Irodaház
Ingatlan Ikonikus irodaházat vett az Erste 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 08:47
A Váci út és a Dózsa György út sarkán.
Ingatlan Nálunk is esik az irodaházak értéke, de nem annyira, mint Nyugaton 
Mester Nándor | 2023. április 29. 14:48
A hozamok viszont egyre magasabbak itt is, ami rosszat sejtet. Jöhetnek az opportunista befektetők?
Ingatlan Nyakló nélkül épülnek a raktárak, később baj lehet belőle 
Mester Nándor | 2023. április 27. 13:11
Az MNB szerint még több irodaterület állhat üresen a jövőben, de a mérték egyelőre nem veszélyes.  
Ingatlan Nem döntik le trónjáról a királyt az ingatlanpiacon 
Mester Nándor | 2023. január 26. 19:01
Mindenki szeretné lefaragni a költségeit és optimalizálni az ingatlanvagyon mindennapi használatát. Milliárdokat érő eszközt, az adatot kapták a kezükbe ehhez az épületeket üzemeltetők és egyre többen élnek vele. Olyan királyság ez, amit senki sem akar megdönteni.
Ingatlan Egyszerre nyer a bérlő és a bérbeadó az irodaház felújításával 
Natív tartalom | 2022. december 8. 17:47
Egyre több régi irodaházat kell teljesen vagy részlegesen újjá varázsolni és műszakilag korszerűsíteni. A végeredmény minden érintettnek hasznot hajt.
Vállalat A Mol beéri Manhattant, de jó ez nekünk? Utcai véleménycsokor a mindjárt kész óriási toronyházról - videó 
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. július 21. 15:37
Várhatóan még idén átadják a Mol Campust, a legnagyobb magyar vállalat óriási új toronyházát. Messziről jól néz ki, de több tízmilliárd forintba kerül. Járókelőket kérdeztünk Budapest első igazi felhőkarcolójáról.    
Ingatlan Ez nem átverés, ez igazi rezsicsökkentés: egyszerre iroda, üzlet, hotel és lakás 
Mester Nándor | 2022. július 17. 05:41
Megszületett az új generációs épületmodell, ami hozzánk is elérhet.
Ingatlan A válság közepette is betonba öntik a százmilliárdokat Budapesten 
Mester Nándor | 2022. július 14. 15:46
Az ezredforduló előtti pár évben indult nagy irodaház építési láz fő terepe sokáig a Váci út volt. Több mint egymillió négyzetméter irodát adtak át és még most is épülnek új házak ott és közvetlen környezetében. Az elmúlt öt-hat évben azonban három terület is feljött: Dél-Buda, Dél-Pest és a Hungária körút menti övezet. Többszáz milliárd forint lényegül át irodaházakká, hotelekké és lakásokká. Most, a mélyülő válság alatt is.
Ingatlan Fojtogató áremelkedés az irodáknál - óriásit ugrottak a költségek 
Natív tartalom | 2022. június 28. 13:24
A 400 forintos euró mellett a pár hónap alatt legalább duplájára növő energiaköltségek teszik egyre elviselhetetlenebbé a cégek irodabérleti költségeit. Különösen ott, ahol a költségek jelentős részét teszi ki ez a fix díj, illetve ahol sok évre aláírt irodabérleti-szerződések kötik gúzsba az üzleti döntéshozókat - derül ki az irodahaz.info összeállításából.
Ingatlan Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója 
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 10:28
Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található, 14 emeletes One Victoriei Center irodaházat.
Vállalat Háromezer OTP-s dolgozik nemsokára a cég most átadott irodaházában 
Privátbankár.hu | 2022. június 3. 12:11
Nem csupán irodaház, hanem szimbólum épült a Madarász utcában.
Ingatlan A NER-es mogulok és mások is öntik a pénzt az ingatlanpiacra 
Mester Nándor | 2022. március 20. 06:07
Irodaházakat, raktárakat, telkeket és szenvedő hoteleket céloznak idén a magán és intézményi befektetők. A lakásoknál is nőhet az ilyen vevők aránya. És nem csak a NER-hez tartozók részvételével.
Ingatlan „A” kategóriás irodák igazán trendi környékekről 
Márkázott tartalom | 2022. február 20. 15:08
Az új és újszerű, A kategóriás irodák mintegy fele tehát a XIII. kerületi Váci úton és vonzáskörzetében van. Ezen túl is van azonban élet.
Ingatlan Itt a rezsigyilkos az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2022. február 19. 12:13
Mennyit fogyaszt egy pláza? Mikor kell légkondit cserélni? Ki és hogyan használja az irodák belső tereit? Hogyan csökkenthető a carbon lábnyom? És mikor kell érkeznie a betonkeverős autónak az építkezéshez? Van ezekre válasz. A digitális megoldásoké lesz a főszerep - erősítette meg egy friss felmérés.
Pénzügyi szektor A volt Matáv-székházba költözött a Budapesti Értéktőzsde 
Privátbankár.hu | 2022. február 15. 12:36
Pár napja működik a BÉT az új helyén, az MNB részlegei mellett.
Ingatlan A Union Investment megvásárolta a Szervita Square Building-et 
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 13:24
Elkelt a pesti belváros ikonikus, többfunkciós épülete. Az árat nem közölték.
Ingatlan Zöld utat kapott egy új budapesti irodaház 
Privátbankár.hu | 2021. december 15. 13:45
A Raiffeisen Property Holding International megkapta az építési engedélyt az RK60 projektjéhez.
Ingatlan Európai befektetéskezelő üzletágat indít a Futureal  
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 12:09
A Futureal ingatlanfejlesztő cég elindította ingatlanbefektetési és vagyonkezelési üzletágát. A Futureal Investment Partners magas értéknövekedési potenciállal rendelkező befektetésekre összpontosít Európa-szerte.
Ingatlan Hotel lesz Breuer Marcell világhírű irodaházából és ez csak a kezdet 
Mester Nándor | 2021. október 9. 18:11
Felgyorsult az ingatlanok funkcióváltása, mivel az Egyesült Államokban is pang az irodapiac. Iskolákból és raktárakból is rengeteg új otthont alakítanak ki. Nálunk még gyerekcipőben jár ez az átalakítási biznisz, irodaházból viszont már itt is lett egy hotel.
Ingatlan Kész, vége! Bontják az irodaházakat az USA-ban, győzött a raktár 
Mester Nándor | 2021. augusztus 15. 05:59
Kuncsorognak a jó telkekért a raktárakat fejlesztő amerikai cégek. Ha nincs ilyen, akkor lebontatnak rosszul menő irodaházakat, azokra mostanában egyre kisebb a kereslet. De mi van nálunk?
Ingatlan Itt a fordulat? Megugrott a hotelbe és bérlakásba fektetők aránya 
Privátbankár.hu | 2021. június 22. 10:57
Raktárhiány lehet hamarosan, ami tovább drágítja az ipari ingatlanok ezen csoportját. Pedig befektető lenne bőven. Újabban a hoteleket és a bérlakásokat is keresik, előbbinél ez fordulópont lehet azután, hogy tavaly és idén is tovább szenved a turizmus.
Ingatlan Digitális szabályozással is lehet csökkenteni az épületek fogyasztását 
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 13:12
Közös, digitális szabályozási eljárást tesztelt három hazai cég az épületek fogyasztásának csökkentését célzó projekt keretében.
Ingatlan Továbbra is Covid-biztos befektetés a jó irodaház és raktár, kisebb hozamú lett a lakás 
Mester Nándor | 2021. április 30. 05:40
A koronavírus-járvány csak kisebb sérüléseket okozott a befektetési céllal vásárolt üzleti ingatlanok (irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárközpontok) piacán. Még mindig infláció feletti hozamokra lehet számítani. A járvány azonban abban mindenképpen változást hozott, hogy a jövőben épülő irodaházak megfelelő szintű telítettsége egyelőre nem garantált, így a befektetők szigorúbb feltételeket szabhatnak, ami átértékelésekhez vezethet.
Ingatlan Itt az évtized biznisze: ráharaptak az ipari telkekre a fejlesztők és a befektetők 
Mester Nándor | 2021. március 29. 05:29
Erősödik a telekvadászat a logisztikai piacon, a telek és a raktárközpont lehet az évtized nagy dobása. Az elektronikus kereskedelem miatt hatalmas a kereslet a városok környékén lévő nagyobb és a belső kerületekben található kisebb és közepes raktárakra. A befektetők Magyarországon továbbra is keresik a földszintes, nyitott parkolójú bevásárló parkokat és szakáruházakat is. Az irodaházaknál viszont a korábbiaknál jobban elválnak egymástól a kiemelkedő adottságúak és az elavultak. A hoteleket közben hazai nagybefektetők is felvették az invesztíciós listára.
Ingatlan A zöld építkezés lesz az évtized biznisze, ha a magyar kormány is ráfordul 
Mester Nándor | 2021. január 22. 05:39
Januártól az új épületek csak közel-nulla energiaigénnyel kapnak használatbavételi engedélyt. Sok ezer új lakásra fognak építési engedélyt kérni, több új vagy felújított középületet is átadnak és a lakásfelújítás is meglódulhat. Ám még nagyon messze vagyunk az épületállomány érezhető javulásától. A legnagyobb baj, hogy nincs átfogó Zöld Biznisz koncepció, pedig több ágazatot is megtolna, ha lenne végre egy sok évre kiterjedő kormányzati stratégia. Legalább 3000 milliárd forintról van szó, ekkora pénzt tudna megmozgatni és a lakosság mellett vállalkozások százainak tenne jót. Megnéztük, milyen állapotban van 2021 elején az ország ingatlanállománya és mik a legfontosabb teendők.
Ingatlan Az irodaház-piac tündöklése és bukása? Miért nem keresik Budapesten az okos megoldásokat? 
Sallai György | 2020. július 22. 11:04
2021-ig mintegy 4 millió négyzetméter iroda épül Budapesten. Ezzel a kapacitással elszállásolható egy Szombathely nagyságú város is. A beruházás volumene figyelemre méltó a régióban, meghaladja a 450 milliárd forintot. Nem csoda, hiszen kecsegtető üzleti előnyöket nyújt a befektetőknek: szinte ingyen hitelből 5,25% nyereség volt elérhető 2019-ben. Ezt a régióban csak Szlovákia szárnyalja túl. A befektetői kockázat eddig elhanyagolható volt, mert emelkedő bérleti árak mellett is a kiadási arány a régióban a legjobb volt 2019-ben. Kevesebb, mint 7% keresi a bérlőjét.  Mégis valami megváltozott - Sallai György digitalizációs szakértő véleménycikke.
KKV Megrogyaszthatja a home office az irodatakarító cégeket 
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 19:10
Bajban vannak a takarítócégek, a home office terjedése komoly kihívást jelent a számukra. Egyre több irodaház mondja vissza a szolgáltatást, a megmaradt megrendelők pedig gyakoribb fertőtlenítést kérnek. Közben a nagykereskedések kifogytak a fertőtlenítőszerekből és ami van, azt néha csillagászati áron kínálják.
Személyes pénzügyek 10-bő 9 ember nincs oda az egyterű irodákért 
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 08:19
Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.
Ingatlan Irodaház mellett van a lakásod? Nem lehet okod a panaszra  
Privátbankár.hu | 2018. június 19. 20:30
Két év alatt 25-30 százalékot nőtt a legfontosabb magyarországi irodanegyed, a Váci út körzetében található lakások átlagára. Az Árpád híd pesti lábához közeli lakásoknál ennek duplája, 50 százalékot meghaladó volt a drágulás, így nem csoda, hogy ott a legtöbb befektető is – derült ki egy friss elemzésből.
Részvény / Deviza / Áru Megint találtak egy jó vételt a fővárosi irodapiacon 
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 11:00
Újabb nagy kihasználtságú irodaházat vásárolt az Appeninn. A Frangepán utcai, 3,4 ezer négyzetméteres ingatlan kihasználtsága 90 százalék feletti.
Vásárló Matolcsyéknak már nem kell: eladó az Eiffel Palace 
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 13:50
Nyilvános pályázaton értékesíti az irodaházat a jegybank.
Közérdekű 800 embert menekítettek ki egy pesti irodaházból  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 15:08
A többszintes, 8. kerületi irodaházban kigyulladt egy konyhai berendezés.
Részvény / Deviza / Áru Újabb magyar érdekeltséget adott el a Fotex, 18 százalék két hét alatt 
Eidenpenz József | 2015. október 23. 12:33
A Magyarországról pár éve Hollandiába, majd Luxemburgba költöző Fotex eladta a veszprémi Balaton Bútor Kft-t és komoly méretű hollandiai irodaházat vett. A részvények árfolyama bő két hét alatt 18 százalékkal ment fel.
Befektetési alapok Az üzleti ingatlanok áremelkedéséből is profitálhatunk - interjú 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 21. 06:09
Az alacsony kamatok mellett előtérbe kerültek az ingatlanbefektetések, a lakások után az üzleti célú ingatlanoknál is megindult az áremelkedés, megindultak az építkezések. A külföldi befektetők száma nagyot nőhet, ha javítanak adósbesorolásunkon. Interjú Pázmány Balázzsal, az Erste Alapkezelő ingatlanbefektetési igazgatójával.
Ingatlan Irodaházat nyomtatna Dubaj 
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 18:07
Időt és energiát spórolna az olcsó megoldással az egyre nagyobbra duzzadó város vezetése.
Vállalat Ide költözik a Magyar Telekom - kép 
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 18:03
Gyönyörű a látványterve az új irodaháznak, 3 éven belül akár költözhetnek is majd, de több ingatlanjuktól is megválnak.
Ingatlan Elkelt a Váci úti gigairodaház - fotó 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 11:03
Az Erste Ingatlan Alap vette meg a Futureal legújabb irodafejlesztését, amely a KPMG Hungária Kft. székháza lett.
Ingatlan Ilyen egy menő iroda: esővizet használ, légkondit nem 
Privátbankár.hu | 2014. július 19. 10:05
Budapesten is egyre több a zöld irodaház, másfél év alatt csaknem dupla annyi lett.
Ingatlan Ezért omlott össze a Margit körúti irodaház egyik fele (fotókkal) 
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 15:39
Eltértek a bontási sorrendtől és a födém védelme sem volt megfelelő. Nem zárható ki, de nem is bizonyított, hogy az utolsó lökést a bontógép adta.
Ingatlan Fogunk-e még nyugdíjasként plázázni? 
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 18:00
A társadalom elöregedése miatt várhatóan átalakulnak majd a bevásárlóközpontok. Az online vásárlások a raktárállomány növekedését okozzák – prognosztizálja egy tanulmány. Jönnek a zöld irodaházak, online kereskedőkké válnak a kiskereskedők. A változásokat főleg az internetes kereskedelem idézheti elő.
Ingatlan Alig épül új irodaház, de amik vannak, azok se a legjobbak 
Privátbankár.hu | 2014. február 28. 19:36
Elöregedőben vannak a budapesti irodaházak. Csupán 10 olyan fővárosi épület van, amely 3 éves vagy annál fiatalabb, és az irodaépületek kétharmada, több mint 200 ingatlan elérte azt a kort, amikor egyes rendszereit már fel kell újítani. Az energiatakarékos felújítás a legnépszerűbb, még az épület imázsán is javíthat.
Ingatlan Itt a lista: ezek a legzöldebb irodák 
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 13:14
Mind nagyobb siker övezi a hazai irodapiac környezettudatos és energiahatékonysági törekvéseit. A magyar rekorder a fővárosban épülő Váci Corner Offices, amely a nemzetközi BREEAM minősítési rendszerben érte el az itthoni eddig legmagasabb pontszámot 78,34%-os teljesítményével – derül ki az Óbuda Group felméréséből, amely összesíti a zöld minősítéseket elért épületeket, projekteket. Egy másik népszerű rendszerben, a LEED-ben az idén átadott Green House irodaház kapott kiemelkedő minősítést: a 93 pontos Platinum cím szintén rekord.
Ingatlan Egyre népszerűbbek a zöld irodaházak 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 15:30
Olcsó az üzemeltetésük, nincs hulladéktermelés, környezetszennyezés.
Ingatlan Modern irodaház nélkül maradhat Budapest 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 10:45
Továbbra sincs hajlandóság az ingatlanfejlesztés finanszírozására. Varsó elhúzott Budapest mellett, talán Prága még utolérhető.
Ingatlan Társkereső irodaházaknak a határ nem határ 
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 17:27
A bérbeadónak tanácsokat is adnak, hogy tudnák gyorsabban kiadni üresen álló irodájukat. Aki pedig terjeszkedne, akár külföldi irodákat is kereshet.
Ingatlan Kőbányán még lehet bérlőkkel teli irodaházat venni  
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 15:20
Kőbányán vett újabb, 8 ezer négyzetméteres, bérlőkkel teli irodaházat az Appeninn Holding. Így a cég tulajdonában lévő ingatlanterület nagysága meghaladja a 65 ezer négyzetmétert.
Ingatlan Szigorodnak a zöld beruházások feltételei 
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 11:17
A magyar piacon 2007-ben jelent meg az első zöld minősített projekt, igaz, az ezt követő néhány évben az épületek csupán elenyésző hányadát minősítették át.
Ingatlan Újabb irodaházat húz fel a Futureal 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 13:39
Budapesten épít Corvin Corner néven új, 6200 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező irodaépületet a Futureal csoport.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG