<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lakásfelújítás
Személyes pénzügyek Csak hajszálnyi engedményt kaptak az otthonfelújítási támogatás igénylői 
Privátbankár.hu | 2022. december 23. 07:18
Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben.
Személyes pénzügyek Lecsúszhatnak a kedvezményes hitelről a lakásfelújítók
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 12:59
A közelgő határidő miatt sorban jelentik be a bankok, hogy nem fogadnak már be új igényléseket a kedvezményes lakásfelújítási hitelre. Az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási támogatás az év végéig él, és a kormány még nem hozott döntést az esetleges meghosszabbításáról. Az idő rövidsége miatt ezt a hitelt inkább abban az esetben lehet érdemes felvenni, ha a felújítás már egyébként is zajlik, és december 31-ig kiállítják róla a számlákat.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Ingatlan 100 milliárdot költött már a kormány a családosok lakásfelújításaira
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 11:36
Novák Katalin közölt adatokat a vissza nem térítendő felújítási támogatásokról. Több mint 70 ezren adtak be kérelmet, összesen pedig 277 milliárd forint összegben végeztek el munkálatokat a program keretében eddig.
Makro / Külgazdaság Topérdeklődés tapasztalható a lakásfelújítási kölcsönök iránt
Privátbankár.hu | 2021. november 17. 10:40
Népszerű az államilag támogatott lakásfelújítási hitel, a K&H-hoz közel 10 milliárd forint összegben érkezett érdeklődés, 9 milliárd forintot már igényeltek, 4,3 milliárd forint pedig már az érintetteknél van. A támogatott hitel mellett a jelzáloghiteleknek és a személyi kölcsönöknek is jelentős részét felújítási céllal veszik fel, utóbbiak 32 százalékát fordítják lakáskorszerűsítésre.
Ingatlan Ezerrel akarnak felújítani a családok, de az árakat csak kevesen tudják követni
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 3. 06:21
A következő egy évben mintegy 700 ezer lakás felújítása várható, az ezt tervezők 40 százaléka állami támogatást is igényelne – derül ki a GKI és a Masterplast negyedéves felméréséből.
Személyes pénzügyek Több mint 5 millió forint hitelt vesznek fel lakásfelújításra a magyarok
Privátbankár.hu | 2021. június 24. 13:32
A lakásfelújítás, mint konkrét hitelcél került egyre inkább fókuszba a hiteligényléseknél az év első felévben – közölte a K&H. A felújításra igényelt jelzáloghitelek 63 százalékát már az idén februártól elérhető államilag támogatott otthonfelújítási kölcsön adja.
Ingatlan Kiüti az ingyenmilliókat a drágulás a lakásfelújításkor
Mester Nándor | 2021. május 5. 18:50
Egyre nehezebb tervezni a lakásfelújításokat, mivel mind az anyagok, mind a munkadíjak ütemesen drágulnak. Akik jogosultak az állami ingyenmilliókra, azok is legalább 10-15 százalékkal több önerőt kénytelenek előteremteni a korábban gondoltnál. Egy friss felmérés szerint a járvány harmadik hulláma is óvatosabbá tette az érintetteket, csökkentette a felújításba belevágni szándékozók táborát.
Ingatlan Ha hozzádvágnának 3 milliót lakásfelújításra, mivel kezdenél?
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 07:04
Hárommillió forintot ad vissza nem térítendő állami támogatásként a kormány lakásfelújításra - megkérdezték a magyar lakosságot, mire költenék a legszívesebben.
Személyes pénzügyek Milyen buktatói lehetnek a lakásfelújítási támogatásnak?
Privátbankár.hu | 2021. február 13. 10:28
Február elején már 200 fölött járt a lakásfelújítási támogatást igénylő családok száma, az első igénylők pedig már meg is kapták a támogatást a Magyar Államkincstártól. Ők sikeresen adták be az igénylést, előfordulhat azonban, hogy a felújítást követően valamiért mégsem folyósít az államkincstár. A Bank360.hu szakértői egy részletes listát készítettek a lehetséges buktatókról - ezekre érdemes odafigyelni ahhoz, hogy az igénylés problémamentes legyen.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás: a legtöbben 1-3 millió forintot költenének rá
Privátbankár.hu | 2021. február 2. 09:36
A megkérdezettek közel fele tervez idén felújítást, a legtöbben pedig 1 és 3 millió forint közötti összeget költenének erre – derült ki a felújítási támogatás bejelentése után a K&H ügyfelei körében végzett felmérésből. A válaszadók 6 százaléka bár nem tervezte, de az új támogatásról olvasva valószínűleg mégis belevág valamilyen felújításba a közeljövőben. A pénzintézetnél a három százalékos jelzálog alapú hitel felvétele a konstrukció kezdetétől, vagyis február elsejétől vált elérhetővé.
Személyes pénzügyek Lakásbővítés és felújítás: összegyűjtöttük, mit érhetsz el csokkal és lakásfelújítási támogatással
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 19:19
2021 az otthonteremtés és a lakásfelújítás éve lehet az állami otthonteremtési programnak köszönhetően. Pénzügyi szakértővel vizsgáltuk meg, mennyi pénzt használhatnak fel a családosok, ha bővítésre és felújításra keresnek finanszírozási lehetőséget.
Ingatlan A 2008-as válság óta nem látott lakásfelújítási kedv lett úrrá a magyarokon
MTI | 2021. január 5. 06:22
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat - derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, közös reprezentatív kutatásából.
Személyes pénzügyek „Csináld-magad-rezsicsökkentés” felújítással, szigeteléssel
Privátbankár.hu | 2021. január 2. 14:18
A felújítás, a szigetelés és a napelem-telepítés mind befektetés. Tervezzünk hosszú távra, és kutassuk fel a kiadáscsökkentő és környezetbarát megoldásokat.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás: ha nincs önerő, beszáll az állam és kisegít a bank
Privátbankár.hu | 2020. december 2. 17:11
Nem csak jövőre, hanem még a hátralevő egy hónapban is sokak számára válik aktuálissá a lakásfelújítás, de legalább az otthon felkészítése a járványügyi korlátozásokra és a hetekig tartó otthonlétre. Szakértő segítségével néztük meg, hogy milyen külső finanszírozási lehetőségünk van, ha nem áll rendelkezésre elegendő önerő.
Ingatlan Tisztíthatja az építőipart az új lakásfelújítási támogatás
Kollár Dóra | 2020. december 1. 17:29
Az már biztos, hogy legalább 2022 elérhető marad az a gyermeket nevelő családok számára elérhető lakásfelújítási támogatás, amely akár 3 millió forintos segítséget is jelenthet szükség esetén. De mit vár az új lehetőségtől a szakmai szövetség?  
Ingatlan Hogyan kaphatnak milliókat lakásfelújításra a családok? Részletek
Privátbankár.hu | 2020. november 25. 18:14
Megjelent a gyermekeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítására adott támogatásról szóló rendelet, így végre információkat kaptunk arról, hogy pontosan milyen kritériumok mentén lehet igényelni a támogatást.  
Ingatlan Ingyenpénz lesz a lakásfelújításra, de drágul majd a végszámla
Mester Nándor | 2020. október 15. 15:31
A kormány a lakásfelújítás felét, legfeljebb 3 millió forintot visszafizet a legalább egy gyermeket nevelő családoknak. A keresleti oldal támogatása azonban várhatóan nem mérsékli, inkább növeli majd az építőanyagok és szolgáltatások árát. Jót tehet viszont az építőipari cégeknek és fehérítheti az elszámolást, mert számlához köti a támogatást, továbbá javulhat a lakásállomány. Jövőre akár 400-500 ezer lakást is korszerűsíthetnek.
Személyes pénzügyek Otthonfelújítási programot indít a kormány a legalább egygyerekes családoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 14. 10:04
2021. január elsején indul.
Személyes pénzügyek A koronavírus sem siklatta ki a magyarok lakásfelújítási terveit
MTI | 2020. június 2. 08:22
Egy éven belül mintegy 450 ezer lakáson végezhetnek kisebb-nagyobb munkálatokat.
Ingatlan A magyar lakásállomány nagy része felújításra szorul
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 13:42
A Magyarországon található mintegy 4,4 millió lakóingatlan kétharmada energetikai szempontból elavult, az utólagos szigetelés iránt egyre nagyobb a kereslet, ugyanakkor a megrendeléseket visszaveti a munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság 5. A lakhatás pénzügyei
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 13. 14:25
Minden, amit az ingatlanokról, ingatlanvásárlásról, hasznosításról  tudni akartál. Számos pénzügyi döntés fordul elő életünkben, melyek közül kétségtelenül a saját lakás vásárlása a legfontosabb. Követik-e az ingatlanárak az inflációt?
Ingatlan Felújítsam vagy ne? A lakáseladás legnagyobb dilemmája most még nehezebb ügy
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 20:03
Az eladó lakások 44 százalékát kínálták jó állapotúként a tulajdonosok az elmúlt 10 évben, minden ötödik lakást közepes vagy felújítandó lakásként árulnak Magyarországon. Örök kérdés, hogy vajon érdemes-e felújítani a lakást, mielőtt megpróbáljuk eladni, vagy ilyenkor már fölösleges költeni rá a pénzt? A szakértő szerint bár egy eladás előtti felújítás megtérülhet, az építőipari drágulás miatt ez egyre többe kerül.
Ingatlan Lakásfelújításba fogtál? Ha nem figyelsz, a gatyád is rámehet
Privátbankár.hu | 2018. február 19. 07:21
Nem árt óvatosnak lenni a lakásfelújításoknál.
Ingatlan Válasz a nagy kérdésre: megéri eladás előtt felújítani a lakást?
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 16:45
A 30 milliónál olcsóbban kínált ingatlanok körében az érdeklődések több mint harmada a panellakásokra érkezik az ingatlan.com statisztikái szerint. Az eladási árnál milliókat számíthat az, hogy milyen állapotban van a lakás, ezért érdemes lehet belevágni - csak szánjuk rá az időt, mert nem biztos hogy gyorsan találunk hozzá szakembert.
Ingatlan A festéstől a falbontásig: te mikor vágsz bele a lakásfelújításba?
Privátbankár.hu | 2017. október 31. 16:30
Idősek a hazai ingatlanok, több mint felük három évtizeddel régebben épült, így nem meglepő, hogy közel háromnegyedüket már felújították korábban, minden második ingatlantulajdonos pedig tervez hasonló munkálatokat a következő 1-2 évben – derül ki egy friss kutatásból. Legtöbbször a festésre, mázolásra van szükség, a felújítást azonban csak a válaszadók fele bízza szakemberre.
Ingatlan Vaskos bírság a lakásfelújítás miatt - meg lehet úszni valahogy?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 26. 14:30
Az ősz az egyik főszezonja a lakásfelújításnak - ha nem figyelünk oda, simán birtokháborítást követhetünk el, amiből bírság is lehet. Mire kell nagyon odafigyelni?
Személyes pénzügyek Miből újítsam fel a lakást, ha minden pénzem elment a vásárlásra?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 15:00
Hozhatja úgy az élet, hogy akármilyen jó feltételekkel is vásároltunk lakást, azon még csinosítani szeretnénk, vagy kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat szükséges elvégezni. A költségek pár százezer forinttól könnyen milliós nagyságrendig is elszaladhatnak, azonban az anyagi tartalékokat épp eléggé leapasztja az ingatlan megvásárlása. Ilyenkor jön kapóra egy gyors kölcsön, amiből az igényeinknek megfelelően alakítható a lakás. Mutatjuk azt a megoldást, amihez alacsony kamat mellett, egyszerűen hozzájuthatunk.
Személyes pénzügyek Hitelből újítanád fel a lakást? Fontos változás jön
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 14:38
Szeptembertől változnak a kamattámogatott lakossági energetikai hitel feltételei.
Ingatlan Mire elég 1,8 millió forint egy lakásfelújításnál?
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 10:30
A festés-mázolás, valamint a nyílászárók cseréje a legnépszerűbb felújítási cél a magyaroknál.
Vásárló Pezsgőfürdő és kandalló a panelben? A magyarok vágya nem ismer határt
Privátbankár.hu | 2017. március 14. 12:18
Sok ingatlantulajdonos szeretné igazán egyedivé varázsolni otthonát, de nem ismerik a lehetőségeket.
Ingatlan Megéri kipofozni a lakást? Mennyivel lehet drágábban eladni felújítva?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 12:22
Nyilvánvaló alapvetés, hogy a felújított lakás mindig drágább, mint a felújítandó - de mennyivel? Érdemes költenünk a lakás kipofozására, ha egyszer úgyis el akarjuk adni? Nőhet annyival az ingatlan értéke, hogy megérje a sok költség, munka és idő, amit pluszban ráfordítunk? Ami biztos: érdemes számolgatni - van, ahol akár 50 százalékot is dobhat az ingatlan eladási árán, ha nem lerobbanva dobjuk piacra.
Ingatlan Ezért nem merünk lakásfelújításba vágni
Privátbankár.hu | 2016. június 5. 16:31
Sokan szívesen belevágnának otthonuk átalakításába, de a várható költségek megtervezése komoly fejtörést okoz a magyar családoknak, és ez hamar kedvüket szegi – derült ki egy friss felmérésből. Az anyagi források előteremtése mellett problémát jelent a munkálatokhoz szükséges szabadidő hiánya és a megfelelő szakember kiválasztása is.
Vállalat Tényleg barkácsol és felújít az egész ország - van rá bizonyíték
Privátbankár.hu | 2016. május 24. 13:41
A válságnak hivatalosan is vége: mindenki építkezik vagy felújít, az elmúlt hat év legjobb eredményét érte el 2015-ben a Praktiker.
Ingatlan Mélyrepülésben a lakásépítések - így lehetne változtatni
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 11:15
Építési minisztérium, építési hivatal és egy építésügyi kormánybiztos se ártana ahhoz, hogy továbbra is fenntartsuk a gazdaság bővülését, s kilábaljunk a lakásépítések számának mélyrepüléséből. A szakmai szervezet négy pontba foglalta, amely segítségével megoldódhatnak lennének a problémák.
Vásárló Mennyit költenek a magyarok lakásfelújításra?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 20. 18:02
Ha lakásfelújításról van szó, a magyarok szakemberre bízzák a kivitelezést és a pénzügyeket – ez derült ki a Cetelem felméréséből. A magyarok nagy része banki segítséget vesz igénybe a felújításhoz, döntő többségük 2-3 vagy ennél is több bank ajánlata közül választ.
Vásárló Végre a lakásra is költ a magyar - megrohamozzuk a bútorboltokat
Privátbankár.hu | 2015. június 23. 11:43
Idén többen terveznek lakásfelújítást, háztartási gép- és bútorvásárlást.
Ingatlan Ilyenek a magyarok, ha lakásfelújításról van szó
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 18:25
Egy friss felmérés eredményei azt mutatják, a magyarok jellemzően saját tulajdonú ingatlanban élnek, többségük száz négyzetméternél kisebb alapterületű családi házban laknak, és tízből heten végeztek lakásfelújítást valamikor az elmúlt 10 évben.
Uniós pályázatok Lakásfelújításban gondolkodsz? Jó hír, az uniótól is kérhetsz pénzt
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 13:36
Magánlakások felújításához is lehet majd támogatást kapni az új európai uniós forrásokból.
Biztosítás Társasházak, figyelem! Így ad pénzt az állam felújításra
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 12:04
Egy hónap múlva indul a társasházak energetikai korszerűsítéseit segítő Otthon Melege Program. A siker szempontjából kulcsfontosságú, hogy a társasházak a kiírást követően minél gyorsabban beadják jelentkezésüket a pályázatra.
Ingatlan Társasházi lakók, figyelem: ez lesz a panelprogram helyett
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 10:32
10 milliárdos kerettel indít társasházi energetikai pályázatot a kormány, amelyen már nem csak panelházak vehetnek részt. A legnagyobb házak ebből a körből kimaradnak, a 60 lakásosnál kisebb társasházakban 300-600 ezer forint juthat egy-egy lakásra, amit megújuló energiát használó rendszerek kiépítésére is lehet használni.
Ingatlan Csak vágyálom a lakásfelújítás? Ennyit költenénk egy renoválásra
Privátbankár.hu | 2014. június 23. 19:55
A magyarok tavaly optimistán nyilatkoztak a lakás vagy a családi ház felújítása, bővítése kapcsán, de a tervek többsége a háztartások nagy részénél még a jövő zenéje. A többség idén már sokkal óvatosabban fogalmazza meg a terveit.
Ingatlan Társasházak felújítására ad pénzt egy bank
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 16:18
Az OTP nem először ad pénzt a társasházaknak. Most csaknem 8 millió forintot oszt szét, június végéig lehet pályázni.
Személyes pénzügyek Ki spóroljon a fiatalok első lakására?
Privátbankár.hu | 2013. december 26. 09:48
A fiatalok egynegyedének sincs annyi pénze, amiből lakást vehetne magának. Maradnak a szülők, nagyszülők. Az egyik bank felmérése szerint sokszor nem is szülői, hanem nagyszülői segítséggel tudják első lakásukat megvenni a fiatalok. A nyugdíjasok inkább lemondanak saját lakásuk felújításáról, csak az unoka boldoguljon.
KKV Ha nem kapjuk össze magunkat, 600 év, mire minden lakás megújul
Privátbankár.hu | 2013. december 25. 13:12
A szakma szerint évente 44 ezer lakást kellene építeni, ehhez kell az állam segítsége, az Európai Unió és a Magyar Nemzeti Bank pénze.
Ingatlan Még csak a gödör felé tart a lakáspiac?
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 14:38
Szakemberek úgy vélik, hogy fontos lenne a felújítások számát növelni. Ahhoz ugyanis, hogy 10 évente megújuljanak a lakások, a mostani négyszeresét kellene rendbe tenni évente.
Ingatlan Még ez is fékezi az ingatlanpiacot
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 08:26
Egyre több társasházról derül ki, hogy különböző okok miatt az elmúlt években tetemes, nemritkán több tíz millió forintnyi adósságot halmoztak fel, ami tovább fékezi az ingatlanpiacot - írta a hétfői Napi Gazdaság.
Ingatlan A kormány tudni akarja, mennyiből lehetne felújítani a lakásunkat
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 13:35
Uniós pénzből 2,4 milliárd forintot költ a kormány arra, hogy megtudja, hogyan lehetne felújítani a lakásokat, középületeket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG