OTP Ingatlanpont
Ingatlan Meglepő dolog derült ki a vidéki ingatlanokról 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 3. 10:11
Az első negyedévben a vidéki városok átlagos nominális drágulása meghaladta a budapestiekét.
Ingatlan Állítólag életjelek vannak a nyaralópiacon 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:29
Egyelőre csak érdeklődőkről van szó, tranzakciók csak elvétve vannak.
Ingatlan Vízválasztó lesz az április a fővárosi ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2023. április 20. 11:48
Márciusban már az ébredés jeleit mutatta a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca - közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság Rég nem látott költözési kedv tapasztalható Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2022. július 28. 16:39
A járványhelyzet enyhülésével, az elmúlt évben új lendületet kapott a belföldi költözés. A KSH népmozgalmi adatai alapján 2021-ben országosan 307 ezren változtattak állandó lakhelyet, ami a megelőző évhez képest közel 16 százalékos növekedés és több mint három évtizedes rekordot jelent. A legnépszerűbb régiók, hasonlóan 2020-hoz, tavaly is Pest megye, Közép- és Nyugat-Dunántúl voltak. Az OTP Ingatlanpont szakértője az állandó belföldi vándorlás és az országos ingatlanpiac változásait vizsgálja
Ingatlan Csak átmeneti a lakásárak kis csökkenése, jön a drágulás 
Mester Nándor | 2021. február 3. 13:37
Egyszerre két pénzintézet is azt jósolja, hogy egy kisebb megtorpanás és árcsökkenés után megint felfelé indulhatnak az árak az új építésű lakásoknál. Lapunk már korábban hasonló elemzéseket közölt.
Ingatlan Költségek lakásvásárláskor - mi változott januártól?  
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 7. 18:08
Több könnyítést is hozott 2021. 
Ingatlan Milyen ingatlanra futja ma 60 millió forintból? 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 11:05
50-60 millió forintért már egyaránt válogathatunk jó állapotú ingatlanok között Budapest külvárosában vagy a vidéki nagyvárosok belső részeiben, de akár a Balatonra is költözhetünk. Az OTP Ingatlanpont legújabb sorozatának második részében megvizsgálta, milyen lehetőségekkel számolhat valaki, ha 60 millió forintért szeretne magának ingatlant.
Makro / Külgazdaság Hiba volt eltörölni az 5 százalékos lakásáfát?  
Csabai Károly | 2020. január 7. 06:10
Nem elég ugyanis, hogy emiatt visszaeshet az új lakások építése, s ennek hatására tovább romolhat a meglévő állomány minősége, a használt lakások iránti kereslet emelkedése a már most is egekben lévő ingatlanárakat még feljebb viheti – derül ki az ingatlanpiaci véleményekből. Így nem tűnik reálisnak az egyre több helyen olvasható értékelés, miszerint megállt volna a drágulás. ezen a piacon Ráadásul kétséges, hogy az 5 százalékos lakásáfa 27 százalékra való visszaemelésével a költségvetés jól jár-e, egyáltalán nem biztos, hogy emelkednek a bevételei.
Ingatlan A magyarokat nem zavarja, hogyha a szomszédságban magas a bűnözési ráta 
Privátbankár.hu | 2019. június 1. 20:14
A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár nemrégiben közölt, 2018-as bűnügyi statisztikái meglepő számokat és összefüggéseket mutatnak ingatlanpiaci szempontból is. A statisztikák a lakásvásárlónak is hasznos támpontot jelenthetnek, mielőtt meghozzák az ingatlanról szóló döntésüket.
Ingatlan Nem Budapesten épül a legtöbb lakás az országban – akkor hol?  
Privátbankár.hu | 2019. május 12. 17:50
A lista élén egészen meglepő települések is találhatóak, az előkelő ötödik helyet Balatonlelle, míg a hatodikat Biatorbágy szerezte meg.
Ingatlan Maradnak a kiakasztó árak a magyar lakáspiacon, de a távolban már látszik a fordulat 
Privátbankár.hu | 2019. május 6. 13:10
Megérkeztek az első negyedéves hazai lakásépítési adatok a Központi Statisztikai Hivataltól. Ebben az időszakban 3661 új lakás épült, 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban, viszont a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2018 azonos időszakában.
Ingatlan Lassan véget érhet az őrültek háza a magyarországi lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2019. április 12. 13:31
Ismételten frissítette az Eurostat a lakásárak drágulásáról szóló statisztikáját, több mint másfél év után 2018 negyedik negyedévében csak minimálisan emelkedtek tovább a magyar árak. Igaz, a hazai ingatlanpiacon tapasztalt áremelkedés így is elképesztő, 2015-től és 2018 végéig mintegy 35,4 százalékos.
Ingatlan Olcsó családi házról álmodsz? Megvan, mi lehet a megoldás 
Privátbankár.hu | 2019. március 10. 10:01
Sokaknak a családi ház vásárlásának gondolatára elsőként az agglomerációs települések, esetleg a falvak jutnak eszébe. A budapestiek fejében megfordulhatnak a budai, nagypresztízsű kerületek is, ám a II. vagy XII. kerület frekventáltabb részein a nyolcszázezer forintot meghaladó négyzetméterár sem ritka. Aki mégis családi házba vágyik, de nem szeretne százmillió forint felett költeni, vagy mindennap órákat ingázni, annak sem reménytelen a helyzete. Az OTP Ingatlanpont ezért adott néhány tippet ahhoz, hogy hol érdemes házat keresni.
Ingatlan Egymillió forint négyzetméterenként - lakáspiaci árrobbanás közeleg 
Privátbankár.hu | 2019. február 17. 12:50
Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérkép legfrissebb adatai szerint idén tetőzhet a lakásátadások száma, miközben egyre több területen kell megbarátkozni az egymilliós négyzetméterárakkal.
Ingatlan Eddig mindent el lehetett adni – mostanra elege lett a lakásvásárlóknak? 
Privátbankár.hu | 2019. február 7. 14:03
Egyre gyakrabban vesznek fel hitelt a lakásvásárlók, ma már minden második ingatlanvételhez kölcsönt igényelnek a magyarok. Szakértők szerint idén még nehezebb lehet vonzó áron ingatlanhoz jutni. Sőt, nem várható az ingatlanpiaci buborék hirtelen kidurranása sem, sokak szerint lufiról nem is beszélhetünk.
Ingatlan Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2019. január 19. 17:30
Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.
Ingatlan Megduplázódott a lakás ára a legdrágább lakótelepen  
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 16:37
A lakótelepek népszerűsége továbbra is szárnyal mind a költözni vágyók, mind a befektetők körében. Az országban található több száz lakótelep között jó néhány olyan is van, ahol több mint duplájára nőttek az átlagos négyzetméterárak csupán három év alatt. Az árnövekedési rangsor végén sem találni sok olyan helyszínt, ahol 40 százalék alatti a drágulás. Az áremelkedés nem áll meg, a lakótelepi lakás továbbra is kiváló befektetés lehet.
Ingatlan Milyen ingatlant lehet venni 60 millió forintból? 
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 14:00
Mindenre futja annak, aki hatvan millió forintért keres otthont magának? Egy friss elemzés szerint ötven-hatvan millió forintból már Budapest külső kerületeiben is kifejezetten igényes otthont lehet vásárolni, vidéken pedig akár szép családi házat is.
Ingatlan 30 millió forint se elég? Milyen lakást lehet kapni ennyiért? 
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 17:54
Harminc millió forintból Budapesten és a nyugat-magyarországi nagyvárosokban legfeljebb csak egy közepes méretű lakást, Kelet-Magyarországon viszont már takaros családi házat is lehet vásárolni. Az OTP Ingatlanpont sorozatának második részében arra keresi a választ, hogy milyen lehetőségei vannak a legfeljebb 30 millió forinttal rendelkező vásárlóknak.
Ingatlan Nagyot kaszálhattak, akik időben csaptak le a panellakásokra 
Privátbankár.hu | 2018. november 1. 15:18
Az elmúlt egy évben közel 6 százalékos hozamot realizálhattak azok, akik kiadási céllal panellakásba fektették a pénzüket. Ez a befektetési forma továbbra is kifizetődő, noha az elérhető hozamok mérséklődnek, még mindig érdemes beszállni.
Ingatlan Mi épül Budapesten? Mutatjuk, milyen fejlesztések jönnek a jövőben 
Valkai Nikoletta | 2018. október 26. 12:42
Budapest hosszú távú fejlesztési stratégiát dolgozott ki öt évvel ezelőtt, amely kijelöli, hogy 2030-ig mit, hol és milyen szellemben lehet fejleszteni a városban. A lakáspiaci szegmensre fókuszálva egy friss elemzés megnézte ezt a stratégiát, mi valósult meg már az első öt évben és hol várhatóak fejlesztések a koncepció alapján a következő évtizedben.
Ingatlan Saját lakásról ne is álmodjunk? Évtizedeket kell gyűjtögetnie a magyaroknak 
Privátbankár.hu | 2018. október 21. 09:48
Kétarcú a fővárosi lakáspiac: egyrészről a budapesti lakásárak még mindig csak a régió középmezőnyébe tartoznak, bár ötödik éve kitartóan emelkednek. Másrészről egyre több vevő szemléli elképedve az árakat, mert azokat a saját jövedelméhez viszonyítva nagyon magasnak találja.
Ingatlan Nem is drágák a budapesti lakások?  
Privátbankár.hu | 2018. október 14. 12:30
A szakértők szerint a lakásárak növekedése folytatódni fog. Mind a belső, mind a külső tényezők abba az irányba hatnak, hogy a budapesti ingatlanárak felzárkózzanak a régió fővárosainak áraihoz.
Ingatlan Kegyetlen drágulás a lakáspiacon: ennek tényleg soha nem lesz vége? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 8. 10:12
A NAV forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérkép szerint fél év alatt átlagosan 15 százalékkal lettek drágábbak a lakások, mint 2017 év végén. Magyarországon egy ingatlan átlagos négyzetméterára idén nyáron már 336 ezer forintba került.
Ingatlan Eszement drágulás: a szuperkórháztól elszálltak a lakásárak  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 9. 16:45
A Budai Egészségügyi Centrum, közkeletű nevén az új szuperkórház telkéhez közel hatalmas ingatlanfejlesztések indultak Dél-Budán. Az OTP Ingatlanpont tavalyi elemzésében már felhívta a figyelmet arra, hogy a városrészben az ingatlanárak meredek emelkedésére lehet számítani. Az előrejelzés bevált: Újbudán egy év alatt 16 százalékkal növekedtek a lakásárak.
Ingatlan Kísérlet panelházakkal - megváltoztatja Budapestet, ha sikerül? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 15:56
Budapest egyik legkedveltebb lakónegyede, a József Attila lakótelep megépítése óta alig változott. Az 1957 és 1981 között kiépült lakótelep a különböző építési technikák kísérleti terepé is vált. Van itt tégla, zsaluzott beton, és panelházból is többféle.
Ingatlan Ingatlanvásárlás önrész nélkül? Nagyot szólhat a kormány új terve 
Privátbankár.hu | 2018. július 26. 20:20
A falvak népességcsökkenésének megállítására, a kormány fejlesztési programot indít a kistelepüléseken. Az intézkedéscsomag részeként emelik a csok összegét azoknál a családoknál, amelyek 5 ezer fő alatti településen építkeznek, vagy használt ingatlant vásárolnak.
Ingatlan Betörések és veszélyes környék: mennyire érdekli a lakásvásárló magyarokat? 
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 18:57
Egy-két kattintás, és bárki megnézheti, mennyire kell tartania bűncselekményektől ott, ahol lakást szeretne vásárolni. A lakásárakat azonban nem a bűnügyi statisztikák alakítják az OTP Ingatlanpont kutatása szerint, de így is vannak érdekes összefüggések.
Ingatlan Hol szálltak el legjobban az ingatlanárak Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 20:01
Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke. Az OTP Ingatlanpont felmérése szerint a lakóingatlan helyzetén spekulálók rengeteget nyerhettek az üzleten – emellett azonban érdekes jelenség, hogy az egykori uralkodókról elnevezett kerületekben magasabbak az árak, mint máshol.
Ingatlan Tágas terek, szűk lehetőségek – ilyet alig találsz a magyar lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2018. június 16. 08:09
A lakberendezési magazinok kedvence a loft-lakás – a hatalmas terekben szabadon szárnyalhat a belsőépítészek fantáziája. Ugyanakkor az ilyen lakásokból szűk a kínálat a fővárosi ingatlanpiacon, és ezeket jellemzően csak tehetős ínyencek engedhetik meg maguknak.
Ingatlan Bontani vagy felújítani – leáldozóban a panelek kora? 
Privátbankár.hu | 2018. június 1. 06:06
A 2013-as mélypont óta a fővárosban több mint megduplázódtak a lakótelepi panellakások árai, míg a vidéki nagyvárosokban az árnövekedés „mindössze” 50-70 százalékos. Ennek fényében nehéz elképzelni a panelházak részleges visszabontását, ennél sokkal reálisabb a korszerűsítés és a panelprogram az OTP szerint.
Ingatlan Neked mennyi pénzt érne meg, hogy ez is legyen az otthonodban? 
Privátbankár.hu | 2018. május 19. 11:01
Bár a hidegfront és az esős idő rácáfolni látszik, azért minden kétséget kizáróan közeledik a nyár, amikor a rekkenő hőségben mindenki keresi a felfrissülést, és jól esik megmártózni egy medencében. Egy felfújható gyerekpancsoló bárhol elfér; egy könnyűszerkezetes műanyag medencének már komolyabb a hely- és vízigénye, ám sokan megengedhetik maguknak.
Ingatlan Enélkül elképzelhetetlen ma lakást venni - miért fizetnek milliókat a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 14:01
Idén április végén úgy köszöntött be a nyár, hogy szinte elmaradt a tavasz: ilyenkor mindenki igyekszik kihasználni a jó időt, és egy kellemes grillpartit, vagy egy romantikus gyertyafényes vacsorát szervezni, a reggeli napindító kávét a szabad ég alatt elkortyolni – már amennyiben van hol. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy saját kertje legyen, de nem is mindenki vágyik rá.
Ingatlan Hurrá, jön a kánikula! De mire kell figyelni nyaraló vásárlásakor? 
Privátbankár.hu | 2018. május 4. 12:02
Van, aki szereti a változatosságot, és legszívesebben mindig máshol tölti a szabadidejét. Van, aki viszont esküszik az állandóságra: arra, hogy évről-évre a saját üdülőjébe jár vissza, amit a saját ízlése szerint magának alakítgat az évek során. Pecásoknak horgásztónál, vagy egy folyó holtágán; túrázóknak, vadászoknak, síelőknek a hegyekben, erdőszélen; gyerekeseknek vízparton; kertészkedőknek szőlő- vagy hobbytelken – mindegy is, hogy merre, de egy üdülő mindig jól jön.
Ingatlan Különös jelenség: vonzza az embereket az atomerőmű? 
Privátbankár.hu | 2018. április 26. 11:45
Nem csak új blokk épül Pakson, kisebb ingatlanpiaci boom elé néz a Tolna megyei város.
Ingatlan Ahány gyerek annyi szoba? Erre nagyon figyelj a lakásvásárlásnál 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 11:15
A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete. Sőt, amióta az egekbe szöktek a lakásárak, a vásárlók minél több szobát szeretnének belezsúfolni minél kisebb alapterületbe. Ezt az igényt az építők is igyekeznek kielégíteni – gyakran áthágva a vonatkozó előírásokat is. Pedig nem árt odafigyelni a szobák szabályoknak megfelelő méretére.
Ingatlan Robbanás a hazai lakáspiacon? Rengeteg építkezés indulhat meg 
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 12:26
Az Eurostat minap frissített adatai szerint hazánk továbbra is Európa élén áll a kiadott lakásépítési engedélyek számának növekedésében.
Ingatlan Őrületes drágulás - ehhez hasonló robbanást ritkán látni a lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2018. március 29. 12:30
A hagyományosan drága nyugat-magyarországi régiót sem kerülte el az utóbbi években tapasztalható árrobbanás és építkezési hullám. Szombathelyen Ausztria közelsége, a kecsegtető munkalehetőségek és az egyre fejlődő egyetemi élet is növeli a keresletet. A befektetési célú lakásvásárlás miatt mind a helyieknek, mind a beköltözőknek résen kell lenniük – a legjobb vételek szinte azonnal elkelnek.
Ingatlan E környéken már nem ritka az egymillió forintos négyzetméterár sem 
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 21:05
A Rózsadombra is felért az árhullám – írja az OTP Ingatlan Pont közleménye. Tavaly egy négyzetméterért átlagosan 560 ezer forintot kellett itt fizetni, de az egymilliós ár sem ritka. Főleg magánszemélyek vásárolnak, kevésbé befektetők.
Személyes pénzügyek Remek hír a családoknak: tízezrek juthatnak lakáshoz  
Privátbankár.hu | 2018. március 11. 08:46
Március 15-től könnyebben juthatnak hozzá a családok a csok-hoz, a gyermekek után igényelhető otthonteremtési támogatáshoz. Az új rendeletnek köszönhetően hosszútávon tízezrek léphetnek be a lakáspiacra, hiszen eddig azok, akiknek már volt lakásuk, de költözésben gondolkodtak, csak új ingatlan vételéhez, építéséhez igényelhettek csok-ot. Ez megváltozik, mostantól a használtpiaci vásárlásaikhoz is megkaphatják ezt a támogatást. Az ingatlanárak meredeken emelkedő tendenciát mutatnak, a rendelet hatására megjelenő új kereslet még inkább felfelé nyomhatja az árakat.
Ingatlan A legrosszabb, amit tehetsz, ha te akarod eladni a lakásod 
Privátbankár.hu | 2018. március 3. 08:27
Jelenleg minden harmadik tulajdonos ad kizárólagos megbízást egy ingatlanközvetítőnek a lakása értékesítésekor. A szakma iránt még mindig sokan ellenérzésekkel viseltetnek, ugyanakkor egy tapasztalt szakember valószínűleg gyorsabban és jobb áron tudja értékesíteni az ingatlanunkat, mintha mi próbálnánk rá vevőt találni, derül ki az OTP Ingatlanpont felméréséből.
Ingatlan Tuti ingatlanbefektetést keresel? Vásárolj lakást itt! 
Privátbankár.hu | 2018. február 9. 16:37
Nem kerülte el az ingatlanpiaci pörgés Szegedet sem, ahol az elmúlt esztendőben több mint 20 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Harmadik helyre volt elegendő a megyeszékhelyek ranglistáján az a 20 százalékos áremelkedés, amely a szegedi ingatlanpiacot jellemezte 2017 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest – derül ki az OTP Lakóingatlan Értéktérkép legutóbbi kiadványából.
Ingatlan Ebben az élen állunk: elborzasztó, ami a magyar lakásárakkal történik  
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 14:31
Az Eurostat friss adatai szerint hazánk 27 vizsgált európai ország között az ötödik helyen áll az inflációval korrigált éves reál lakásár változásában. Nálunk csak négy másik országban nőttek jobban az ingatlanárak, de meglepetérsre akadt olyan ország is, hol éves szinten olcsóbbak lettek a lakások.
Ingatlan Nagy fordulat az ingatlanpiacon - új kedvence van a vásárlóknak 
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 20:30
Messze nem csak a belvárosi lakásokat keresik már a vevők, egyre népszerűbbek a főváros pesti oldalának külső kerületei. Az északi Újpest-Megyertől a keleti Rákosligeten át a déli Soroksárig tartó félkaréjban látványosan élénkül az ingatlanpiac.
Ingatlan Nagy változások jönnek - végre sokkal könnyebb lesz lakást bérelni 
Privátbankár.hu | 2017. december 22. 06:02
A jövő évi adóváltozások további lendületet adhatnak a lakás-bérbeadás már így is pörgő piacának. A hosszú- és a rövid távú bérbeadásokat terhelő adók jövőre érezhetően mérséklődnek, így egyre többen vághatnak majd bele az ezzel kapcsolatos terveikbe.
Ingatlan Kegyetlenül elszálltak a lakásárak - nem is hinnéd, hogy miért 
Privátbankár.hu | 2017. december 16. 12:32
Az utóbbi években felgyorsult a munkaerő vándorlása Magyarországon. Egyre többen költöznek olyan városokba, ahol válogathatnak a munkalehetőségek között. A legnépszerűbb célpontok: a Dunántúl, Nyugat-Magyarország és Budapest. Van azonban egy bökkenő, lakást találni olykor nehezebb, mint munkahelyet.
Ingatlan Budapest legmenőbb részére költöznél? Lassan megfizethetetlen  
Privátbankár.hu | 2017. december 9. 16:01
Sörbiciklik ide, hangos romkocsmák oda, a pesti bulinegyed lakásárai kitartóan araszolnak fölfelé. A főváros VII. kerületének belső részén nem torpant meg az ingatlanpiaci kereslet, annak ellenére sem, hogy az elmúlt hónapokban sok ellentmondásos hír jelent meg a lakónegyedről.
Ingatlan Elbizonytalanodott a magyar lakáspiac – még tovább szállnak az árak?  
Privátbankár.hu | 2017. november 30. 18:05
Kérdéses, meghosszabbítják-e a hazai építkezések felfutásában óriási szerepet játszó kedvezményes, 5 százalékos lakás áfa határidejét 2019 után. Az adókedvezmény miatt várhatóan a beruházók és vásárlók tömegei fogják kihasználni az elkövetkezendő alig több mint két év lehetőségeit. Az újépítésű lakások eddig is népszerűek voltak a piacon, de az igazán nagy robbanás csak most várható.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG