<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Bundesbank
Makro / Külgazdaság A Bundesbank elnöke további lépéseket sürget
Privátbankár.hu | 2022. október 15. 16:02
Az Európai Központi Banknak (EKB) az infláció megfékezéséhez további kamatemeléseket kell végrehajtania még a recessziós kockázattal szemben is, valamint meg kellene vizsgálnia eszközállománya csökkentésének a megkezdését is - mondta Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke szombaton.
Makro / Külgazdaság Bundesbank: komoly lejtmenetet vehet a német gazdaság
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 19. 14:23
Az energiaválság miatt a német Bundesbank hamarosan érezhető gazdasági visszaesésre és tíz százalék körüli inflációra számít Németországban.
Makro / Külgazdaság Még nincs vége a német GDP zsugorodásának
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 19. 16:58
A folyó negyedévben minimálisan zsugorodhat a német gazdaság az előző negyedévhez képest, amikor 0,1 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye negyedéves összevetésben - véli a német szövetségi jegybank, a Deutsche Bundesbank.
Makro / Külgazdaság Már a jegybank sem bízik Merkelben
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 10:58
Megvágták a növekedési előrejelzést a Bundesbanknál.
Makro / Külgazdaság Kamatemelést követel két komoly banki szereplő
Fellegi Tamás | 2017. június 26. 14:30
A bankok bankjainak bankja, vagyis a központi bankok által fenntartott Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) jelezte, hogy itt az ideje a kamatemelésnek azoknál a jegybankoknál, ahol extrém alacsony a kamat. A német Bundesbank elnöke pedig ismét a kötvényvásárlási program beszültetését szorgalmazta az EKB esetében.
Makro / Külgazdaság Nincs szükség további kamatcsökkentésre?
Privátbankár.hu | 2016. április 30. 10:02
Jelenleg nincs szükség az irányadó kamatok további csökkentésére, ez csak akkor jöhet szóba, ha az inflációs kilátások kifejezetten romlanak, amivel azonban a közeljövőben nem kell számolni - véli az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza.
Részvény / Deviza / Áru A nagyhatalmú jegybankelnök ledorongolta a németeket
Fellegi Tamás | 2016. április 22. 12:35
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke kikelt a múlt héten elhangzott német kritikák ellen, miszerint monetáris politikája egyoldalú, túl laza, és elveszi a megtakarítás lehetőségét. Draghi a jegybanki függetlenséggel vágott vissza, de érdemes-e nekimenni a legnagyobb tagnak, aki végső soron ki is válhat?
Makro / Külgazdaság Tele a németek hócipője - kezükbe vennék az irányítást
Fellegi Tamás | 2016. április 20. 06:07
A németek egyre inkább elégedetlenek a csökkenő, sőt esetenként negatív kamatokkal. Ezzel persze nem csak ők vannak így, de nekik semmi szükségük rá, mégis rájuk kényszeríti az Európai Központi Bank. A németek saját kezükbe vennék az ügyet: német jegybankelnököt követelnek, és tulajdonképpen nem is járnánk rosszul.
Ingatlan Ingatlanpiaci lufitól tartanak a nulla közeli kamatok miatt
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 14:15
A német Bundesbank szakértője árbuborék kialakulásának első jeleit látja a német ingatlanpiacon, aminek veszélyes következményei lehetnek. A magyar ingatlanpiacot nagy mértékben befolyásolják a külföldi befektetők vásárlásai, így áttételesen ez számunkra sem közömbös. Az alacsony kamatok terhét az ügyfelekre próbálják hárítani.
Személyes pénzügyek Ezért menekülnek készpénzbe a németek
Privátbankár.hu | 2016. február 8. 16:06
Más európai országok után a német kormány is korlátozná a készpénz-használatot, de ez a németeknek nem igazán tetszik, ők nagyon is elvannak a régi módszerrel. Még a jegybankelnök is védelmébe vette őket. Vajon praktikus okokból van ez, vagy a hiperinfláció hagyott bennük kitörölhetetlen nyomokat?
Makro / Külgazdaság Mi történik a megtakarításainkkal, ha megszűnik az euró?
Fellegi Tamás | 2015. július 9. 16:00
Eddig az eurózóna felbomlásáról csak elméleti síkon beszéltünk, viszont most a súlyos görög válság kapcsán látszik, hogy mai formájában sérülékeny a közös valuta. Vagy megreformálják, vagy óhatatlanul kihullik egy vagy több ország, esetleg felbomlik az egész zóna. Mi tehet ekkor, akinek eurója van?
Részvény / Deviza / Áru Amerika ismét a csúcsokat döngeti, újabb német rosszallás görög ügyben
Fellegi Tamás | 2015. május 15. 10:16
Jelentett az OTP de az ár alig mozdul, a forint tovább javul, a Nasdaq vastagon 5000 pont fölött, a Bundesbank is szemöldököt ráncol görög ügyben.
Makro / Külgazdaság Idegesíti az EKB-t a görög pénzkiáramlás
Privátbankár.hu | 2015. február 19. 10:19
A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint az EKB nem bánná, ha a görögök máris tőkekorlátozásokat vezetnének be, hogy megfékezzék a pánikszerű pénzfeltételt a görög bankokból.
Makro / Külgazdaság Satuban a görögök, itt a fordulat: beadják a derekukat!
Fellegi Tamás | 2015. február 18. 10:30
A Reuters szerint Németország bekeményített: nem hagyja, hogy az EKB bármilyen címen is további pénzeket utaljon a görög bankoknak. A görögök most reagáltak is: kérik az eddigi program meghosszabbítását.
Deviza / Áru Drága Draghi úr, most aztán fel van adva a lecke!
Fellegi Tamás | 2015. január 21. 15:30
Végletesen felfokozott várakozások övezik az Európai Központi Bank csütörtöki ülését. A piac úgy tekint az eseményre, mint lehetséges világmegváltásra. Pedig a helyzet ennél sokkal bonyolultabb, az EKB igen nehéz helyzetben van, iszonyatos felelősség nyugszik a vállán.
Deviza / Áru Elszórták volna az aranytartalékot?
Privátbankár.hu | 2015. január 8. 09:02
Egyre több állam szeretné a külföldön tartott aranyát hazahozatni, mert nem biztosak benne, hogy megvan-e mind - erről Juhász Gergely, az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. vezérigazgatója mesélt.
Makro / Külgazdaság Mi az a mondat, amivel a legjobban ki lehet borítani egy jegybankelnököt?
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 11:14
A vártnál jobb lehet jövőre a német gazdasági növekedés, és Európában sem annyira rossz a helyzet, mint ahogy azt sokan gondolják - mondta Jens Weidmann, a Deutsche Bundesbank elnöke, az EKB Kormányzótanácsának tagja. Hagyják már békén a kötvényvásárlással!
Makro / Külgazdaság Nem hisz a gazdaságélénkítő csomagban a német jegybankelnök
Privátbankár.hu | 2014. november 29. 14:42
Jens Weidmann szerint a központi bankoknak nincs csodalámpásuk, amelyet csak meg kell dörzsölni, és teljesül minden kívánság.
Makro / Külgazdaság Technikai recesszióba süllyedhet Németország
Privátbankár.hu | 2014. október 20. 17:32
A Bundesbank szerint a gyenge első fél év után a következő hónapokban legfeljebb igen vontatottan jön ismét mozgásba a német gazdaság.
Makro / Külgazdaság Köszi, válság! Így lehet 120 milliárd eurót spórolni
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 11. 07:51
Németország eddig 120 milliárd eurót takarított meg a 2008-ban elmélyült világméretű pénzügyi válsággal a német állampapírokra fizetendő kamatok csökkenése révén - írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap a szövetségi központi bank (Bundesbank) egy belső elemzésére hivatkozva.
Karrier Ilyen a német unortodxia: szokatlan javaslat a jegybankelnöktől
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 13:37
A Bundesbank elnöke béremelést javasol Németországban. Ez a lépés kétségkívül hozzájárulhatna a deflációs veszély megszűnéséhez, meglepő lenne azonban a bérpolitikát a monetáris politika szolgálatába állítani. vannak persze más érvek is a béremelés mellet.
Deviza / Áru Óvakodj a halálspiráltól – a spórolást büntetik, a pénzszórást jutalmazzák
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 15:13
Két éve még attól féltek, hogy szétesik az egész euróövezet, most meg az a gond, hogy túl erős az euró. Az EKB-nak cselekednie kell, már nem elegendők a szavak, le kell nyomnia valahogy az eurót. De lehetséges ez egyáltalán? Ha igen, hogy? A legerősebb fegyvert nem vetik be, a többi esetleg nem lesz hatásos.
Makro / Külgazdaság Nyugodjon le az EKB!
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 12:08
Az eurózónában nincs deflációs ciklus, és az Európai Központi Banknak (EKB) nem kellene túlreagálnia, hogy ideiglenes és szezonális hatások miatt alacsony az infláció - mondta szombaton Jens Weidmann, a Deutsche Bundesbank német központi bank elnöke, az EKB kormányzótanácsának tagja.
Deviza / Áru Kitől féltik a németek az aranyukat?
Privátbankár.hu | 2014. március 16. 12:10
A Bundesbank aranytartalékának csak egy kis részét tartja odahaza, de egy múlt év elején hozott döntés szerint hat év alatt a teljes nemesfém-tartalék közel a fele Németországba kerül.
Makro / Külgazdaság Az IMF megtizedelné a magánemberek megtakarításait?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 08:33
Lapértesülések szerint a szervezet az euróövezeti válság megoldására dolgozta ki javaslatát.
Pénzügyi szektor Nem elég: újabb mentőöv kellhet Görögországnak
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 11. 19:55
Becslések szerint nem tart ki 2015 végéig a nemzetközi hitelezők pénze, ez nem kis vitát okozhat Németországban.
Vásárló Hogy csinálják? Csökken az eladósodottság, nő a vagyon Németországban
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 16:56
Évek óta folyamatosan gyarapszik a német háztartások vagyona, csak egy-két átmeneti visszaesés volt.
Részvény / Deviza / Áru A német alkotmánybíróság miatt idegesek Európában
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 09:21
Fél százalékos, vagy annál nagyobb gyengüléssel kezdték a napot a vezető nyugat-európai börzék.
Makro / Külgazdaság Pesszimista a német kormány tanácsadója
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 15:37
A tanácsadók szerint még a felét sem éri el az idei gazdasági növekedés annak, mint amit korábban számoltak. A tavalyi utolsó negyedévi adatokkal és a külkereskedelem visszaesése miatt borúlátó a testület.
Makro / Külgazdaság A német jegybank is magyarázza a rossz adatokat
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 13:46
A német jegybank szerint a negyedik negyedévi markáns visszaesést követően várhatóan nő az első negyedévben az ország GDP-je.
Makro / Külgazdaság Veszélyben a jegybankok függetlensége - nézzék csak meg Magyarországot
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 07:51
Világszerte egyre több jegybank függetlenségét veszélyezteti a politikai nyomásgyakorlás - mondta a Bundesbank, a német központi bank elnöke a frankfurti tőzsdét üzemeltető társaság évnyitó rendezvényén. Példaként Japánt és Magyarországot említette.
Makro / Külgazdaság Bundesbank: Németország hamarosan visszatér a növekedés útjára
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 14:37
Jövőre lelassul a német gazdaság növekedése, az idén várható 0,7 százalék után 2013-ban 0,4 százalékkal bővül a hazai össztermék (GDP) - írja hétfőn közétett havi jelentésében a Bundesbank.
Makro / Külgazdaság A Bundesbank is komorabban látja a jövőt
Privátbankár.hu | 2012. december 7. 09:05
A német jegybank pénteken visszafogta a német gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, de 2014-re már komolyabb élénkülésre számít.
Pénzügyi szektor A monetáris politika nem csodaszer, de ha ég a ház, oltani kell
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 15:51
A monetáris politikát nem szabad a válságkezelés csodaszerének tekinteni, a tervezett bankunióban pedig az EKB-nak szánt felügyeleti szerep nem mentes a kockázatoktól - fejtette ki Jens Weidmann, a német Bundesbank elnöke az "European Banking Congress" bankárkonferencián pénteken Frankfurtban.
Makro / Külgazdaság Az euróövezet kevés ahhoz, hogy rákenjék az összes bajt
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 15:43
A Bundesbank elemzése szerint nem igaz, hogy világgazdaság az euróövezeti adósság-válság miatt lassul. Az euróövezet nem elég jelentős szereplő ahhoz, hogy hazavágja a világot.
Makro / Külgazdaság A Bundesbank elnöke ma is beszólt
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 13:45
Az európai bankunió a gyakorlatban azzal a következménnyel járhat, hogy összeütköznek a bankfelügyelet és a monetáris politika érdekei - véli Jens Weidmann.
Makro / Külgazdaság De miért nem engedjük el inkább a görögök adósságát?
Privátbankár.hu | 2012. november 17. 14:28
Nem lacafacázott a Bundesbank elnöke. Korábban már bírálta az EKB kríziskezelését, most pedig felvetette a görög adósság elengedésének lehetőségét, amit a német kancellár és a pénzügyminiszter egyaránt elutasít.
Makro / Külgazdaság A politikusok máris döntöttek Görögország sorsáról?
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 15:26
Habár a vizsgálódás még javában folyik, úgy tűnik, az európai politikusok máris eldöntötték, hogy tovább pénzelik Görögországot - véli Jens Weidmann német jegybankelnök, aki egyben az Európai Központi Bank kormányzótanácsának is tagja. Weidmann azonban arra figyelmeztet: a hitelezőket képviselő trojkának továbbra is őszinte és kozmetikázatlan jelentést kell készíteniük az ország pénzügyeiről.
Deviza / Áru Oszlik a homály a 3400 tonnás német aranytartalék körül
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 17:30
A Bundesbank bejelentette,hogy a világ második legnagyobb aranykészletének csak 45 százalékát őrzik Amerikában, szemben korábbi pletykákkal, amelyek kétharmadról szóltak. Miután sok támadás érte az aranykészlet miatt, egyesek már azt is felvetették, hogy talán meg sincs, a következő években évi 50 tonnát hazahoznának belőle, és sűrítenék az ellenőrzéseket.
Pénzügyi szektor Ne csak a válságkezelésre, inkább az inflációra figyeljenek a jegybankok
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 11:24
A válságkezelés miatt nem szabad eltéríteni az euróövezeti jegybankok figyelmét elsődleges feladatukról, az infláció féken tartásától - jelentette ki a Bundesbank elnöke.
Deviza / Áru Draghi mégsem utazik pénteken Amerikába - gyengébb a dollár
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 28. 12:25
Az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi nem vesz részt a Federal Reserve Jackson Hole-i konferenciáján - erősítette meg az EKB szóvivője.
Deviza / Áru Eurómentés: bármit azért nem vállalnak a németek - máris készül a csomag?
Privátbankár.hu | 2012. július 27. 13:54
Bár az EKB elnökének szavai az eurózóna megmentése érdekében végrehajtandó lépésekről rendkívül biztatóak voltak, a "mindent megteszünk" kijelentést erősen árnyalta pénteken a német központi bank. Egy francia lapértesülés azonban új reményeket ébresztett a piacokon: máris készülődik a háttérben a mentőakció?
Makro / Külgazdaság Halvány magyar remény: a korábban vártnál jobb éve lehet Németországnak
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 15:31
Felfelé módosította a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a szövetségi bank. Mindamellett a Bundesbank úgy látja: az ingatag lábakon álló görög belpolitikai helyzet, valamint a spanyol bankszektor válsága elmélyítheti az euróövezeti adósságválságot, és ez fékezheti a növekedést.
Makro / Külgazdaság A német kormány alacsonyabb gazdasági növekedést vár
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 07:35
A német kormány 1 százalékról 0,75 százalékra változtatja idei gazdaságnövekedési előrejelzését a jövő héten - számol be kormányzati forrásokra hivatkozva pénteki számában a Handelsblatt.
Deviza / Áru A németek szerelmesek a márkába
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 18:08
Meglehetősen romantikus felmérés látott napvilágot a németek pénzügyi szokásairól. Egy friss kimutatás szerint tíz évvel az euró bevezetése után, a németek túlnyomó többsége még mindig átszámítja az árakat időnként márkára. Sőt nem csak számolnak vele, de rengeteget meg is tartottak a régi fizetőeszközből. Van aki el is fogadja.
Deviza / Áru Szakad az euró: elesett az 1,30-as szint a dollárral szemben
Borbély Péter | 2011. december 14. 13:52
A lélektanilag és technikailag fontos 1,30-as szint alá esett az euró a dollárral szemben kora délután. Az európai közös pénz napok óta erős nyomás alatt van az európai válság miatt. A kegyelemdöfést Angela Merkel tegnapi bejelentése, és a mai újabb botrányos olasz kötvényaukció adta meg. További esés jöhet.
Makro / Külgazdaság Bekeményített a német Bundesbank
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 13:11
Németországban vita kezdődött a jegybank és a törvényhozás, illetve a kormány között az IMF-nek nyújtandó 200 milliárd eurós hitelről, amelyről a legutóbbi uniós csúcson kötöttek megállapodást az állam- és kormányfők. Lapjelentések szerint a Bundesbank ugyan nem utasítja el az uniós csúcson született megállapodás végrehajtását, de csak szigorú feltételekkel hajlandó utalni pénzt a Valutaalapnak.
Makro / Külgazdaság A Bundesbank már két hét után tovább rontott GDP-előrejelzésén
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 13:06
A német központi bank alig több mint két hét elteltével pénteken tovább rontotta a GDP jövő évi növekedésével kapcsolatos előrejelzését arra hivatkozva, hogy az adósságválság hatásai visszafoghatják a gazdasági növekedést Európában, aminek kedvezőtlen hatásai lehetnek a német exportra.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG