Hirdetés
Hirdetés

Döntés született, ki nézhet bele a halott lány Facebook-fiókjába

2018. július 12., 17:17

Precedens értékű ítélet Németországban: a Facebook-kal a felhasználó szerződést köt, ezt pedig az örökösök annak rendje és módja szerint megöröklik. Nincs ok arra, hogy másként kezeljék a papíros fotót vagy levelet és az internetes fotót, vagy üzenetet.

A német legfelsőbb bíróság (Bundesgerichtshof) precedens értékű döntést hozott, mely szerint a szülők belenézhetnek lányuk öt éve lezárt Facebook-fiókjának tartalmába. A szülők azt remélik, hogy az információk megismerésével megfejthetik 15 éves lányuk halálának körülményeit – írják német híroldalak a Dpa hírügynökség nyomán.

Valaki zároltatta

Hirdetés

Az ítélet szerint annak idején a lány a Facebook-kal szerződést kötött, amely a halálával örököseire, ebben az esetben a szüleire száll át. Az eddigi jog szerint az örökösök megismerhetik az elhunyt leveleit és naplóit, és nincs arra semmi ok, hogy a digitális tartalmakat ettől eltérően kezeljék.

A szülők ugyan korlátozottan hozzáfértek a fiókhoz, de a Facebook az oldalt “emlékoldallá” nyilvánította és ezzel egyes részeit zárolta. Az emlékoldallá nyilvánítást egy ismeretlen felhasználó kérte, akinek kilétét a Facebook adatvédelmi okokból nem volt hajlandó felfedni. Az elhunyt barátai ragaszkodnak az adatok személyes voltához.

Ez történt annak idején

Az eset háttere, hogy 2012-ben Berlinben a lányt tisztázatlan körülmények között elütötte a metró, majd később a kórházban belehalt sérüléseibe - írta a Ser Spiegel Online. A szülők szeretnék megismerni a levelezését, üzeneteit, hogy megtudják, balesetről, vagy pedig öngyilkosságról volt-e szó.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Cofidis Fapados kölcsöne 59 518 forintos törlesztőrészlettel és 7,32 százalékos THM-mel vehető fel, de hasonlóan jó ajánlat a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsöne 60 330 forintos havi törlesztőrészlettel és 7,90 százalékos THM-mel lehet a tiéd. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?