Hirdetés
Hirdetés

Betelt a pohár: kőkeményen büntetik a turistákat

2018. augusztus 08., 06:56

Az új amszterdami polgármesternek elege lett.

A pisilő kisfiú szobra Brüsszelben. MTI, Fotó: Veres Béla
Brüsszelben is előfordul az utcán vizelés, az amszterdamiaknak viszont pont ebből lett elege... Fotó: Veres Béla / MTI

Szigorúbb szabályokat vezetnek be Amszterdam központjában a számos helyi lakost zavaró óriási turistaáradat miatt, például lényegesen egyszerűbb lesz a szemetelésen, illetve közterületi alkoholfogyasztáson vagy vizelésen kapott személyek megbírságolása - jelentette be a városvezetés.

A város új polgármestere, Femke Halsema arról tájékoztatott, hogy folyamatosan monitorozni fogják a látogatók számát, és amennyiben bizonyos körzetek túlzsúfolttá válnak, akkor ott lehetővé válik majd egyes utcák lezárása.

Takarítás miatt a belépés tilos

A különösen forgalmas részeken bevezetnek egyfajta takarítási szünetet, amelynek idejére kizárják onnan a turistákat, hogy rendbe tehessék az utcákat.

Hirdetés
A budapesti kerületeknek egyelőre csak a turisták által használt közlekedési eszközökből lett elege. Több kerületből is kitiltották már ezeket. Részletek >>>>

Emellett olyan terminálokkal látják el a közterület-felügyelőket, amelyek segítségével a helyszínen azonnal megbírságolhatják a szabályokat megsértő személyeket. Közterületi alkoholfogyasztásért 95 eurós, nyilvános vizelésért, rendzavarásért vagy szemetelésért pedig 140 eurós pénzbüntetést fognak kiszabni.

Halsema hozzátette: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy meggyőzze az illetékes hatóságokat a vörös lámpás negyedben és a látogatók körében népszerű többi kerületben járőröző rendőrök számának növeléséről.

Dzsungel

Arre Zuurmond városi ombudsman, aki korábban törvények nélküli dzsungelként írta le Amszterdam turisták sújtotta központját, fontos első lépésként üdvözölte az intézkedést. A mintegy 800 ezres lakosságú Amszterdam becslések szerint idén 18 millió látogatót fogad

.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?