<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Irodaház
Ingatlan Kész, vége! Bontják az irodaházakat az USA-ban, győzött a raktár
Mester Nándor | 2021. augusztus 15. 05:59
Kuncsorognak a jó telkekért a raktárakat fejlesztő amerikai cégek. Ha nincs ilyen, akkor lebontatnak rosszul menő irodaházakat, azokra mostanában egyre kisebb a kereslet. De mi van nálunk?
Ingatlan Itt a fordulat? Megugrott a hotelbe és bérlakásba fektetők aránya
Privátbankár.hu | 2021. június 22. 10:57
Raktárhiány lehet hamarosan, ami tovább drágítja az ipari ingatlanok ezen csoportját. Pedig befektető lenne bőven. Újabban a hoteleket és a bérlakásokat is keresik, előbbinél ez fordulópont lehet azután, hogy tavaly és idén is tovább szenved a turizmus.
Ingatlan Digitális szabályozással is lehet csökkenteni az épületek fogyasztását
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 13:12
Közös, digitális szabályozási eljárást tesztelt három hazai cég az épületek fogyasztásának csökkentését célzó projekt keretében.
Ingatlan Továbbra is Covid-biztos befektetés a jó irodaház és raktár, kisebb hozamú lett a lakás
Mester Nándor | 2021. április 30. 05:40
A koronavírus-járvány csak kisebb sérüléseket okozott a befektetési céllal vásárolt üzleti ingatlanok (irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárközpontok) piacán. Még mindig infláció feletti hozamokra lehet számítani. A járvány azonban abban mindenképpen változást hozott, hogy a jövőben épülő irodaházak megfelelő szintű telítettsége egyelőre nem garantált, így a befektetők szigorúbb feltételeket szabhatnak, ami átértékelésekhez vezethet.
Ingatlan Itt az évtized biznisze: ráharaptak az ipari telkekre a fejlesztők és a befektetők
Mester Nándor | 2021. március 29. 05:29
Erősödik a telekvadászat a logisztikai piacon, a telek és a raktárközpont lehet az évtized nagy dobása. Az elektronikus kereskedelem miatt hatalmas a kereslet a városok környékén lévő nagyobb és a belső kerületekben található kisebb és közepes raktárakra. A befektetők Magyarországon továbbra is keresik a földszintes, nyitott parkolójú bevásárló parkokat és szakáruházakat is. Az irodaházaknál viszont a korábbiaknál jobban elválnak egymástól a kiemelkedő adottságúak és az elavultak. A hoteleket közben hazai nagybefektetők is felvették az invesztíciós listára.
Ingatlan A zöld építkezés lesz az évtized biznisze, ha a magyar kormány is ráfordul
Mester Nándor | 2021. január 22. 05:39
Januártól az új épületek csak közel-nulla energiaigénnyel kapnak használatbavételi engedélyt. Sok ezer új lakásra fognak építési engedélyt kérni, több új vagy felújított középületet is átadnak és a lakásfelújítás is meglódulhat. Ám még nagyon messze vagyunk az épületállomány érezhető javulásától. A legnagyobb baj, hogy nincs átfogó Zöld Biznisz koncepció, pedig több ágazatot is megtolna, ha lenne végre egy sok évre kiterjedő kormányzati stratégia. Legalább 3000 milliárd forintról van szó, ekkora pénzt tudna megmozgatni és a lakosság mellett vállalkozások százainak tenne jót. Megnéztük, milyen állapotban van 2021 elején az ország ingatlanállománya és mik a legfontosabb teendők.
Ingatlan Az irodaház-piac tündöklése és bukása? Miért nem keresik Budapesten az okos megoldásokat?
Sallai György | 2020. július 22. 11:04
2021-ig mintegy 4 millió négyzetméter iroda épül Budapesten. Ezzel a kapacitással elszállásolható egy Szombathely nagyságú város is. A beruházás volumene figyelemre méltó a régióban, meghaladja a 450 milliárd forintot. Nem csoda, hiszen kecsegtető üzleti előnyöket nyújt a befektetőknek: szinte ingyen hitelből 5,25% nyereség volt elérhető 2019-ben. Ezt a régióban csak Szlovákia szárnyalja túl. A befektetői kockázat eddig elhanyagolható volt, mert emelkedő bérleti árak mellett is a kiadási arány a régióban a legjobb volt 2019-ben. Kevesebb, mint 7% keresi a bérlőjét.  Mégis valami megváltozott - Sallai György digitalizációs szakértő véleménycikke.
KKV Megrogyaszthatja a home office az irodatakarító cégeket
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 19:10
Bajban vannak a takarítócégek, a home office terjedése komoly kihívást jelent a számukra. Egyre több irodaház mondja vissza a szolgáltatást, a megmaradt megrendelők pedig gyakoribb fertőtlenítést kérnek. Közben a nagykereskedések kifogytak a fertőtlenítőszerekből és ami van, azt néha csillagászati áron kínálják.
Személyes pénzügyek 10-bő 9 ember nincs oda az egyterű irodákért
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 08:19
Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.
Ingatlan Irodaház mellett van a lakásod? Nem lehet okod a panaszra
Privátbankár.hu | 2018. június 19. 20:30
Két év alatt 25-30 százalékot nőtt a legfontosabb magyarországi irodanegyed, a Váci út körzetében található lakások átlagára. Az Árpád híd pesti lábához közeli lakásoknál ennek duplája, 50 százalékot meghaladó volt a drágulás, így nem csoda, hogy ott a legtöbb befektető is – derült ki egy friss elemzésből.
Részvény / Deviza / Áru Megint találtak egy jó vételt a fővárosi irodapiacon
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 11:00
Újabb nagy kihasználtságú irodaházat vásárolt az Appeninn. A Frangepán utcai, 3,4 ezer négyzetméteres ingatlan kihasználtsága 90 százalék feletti.
Vásárló Matolcsyéknak már nem kell: eladó az Eiffel Palace
Privátbankár.hu | 2017. március 9. 13:50
Nyilvános pályázaton értékesíti az irodaházat a jegybank.
Közérdekű 800 embert menekítettek ki egy pesti irodaházból
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 16. 15:08
A többszintes, 8. kerületi irodaházban kigyulladt egy konyhai berendezés.
Részvény / Deviza / Áru Újabb magyar érdekeltséget adott el a Fotex, 18 százalék két hét alatt
Eidenpenz József | 2015. október 23. 12:33
A Magyarországról pár éve Hollandiába, majd Luxemburgba költöző Fotex eladta a veszprémi Balaton Bútor Kft-t és komoly méretű hollandiai irodaházat vett. A részvények árfolyama bő két hét alatt 18 százalékkal ment fel.
Befalap Az üzleti ingatlanok áremelkedéséből is profitálhatunk - interjú
Eidenpenz József | 2015. szeptember 21. 06:09
Az alacsony kamatok mellett előtérbe kerültek az ingatlanbefektetések, a lakások után az üzleti célú ingatlanoknál is megindult az áremelkedés, megindultak az építkezések. A külföldi befektetők száma nagyot nőhet, ha javítanak adósbesorolásunkon. Interjú Pázmány Balázzsal, az Erste Alapkezelő ingatlanbefektetési igazgatójával.
Ingatlan Irodaházat nyomtatna Dubaj
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 18:07
Időt és energiát spórolna az olcsó megoldással az egyre nagyobbra duzzadó város vezetése.
Vállalat Ide költözik a Magyar Telekom - kép
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 18:03
Gyönyörű a látványterve az új irodaháznak, 3 éven belül akár költözhetnek is majd, de több ingatlanjuktól is megválnak.
Ingatlan Elkelt a Váci úti gigairodaház - fotó
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 11:03
Az Erste Ingatlan Alap vette meg a Futureal legújabb irodafejlesztését, amely a KPMG Hungária Kft. székháza lett.
Ingatlan Ilyen egy menő iroda: esővizet használ, légkondit nem
Privátbankár.hu | 2014. július 19. 10:05
Budapesten is egyre több a zöld irodaház, másfél év alatt csaknem dupla annyi lett.
Ingatlan Ezért omlott össze a Margit körúti irodaház egyik fele (fotókkal)
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 15:39
Eltértek a bontási sorrendtől és a födém védelme sem volt megfelelő. Nem zárható ki, de nem is bizonyított, hogy az utolsó lökést a bontógép adta.
Ingatlan Fogunk-e még nyugdíjasként plázázni?
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 18:00
A társadalom elöregedése miatt várhatóan átalakulnak majd a bevásárlóközpontok. Az online vásárlások a raktárállomány növekedését okozzák – prognosztizálja egy tanulmány. Jönnek a zöld irodaházak, online kereskedőkké válnak a kiskereskedők. A változásokat főleg az internetes kereskedelem idézheti elő.
Ingatlan Alig épül új irodaház, de amik vannak, azok se a legjobbak
Privátbankár.hu | 2014. február 28. 19:36
Elöregedőben vannak a budapesti irodaházak. Csupán 10 olyan fővárosi épület van, amely 3 éves vagy annál fiatalabb, és az irodaépületek kétharmada, több mint 200 ingatlan elérte azt a kort, amikor egyes rendszereit már fel kell újítani. Az energiatakarékos felújítás a legnépszerűbb, még az épület imázsán is javíthat.
Ingatlan Itt a lista: ezek a legzöldebb irodák
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 13:14
Mind nagyobb siker övezi a hazai irodapiac környezettudatos és energiahatékonysági törekvéseit. A magyar rekorder a fővárosban épülő Váci Corner Offices, amely a nemzetközi BREEAM minősítési rendszerben érte el az itthoni eddig legmagasabb pontszámot 78,34%-os teljesítményével – derül ki az Óbuda Group felméréséből, amely összesíti a zöld minősítéseket elért épületeket, projekteket. Egy másik népszerű rendszerben, a LEED-ben az idén átadott Green House irodaház kapott kiemelkedő minősítést: a 93 pontos Platinum cím szintén rekord.
Ingatlan Egyre népszerűbbek a zöld irodaházak
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 15:30
Olcsó az üzemeltetésük, nincs hulladéktermelés, környezetszennyezés.
Ingatlan Modern irodaház nélkül maradhat Budapest
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 10:45
Továbbra sincs hajlandóság az ingatlanfejlesztés finanszírozására. Varsó elhúzott Budapest mellett, talán Prága még utolérhető.
Ingatlan Társkereső irodaházaknak a határ nem határ
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 17:27
A bérbeadónak tanácsokat is adnak, hogy tudnák gyorsabban kiadni üresen álló irodájukat. Aki pedig terjeszkedne, akár külföldi irodákat is kereshet.
Ingatlan Kőbányán még lehet bérlőkkel teli irodaházat venni
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 15:20
Kőbányán vett újabb, 8 ezer négyzetméteres, bérlőkkel teli irodaházat az Appeninn Holding. Így a cég tulajdonában lévő ingatlanterület nagysága meghaladja a 65 ezer négyzetmétert.
Ingatlan Szigorodnak a zöld beruházások feltételei
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 11:17
A magyar piacon 2007-ben jelent meg az első zöld minősített projekt, igaz, az ezt követő néhány évben az épületek csupán elenyésző hányadát minősítették át.
Ingatlan Újabb irodaházat húz fel a Futureal
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 13:39
Budapesten épít Corvin Corner néven új, 6200 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező irodaépületet a Futureal csoport.
Ingatlan Ingatlanpiac: nincs messze a negatív csúcs
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 15:40
Esett az ingatlanpiaci index: az országos 94 pontról, a fővárosi 95 pontról egyformán 90 pontra - mondta Akar László, a GKI Csoport vezérigazgatója csütörtökön.
Ingatlan Fellendülőben a vidéki iroda biznisz
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 15:28
Idehaza már nem csak a fővárosban, hanem a vidéki nagyvárosokban is terjeszkedne az irodák bérbeadásával foglalkozó Regus.
Ingatlan Folytatódhat a Váci Corner építése, mert megvan a jogerős engedély
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 11:54
Már épül, de most már jogerős engedély birtokában a Váci Corner Offices. A Váci úti irodafolyosó „A” kategóriás irodaházába 2014-ben lehet beköltözni.
KKV Új irodakomplexum épül a Dózsa György útnál
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 10:25
Futureal csoport elindította új irodaház komplexumának építését, amelyet Vision Towersnek neveztek el. Az irodaház építése mellett a közeli köztereket is felújítják.
Ingatlan Rózsadombi irodaházzal növelte portfólióját az Appeninn
Privátbankár.hu | 2011. december 12. 14:25
Az Appeninn Holding Nyrt. tovább növelte portfólióját az Ady Center 100 százalékos tulajdoni hányadát megtestesítő üzletrészének megvásárlásával. A vásárlással a vállalat érdekeltségi körébe vonta a rózsadombi, közel 1 300 négyzetméteres irodaházat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos