<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ingatlanok
Részvény / Deviza / Áru Arany, ingatlan és társai - hatféle menedék infláció és forintgyengülés ellen
Eidenpenz József | 2022. július 12. 05:48
Sokan legszívesebben aranyba, ingatlanba menekülnének jelenleg a hipergyenge forint és a szupermagas infláció miatt. Ám egyáltalán nem biztos, hogy ezek árfolyama innét felfelé fog menni a közeljövőben, és más befektetési célpontok is vannak.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlik-e a magyar lakáspiac? Aukció után esik a Telekom
Eidenpenz József | 2022. május 18. 10:47
A tegnapi optimizmus mára elillant, amiben nagy szerepe lehetett Jerome Powell Fed-elnök héja beszédének. Az emelkedő kamatok mellett a magyar ingatlanpiac, lakáspiac kilátásait mérlegelik sokan. A magas energiaárakat kétféleképp is próbálják letörni. A tegnapi aukció csak kérészéletű fellendülést okozott a Telekom árfolyamában.
Vállalat Hosszas huzavona után lett vége a kétes ingatlanhiteleket nyújtott cégnek
Csabai Károly | 2021. május 9. 12:21
A Magyar Ingatlanhitel Zrt.-vel szemben még a 2000-es évek elején merült fel a gyanú, eleve azért adott lakáshiteleket, hogy aztán megszerezhesse az adósok ingatlanait. Többszöri bírságolás után a felügyelet 2014 októberében vonta vissza a pénzügyi vállalkozás engedélyét, s kezdeményezte a felszámolását. Ez zárult le a napokban, amelyet követően a cégbíróság törölte a társaságot. 
Személyes pénzügyek 5. A lakhatás pénzügyei, lakásvásárlás, ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 09:50
Minden, amit az ingatlanokról, ingatlanvásárlásról, ingatlan-hasznosításról tudni akartál. Számos pénzügyi döntés fordul elő életünkben, melyek közül kétségtelenül a saját lakás vásárlása a legfontosabb. Követik-e az ingatlanárak az inflációt?
Személyes pénzügyek Jelentősen átrendeződtek a hazai befektetési alapok 2019-ben
Privátbankár.hu | 2020. január 15. 14:11
A 2019 végén kezelt 6464 milliárd forintos vagyonuk 4,9 százalékkal haladta meg az előző évit. A legszembetűnőbb változás az volt, hogy míg a pénzpiaci alapok vagyona 87 százalékkal csökkent, addig a kötvényalapoké közel 53 százalékkal nőtt.
Ingatlan Az Orbán-kormány 50 évre meghatározná a települések arculatát
Szalai Anna | 2019. szeptember 25. 06:10
Milliárdokat költ az állam arra, hogy hiteles iránymutatást adjon a családoknak nemzeti karakterű házuk felépítéséhez. A Kádár-kockákat váltó tornácos mintatervekhez mindenki ingyen juthatna hozzá. De persze van azért, aki náluk is jobban jár.
Ingatlan Kemény időszak az ingatlanpiacon – még két évig kitart a drágulás?
Privátbankár.hu | 2019. június 20. 20:25
A 2017-es ingatlanpiaci boom után 2018-ban is kétszámjegyű növekedést mutattak az ingatlanárak. Egy friss elemzés szerint tavaly 18 százalékkal drágultak országos szinten a lakóingatlanok, és feltehetőleg idén is kitart a növekvő trend.
Személyes pénzügyek Visszakaphatják lakásukat a bedőlt devizahitelesek
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 16:28
A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak.
Ingatlan Milyen fűtés van a lakásban? Óriási árkülönbséget jelenthet az ingatlanoknál
Privátbankár.hu | 2018. október 10. 18:30
Sokat számít az árban, hogy milyen fűtéstípussal rendelkezik az adott ingatlan: országos átlagban a távfűtéses lakások a legolcsóbbak, míg a megújuló energiás fűtésrendszerekkel bíró, jellemzően új építésű ingatlanok a legdrágábbak. Egy téglalakásnál akár 40 százalékos, egy panellakásnál 20 százalékos, míg egy családi háznál több mint kétszeres árkülönbséget is jelenthet országos átlagban az épület fűtése alapján.
Ingatlan Kik fognak beköltözni 500 ezer üresen álló ingatlanba?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 2. 07:10
Számuk csak nő, főleg a kistelepüléseken találni ilyen házakat.
Ingatlan Ez lesz a megoldás a brutális albérletárakra?
Privátbankár.hu | 2018. július 8. 09:49
Miskolcon feleannyiért lehet lakást bérelni, mint Budapesten.
Ingatlan Már látszik a lakásépítési boom – meddig örülhetünk?
Privátbankár.hu | 2018. május 6. 08:02
A KSH ma publikált adatai szerint az év első három hónapjában 3394 lakást adtak át országosan, ami a tavalyi év első negyedévéhez képest 65 százalék növekedést jelent. A szezonálisan működő piacon – ahol jellemzően az év eleje gyenge számokat hoz – 2010 óta ez a legerősebb évkezdet.
Ingatlan Elképesztően sok az új lakás, de van két komoly probléma
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 07:25
Öntök az új lakásokat a piacra, meddig marad ez így?
Ingatlan Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 19:13
Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.
Ingatlan Kínzóan drága lakások – jövőre se lesz jobb a helyzet?
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 18:02
Nem volt könnyű éve a hazai ingatlanpiacnak.
Ingatlan Budapest legmenőbb részére költöznél? Lassan megfizethetetlen
Privátbankár.hu | 2017. december 9. 16:01
Sörbiciklik ide, hangos romkocsmák oda, a pesti bulinegyed lakásárai kitartóan araszolnak fölfelé. A főváros VII. kerületének belső részén nem torpant meg az ingatlanpiaci kereslet, annak ellenére sem, hogy az elmúlt hónapokban sok ellentmondásos hír jelent meg a lakónegyedről.
Ingatlan Kegyetlen drágulás jön a magyar lakáspiacra?
Privátbankár.hu | 2017. december 6. 17:00
Egyre közelebb kerül az új lakások piaca a 2019 végi határidőhöz, amikor lejár a kedvezményes 5 százalékos áfa. Ha nem hosszabbítják meg a kedvezményt, akkor 2020-tól 21 százalékkal drágábbak lehetnek a lakások, ami a keresletet is visszavetheti.
Ingatlan Hol lehet lakást kapni 10 millió forintért?
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 12:36
Budapesten nagyítóval kell keresgélni ezen olcsó ingatlanokat, amelyek leginkább a külső pesti kerületekben találhatóak és átlagosan 20-25 négyzetméteresek. A vidéki városokban kicsivel jobb a helyzet, kivéve a nyugati határszélen, ahol ez a kategória eltűnt a piacról. Álmaink otthonát tíz millióért leginkább a kevésbé frekventált régiók falvaiban találhatjuk meg.
Ingatlan Most kiderül, hol a legdrágább egy lakás – országos körkép
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 15:05
A 100 ezer lakosnál népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti, itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. A vásárlók döntően mindenhol a helyi lakosok. Rossz hír ugyanakkor, hogy nem hasít a csok, erre pedig meg is van a nyomós indoka a beruházóknak.
Ingatlan A Nap Száma: brutális, ami a magyar lakáspiacon történt
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 15:12
Rekordszinten az eladások.
Ingatlan Kegyetlen árak: még ennyiért is meg vagyunk őrülve a panelért
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 20:10
A panellakások népszerűsége töretlen: a téglalakásoknál 30 százalékkal olcsóbbak, és sokszor jobb az elosztásuk, azaz azonos alapterületen több szobát nyújtanak. Ráadásul az elmúlt években jelentősen csökkent a fenntartási költségük is, ezek miatt pedig a lakótelepi lakások iránti kereslet folyamatosan növekszik, bár komoly árkülönbségek vannak országszerte és a különböző fővárosi kerületek között is.
Ingatlan Apró lakások és kacsalábon forgó paloták: itt vannak a legdrágább és legolcsóbb ingatlanok
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 08:36
Több mint százszoros árkülönbség van egy budapesti luxus ingatlan és egy vidéki 20 négyzetméteres családi ház között. Az Otthon Centrumnál a legdrágább, 100 millió forint feletti ingatlanok mind Budapesten és Pest megyében keltek el, a listavezető egy 400 milliós széchenyihegyi villa. Ezzel szemben a másik véglet egy borsod megyeivályogház, amely telekkel együtt csupán 650 ezer forintért cserélt tulajdonost.
Ingatlan Vigyázz, kitől veszel lakást! Egyre több a kókler ingatlanos
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 11. 07:52
Felhígult az ingatlanközvetítői piac.
Ingatlan Itt vannak a legjobb helyek Magyarországon: te hol élsz?
Privátbankár.hu | 2016. április 25. 14:15
Mely fővárosi kerületekben és vidéki nagyvárosokban a legjobb lakni? Az Otthon Centrum által kidolgozott életminőség-indikátor nem csak az ingatlanárakat, az egészségügyi ellátást, de az oktatási és munkahelyi körülményeket is figyelembe véve rangsorolta Budapest kerületeit és a megyei jogú városokat.
Ingatlan Megvesztek az eladók: ki vesz lakást ilyen áron?
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 17:10
Miközben továbbra is keresleti piacról beszélnek a szakértők, egyre erősebb túlkínálat alakul ki a fővárosi ingatlanpiacon, ami főleg túlárazott lakásokból áll. A hirdetési árak egyre emelkednek, ugyanakkor a valós eladási árak nem követik ezt a folyamatot, ráadásul a csoknak sem érződik a hatása.
Ingatlan Nem jön a vevő: mely ingatlanokat lehetetlen még most is eladni?
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 20:05
Annak ellenére, hogy jelenleg is kitart a lendület a hazai és főleg a budapesti ingatlanpiacon, még mindig akadnak olyan ingatlanok, amelyeket nem tudnak eladni tulajdonosaik, illetve az értékesítésükkel megbízott ingatlanközvetítők. A Balla Ingatlanirodák annak járt utána, hogy pontosan melyek ezek a nehezen vagy egyáltalán nem eladható lakások.
Ingatlan Jön a fordulópont: mi lesz a lakáspiacon 2016-ban?
Privátbankár.hu | 2015. december 30. 18:02
A válság alatt mélybe süllyedő ingatlanpiac élénküléséről szólt az idei év, elsősorban a használt lakások piacán. Vidéken átlagosan több mint 10 százalékkal nőttek a négyzetméterárak 2015-ben, a budapesti drágulás pedig extrém mértékű, 30 százalékos volt. De mit lesz jövőre? A Családok Otthonteremtési Kedvezmény kibővítése és a lakásépítés áfájának csökkentése miatt az újlakás-piacon is fellendülés jöhet 2016-ban.
Ingatlan Ingyen megszerezni egy ingatlant? Nem megy olyan könnyen, mint sokan hiszik
Privátbankár.hu | 2015. november 25. 11:25
Rendkívül népszerű téma jogi fórumokon az elbirtoklás kérdése. Nyilvánvalóan azért, mert az emberek az elbirtoklást egy olyan tulajdonjog-szerzési lehetőségnek tekintik, amikor nem kell megfizetni egy ingatlanért a vételárat. És ki ne szeretne ingyen ingatlanhoz jutni? Egy ingatlan elbirtoklása azonban nem ilyen egyszerű.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: bejött, amire egy évtizeden át vártunk a tőzsdén
Eidenpenz József | 2015. június 16. 18:05
Egy nap alatt 43 százalékkal, 5555 forintról 7940 forint közelébe ugrott a Danubius árfolyama a hírre, mely szerint a fő tulajdonos ajánlatot tesz a részvények megvásárlására. A részvényeket valamikor régen egyetlen kárpótlási jegyért vagy ezer forintért is meg lehetett szerezni, ez a befektetés végül hozta az inflációt.
Deviza / Áru Nagy tévedés, hogy nem erősödhet tovább a forint
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 15:16
Mitől erősödne a forint, amikor a gazdaságpolitika kiszámíthatatlan, özönlenek a korrupciós ügyek, és a kormány számára minden szempontból a gyenge forint tűnik kedvezőbbnek és kívánatosnak? - kérdezik sokan. Ezek a szempontok azonban nem olyan fontosak jelenleg Zsiday Viktor alapkezelő szerint.
Ingatlan Amire senki sem számított: meglepetés az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2015. január 8. 20:01
Meglepően magas, közel 10 ezer ingatlan-adásvétellel zárta az évet az ingatlanpiac decemberben. Az év utolsó hónapja szezonálisan gyenge szokott lenni, ám a mostani eredmény jóval meghaladta a vártakat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG