<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Panel
Ingatlan A panelekért rajonganak a magyarok
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 12:13
Töretlen a panelek népszerűsége, a lassuló ingatlanpiacon is gyorsan és jó áron találnak új tulajdonosra a lakótelepi otthonok a Duna House értékesítési adatai szerint.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? 2,5 szobás fővárosi panel
Mester Nándor | 2023. február 1. 19:32
Számok és szempontok, hétről hétre. Nagyon megéri követni az összeállításunkat.
Ingatlan Kiüti az ingyenmilliókat a drágulás a lakásfelújításkor
Mester Nándor | 2021. május 5. 18:50
Egyre nehezebb tervezni a lakásfelújításokat, mivel mind az anyagok, mind a munkadíjak ütemesen drágulnak. Akik jogosultak az állami ingyenmilliókra, azok is legalább 10-15 százalékkal több önerőt kénytelenek előteremteni a korábban gondoltnál. Egy friss felmérés szerint a járvány harmadik hulláma is óvatosabbá tette az érintetteket, csökkentette a felújításba belevágni szándékozók táborát.
Ingatlan Panel, tégla egyre megy: majdnem mindenhol tovább drágulnak a lakások
Mester Nándor | 2021. április 13. 17:08
Már az első negyedévben is 3-5 százalékos drágulás volt és további, legalább ekkora áremelkedés jöhet a lakásoknál. Mindegy, hogy új vagy használtról van szó.
Ingatlan A nagyvárosok panelárai a külső pestiekkel közel azonosak
Privátbankár.hu | 2020. december 6. 17:35
A vidéki nagyvárosaink lakótelepein körülbelül olyan átlagárakon lehet panel lakást venni, mint a külső pesti kerületekben. Ha az épület átesett a panel programon és jó a lokációja, akkor értéktartó és még mindig jó befektetésnek számít.
Ingatlan Hány évig kell dolgozni egy lakásért? Kiszámolták
Privátbankár.hu | 2019. január 29. 20:20
Az elmúlt négy évben több évvel meghosszabbodott az az időszak, amelyet teljes spórolással kellene tölteni, hogy hitelmentesen tudjon valaki saját lakást vásárolni. Közben csak tavaly egy negyedév alatt átlagosan közel 4 százalékkal nőtt a használt lakások ára, ennél komolyabb negyedéves drágulásra mindössze háromszor volt példa az elmúlt 10 évben.
Ingatlan Eltelt 10 év - hol drágultak a legtöbbet a lakások Budapesten?
Privátbankár.hu | 2018. december 20. 18:30
Tíz év után egyre inkább eldőlni látszik az, hogy hogyan fejlődött az ingatlanpiac 2008 és 2018 közt. A főváros egyes kerületei előre törtek az árversenyben, míg más városrészek lemaradtak – derül ki a Duna House, az elmúlt tíz évet összegző, évzáró elemzéséből.
Ingatlan Van a lakásban klíma? Ennyivel dobja meg az ingatlan értékét
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 16. 15:03
Sokkal nagyobb a kereslet a klímás panel- és téglalakások iránt. A légkondicionáló pedig egyre elterjedtebb, 2016-ban az eladásra kínált budapesti lakások alig több mint 18 százalékát hirdették klímásként, az idén ez az arány 23 százalékra nőtt. A klímás fővárosi panellakások ára is jelentősen emelkedett a kínálati piacon.
Ingatlan Kísérlet panelházakkal - megváltoztatja Budapestet, ha sikerül?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 15:56
Budapest egyik legkedveltebb lakónegyede, a József Attila lakótelep megépítése óta alig változott. Az 1957 és 1981 között kiépült lakótelep a különböző építési technikák kísérleti terepé is vált. Van itt tégla, zsaluzott beton, és panelházból is többféle.
Ingatlan Hol kínálnak 1,5 millió és 180 millió forintért lakást Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 17:02
Idén, az Otthon Centrum által értékesített ingatlanok 0,75 százaléka kelt el 100 millió forintnál magasabb értéken, döntő részben Budapesten, az agglomerációban kettő, vidéken pedig egy. A 2018-ban értékesített nagyértékű ingatlanok jellemzően téglaépítésű társasházi lakások voltak, nagyjából fele arányában újépítésű társasházakban és régi épületekben. Hol a legolcsóbbak az ingatlanok? Lakáspiaci legek.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a panellakásokért
Privátbankár.hu | 2018. június 17. 17:01
Az idén tovább csökkent a panellakások forgási ideje. A 2018-ban értékesített házgyári technológiával épült lakások átlagosan 66 nap – alig több, mint két hónap - alatt keltek el, mely mindössze négy nappal több, mint a 2015-ben mért rekord alacsony átlag. Ugyanakkor jelentős különbségek vannak még a fővároson belül is.
Ingatlan 48 nap alatt el lehet adni egy panelt
Privátbankár.hu | 2018. május 26. 11:35
Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, idén a magánszemélyek éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban. Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, ám a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.
Ingatlan Méregdrága lett a panel – ezzel plusz milliókat szakíthatsz
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 11:25
Sokan döntöttek a panelfeljújítás mellett.
Ingatlan Nem jön a vevő? Ennyi idő alatt lehet eladni egy lakást
Privátbankár.hu | 2018. január 22. 16:35
Tavaly a fővárosban nőtt, vidéken csökkent a használt lakóingatlanok értékesítési ideje 2016-hoz képest. Átlagosan 190 nap kell a családi ház, 100 a tégla- és 71 nap a panellakás eladásához. Mindhárom lakástípust Budapesten lehet a leggyorsabban értékesíteni. Családi házaknál továbbra is türelemre van szükség.
Ingatlan Válasz a nagy kérdésre: megéri eladás előtt felújítani a lakást?
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 16:45
A 30 milliónál olcsóbban kínált ingatlanok körében az érdeklődések több mint harmada a panellakásokra érkezik az ingatlan.com statisztikái szerint. Az eladási árnál milliókat számíthat az, hogy milyen állapotban van a lakás, ezért érdemes lehet belevágni - csak szánjuk rá az időt, mert nem biztos hogy gyorsan találunk hozzá szakembert.
Ingatlan Kegyetlen árak: még ennyiért is meg vagyunk őrülve a panelért
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 20:10
A panellakások népszerűsége töretlen: a téglalakásoknál 30 százalékkal olcsóbbak, és sokszor jobb az elosztásuk, azaz azonos alapterületen több szobát nyújtanak. Ráadásul az elmúlt években jelentősen csökkent a fenntartási költségük is, ezek miatt pedig a lakótelepi lakások iránti kereslet folyamatosan növekszik, bár komoly árkülönbségek vannak országszerte és a különböző fővárosi kerületek között is.
Ingatlan Lakást adnál el vagy vennél? Erre készülj most az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 12:35
Egyelőre hullámzó képet mutat az idei forgalom az ingatlanpiacon, de így is az elmúlt évek egyik legerősebb félévét produkálta. A júniusi adás-vételek száma megközelítette a 13 ezret, de 12 százalékkal elmarad az egy évvel ezelőtti rekordhónaptól. Budapesten megállíthatatlannak tűnik a panelek árának emelkedése.
Makro / Külgazdaság Orbánék tervét majmolják az oroszok
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 16:18
A legtöbb tulajdonost jelenlegi lakókörzetükben várná az új otthon, de plusz pénzért még nagyobbra is cserélhető.
Makro / Külgazdaság Itt vannak az állami panelbontás részletei
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 14:42
Körvonalazódik, hogyan mentené meg a panellakókat Lázár János. Első körben Hódmezővásárhelyre jön az áldás, tesztjelleggel.
Makro / Külgazdaság Lázár: akik itt maffiamódszereket használnak, azok egyedül Soros szervezetei
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 15:55
Visszalőtt a Miniszterelnökséget vezető miniszter, miután visszalőtt Soros György, miután lőtt a kormány. Lázár szerint ez a megszólalás még Soroshoz is méltatlan. Tényleg komolyan gondolták a panelbontást, de egyelőre csak teszt jelleggel Hódmezővásárhelyen. Az extra gondoskodásra szoruló diákok továbbra is megkapnak majd minden támogatást. A Kormányinfó javából szemezgettünk.
Ingatlan Berobbant az ingatlanpiac – rosszabbul jársz, ha kis lakást keresel
Privátbankár.hu | 2017. március 22. 12:32
Felpörgött a lakáspiaci kereslet márciusban. A kereslet megugrásával párhuzamosan a kínálat alig változott, a drágulás üteme érezhetően lassult. Ugyanakkor akik kisebb lakást keresnek, nekik rossz hír, hogy ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméterára a fővárosban és a megyeszékhelyeken jobban drágult, mint a nagyobb lakásoké.
Ingatlan A Nap Száma: 368 ezer
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 17:01
Ennyi a legdrágább budapesti lakótelepen egy panellakás négyzetméterára.
Ingatlan Mennyiért lehet panellakást venni? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 13:07
Mialatt az elmúlt években egyre inkább kapóssá váltak a panelek, ez az árakban is jócskán megmutatkozik: országszerte mindenhol tovább nőttek az árak tavaly. Míg vidéken néhány tízezer forintnyi eltérések mutatkoznak az egyes megyék között, addig Budapesten akár százezer forintnyi különbségek is vannak az egyes lakótelepek négyzetméteráraiban. Azok a társasházak, akik felújításban gondolkodnak, jobban teszik, ha sietnek, jövőre komoly szigorítás jön.
Ingatlan Nehéz dolguk lesz azoknak, akik idén nem vágnak bele a panelfelújításba
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 14:30
Már csak egy évük van az energetikai felújításokra a társasházaknak a szigorítás előtt.
Ingatlan Nem lesz vége? Ennyit drágultak a lakások
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:15
Kereken 8 500 ingatlan adás-vételt becsült a Duna House decemberre, ami a 2016-os év legalacsonyabb, szezonalitással is magyarázható forgalma volt. Tavaly ugyanekkor 10 ezer fölötti tranzakcióval számolt az ingatlanközvetítő, ami 18 százalékkal erősebb piacra utal. A teljes tavalyi év forgalma így 128 386 adás-vételt jelent, amely 5 százalék körüli elmaradás a 2015-ös évhez képest. Ez az elmaradás azonban nem egy gyenge piac jele, hanem az újépítésű ágazat fellendülésével magyarázható – közölte elemzésében a Duna House.
Ingatlan Mi lesz ennek a vége? Lassan annyiba kerül a panel, mint a téglalakás
Privátbankár.hu | 2016. október 25. 12:14
A panellakások iránt még mindig óriási a kereslet Észak-Pest, azaz a IV. és XV. kerületek ingatlanpiacán. Áraik már egészen közel járnak a téglalakások négyzetméteráraihoz. Az elmúlt két év emelkedése után azonban stabilizálódni látszanak. Változást az újépítésű ingatlanok hozhatnak a piacra, de még nem érződik a hatásuk a használt ingatlanok árainál.
Ingatlan Úgy viszik, mint a cukrot: kapós lett a panel
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 08:45
Az elmúlt egy-két évben óriási kereslet alakul ki a panellakások iránt, ami végül jelentős - minden más szegmenst meghaladó - áremelkedéshez vezetett. Megkedvelték a paneleket az emberek a relatíve magas rezsiköltségek ellenére, esetleg beértek már a felújítások, vagy egyszerűen csak a kényszer hajtja a vásárlókat a lakótelepekre?
Ingatlan Panelt? Téglát? Budapesten? Vidéken? Ennyiért tudsz lakást venni
Privátbankár.hu | 2016. július 8. 13:53
Több lakás cserélt gazdát, mint egy évvel ezelőtt. A panelek ára töretlenül és meredeken tart felfelé, Budapesten továbbra is az V. kerület a legdrágább, a legolcsóbban pedig a XXIII. kerületben lehet téglaépítésű lakáshoz jutni. Továbbra is sokan befektetési céllal vesznek ingatlant, ugyanakkor érdekes tendencia, hogy a négyzetmétersávok látványosan elcsúsztak a drágább irányba. Országos körkép.
Ingatlan Kijózanodtak a vevők: most csak az vesz lakást, akinek nagyon sürgős
Privátbankár.hu | 2016. június 8. 19:03
Némi visszaesés látszik az idei lendületben, ám az ingatlanpiaci forgalom továbbra is erősnek mondható. Még mindig sokan befektetési céllal vesznek lakást, bár a visszaesésen látszik, a vevők többsége kivár, csak az vesz most lakást, aki nem tud várni. Mennyiért lehet most panelt, téglalakást és családi házat venni vidéken és Budapesten? Országos körkép.
Ingatlan Tényleg csak a prolik laknak panelban?
Privátbankár.hu | 2016. május 18. 17:48
Mi a helyzet a panellakásokkal? Miért stigmatizálják a panelben élőket? Mit gondol egy átlagember a Havanna lakótelepről? Tényleg át kell menekíteni a panelházak lakóit kertes házakba? Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét kértük arra: beszéljünk nyíltan a közel 800 ezer magyarországi panellakásról, amiben a lakosság ötöde él.
Ingatlan Viszik a családi házakat, de igazán a panel lakásra harapnak a vevők
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 15. 15:53
Gyengén muzsikált az augusztusi ingatlanpiac, szakértők azonban nem aggódnak.
Ingatlan Elképesztő tempó: meddig drágulnak még a panellakások?
Privátbankár.hu | 2015. július 10. 13:28
Majdnem rekordot hozott a június az ingatlanpiacon. A panelek ára továbbra is hasít, de a téglalakások is drágulnak.
Ingatlan Tégla vagy panel: mit lehet most eladni Észak-Pesten?
Privátbankár.hu | 2015. április 7. 18:31
Úgy tűnik, hogy a tavaly kibontakozott lendület még kitart az ingatlanpiacon, ugyanakkor a devizahiteles elszámolások és a Családok Otthonteremtési Kedvezménye óvatossá teszi a jóslatokat. Sok a panellakás a IV. és XV. kerületben, de úgy tűnik a kereslet is erőteljes. Egész Budapesten jellemző, hogy a leginkább a panelek forgalma növekedett az elmúlt hónapokban.
Ingatlan Állami pénzből újítanád fel a házat? Itt van minden, amire szükség lehet!
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 11:18
Közzétette a társasházak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati útmutatóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Ingatlan Miért a panel az ingatlanpiac új sztárja?
Fellegi Tamás | 2015. február 6. 16:00
Hónapok óta állítják az ingatlanközvetítők, hogy javul a panellakások megítélése, növekszik irántuk a kereslet, és áremelkedés is lezajlott a piacon. Ha eddig kerülték a vevők ezt a szegmenst, vajon most miért szerették meg?
Ingatlan Ön venne panelt? Nem várt fordulat az ingatlanpiacon - Videó
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 19:45
Fél lábbal már kijött a válságból az ingatlanpiac, ami a kínálat bővülésével jár. Van is hozzá elég vevő, így nem csoda, ha az eladók csak nagyon kemény feltételek mellett adják tovább a lakásokat. Az épülettípusok nagy nyertesei a panelek lehetnek, felszereltségben és árban is nagy volt a változás az elmúlt időszakban.
Ingatlan Amire senki sem számított: meglepetés az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2015. január 8. 20:01
Meglepően magas, közel 10 ezer ingatlan-adásvétellel zárta az évet az ingatlanpiac decemberben. Az év utolsó hónapja szezonálisan gyenge szokott lenni, ám a mostani eredmény jóval meghaladta a vártakat.
Ingatlan Végre pénzt kapnak a társasházak: hány lakást lehet felújítani pályázati pénzből?
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 15:31
Nagyon örülnek a szakemberek a társasházi energetikai pályázatok kiírásának, a támogatási összeg tényleg elegendő lehet az energetikai besorolás érdemi javításához - kérdés, hogy honnan tudják majd előteremteni a társasházak az 50 százalékos önrészt. Korszerűbb szabályozásra lenne szükség, mert jönnek az uniós szabályok, és a frissen felújított lakások villámgyorsan elavulttá válhatnak.
Ingatlan Társasházi lakók, figyelem: ez lesz a panelprogram helyett
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 10:32
10 milliárdos kerettel indít társasházi energetikai pályázatot a kormány, amelyen már nem csak panelházak vehetnek részt. A legnagyobb házak ebből a körből kimaradnak, a 60 lakásosnál kisebb társasházakban 300-600 ezer forint juthat egy-egy lakásra, amit megújuló energiát használó rendszerek kiépítésére is lehet használni.
Ingatlan Átlagmagyar költözne - mindenki 13. kerületi panelt akar?
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 20:02
A Duna House havi becslése megint 10 ezer fölé mérte az eladott ingatlanokat országszerte. Október óta kicsit csökkennek a számok, de ez csak szezonális. 2014 jócskán túlteljesítette az elmúlt öt év eredményeit is.
Ingatlan Kacsalábon forgó palotára? Panelre? Mire lesz elég az új szocpol?
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 13:02
Napvilágot látott a családi otthonteremtési kedvezmény feltételeiről szóló tervezet, amelyet jövőre vezetnének be, és amely szerint a szocpol már használt lakás vásárlására, valamint már egy gyermek után is igénybe vehető lenne. A tervezetből annyi már kiderült, hogy a használt lakás vásárlása esetén a támogatható ingatlan négyzetméter árát maximalizálnák. Az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy milyen ingatlanokat lehetne venni ebből.
Ingatlan Újbudától Ózdig: itt a nagy panelkörkép
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 19:31
Az országos lakóingatlan-áresésnél jobban csökkent az eladott lakótelepi lakások átlagára Magyarországon 2008 óta. Több nyugat-magyarországi városban ugyanakkor még most is a válság előttinél magasabb árakkal találkozhatunk. A legolcsóbb és legdrágább lakótelepek átlagárai közötti olló tovább nyílt, így jelenleg már ötszörös a különbség.
Ingatlan Hány hónapot kell várni a vevőre? Mennyit lehet alkudni? Így áll most az ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 20:02
Az év első felében több mint 10 százalékkal nőtt a kereslet a lakóingatlan piacon az elmúlt év hasonló időszakához képest. Ez annak köszönhető, hogy többen most valósítják meg korábban elhalasztott vásárlásaikat, illetve sokan befektetési céllal vásárolnak. A használt tégla- és panellakásoknál az első félévben már kevesebb időt kellett szánni az eladásra, mint egy évvel korábban, de a téglaépítésű házak értékesítési ideje tovább emelkedett.
Ingatlan Összeértek a panelárak - beindultak a befektetők az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 8. 11:06
A válságot követő időszak egyik legkiemelkedőbb hónapját zárta az ingatlanpiac júliusban. Budapesten megjelentek a piacon a befektetők, egyre többen vásárolnak ilyen céllal. A téglalakások árainál területenként nagy szórás, de a panelek ára nagyon hasonló - de mennyi az annyi?
Ingatlan Olcsón akarsz lakáshoz jutni? Ezért siess a vásárlással
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 19:30
Az első félév adatai alapján kijelenthető, hogy trendszerűen növekvő pályán van az ingatlanpiaci forgalom - olvasható ki a Duna House ingatlanpiaci Barométeréből. A júniusi, több mint 8 ezer ingatlan adás-vétel újabb rekordhónapnak számít a válság utáni piacon.
Ingatlan Meddig kell várni a vevőre? Ennyi idő alatt lehet eladni egy lakást
Privátbankár.hu | 2014. május 16. 12:40
Újabb jel, ami az ingatlanpiac fellendülésére utalhat: lényegesen gyorsabban mentek el az eladó ingatlanok áprilisban, mint egy hónappal korábban. A Duna House elemzéséből például az is kiderül, hogy Budapesten jóval rövidebb idő alatt lehet megszabadulni egy paneltől.
Ingatlan Mivel fűt? Nem mindegy, ha jön a vevő
Privátbankár.hu | 2013. december 30. 14:00
Meghatározó szemponttá vált a lakásvásárlók körében az, hogy milyen fűtési rendszerrel rendelkezik a kiszemelt ingatlan, illetve milyenek az általános energetikai jellemzői. A vásárlói döntéseket gyakran berögződések határozzák meg.
Ingatlan Mutatjuk a legolcsóbb paneleket!
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 18:15
A számok cáfolják azt a közvélekedést, miszerint Budapesten még a panel is drágább, egyes kerületek a vidéki négyzetméter-árak alatt vannak. Utolsó helyen az ország legnagyobb lakótelepe.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG