Hirdetés
Hirdetés

Itt vannak elrejtve a meg nem értett részvények

2013. november 27., 08:25

Az OTP Orosz Részvény Alapot a magas hozamra törekvő befektetőknek ajánlják. Oroszország a nyersanyagpiaci rally egyik fő haszonélvezője volt, gazdasága rendkívüli módon megerősödött. Sok az alig ismert, alig elemzett ígéretes részvény.

Gáti László, az OTP értékesítési és marketingigazgatója szerint a világ egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő piaca az orosz részvénypiac. Az OTP Orosz Részvény Alapot a magas hozamra törekvő befektetőknek ajánlják hosszú, legalább 6-7 éves befektetési időtávra.

A befektetési jegyek vásárlása egyúttal magas kockázattal is jár, ezért azt javasolják, hogy a befektetési jegyeket egy portfólióba helyezzék el, azaz megtakarításukat több befektetés között osszák meg. Az OTP Orosz Részvény Alap 2010-ben indult, vagyona mára meghaladja a 6,1 milliárd forintot. Tőkéjét döntően az orosz tőzsdéken vagy a nemzetközi tőzsdéken kereskedett orosz részvénytársaságokba fekteti.

De miért is érdemes az orosz piacon befektetni? A portfólió kezelője, Boér Levente szerint az utóbbi 15 évben Oroszország a nyersanyagpiaci rally egyik fő haszonélvezője volt. Gazdasága rendkívüli módon megerősödött, leépítette az államadósságát és növekedési üteme messze meghaladta a fejlődő világban tapasztalhatót. Várhatóan ez a jövőben is így marad. Ezzel párhozamosan az ország lépésről lépésre alakítja át a gazdasági orientációját, gázexportőrből egy diverzifikált gazdaságú országgá. Ennek az átalakulásnak a haszonélvezői lehetnek az orosz befektetési alap befektetői is.

Az alap elemzője, Halas Zoltán szerint a hatalmas nyersanyagbőség következtében ebben az országban működnek a világ legversenyképesebb műtrágya- és acélgyárai, valamint gyémánt- és színesfémbányái is. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a dinamikusan bővülő kiskereskedelmi vagy technológiai szektorról sem.

Mindazonáltal az országot körüllengi az olajárral kapcsolatos leegyszerűsített szemléletmód, amelynek eredményeképpen rendkívül sok meg nem értett, illetve alulelemzett cég található az orosz részvénypiacon. Ez rendkívül jó lehetőséget biztosít a hozzánk hasonló erős analitikai (elemzési) háttérrel rendelkező részvénybefektetők számára – mondja Halász.

Az alap fontosabb adatai
Az alap neve: OTP Orosz Részvény Alap
Alapkezelő társaság: OTP Alapkezelő Zrt.
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu
Portfólió-menedzser: Honics István, Boér Levente
Indulás időpontja: 2010.08.09
Devizanem: "A" Sorozat: HUF; "C" Sorozat: EUR
Befektetési politika szerinti kategória: részvényalap
Földrajzi/devizális kitettség: egyéb feltörekvő piaci
Fő forgalmazási hely: OTP Bank Nyrt.
További forgalmazási helyek: Erste Befektetési Zrt., Hungária Befektetési Zrt., SPB Befektetési Zrt., Commerzbank, Raiffeisen Bank, Codex Tőzsdeügynökség
Vételi jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Visszaváltási jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Kockázati szint: magas
Ajánlott időtáv: 5-7 év
Elszámolás napja (T+?): T+3
Jegyzési időszak (csak induló alapnál): -
Az alapkezelő pár mondatos bemutatása: A 2013. októberében 20-ik születésnapját ünneplő OTP Alapkezelő a legnagyobb hazai intézményi befektető, egyben a legtőkeerősebb, kizárólagosan vagyonkezeléssel foglalkozó szervezet a magyar piacon. Több mint 70 kezelt értékpapír alapjával, a hazai alapkezelési piac vezetője, 27%-ot meghaladó piaci részesedéssel.
Online értékesítés linkje: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Égnek a vonalak Londonban, sorsdöntő meccsre készül Johnson

Égnek a vonalak Londonban, sorsdöntő meccsre készül Johnson

Rendkívüli ülést tart holnap a brit parlament alsóháza az EU-val kötött új kilépési megállapodás miatt – szombaton legutóbb 37 évvel ezelőtt, a falklandi háború idején ültek össze a brit honatyák. A Privátbankár.hu által megkérdezett elemző szerint ötven százalék esély van arra, hogy az alsóház megszavazza az egyezményt. Ez egyébként jó lenne Magyarországnak is, hiszen így biztosan nem gördülne akadály a kereskedelem útjába.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?