Orosz rubel
Részvény / Deviza / Áru Kit ránt magával a török összeomlás?
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 10. 10:31
Ma már maga az Európai Központi Bank is azt vizsgálja, ki kerül bajba, ha bukja török kitettségeit, zuhan is az euró a dollárral szemben. Tovább gyengül a rubel is, mínuszban az európai tőzsdék, esik a BUX is, miközben az OTP jó negyedévről számolt be. A papír ára esik, de nem lehet tudni, mennyi ebből az európai rossz hangulat hatása.
Részvény / Deviza / Áru Elérkezett a teljes török összeomlás, zuhan az olajár
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 9. 10:53
Elért a török líra a szabadesés szakaszába, ami nem is csoda, hisz az ország gazdasága az argentinhoz hasonló helyzetbe jutott. Kína eközben visszavág a kereskedelmi háborúban, szárnyalnak a kínai tőzsdék. Esik a rubel és az orosz tőzsde, itthon gyengélkedik a Mol és a Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magához tért a rubel is
Fellegi Tamás | 2018. április 13. 10:54
A rubelben és a török lírában eljött a korrekció ideje, a forint pedig hosszas pihenés után kezdett erősödni. Az amerikai tőzsdék szépen emelkedtek, Európa nem mozdul, itthon a Richter, a Telekom és a Mol emelkedik. Magasan maradt az olajár.
Befalap Forintgyengülésre számítanak az OTP-alapok, sok egzotikus befektetést vettek
Eidenpenz József | 2017. június 13. 17:26
Nigériai, egyiptomi, kenyai bankok, görög részvények, kakaó és ezüstbányák, volatilitás-index – rengeteg egzotikusabb befektetés is megtalálható az OTP aktívan kezelt alapjaiban. Ezek közül sok jól teljesített, a nyereség jelentős részét azonban elvitte a forint erősödése. Az alapok ugyanis általában a forint gyengülésére játszanak, így fedezetlenül hagyják devizapozícióikat. A dollárban is bíznak annak gyengülése után.
Részvény / Deviza / Áru Az igazán sikeres magyar cég, amely a fél világra exportál
Fellegi Tamás | 2017. február 6. 13:10
Közzétette tavalyi utolsó negyedéves eredményét a Richter, melyben az árbevétel sokat nőtt, de költségek is megemelkedtek, igaz, a pénzügyi eredmény jócskán megnövelte az egy részvényre jutó eredményt. A cég egyre több régióba exportál, csökken az orosz piactól való függése, miközben az itthoni eladásai is növekednek.
Makro / Külgazdaság Nigéria üldözi a valutaváltókat, ahogy egykor nálunk is tették
Fellegi Tamás | 2016. november 24. 14:16
Egy-egy ország kormánya vagy jegybankja időről időre elköveti azt a hibát, hogy nem hajlandó tudomásul venni a gazdasági realitásokból adódó egyensúlyi valutaárfolyamot, és megpróbálja manipulálni, sőt erőszakolni azt. A vége mindig összeomlás, hisz az árfolyamat a piac úgyis kiharcolja, ha máshol nem, a föld alatt.
Részvény / Deviza / Áru A Fed-re várnak a tőzsdék, kilőtt az olaj, esett a Mol
Eidenpenz József | 2015. július 29. 18:33
Nyárias, kis forgalmú kereskedés volt a tőzsdéken szerdán, de nem minden esemény nélkül. Nálunk a Mol esése volt feltűnő, amiatt nem tartottunk lépést Európával. A kőolaj ára délután ugrott meg egy készletadat után. Este Fed-nyilatkozat várható, ha ott meglepetés születik, meglódulhat sok árfolyam.
Friss
hírlevél