Vámok
Vállalat Jaj a techcégeknek? Tényleg jön a digitális adó? 
Király Béla | 2020. november 28. 06:12
Az európai vezetők jóideje próbálják megadóztatni a nagy amerikai technológiai vállalatokat, akik viszont igyekeznek minden jogi kiskaput kihasználni. Ráadásul ebben a kérdésben maguk mögött tudhatták Donald Trump elnököt is. Egyelőre vitatott, hogy Joe Biden győzelmet milyen irányú változásokat hoz, a franciák mindenesetre minél előbb be akarják vezetni a digitális adót.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csúcsokkal búcsúztathatják az évet a tőzsdék 
Csabai Károly | 2019. december 23. 11:31
A Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi megállapodást övező optimizmus ugyanis a karácsonyi ünnepek előttre és utánra is kihathat. Amihez a Peking által bejelentett további, január 1-jétől hatályos vámcsökkentések is hozzájárulhatnak. Különösen, hogy a Trump elleni bizalmatlansági indítványra – annak várható szenátusi elutasítása miatt – rá sem hederítettek.
Részvény / Deviza / Áru Nem látni, mi állíthatná meg a forintgyengülést – öt kikerülhetetlen téma a mai napra 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 3. 11:28
Ismeretlen tartományokban jár az euró/forint, 333 felett egy picivel van egy ellenállás brókercégek szerint, de nem várnak nagyobb fordulatot. Drámai a forint helyzete, vagy nincs itt semmi látnivaló? Az amerikai tőzsde csúnya eséssel nyithat, Európában is szomorkás a hangulat.
Makro / Külgazdaság Végrehajtható a Brexit október 31-ig? 
Privátbankár.hu | 2019. június 23. 08:26
Boris Johnson volt brit külügyminiszter szombaton megerősítette azt a véleményét, hogy a jelenleg érvényes október 31-i határnapig lebonyolítható Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból (Brexit). Jeremy Hunt, a külügyi tárca jelenlegi vezetője ugyanakkor kijelentette: ha a Konzervatív Párt tagjai "nem a megfelelő személyt" választják, abból "katasztrófa" lehet.
Makro / Külgazdaság Trump 5 százalékos vámmal bünteti Mexikót az illegális bevándorlók miatt 
Privátbankár.hu | 2019. május 31. 07:43
Az amerikai elnök így akarja rákényszeríteni az USA déli szomszédait arra, hogy lépjenek fel szigorúbban a törvénytelen migrációs ügyekben. Mexikó azonnal erőteljes válaszlépéseket helyezett kilátásba.
Makro / Külgazdaság Karnyújtásnyira a béke Kína és Amerika között? 
Privátbankár.hu | 2019. március 9. 17:01
Megállapodás körvonalazódik a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokon minden olyan vám eltörléséről, amelyet a felek tavaly óta vetettek ki egymásra új keletű kereskedelmi háborújuk során - közölte egy kínai kormánytisztviselő.
Makro / Külgazdaság Most már tisztább, mit akar Trump a Kína elleni kereskedelmi háború befejezéséhez 
Fellegi Tamás | 2019. január 24. 06:07
A Fehér Ház lemondott egy fontos találkozót két kínai kormánytaggal, amin a kereskedelmi vitáról egyeztettek volna, ezúttal a szellemi jogokkal kapcsolatban nincs egyetértés a felek között. Tisztább már, mit is akar Amerika, de a megoldás egyelőre nem látszik közelinek.
Részvény / Deviza / Áru Trump-Hszi: a semminél jobb, vagy egy csodálatos barátság kezdete? 
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 15:02
Jónak látszó hír érkezett a hétvégi G-20 találkozóról, a tőzsdék látszólag kitörő örömmel fogadták. A pénz– és tőkepiacokon a kockázatosabb eszközök ára ma valósággal száguld, de a kommentárok egy része is bizakodó. De csak egy része. Van, aki épphogy minimumról beszél, más azért aggódik, mi lesz április 1. után.
Makro / Külgazdaság Megjött az eszük: nem lesz kereskedelmi háború 
Privátbankár.hu | 2018. május 20. 09:05
Megegyezett Kína és az Egyesült Államok.
Részvény / Deviza / Áru Aggódnak Trump miatt, egyre gyengébb a forint 
Eidenpenz József | 2018. május 2. 18:47
A vártnál jobb lett az Apple gyorsjelentése, a nagy súlyú részvénynek segít abban, hogy az amerikai tőzsdék csak kicsit esnek. A befektetők ugyanis aggódnak a Fed és Trump ügyei miatt. Európában a német részvényekért majd megőrültek ma, a többit nemigen keresték, a magyar és a török eszközöket kifejezetten nem kedvelték.
Makro / Külgazdaság Kína visszavág - indulhat a kereskedelmi háború 
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 16:40
Kína ma bejelentette, hogy arányos válaszlépés gyanánt 106 amerikai termékre vet ki 25 százalékos importvámot, nagyjából 50 milliárd dolláros mértékben. Korábban csak nagyon kis válaszlépésről volt szó, de miután ez nem hatotta meg az amerikai elnököt, a kölcsönösség és arányosság mellett döntött a hatalmas ázsiai ország.
Makro / Külgazdaság Larry Kudlow lesz Donald Trump új gazdasági főtanácsadója 
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 09:49
Larry Kudlow konzervatív közgazdász és televíziós műsorvezető lesz Donald Trump amerikai elnök gazdasági főtanácsadója.
Makro / Külgazdaság Trump visszataszítja a világot az 1930-as évekbe 
Káncz Csaba | 2018. március 8. 12:09
Trump brutális vámokat vezetne be számos kínai termékre, illetve korlátozná az USÁ-ban megvalósítandó kínai befektetéseket. A katonai és nemzetbiztonsági körök aggódnak, hogy a kereskedelmi konfliktus tovább mélyítheti a transzatlanti szakadékot – különösen Berlinnel – és tovább gyengítheti a NATO kohézióját. Trump vezetésével a világ visszatér az 1930-as éveket idéző destruktív kereskedelmi konfliktusok időszakába.
Makro / Külgazdaság Öt ok, amiért ostobaság Trump kereskedelmi háborúja 
Eidenpenz József | 2018. március 6. 14:35
A kereskedelmi háború réme mélybe taszította pénteken a tőzsdéket, amelyek azóta javultak, de idegesek. Miért olyan nagy baj ez, miért nem gyakran alkalmaznak mások ilyen eszközöket mostanában? Miért ellenzi ezt még Trump saját szövetségeseinek egy része is? Trump félreérti a kereskedelem lényegét?
Makro / Külgazdaság Ez egyre nevetségesebb: Trump megfenyegette Európát 
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 09:28
Jöhetnek a vámok az európai autókra?
Makro / Külgazdaság Minek nekünk ellenség, ha olyan barátunk van, mint Trump? 
Eidenpenz József | 2018. március 2. 14:37
A Donald Trump-féle, az acélra és az alumíniumra kivetendő büntetővámok nemcsak a tőzsdei árfolyamokat taszították a mélybe, de valósággal feltüzelték az európai szövetségeseket. Hidegháborús maradvány, melléfogás, provokáció... De még saját híveinek egy része szerint is sokkal több kárt okoz, mint amennyit használ – és erre számok is vannak.
Makro / Külgazdaság Erre senki nem gondolt: komoly szakemberhiány jöhet, ha elbaltázzák a tárgyalásokat 
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 13:53
Nem lesz elég vámos.
Részvény / Deviza / Áru Van valami, aminek 13 éves csúcsra repítette idén Trump az árát 
Eidenpenz József | 2017. október 16. 18:45
Az amerikai faanyag árutőzsdei ára az egekben van, aminek az is lehet az oka, hogy Trump elnök keménykedik Kanadával és vámot akar kivetni az ottani faárukra. Ha drága, lehet, hogy érdemes lenne most eladni belőle? A faipari cégek részvényinek vásárlása sokkal kevésbé tűnik kockázatosnak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG