Hirdetés
Hirdetés

Emiatt toporog ma a forint? Összeülnek Matolcsyék

2018. június 19., 07:46

Ismét az alapkamat sorsáról dönt az MNB Monetáris Tanácsa.

(Fotó: Kormany.hu)
(Fotó: Kormany.hu)

Ugyanakkor annak kicsi az esélye, hogy a tanács változtatna a 2016. május 25. óta érvényben lévő 0,9 százalékos alapkamaton, az elemzők szerint sem az irányadó kamatok, sem a nem-konvencionális eszköztár nem módosul, mint ahogy az előző üléseken sem változtatott a kondíciókon a testület. A tőzsde azonban jellemzően kivár a döntés előtt, ez határozhatja meg a mai kereskedést is.

A jegybank monetáris tanácsa legutóbbi kamatdöntő ülésén, május 22-én ellenszavazat nélkül támogatta, hogy az alapkamat, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamata és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,90 százalékon maradjon. A testület megerősítette, hogy az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza rövid és hosszú oldali monetáris kondíciók tartós fenntartása szükséges, hasonlóan a jelenleg érvényben lévő eszközvásárlási programmal.

Hirdetés

Új világ kezdődött a lakáshiteleknél: megérkezett az MNB bejelentése

A hitelkamatok most padlón vannak, de nem lesznek mindig így - az MNB újabb eszközzel tereli határozottan a hosszú kamatperiódusú hitelek felé a háztartásokat. Aki a legolcsóbb hiteleket akarja felvenni, októbertől csak akkor teheti meg, ha fel van készülve a törlesztőrészletek komolyabb megugrására is - a rövid kamatperiódusú hitelek törlesztője jövedelmünknek legfeljebb 25 százalékát érheti el az októbertől felvett hitelek esetében. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?