Hirdetés
Hirdetés

Emiatt toporog ma a forint? Összeülnek Matolcsyék

2018. június 19., 07:46

Ismét az alapkamat sorsáról dönt az MNB Monetáris Tanácsa.

(Fotó: Kormany.hu)
(Fotó: Kormany.hu)

Ugyanakkor annak kicsi az esélye, hogy a tanács változtatna a 2016. május 25. óta érvényben lévő 0,9 százalékos alapkamaton, az elemzők szerint sem az irányadó kamatok, sem a nem-konvencionális eszköztár nem módosul, mint ahogy az előző üléseken sem változtatott a kondíciókon a testület. A tőzsde azonban jellemzően kivár a döntés előtt, ez határozhatja meg a mai kereskedést is.

A jegybank monetáris tanácsa legutóbbi kamatdöntő ülésén, május 22-én ellenszavazat nélkül támogatta, hogy az alapkamat, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamata és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,90 százalékon maradjon. A testület megerősítette, hogy az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza rövid és hosszú oldali monetáris kondíciók tartós fenntartása szükséges, hasonlóan a jelenleg érvényben lévő eszközvásárlási programmal.

Hirdetés

Új világ kezdődött a lakáshiteleknél: megérkezett az MNB bejelentése

A hitelkamatok most padlón vannak, de nem lesznek mindig így - az MNB újabb eszközzel tereli határozottan a hosszú kamatperiódusú hitelek felé a háztartásokat. Aki a legolcsóbb hiteleket akarja felvenni, októbertől csak akkor teheti meg, ha fel van készülve a törlesztőrészletek komolyabb megugrására is - a rövid kamatperiódusú hitelek törlesztője jövedelmünknek legfeljebb 25 százalékát érheti el az októbertől felvett hitelek esetében. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hol keressenek lakást azok, akik nem bírnak a kegyetlen ingatlanárakkal?

Hol keressenek lakást azok, akik nem bírnak a kegyetlen ingatlanárakkal?

A legnépszerűbb budapesti kerületekről és felkapott környékekről mindenki beszél, de vajon tudjuk-e hol vannak azok a kerületek, ahol a legkevesebben keresik leendő otthonaikat? Miért nem népszerűek egyes környékek és vajon mi okozhatja ezt?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?