<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
KBC Equitas
Részvény / Deviza / Áru Több izgalom jön, mint hozam, vagy több hozam, mint izgalom?
Eidenpenz József | 2018. december 15. 08:51
Új korszak következik jövőre a tőzsdén? Mit tanulhatunk 2018-ból? Ez az év nagyon más volt, mint az előzőek, és alighanem újfajta gondolkodásra lesz szükség. A részvénypiac teljesítménye várhatóan elmarad majd az elmúlt évekhez képest. De nem kell félni a kötvénypiactól, az árupiactól, és az ingatlanpiac is felülteljesítő maradhat – mondja az egyik legnagyobb brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Pénzügyi elnyomás várható Magyarországon?
Eidenpenz József | 2018. október 4. 15:05
Az OTP 11 ezer forintot érhet, a Mol, a Richter és a Telekom fair értéke is magasabban van a mostaninál. A részvénypiacok azonban viszonylag magasan állnak, akkora hozamot nem várnak tőlük, mint az utóbbi tíz évben – monda a KBC Equitas vezető elemzője. A kötvények hozama várhatóan nem tart majd lépést az inflációval, az állam érdeke az adósságok elinflálása.
Részvény / Deviza / Áru Egymillió pont lesz a Dow Jones, vagy a világ leggazdagabb embere mellébeszél?
Eidenpenz József | 2017. október 13. 16:45
Warren Buffett nemrég nagy feltűnést keltett a befektetési szakemberek körében, amikor azt mondta, hogy a részvénypiacok a kamatokhoz képest jól vannak árazva. Saját korábbi mutatói szerint ugyanis egyáltalán nem ez a helyzet. Kérdés, a kamatok vajon reálisak-e, és az is, hogy a részvénytársaságok tudják-e tartani eredményeiket.
Részvény / Deviza / Áru Csak szemezni érdemes a Teslával, vagy többről van szó?
Privátbankár.hu | 2017. március 12. 14:20
Elon Musk szinte minden negyedévben tartogat valami meglepőt a befektetőinek. De vajon sikerül-e tényleg csúcsra vezetni a cégeit, vagy csak ígéret marad minden? A hangzatos szavak mellett még mindig tetemes adóssága van a cégnek, viszont az érdeklődés nem lankad. Tényleg gazdaggá teheti a befektetőket az autógyártó?
Részvény / Deviza / Áru Semmit se fizet a bankbetét - tőzsdére menekülnek a magyarok?
Veres Patrik | 2017. február 15. 16:02
A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.
Részvény / Deviza / Áru Cél a 40 ezer pontos BUX index 2017-ben?
Eidenpenz József | 2017. február 2. 06:08
Jelenleg nagyjából egyensúlyban vannak a pozitív és negatív hatások a magyar részvénypiacon, kúszhatnak még feljebb az árfolyamok, de nagyobb megugrást már nem várnak a KBC Equitas elemzői. A részvények egy része már elérte a korábbi célárakat, a részvényelemzők is túl optimisták. Ennek ellenére nem zárható ki, hogy a BUX elérje a 40 ezer pontot.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem állíthatja meg az amerikai részvénypiac nagy menetét?
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:16
Sokáig ostromolta, végül át is törte a 20 000 pontos történelmi határt a Dow Jones mutatója, annak ellenére, hogy a befektetési szakértők világszerte a veszélyekre és a kockázatokra figyelmeztettek olyan események után, mint a Brexit vagy Donald Trump megválasztása. Nagyon úgy tűnik, hogy bármi történik, a részvénypiacokon most nincs rossz hír. De vajon meddig megy ez így és mi hajtja előre a piacokat?
Részvény / Deviza / Áru Hamarosan jön az olcsóbb kihívó? Bajban lehet a Telekom
Privátbankár.hu | 2017. január 16. 20:30
Izgalmas időszak előtt áll a Magyar Telekom a KBC Equitas elemzője, Cinkotai Norbert szerint. Kevesebb mint négy hónap múlva fizet legközelebb a cég osztalékot, így beindulhat az osztalékrali, ráadásul a montenegrói leányvállalat eladásával is jól jártak a befektetők. Azonban hamarosan a Digi is megérkezik a piacra, ami kockázatokat rejt a vállalat számára.
Részvény / Deviza / Áru Ezek a világ legmenőbb cégei - vajon téged is gazdaggá tesznek?
Privátbankár.hu | 2016. december 5. 20:30
Facebook, Apple, Tesla - csak néhány név azon papírok közül, amelyeket előszeretettel vásárolja a kisbefektető, hiszen tele van velük nem csak a külföldi, de a magyar sajtó is. Vajon a felszín alatt hogyan teljesítenek ezek a részvények, mit tartogat számukra az elkövetkezendő időszak? Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője segít eldönteni, hogy megéri-e a tartani a technológiai szektor sztárjait.
Részvény / Deviza / Áru A szép zöld világban sem akad legyőzője a Molnak?
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 13:05
A negyedéves jelentés előtt, de az új stratégia meghirdetése után kérdeztük a hazai befektetési szolgáltatókat, hogyan látják a Mol jövőjét: tényleg szívesebben vásárolunk majd a benzinkúton, és az elektromos autónkat is ott töltjük majd? Számíthatnak-e folyamatosan növekvő osztalékra a befektetők. Nagyot fordulhat a Mollal a világ 2030-ig.
Részvény / Deviza / Áru Amihez nyúlsz, pénzzé változik? Tele van lehetőségekkel a hazai tőzsde
Privátbankár.hu | 2016. október 20. 20:30
Jó ideje menetel a BUX, szinte minden fontosabb papírról csak jót hallani, nem csak hazai szakemberektől, hanem nemzetközi szinten is. A jó környezet és teljesítmény a mi pénztárcánkat is hizlalhatja: Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője elmondja, hogy pontosan hogyan.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot?
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Részvény / Deviza / Áru Ezután ezeken a részvényeken lehet sokat keresni?
Eidenpenz József | 2016. május 19. 12:15
A nagyobb magyar tőzsdei társaságok részvényei 70 százalékos emelkedésen vannak túl, de vajon csatlakoznak-e hozzájuk a kisebbek is? A KBC Equitasnak néhány cégről eléggé jó véleménye van, másokat inkább figyelendőnek tart. A cég szerint a nyugdíjpénztárak kiesésével a kisbefektetők konkurensek nélkül maradtak a kisebb cégek piacán.
Részvény / Deviza / Áru Nem számítanak OTP-árváltozásra a brókerek, erre esik a részvény
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 11:32
Nagyjából a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést produkált az OTP, három elemzés közül egyik sem számít különösebb árfolyamváltozásra a papírtól, lehet, hogy éppen ezért esik. A banknál csökkentek a rossz hitelekre képzett tartalékok, nőtt az orosz, ukrán, bolgár leányvállalatok eredménye, magasabb lett viszont az adóteher.
Részvény / Deviza / Áru Ezt a két részvényt érdemes most venni, ezt a kettőt nem
Eidenpenz József | 2016. április 8. 13:15
Érdemes-e most magyar részvényeket venni? - tették fel a kérdést a KBC Equitas webináriumán. A válasz attól függ, melyik részvényről van szó, kettőt vételre javasolnak, kettőt legfeljebb tartásra a négy nagy közül. A magyar részvények az utóbbi tíz év átlagához képest némi túlértékeltséget mutatnak.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektessünk? - Molt venni osztalékért, Richtert, mert oly tökéletes
Eidenpenz József | 2016. február 25. 12:11
Idén várható az olaj árának normalizálódása, ami megnyugtathatja a részvénypiacokat is. Az olajárnak azonban felülről is van korlátja, ezért azokat a szektorokat érdemes előnyben részesíteni, amelyek egy viszonylag alacsonyan maradó olajárból is profitálni tudnak. A Mol inkább finomítócég, ezért alacsony olajár mellett is vonzó.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi lépés közeleg: te is lehetsz Ferrari-tulajdonos!
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 12:18
Még sok a bizonytalanság, de az érdeklődés állítólag hatalmas: heteken belül piacra dobják a Ferrari részvényeinek tizedét, aztán a maradék nagy része is új tulajdonosokhoz kerülhet. Az autóipar most persze forró krumpli, de ha inkább luxusipari termékként tekintünk rá, máris nem olyan ijesztő a kép.
Részvény / Deviza / Áru 8 magyar androidos alkalmazás kisbefektetőknek
Eidenpenz József | 2015. június 2. 18:00
Az okostelefonok nagy segítséget nyújtanak akkor is, ha valaki a pénzét akarja befektetni, árfolyamokat szeretne figyelni, portfólióját értékelni, vagy egyenesen kereskedni szeretne bárhonnét. Némelyik alkalmazás ingyenes verziója is hasznos, mások viszont igen nehezen használhatók, főleg, ha államiak.
Deviza / Áru Felpattant az euró árfolyama – meddig tarthat a forintgyengülés?
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 17:56
Az utóbbi években egy markáns emelkedő háromszög formálódott az EUR/HUF árfolyam grafikonján. Az elmúlt hetekben a trendvonalról felpattanva ismét gyengülni kezdett a forint, így a háromszög tetejét képező 317 forintos ellenállás felé vehetné az irányt az euró árfolyama – írja a KBC Equitas.
Részvény / Deviza / Áru Rába, Rába, Rába… kinek lesz igaza máma?
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 14:16
Ha semmilyen rendkívüli esemény nem történik, az utóbbi tíz év második legjobb EBITDA-ját várja 2014-re a Rába vezetése. A KBC Equitas szerint viszont a vállalat még a válság legmélyebb időszakában is képes volt a mostaninál nagyobb árbevételt termelni, és inkább az lenne a meglepő, ha sikerülne elérni ezt a szintet.
Részvény / Deviza / Áru A hatodik alkalommal nyereséges a CIG Pannónia
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 11:13
Sorozatban a hatodik nyereséges negyedévét zárta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. – írja a vállalat harmadik negyedéves tőzsdei gyorsjelentése kapcsán a cég közleménye. A magyar számviteli szabályok szerinti tőzsdei tájékoztató alapján: adózott eredménye 2014 első három negyedévében 523 millió forint, ami 164 millió forintos, azaz 46 százalékos növekedést jelent a 2013. év hasonló időszakának eredményéhez viszonyítva.
Részvény / Deviza / Áru Alulsúlyozásra rontotta Richter-ajánlását a Concorde
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 15:33
Nagyon gyengének nevezi a Richter gyorsjelentését a Concorde Értékpapír, és a jelenleginél is tíz százalékkal alacsonyabb árfolyamot vár év végére. Két másik brókercég, az Erste és a KBC Equitas is az árfolyam esésére számít, legalábbis rövid távon.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedhet a Mol-részvények ára a brókerek szerint
Privátbankár.hu | 2014. november 6. 12:24
Felülvizsgálja intézményi ajánlását a Concorde Értékpapír, a gyorsjelentés szerinte pozitívan értékelendő, ugyanakkor óvatosságra int a csökkenő olajár. A KBC Equitas egyenesen árfolyam-emelkedésre számít a részvénytől, bár a hosszú távú képet szintén nem tartja olyan rózsásnak. Mindenki szerint kockázatot jelent a csökkenő olajár.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz végtörlesztő-kártérítés
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 11:05
Brókercégek szerint pozitív az OTP-re nézve, hogy pontosították azt a félreérthető nyilatkozatot, amely szerint a korábban végtörlesztő devizahitelesek is kaphattak volna kártérítést a bankoktól. Az Equilor pedig azt a közlést helyesbítette, hogy nem lesz Telekom-osztalék.
Részvény / Deviza / Áru 20 éve nem látott ilyet az OTP? Ne siessük el a vásárlást!
Privátbankár.hu | 2014. július 7. 11:46
Nem túl optimisták a brókercégek az OTP árfolyamának közeljövőjével kapcsolatban, egyelőre nem javasolják vételre a részvényt. Folyik a latolgatás, mekkora veszteséget okoznak az új jogszabályok a banknak, az is lehet, hogy az utóbbi húsz év legrosszabb éve lesz az idei.
Részvény / Deviza / Áru Ne csak a drága benzin miatt sopánkodj: nyerhetsz is
Privátbankár.hu | 2014. június 20. 10:29
Komolyabb árfolyammozgásokat is hozhat az iraki válság elmélyülése, illetve az orosz-ukrán konfliktus elhúzódása az olajtársaságok papírjainál. Míg a MOL-nak a kurdisztáni helyzet okozhat fejtörést, addig az Északi-tengeren, illetve Észak-Afrikában érdekeltségekkel rendelkező OMV jó eséllyel profitálhat az olajár emelkedéséből.
Részvény / Deviza / Áru Damoklész kardjaként lebeg az OTP felett a devizahiteles határozat
Privátbankár.hu | 2014. június 12. 09:21
Nem számítanak nagy árfolyammozgásokra csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők, de a Mol egy kedvező hír hatására emelkedhet napközben.
Deviza / Áru Mi lesz veled, euró és forint? Feszülten figyelik az EKB-t
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 10:33
Az euró ára reggel 304 forintig emelkedett, majd 303 forintig süllyedt, és további esés látszik. Az euró/dollár devizapár nagy izgalmakat rejt, továbbra is mindenki azt találgatja, merre megy majd az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Olcsó a HP, most kell bevásárolni?
Privátbankár.hu | 2014. május 28. 11:05
A nem túl rózsás csütörtöki gyorsjelentés után új csúcsra futott a HP árfolyama, pedig a vállalat még mindig nincs kirobbanó formában. Egy-két kritikus területen ugyanakkor fokozatos javulást lehet érzékelni, amit a piac is egyre jobban díjaz
Részvény / Deviza / Áru Az Unicumra érdemes ma figyelni
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 09:29
Kisebb csökkenést, illetve oldalazást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Inkább végy certifikátot Frankfurtban, minthogy elbukd mindened forexen
Eidenpenz József | 2014. május 14. 16:00
Az ügyfelek körében nő az érdeklődés a külföldi részvények, a befektetési alapok, a certifikátok és a devizakereskedés iránt, bár a magyar részvények is fontosak számukra. A kockázatok miatt azonban a KBC Equitas inkább a certifikátokat javasolja a forex vagy a CFD helyett.
Részvény / Deviza / Áru Még tart a hegymenet, de Budapesten kifogyott a szufla
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 09:51
A várakozásoknak megfelelően kis pluszban nyitott a Budapesti Értéktőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: felmehet-e még 50 százalékkal az ára?
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 14:05
Az elmúlt hetekben igencsak elült a Magyar Telekom felvásárlási sztorija, a KBC Equitas szerint azonban a régiós akvizíciós hullám folytatódásával nem lehet kizárni, hogy ismét felerősödjön a kivásárlási spekuláció. Az iparági környezet is javulással kecsegtet, ráadásul most technikai szemszögből is jól fest a telekompapír.
Részvény / Deviza / Áru Eladási hullám, Ukrajna, Csányi-interjú: merre indul a kereskedés?
Privátbankár.hu | 2014. április 28. 09:21
A várakozásnak megfelelően nullás nyitás volt a Budapesti Értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Az MNB bejelentés kavarhatja fel az állóvizet
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 09:32
Nem várható jelentősebb elmozdulás a Budapesti Értéktőzsde csütörtöki kereskedés során, de az MNB bejelentésére érdemes figyelni.
Részvény / Deviza / Áru Már megint Ukrajna miatt ideges a piac
Privátbankár.hu | 2014. április 14. 09:41
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,10 pontos csökkenéssel, 17 965,15 ponton nyitott. A pénteki záró értékéhez képest minimálisan gyengült.
KKV Tucatnyi új modell, gyárnyitások - mire készül az autóipari óriás?
Privátbankár.hu | 2014. április 6. 13:25
Nagy befektetési sztori körvonalazódik a Ford körül. Miközben az autógyár az elmúlt ötven év legagresszívabb terjeszkedése előtt áll, a cég részvényei meglehetősen alulárazottak a szektortársakhoz képest. A vállalat Európa helyett egyre inkább a kínai piacra helyezi a hangsúlyt.
Részvény / Deviza / Áru Ez a nap is olyan lesz, mint a tegnapi
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 09:28
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 8,03 pontos csökkenéssel, 18 159,87 ponton nyitott. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal gyengült. Szakértők ma kedvező hangulatra számítanak.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére, magyar! Nem kell annyira félni a részvényektől
Privátbankár.hu | 2014. március 12. 11:39
Felemás volt a tavalyi év a lakossági befektetők számára: miközben a befektetési jegyek állományát több mint 1000 milliárd forinttal növelték, a közvetlen részvénybefektetésekkel túlzottan óvatosan bántak.
Részvény / Deviza / Áru Forintgyengülés: most nem lesznek tömegek a devizaváltóknál?
Eidenpenz József | 2014. február 19. 11:12
Nem vár nagyobb összeomlást a forint árfolyamában a KBC Equitas, de gyengülésre számít. A Richtert és a Molt nem tekinti vételi célpontnak, az OTP túl bizonytalan, a Magyar Telekom viszont vonzónak tűnik. A kicsik közül a Rába, a Danubius és a TVK a favorit.
Részvény / Deviza / Áru Megérte-e 2000-ben 2000 forinton Magyar Telekomot venni?
Eidenpenz József | 2014. február 12. 17:30
Három brókercég szerint sem túl valószínű, hogy felvásárolnák a Magyar Telekom részvényeit, ugyanakkor a papírokat ettől függetlenül sem tartják drágának. Volt ez a részvény már 2000 forint felett is, vajon hogyan járt, aki azóta is tartogatta? Avagy mennyit ér az osztalék?
Részvény / Deviza / Áru A Richter árbevétel-csökkenést vár az idén
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 11:48
Árbevételének csökkenését várja 2014-ben euróban számolva a Richter Gedeon Nyrt., a visszaesés mértékét azonban egyelőre nem becsülték meg. A cég eredménye negatív meglepetést okozott szerda reggel, a részvény esik a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az izgalmas számok: mutatjuk a menetrendet!
Privátbankár.hu | 2014. február 1. 16:00
A jövő héten elstartol a hazai gyorsjelentési szezon, a szokásoknak megfelelően elsőként a Richter teszi közzé negyedéves számait. A következő hetekben pedig az összes fontosabb magyar vállalat gyorsjelentéséről lehull a lepel, így mozgalmas napok jönnek a magyar piacon.
Részvény / Deviza / Áru Matolcsyékra figyelnek a hazai parketten
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 09:26
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37 pontos csökkenéssel, 19 225 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Hátraarccal indult a nap a hazai parketten
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 09:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62 pontos csökkenéssel, 19 358 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Még nem dőlt el, hogy merre legyenek arccal
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 09:50
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,84 pontos csökkenéssel, 18 571,93 ponton nyitott kedden.
Részvény / Deviza / Áru Visszanyernéd az ajándék-pénzt? Itt kereskedhetsz az ünnepek alatt
Privátbankár.hu | 2013. december 24. 08:00
A legtöbb tőzsde zárva tart az ünnepek alatt, egyes piacokon viszont rövidített nyitva tartás mellett lehet majd kereskedni. Táblázatunkból kiderül, az ünnepek alatt, melyik napon hol kereskedhet, vannak lehetőségek.
Részvény / Deviza / Áru Nehéz napja lehet az MTelekomnak
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 09:11
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 83 pontos csökkenéssel, 18 616 ponton nyitott csütörtökön.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG