Haditechnika
Tudomány-technika Véget érhet a tengeralattjárók kora? Ez nagyon rossz hír lenne mindannyiunk számára 
Litván Dániel | 2024. június 24. 05:41
Az új technológiák belátható időn belül semissé tehetik a tengeralattjárók legfontosabb előnyét. De miért lenne veszélyesebb hely a világ, ha eltűnnének ezek a teljes emberi civilizáció megsemmisítésére képes fegyverek?
Nemzetközi Amerika már nem kullog tovább az orosz haditechnika után? 
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 11:24
Az Egyesült Államok légiereje kedden közölte, hogy sikeres tesztet hajtott végre egy repülőgépről indított hiperszonikus fegyverrel a Csendes-óceán felett.
Makro / Külgazdaság Hol a bánatban vannak már a lézerfegyverek? És mi lesz, ha egyszer megjönnek? 
Litván Dániel | 2024. március 1. 05:39
Évtizedek óta ígérik, hogy hamarosan lézerek és mikrohullámok fogják pusztítani az ellenséget. Most, amikor Ukrajnától a Vörös-tengerig nagy szükség lenne rájuk, mégsincsenek sehol ezek a fegyverek. Hol tartanak a fejlesztések, és tényleg csodafegyverek lesznek ezek, ha egyszer tényleg szolgálatba állnak?
Makro / Külgazdaság Megtámadtak egy brit hadihajót a Vörös-tengeren 
Privátbankár.hu | 2024. január 28. 14:06
Dróntámadást indítottak a Diamond nevű romboló ellen.
Makro / Külgazdaság Felszállt a szupertitkos amerikai bombázó - mit árult el magáról? 
Litván Dániel | 2023. november 21. 05:43
Még mindig szinte minden adatát és képességét titkolják a lopakodó bombázók új generációját képviselő B-21-esnek. Első repülése során mégis sok érdekes részletre derült fény.
Makro / Külgazdaság Most múlik pontosan – veszélyben Amerika előnye 
Káncz Csaba | 2023. augusztus 28. 09:46
A mesterséges intelligencia (AI) gyors alkalmazása a kínai hadviselésben az USA globális befolyásának csökkenéséhez vezethet. Márpedig Peking felismerte az AI-ban rejlő lehetőségeket ezen a területen, és sokkal nagyobb erőfeszítéseket tesz, mint Washington. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Lezuhant egy katonai repülőgép, amerikai katonák haltak meg 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 27. 10:41
Lezuhant egy amerikai katonai repülőgép Ausztrália északi partjainál, három amerikai katona meghalt - közölte vasárnap az amerikai haditengerészet egy tisztviselője.
Makro / Külgazdaság A szomszédban jóváhagyták az ötödik generációs harci repülőgépek beszerzését 
Privátbankár.hu | 2023. április 11. 13:23
A román legfelsőbb védelmi tanács (CSAT) jóváhagyta kedden a román légierő ötödik generációs többcélú harci repülőgépekkel történő felszerelését.
Makro / Külgazdaság Jelentős fegyverkezésbe kezdett Lengyelország 
Privátbankár.hu | 2023. február 8. 06:16
Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta rakétarendszerek eladását legfeljebb 10 milliárd dollár (mintegy 3700 milliárd forint) értékben Lengyelország számára.
Makro / Külgazdaság Rakétát vissza nem adunk - mondták a grúzok az ukránoknak  
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:05
Georgia (Grúzia) nem adja vissza Ukrajnának a Buk légvédelmi rakétarendszereket, mert 2008-ban megvásárolta, nem pedig ingyen kapta őket - közölte kedden a tbiliszi védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság Hova bújt az orosz flotta? És mit tanulhat ebből az USA vagy Kína? 
Litván Dániel | 2022. október 28. 05:31
Nagy a csend a Fekete-tengeren a Moszkva pusztulása óta, pedig a háború első szakaszában korlátlan úr volt itt az orosz flotta. Mi történt, és miért figyelik az eseményeket árgus szemekkel stratégiai elemzők világszerte?
Makro / Külgazdaság Elon Musk teszi halálosan pontossá az ukrán tüzérséget 
Litván Dániel | 2022. május 14. 05:51
Az ukrán tüzérség félelmetesen hatékonyan működik, sőt olyat is tud, amit még az amerikaiak is irigyelnek. De ehhez kell Elon Musk segítsége is.
Makro / Külgazdaság Fegyverekkel teletömött ócskavas volt a Moszkva, Putyin büszkesége 
Litván Dániel | 2022. április 25. 05:49
Úgy tűnik, amerikai segítség is kellett a Moszkva cirkáló elsüllyesztéséhez, de ez nem változtat a tényen, hogy a hajón semmi sem úgy működött, ahogy kellett volna.
Makro / Külgazdaság Az orosz katona, mint ágyútöltelék 
Privátbankár.hu | 2022. április 15. 11:59
Miközben az orosz hadsereg brutális háborút vív Ukrajnában, a jelentések feltárják, hogy az orosz hadseregen belül is a könyörtelen embertelenség uralkodik, az egyén nem sokat számít. Vagy a harctéri egészségügyi ellátás katasztrofális, vagy hagyják meghalni a súlyos sebesülteket.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett 
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Óriási bevásárlás: 150 milliárd forintért vehet amerikai rakétákat a kormány 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 28. 11:14
Év eleje óta lehet hallani arról, hogy nagybevásárlásra készül a magyar kormány, már ami a hadászati technológiákat illeti, és most megérkezett a végső megerősítés is, a bejelentés után már csak Orbánékon múlik, hogy nyélbe ütik-e az üzletet. A Pentagon bejelentése után már a kongresszus előtt van a Magyarországnak szánt fegyvereladásokról szóló tervezet.
Makro / Külgazdaság Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem? 
Privátbankár.hu | 2017. december 15. 16:35
Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?
Makro / Külgazdaság Nagy nyertes lehet a hazai haditechnika 
Privátbankár.hu | 2016. május 4. 15:22
Több biztonságpolitikai kockázat és az iparág magas megtérülési rátája is ezt indokolja. Komoly lehetőségekhez juthat az iparág.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG