felszín alatt hogyan teljesítenek ezek a részvények, mit tartogat számukra az elkövetkezendő időszak? Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője segít eldönteni, hogy megéri-e a tartani a technológiai szektor sztárjait.
Részvény / Deviza / Áru A szép zöld világban sem akad legyőzője a Molnak? 
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 13:05
A negyedéves jelentés előtt, de az új stratégia meghirdetése után kérdeztük a hazai befektetési szolgáltatókat, hogyan látják a Mol jövőjét: tényleg szívesebben vásárolunk majd a benzinkúton, és az elektromos autónkat is ott töltjük majd? Számíthatnak-e folyamatosan növekvő osztalékra a befektetők. Nagyot fordulhat a Mollal a világ 2030-ig.
Részvény / Deviza / Áru Amihez nyúlsz, pénzzé változik? Tele van lehetőségekkel a hazai tőzsde 
Privátbankár.hu | 2016. október 20. 20:30
Jó ideje menetel a BUX, szinte minden fontosabb papírról csak jót hallani, nem csak hazai szakemberektől, hanem nemzetközi szinten is. A jó környezet és teljesítmény a mi pénztárcánkat is hizlalhatja: Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője elmondja, hogy pontosan hogyan.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot? 
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Részvény / Deviza / Áru Ezután ezeken a részvényeken lehet sokat keresni? 
Eidenpenz József | 2016. május 19. 12:15
A nagyobb magyar tőzsdei társaságok részvényei 70 százalékos emelkedésen vannak túl, de vajon csatlakoznak-e hozzájuk a kisebbek is? A KBC Equitasnak néhány cégről eléggé jó véleménye van, másokat inkább figyelendőnek tart. A cég szerint a nyugdíjpénztárak kiesésével a kisbefektetők konkurensek nélkül maradtak a kisebb cégek piacán.
Részvény / Deviza / Áru Nem számítanak OTP-árváltozásra a brókerek, erre esik a részvény 
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 11:32
Nagyjából a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést produkált az OTP, három elemzés közül egyik sem számít különösebb árfolyamváltozásra a papírtól, lehet, hogy éppen ezért esik. A banknál csökkentek a rossz hitelekre képzett tartalékok, nőtt az orosz, ukrán, bolgár leányvállalatok eredménye, magasabb lett viszont az adóteher.
Részvény / Deviza / Áru Ezt a két részvényt érdemes most venni, ezt a kettőt nem 
Eidenpenz József | 2016. április 8. 13:15
Érdemes-e most magyar részvényeket venni? - tették fel a kérdést a KBC Equitas webináriumán. A válasz attól függ, melyik részvényről van szó, kettőt vételre javasolnak, kettőt legfeljebb tartásra a négy nagy közül. A magyar részvények az utóbbi tíz év átlagához képest némi túlértékeltséget mutatnak.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektessünk? - Molt venni osztalékért, Richtert, mert oly tökéletes 
Eidenpenz József | 2016. február 25. 12:11
Idén várható az olaj árának normalizálódása, ami megnyugtathatja a részvénypiacokat is. Az olajárnak azonban felülről is van korlátja, ezért azokat a szektorokat érdemes előnyben részesíteni, amelyek egy viszonylag alacsonyan maradó olajárból is profitálni tudnak. A Mol inkább finomítócég, ezért alacsony olajár mellett is vonzó.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi lépés közeleg: te is lehetsz Ferrari-tulajdonos! 
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 12:18
Még sok a bizonytalanság, de az érdeklődés állítólag hatalmas: heteken belül piacra dobják a Ferrari részvényeinek tizedét, aztán a maradék nagy része is új tulajdonosokhoz kerülhet. Az autóipar most persze forró krumpli, de ha inkább luxusipari termékként tekintünk rá, máris nem olyan ijesztő a kép.
Részvény / Deviza / Áru 8 magyar androidos alkalmazás kisbefektetőknek 
Eidenpenz József | 2015. június 2. 18:00
Az okostelefonok nagy segítséget nyújtanak akkor is, ha valaki a pénzét akarja befektetni, árfolyamokat szeretne figyelni, portfólióját értékelni, vagy egyenesen kereskedni szeretne bárhonnét. Némelyik alkalmazás ingyenes verziója is hasznos, mások viszont igen nehezen használhatók, főleg, ha államiak.
Deviza / Áru Felpattant az euró árfolyama – meddig tarthat a forintgyengülés? 
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 17:56
Az utóbbi években egy markáns emelkedő háromszög formálódott az EUR/HUF árfolyam grafikonján. Az elmúlt hetekben a trendvonalról felpattanva ismét gyengülni kezdett a forint, így a háromszög tetejét képező 317 forintos ellenállás felé vehetné az irányt az euró árfolyama – írja a KBC Equitas.
Részvény / Deviza / Áru Rába, Rába, Rába… kinek lesz igaza máma? 
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 14:16
Ha semmilyen rendkívüli esemény nem történik, az utóbbi tíz év második legjobb EBITDA-ját várja 2014-re a Rába vezetése. A KBC Equitas szerint viszont a vállalat még a válság legmélyebb időszakában is képes volt a mostaninál nagyobb árbevételt termelni, és inkább az lenne a meglepő, ha sikerülne elérni ezt a szintet.
Részvény / Deviza / Áru A hatodik alkalommal nyereséges a CIG Pannónia 
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 11:13
Sorozatban a hatodik nyereséges negyedévét zárta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. – írja a vállalat harmadik negyedéves tőzsdei gyorsjelentése kapcsán a cég közleménye. A magyar számviteli szabályok szerinti tőzsdei tájékoztató alapján: adózott eredménye 2014 első három negyedévében 523 millió forint, ami 164 millió forintos, azaz 46 százalékos növekedést jelent a 2013. év hasonló időszakának eredményéhez viszonyítva.
Részvény / Deviza / Áru Alulsúlyozásra rontotta Richter-ajánlását a Concorde 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 15:33
Nagyon gyengének nevezi a Richter gyorsjelentését a Concorde Értékpapír, és a jelenleginél is tíz százalékkal alacsonyabb árfolyamot vár év végére. Két másik brókercég, az Erste és a KBC Equitas is az árfolyam esésére számít, legalábbis rövid távon.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedhet a Mol-részvények ára a brókerek szerint 
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 12:24
Felülvizsgálja intézményi ajánlását a Concorde Értékpapír, a gyorsjelentés szerinte pozitívan értékelendő, ugyanakkor óvatosságra int a csökkenő olajár. A KBC Equitas egyenesen árfolyam-emelkedésre számít a részvénytől, bár a hosszú távú képet szintén nem tartja olyan rózsásnak. Mindenki szerint kockázatot jelent a csökkenő olajár.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz végtörlesztő-kártérítés 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 11:05
Brókercégek szerint pozitív az OTP-re nézve, hogy pontosították azt a félreérthető nyilatkozatot, amely szerint a korábban végtörlesztő devizahitelesek is kaphattak volna kártérítést a bankoktól. Az Equilor pedig azt a közlést helyesbítette, hogy nem lesz Telekom-osztalék.
Részvény / Deviza / Áru 20 éve nem látott ilyet az OTP? Ne siessük el a vásárlást! 
Privátbankár.hu | 2014. július 7. 11:46
Nem túl optimisták a brókercégek az OTP árfolyamának közeljövőjével kapcsolatban, egyelőre nem javasolják vételre a részvényt. Folyik a latolgatás, mekkora veszteséget okoznak az új jogszabályok a banknak, az is lehet, hogy az utóbbi húsz év legrosszabb éve lesz az idei.
Részvény / Deviza / Áru Ne csak a drága benzin miatt sopánkodj: nyerhetsz is 
Privátbankár.hu | 2014. június 20. 10:29
Komolyabb árfolyammozgásokat is hozhat az iraki válság elmélyülése, illetve az orosz-ukrán konfliktus elhúzódása az olajtársaságok papírjainál. Míg a MOL-nak a kurdisztáni helyzet okozhat fejtörést, addig az Északi-tengeren, illetve Észak-Afrikában érdekeltségekkel rendelkező OMV jó eséllyel profitálhat az olajár emelkedéséből.
Részvény / Deviza / Áru Damoklész kardjaként lebeg az OTP felett a devizahiteles határozat 
Privátbankár.hu | 2014. június 12. 09:21
Nem számítanak nagy árfolyammozgásokra csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők, de a Mol egy kedvező hír hatására emelkedhet napközben.
Deviza / Áru Mi lesz veled, euró és forint? Feszülten figyelik az EKB-t 
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 10:33
Az euró ára reggel 304 forintig emelkedett, majd 303 forintig süllyedt, és további esés látszik. Az euró/dollár devizapár nagy izgalmakat rejt, továbbra is mindenki azt találgatja, merre megy majd az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Olcsó a HP, most kell bevásárolni? 
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 11:05
A nem túl rózsás csütörtöki gyorsjelentés után új csúcsra futott a HP árfolyama, pedig a vállalat még mindig nincs kirobbanó formában. Egy-két kritikus területen ugyanakkor fokozatos javulást lehet érzékelni, amit a piac is egyre jobban díjaz
Részvény / Deviza / Áru Az Unicumra érdemes ma figyelni 
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 09:29
Kisebb csökkenést, illetve oldalazást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Inkább végy certifikátot Frankfurtban, minthogy elbukd mindened forexen 
Eidenpenz József | 2014. május 14. 16:00
Az ügyfelek körében nő az érdeklődés a külföldi részvények, a befektetési alapok, a certifikátok és a devizakereskedés iránt, bár a magyar részvények is fontosak számukra. A kockázatok miatt azonban a KBC Equitas inkább a certifikátokat javasolja a forex vagy a CFD helyett.
Részvény / Deviza / Áru Még tart a hegymenet, de Budapesten kifogyott a szufla 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 09:51
A várakozásoknak megfelelően kis pluszban nyitott a Budapesti Értéktőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: felmehet-e még 50 százalékkal az ára? 
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 14:05
Az elmúlt hetekben igencsak elült a Magyar Telekom felvásárlási sztorija, a KBC Equitas szerint azonban a régiós akvizíciós hullám folytatódásával nem lehet kizárni, hogy ismét felerősödjön a kivásárlási spekuláció. Az iparági környezet is javulással kecsegtet, ráadásul most technikai szemszögből is jól fest a telekompapír.
Részvény / Deviza / Áru Eladási hullám, Ukrajna, Csányi-interjú: merre indul a kereskedés? 
Privátbankár.hu | 2014. április 28. 09:21
A várakozásnak megfelelően nullás nyitás volt a Budapesti Értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Az MNB bejelentés kavarhatja fel az állóvizet 
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 09:32
Nem várható jelentősebb elmozdulás a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedés során, de az MNB bejelentésére érdemes figyelni.
Részvény / Deviza / Áru Már megint Ukrajna miatt ideges a piac  
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 09:41
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,10 pontos csökkenéssel, 17 965,15 ponton nyitott. A pénteki záró értékéhez képest minimálisan gyengült.
KKV Tucatnyi új modell, gyárnyitások - mire készül az autóipari óriás?  
Privátbankár.hu | 2014. április 6. 13:25
Nagy befektetési sztori körvonalazódik a Ford körül. Miközben az autógyár az elmúlt ötven év legagresszívabb terjeszkedése előtt áll, a cég részvényei meglehetősen alulárazottak a szektortársakhoz képest. A vállalat Európa helyett egyre inkább a kínai piacra helyezi a hangsúlyt.
Részvény / Deviza / Áru Ez a nap is olyan lesz, mint a tegnapi  
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 09:28
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,03 pontos csökkenéssel, 18 159,87 ponton nyitott. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült. Szakértők ma kedvező hangulatra számítanak.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére, magyar! Nem kell annyira félni a részvényektől 
Privátbankár.hu | 2014. március 12. 11:39
Felemás volt a tavalyi év a lakossági befektetők számára: miközben a befektetési jegyek állományát több mint 1000 milliárd forinttal növelték, a közvetlen részvénybefektetésekkel túlzottan óvatosan bántak.
Részvény / Deviza / Áru Forintgyengülés: most nem lesznek tömegek a devizaváltóknál? 
Eidenpenz József | 2014. február 19. 11:12
Nem vár nagyobb összeomlást a forint árfolyamában a KBC Equitas, de gyengülésre számít. A Richtert és a Molt nem tekinti vételi célpontnak, az OTP túl bizonytalan, a Magyar Telekom viszont vonzónak tűnik. A kicsik közül a Rába, a Danubius és a TVK a favorit.
Részvény / Deviza / Áru Megérte-e 2000-ben 2000 forinton Magyar Telekomot venni? 
Eidenpenz József | 2014. február 12. 17:30
Három brókercég szerint sem túl valószínű, hogy felvásárolnák a Magyar Telekom részvényeit, ugyanakkor a papírokat ettől függetlenül sem tartják drágának. Volt ez a részvény már 2000 forint felett is, vajon hogyan járt, aki azóta is tartogatta? Avagy mennyit ér az osztalék?
Részvény / Deviza / Áru A Richter árbevétel-csökkenést vár az idén 
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 11:48
Árbevételének csökkenését várja 2014-ben euróban számolva a Richter Gedeon Nyrt., a visszaesés mértékét azonban egyelőre nem becsülték meg. A cég eredménye negatív meglepetést okozott szerda reggel, a részvény esik a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az izgalmas számok: mutatjuk a menetrendet! 
Privátbankár.hu | 2014. február 1. 16:00
A jövő héten elstartol a hazai gyorsjelentési szezon, a szokásoknak megfelelően elsőként a Richter teszi közzé negyedéves számait. A következő hetekben pedig az összes fontosabb magyar vállalat gyorsjelentéséről lehull a lepel, így mozgalmas napok jönnek a magyar piacon.
Részvény / Deviza / Áru Matolcsyékra figyelnek a hazai parketten 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 09:26
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37 pontos csökkenéssel, 19 225 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Hátraarccal indult a nap a hazai parketten 
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 09:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62 pontos csökkenéssel, 19 358 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Még nem dőlt el, hogy merre legyenek arccal 
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 09:50
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,84 pontos csökkenéssel, 18 571,93 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Visszanyernéd az ajándék-pénzt? Itt kereskedhetsz az ünnepek alatt 
Privátbankár.hu | 2013. december 24. 08:00
A legtöbb tőzsde zárva tart az ünnepek alatt, egyes piacokon viszont rövidített nyitva tartás mellett lehet majd kereskedni. Táblázatunkból kiderül, az ünnepek alatt, melyik napon hol kereskedhet, vannak lehetőségek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG